Dodaj do ulubionych

Moje mieszkanie

15.01.12, 22:33

Wklejam plan mieszkania :
[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/ZkuMb6KFVb8I7LEYVB.jpg[/img]
Pierwszy pokój na prawo od wejścia będzie dla Krzysia, będzie miał chyba naj
mniej światła mimo dużego okna 120/235, jest to strona wschodnia i lekko przysłonięta o
ścianę balkonu z innego mieszkania. Do tego pokoju muszę wykożystać meble które
obecnie posiada młody tj. [img]
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/eVHFsK1Sqz9oKEQmnB.jpg[/img]
Dodam że łóżko obecnie i napewno na początku będzie posiadać szczebelki w kolorze gałek
od komody, a potem jak młody będzie gotowy będzie takim tapczanikiem. Komoda już nie
posiada tych naklejek, jest też stolik mamut i krzesełko, mam też
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103085/#/50103086 To właściwie chyba tyle
do tego pokoju, biorę pod uwagę dokupienie czegoś z mebli. Zastanawiam się nad kolorem
ścian, ew jakiejś tapety, co na tak wysokie okno. Ogólne zastanawiam się nad wyborem
podłogi do całego mieszkania i dobraniem drzwi tak żeby potem pasowało do mieszkania
dość raczej ciemnego bo wschód/ północ i zachód. Może ważną informacją może być
wysokość mieszkania to 280.
Następny pokój po prawej stronie od wejścia bedzie Bartka. Okna są wschodnio-
północne, od strony wsch. duże okno 195/235 od pół. 120/150. Do tego pokoju konieczne
muszę wykorzystać łóżko-antresole w takim kolorze [img]
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/soWkj4a3MIuuxPaRbB.jpg[/img]
Synowi spodobała się taka tapeta, myslę o jedej ściane najprawdopodobnej tej przy której
będze biurko, ale tego jeszcze też nie wiem dlatego liczę na wasze podpowiedzi, tapeta
allegro.pl/oryginalne-tapety-frames-tapeta-winylowa-i2044298055.html. Do tego
pokoju potrzebne będzie biurko, myslę o takim jakimś większym blacie żeby nie było
konicznności chowania komputera żeby odrabiać lekcje i odwrotnie, żeby można tylko było
się przesunąć na krześle na drugą część blatu, potrzebne będzie wygodne krzesło do tego
biurka i jakaś szafa, komoda na urbania i na zabawki, gry i książki. Jak pomalować ściany i
dodatki na okna i podłogę.
Mniejszy pokój z którego można wyjść na balkon, będzie naszą sypialnią maży mi się mieć tam trochę koloru amarantowego. Na tą chwilę znalazłam tapetę którą dałą bym na ścianę na przeciwko wejścia, a łóżko stało by tak jak na planie jest narysowane. Dodam że plan jest developera więc narysowane tam meble to nie mój plan. A tapeta jest taka allegro.pl/promocja-tapeta-kolekcja-discovery-rasch-i2050126432.html
Zastanawiam się z jakim kolorek to połączyć i jakie dodać meble. W tym pokoju planuję dużą szafę i musi być coś w rodzaju toaletki

Potem napiszę o reszcie bo już sił nie mam.

Obserwuj wątek
    • ursgmo Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 22:49
      Fajne i ładne rozkładowo mieszkanko !
      Aga skoro pokój Krzysia niezbyt jasny i mebelki nie sa jasne to na ściany koniecznie coś jasnego , ostatnio wybrałam dla Maćka tapetę , zobacz może Ci się spodoba , zanim powiesz nie to koniecznie ją powiększ i spójrz na nią przez meble które masz , moim zdaniem idealna
      tapetuj.pl/esprit-for-kids-2-tapeta-winylowa-na-flizelinie-2180-25.html
      resztę wynagrodzisz dodatkami które będziesz mogła dowolnie zmieniać mając tak neutralną tapetę np obrazki w czerwonych ramkach byłyby idealne
      • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:11
        Ta tapeta do pokoju Bartka coś żle poszło allegro.pl/oryginalne-tapety-frames-tapeta-winylowa-i2044298055.html
        Ula u Krzysia zastanawiam się czy wogóle tapetę dawać czy tylko pomalować na jakiś pastelowy kolor
        Spodobał misiękoloe z tego pokoju javascript:void(0)
        • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:12
          Znów żle kolor jest taki bardzo jasno niebieski, ale niewiem czy niebieskie meble i niebiesta ściana to dobre połączenie
          • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:14
            Ula tapeta do pokoóu Maćka bardzo fajna, ale właśnie wydaje mi się że ona bardziej dla starszych chłopców jest. I ten zielony chyba niebardzo by pasował że kolorem mebli, albo ja się porostu nie znam.
            • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:18
              To właśnie jest ta ściana o której piszę, bo naprzeciwko wejścia jest ściana z którą łożko będzie się stykać
              • ursgmo Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:21
                no to śmiało , tak ludzie kładą
                a pozostałe trzy ściany , co planujesz ?
                • ursgmo Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:23
                  można wziąść też taką tapetę "w ramkę "
                  tzn na ścianie po bokach pozostawiać od każdej ściany marginesy w kolorze pozostałych ścian , dodać ozdobną listwę jak ramę , tak też ludzie robią
              • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:23
                Ula a czy takie rolety nadają się do mieszkania w bloku, gdzie ludzie chodzą i w okna patrzą?
                Taka roleat zawsze musiała by być opuszczona i światło marne ale dzienne zasłaniała?
                • ursgmo Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:27
                  raczej nie bo one nie przepuszczają światła
                  a które masz piętro , bo mi umknęło ?
                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:33
                    ale sa ecru które przepuszczają światło a kryją
                    można do tego dobrać zasłonki po bokach
                    np z takich materiałów
                    [img]https://styl-sklep.pl/gfx/1282745119.2437.jpg[/img]
                • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:38
                  Myślę o pomalowaniu, w nazej sypialni będzie to albo kolor lekko wrzosowy, ale niewiem czy padować będzie, albo jakiś jasny nie biały tylko srebrno-biało-szary, nie potrafię tego koloru określić ale widziałam go u znajomych na ścianie i chyba będzie dobrze pasował.
                  Zastanawiam się nad taką narzutą www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80170809/#/50193949 i dodaniem takiego pledu amarantowego którego znaleść nie mogę, do tego firanki amarantowe i możliw że to był by konec amarantu. Tulko nie wiem jaką szafę zrobić i jakie łóżko kupić, zastanawiam się nad dodaniem srebra w dodatkach np lampa www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60190827/ chodzi mi o podstawę, a może łóżko metalowe, chociaż jakoś za zimno mi się robi
                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:41
                    Pięto pierwsze
                    • ursgmo Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:45
                      e no to tak źle nie będzie , myślałam że parter
                    • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:50
                      Ula najgorsze jest to że Bartek już myśli co tam rysować, wymyślił flagi, sądze że nie bazgrolił by jak popadnie. Ja pomyślałąm że to fajny podkład do przyklejania jakiś ulubionych zdjęć piłkarzy lub innych idoli. Sama kiedyś "tapetowałam" ściane plakatami Depeche Mode i pamiętam że marnie się to trzymało, a u tu miał fajny podkład.
                      Podejżewam że pokoje chłopców pewnie będzie sięczęściej remontować
                      • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:54
                        Ula to jedyne miejsce w którym na odrobinę kobiecości mogę sobie pozwolić ;) nigdzie więcej szaleś z takim kolorem nie mogę bo sami faceci w domu :)
                        Morze żle nazwałąm bardziej chodziło mi o taki bardzo blady fiolet, niewiem czy dobrze kojaże Hafalumpy z Kubusia Puchatka, to coś w tą stronę tylko jeszcze bardziej blady
                        • ursgmo Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:57
                          bardziej widzę szary , z innymi dodatkami w amarancie nawet lekki fiolet to może być za dużo a na szarym ładnie się wyeksponuje
                      • ursgmo Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:55
                        ja mojego zawsze nakręcę na to co chce , teraz będzie miał na ścianach amerykańskie tablice rejestracyjne zamiast wielkiego samochodu ;-)
                        no wszystko zalezy od dziecka , ja bym tej akurat nie zrobiła a prędzej tablicę korkowa
                        • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:58
                          Jdę spać jak już moŻe piszę przez rz to jest już źle, jak mie już moje błędy bolą
                          • ursgmo Re: Moje mieszkanie 16.01.12, 00:00
                            dobranoc :) u mnie dopiero niedawno posnęli i delektuję się chwilą spokoju ;-)
                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:44
                    he he kapa bardzo ładna , moja Zuzia ją ma do czarnego kutego łóżka ;-) i polecam taki wariant
                    pomysł z lekko szarymi ścianami najlepszy , wrzos to juz by było zbyt damskie jak na małżeńską sypialnię , srebrne i szare dodatki będą bardzo ładnie grać
            • ursgmo Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:20
              sądzę że na żywo na ścianie ona będzie wyglądać bardziej na jasny brąz niż na ta oliwkę
              Aga zależy na ile ma starczyć taka tapeta i kiedy planujesz następny remont bo pamiętaj że nasze dzieci obowiązkową edukację zaczną wcześniej :> no i mali chłopcy sa o wiele bardziej drażliwi na punkciue swojej męskości niż małe dziewczynki które dłuuugo mogą siedzieć w różach bez szkody na godności ;-)
      • ursgmo Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:14
        dokończę - u Krzysia na wysokie okno dałabym roletę rzymską w kolorze niebieskim , bądź jaśniejszą gdyby miały być po bokach zasłony , wtedy zasłony o dwa trzy tony ciemniejsze
        zajrzyj na stronę www.dekoria.pl/ oni bardzo ładnie szyją za niewielkie pieniądze , można skompletować naprawdę fajne "wisielce" na okno , wcześniej można zamówić próbki tkanin żeby poprzykładać , tak na szybko , bo kolor niezbyt by pasował ale wklejam o co chodzi
        [img]https://cdn.dekoria.pl/image/djpg/22_1001.1/200/180/Roleta-rzymska-Florencja_1001.jpg[/img]
        Aga nie kładłabym tej tapety co podoba sie Bartkowi tylko pokazała mu inne , może fajnie wydawać się dać dziecku samemu ozdobic ale z czasem może zacząć w tym domazywać a to długopisem a to ołówkiem porobi dziury , powstanie taka brudna ściana bez ładu bez składu , no nie wyobrażam sobie tego
        taką tapetę jak do Twojej sypialni to wydaje mi się że kładzie sie wyłącznie za wezgłowiem łózka
        • ursgmo Re: Moje mieszkanie 15.01.12, 23:17
          ja lubię tapety i jestem fanką dlatego w pokoju małego mężczyzny podobają mi się bardzo ,
          będziemy Maćkowi robić ta kratkę co Ci pokazałam , stwarza ogromne możliwości aranżacyjne i nie ogranicza , a do Twoich mebli pasuje jeszcze lepiej niż do moich ;-)
          • ursgmo Re: Moje mieszkanie 16.01.12, 00:30
            Aga podrzucę Ci jak znajdę jakąś ciekawą tapetę , bez specjalnych zamysłów ale może coś Wam sie spodoba
            www.decorations.pl/pl/p/Tapeta-scienna-dla-dzieci-PS-INTERNATIONAL-PLAYGROUND-05636-10/7117
            kiedyś pisałaś że BArtek gra ,
            www.decorations.pl/pl/p/Tapeta-na-flizelinie-dla-dzieci-Marburg-MANEKIN-71626/2113
            kilka kolorów jest
            www.decorations.pl/pl/p/Tapeta-na-flizelinie-dla-dzieci-Marburg-MANEKIN-71627/2114
            do tego można coś dobrać :
            allegro.pl/mega-pufa-xxl-420l-pufka-pilka-worek-sako-fotel-i2033064855.html
            allegro.pl/lampa-dziecieca-wiszaca-pilka-duza-zwis-cleoni-i2050158337.html
            allegro.pl/pilka-pilki-football-lampka-led-diody-na-biurko-i2057722794.html
            www.decorations.pl/pl/p/Tapeta-papierowa-dla-dzieci-PS-INTERNATIONAL-HAPPY-KIDS-2012-05676-10/2509
            allegro.pl/lampa-dziecieca-kinkiet-pilka-duza-cleoni-i2050158361.html
            • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 16.01.12, 10:48
              Ula też oglądaliśmy te tapety i jakoś tak niebardzo chciał, co mniezdziwiło. Jaśli chodzi o piłkarsi pokój mieliśmy robić tu ten który obecnie ma i jakoś mimo że mu pokazałamjeszcze więcej różnych piłkarskich dodatków to jakoś tak nie bardzo chciał. Byłam bardzo zdziwiona myslałam że będzie skakał pod sufit i właściwie dlatego ta mi się też spodobała bo jest taka nienarzucająca sie, ale nie pomyslałam o tym co ty napisałaś.
              Do Krzysia spodobałą mi się ta www.decorations.pl/pl/p/Tapeta-scienna-dla-dzieci-PS-INTERNATIONAL-PLAYGROUND-05627-20/7116 ale chyba za dużo się tam dzieje, ale lucię taką kolorystykę i do tego odrobinkę czerwieni i te zasłonki co pokazałaś też kolrystycznie mi się podobają
              • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 16.01.12, 10:51
                Albo coś takiego z tą kratką, ale cały czas się zastanawiam czy w takim cemniejszym pokoju to dobra kolorystyka, nie chciałą bym żeby szaro buro i smutno było, albo żeby za bardzo dużo się działo, bo przecież zabawki do tego dojdą
                • ursgmo Re: Moje mieszkanie 16.01.12, 11:28
                  Aga rozjaśnić możesz dodatkami choćby te obrazki w czerwonych ramkach
                  ja się miotam z tapeta bo z jednej strony lubię i podobają mi się wzorzyste a z drugiej tapeta powinna być tylko tłem a ozdabiać trzeba zasłonką , narzutą na łóżko , czymś co łatwo jest zmienić jak się opatrzy
                  ta kratka jest bardzo neutralna , jasna i wydaje się wyjątkowo odpowiednia dla chłopca niezależnie od wieku
                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 16.01.12, 23:22
                    Ula, 2 x napisałaś - tak ludzie robią - to moje nowe ulubione powiedzonko będzie :D
                    Żaba ten amarantowy do sypialni ładny, z szarym będzie pięknie wyglądał. Tylko co mąż na taką kobieca sypialnię? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić faceta w takim damskim buduarze ;)
                    Widzę, że w końcu kupiliście mieszkanie, a co się stało z segmentem? Fajny układ, trochę podobny do mojego starego mieszkania :)
                    • ursgmo Re: Moje mieszkanie 16.01.12, 23:24
                      :) ide spać , tak tez ludzie robią ;-)
                    • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 16.01.12, 23:25
                      Żaba, a myślałaś o tym by połączyć kuchnię z salonem? Bo bardzo malutką tę kuchnię macie, ledwo 6 metrów :/ A tak byłoby duże pomieszczenie salon + aneks + kawałek przedpokoju.
                      • ursgmo Re: Moje mieszkanie 16.01.12, 23:34
                        Iza nie mogą bo ta ściana jest nośna , nie działowa
                        kuchnia faktycznie malutka
                        • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 17.01.12, 21:08
                          Iza salonu z kuchnią nie połącze jedna przyczyna to ta o której Ula napisała, a druga ważniejsza bo my lubimy mieć oddzielnie.
                          Pokój Bartka nie musi być absolutnie tematyczny, tylko tak myślałam że luci piłkę, miałam tam jakąs koncepcie i myślałam że mu tym pomysłem przyjemność zrobię.
                          Znalazłam coś takiego tylko nie wiem co to jest bo to zdjęcie z katalogu jednej z dziewczyn z forum wspomnianego przez Ulę. Bartkowi podobało by się napewno tylko nie wiem na jak długo [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/69Iq0tgoSWjXVoDlqX.jpg[/img]
                          Natali to że ja planuje to nie znaczy że odrazu wszystko pójdzie w realizaję. Na początku muszą być podłogi, łazienka i kuchnia bez reszty da się żyć, a i biurko u Bartka z krzesłem, ale muszę mieć pomysł i koncepcje.
                          • ursgmo Re: Moje mieszkanie 17.01.12, 22:34
                            można zrobić tematyczny dodatkami
                            nie wiem Aga co to może być , tkanina ?
                            • ursgmo Re: Moje mieszkanie 17.01.12, 23:15
                              allegro.pl/star-wars-gwiezdne-wojny-zaslony-zaslonki-kurier-i2043310518.html
                              allegro.pl/zegar-star-wars-nowy-tanio-zapraszam-i2056682714.html
                              allegro.pl/star-wars-narzuta-na-lozko-168-218cm-i2052541977.html
                              allegro.pl/plakat-3d-star-wars-gwiezdne-wojny-vader-i2046438115.html
                              • ursgmo Re: Moje mieszkanie 25.01.12, 15:45
                                Aga może dla Krzysia ?
                                allegro.pl/auta-auto-koparka-straz-regal-pojemniki-organizer-i2063192732.html
                                allegro.pl/auta-auto-koparka-straz-regal-pojemnik-szafka-i2063192785.html
                                allegro.pl/auta-auto-koparka-straz-szafka-nocna-pojemnik-i2075997002.html
                                • ursgmo Re: Moje mieszkanie 27.01.12, 09:39
                                  obrazki dla ożywienia pokoju
                                  allegro.pl/listing/user.php?us_id=580812
                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 04.06.12, 11:03
                                    Może odkopie swój wontek.

Powiem tak, te płytki 45x45 to gres więc i na podłoge dobre o takie:
                                    www.leroymerlin.pl/szukaj.html?q=quarzite kolor pierwsz albo drugi, do tego płytki 60x60 albo 30x60 o takie www.leroymerlin.pl/szukaj.html?q=monocolor też piersza i druga. Jeśli pierwsza będzie jasna to ta 2 ciemna i odwrotnie, myślimy o podłodze tekowej przemysłowej wtedy odpanie problem łączenia fug a i cieplej będzie w łazięce.
                                    • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 04.06.12, 11:15
                                      Wątek miało być, przepraszam za błędy zwłaszcza te które nawet minie straszą.

Dodam że te pierwsze płytki będą tylko tam gdzie wanna i na ściane z drzwiami do drzwi, a te błyszczące na ścianie gdzie na planie jest pralka i wc, które zresztą będą odwrotnie, no i może jeszcze będą na tej ściance ktora tak bez sensu wystaje, ale jest to beton więc nie do ruszenia.
                                      Ma ścianie na przeciwko wejścia będą płytki tylo tam nad wanną a reszta to lustro. płytki i lustro oddzielać będzie parawan nawannowy
                                      • az-82 Re: Moje mieszkanie 04.06.12, 11:40
                                        Żaba, powiem ci szczerze, że mnie się to nie widzi. Tzn. dla mnie te płytki pierwsze na obrazku to zdecydowanie są podłogowe, nie kładłabym gresu na ścianę. To jedno, a drugie, że nie łączyłabym różnych kolorów na ścianach. To oczywiście mój gust. Możliwe, że jak bym zobaczyła efekt końcowy to by mi się podobało, ale na pewno nie zrobiłabym tak u siebie.
                                        Nie chcę cię zniechęcać, ani nic. Tylko mi osobiście to nie leży.
                                        • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 04.06.12, 11:52
                                          Ania właśnie o to chodzi że pytam, a nie proszę o pochwały pomysłów, więc wole jak ktoś napisze swoje zdanie.

Wkleje zdjęcie z płytką tą koloru szarego,
                                          [img]https://fotoforum.gazeta.plfotoforum.gazeta.pl/photo/7/df/bc/bxtx/x5dWwu52kTBY8AQ2BB.jpg[/img]
                                          [img]https://fotoforum.gazeta.plfotoforum.gazeta.pl/photo/7/df/bc/bxtx/bJS2lqA4qjko0ifmpB.jpg[/img]
                                          to drugie z innym oświetleniem
                                          [img]https://fotoforum.gazeta.plfotoforum.gazeta.pl/photo/7/df/bc/bxtx/DYYSyoF6llAZ0ljwkB.jpg[/img] a tu ściana z błyskiem tu nie ma chyba płytek tylko płyta mdf, ale pewna nie jestem, ta łazienka ma bardzo podobny układ jak moja tylo ja obok umywalki muszę jeszcze pralkę wcisnąć
                                          • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 04.06.12, 11:53

[img]https://fotoforum.gazeta.plfotoforum.gazeta.pl/photo/7/df/bc/bxtx/DYYSyoF6llAZ0ljwkB.jpg[/img]--
                                            [url=https://www.suwaczki.com/][img]https://www.suwaczki.com/tickers/43kt3e5elvmanobc.png[/img][/url]
                                            [img]https://s2.pierwszezabki.pl/034/034180980.png?554[/img][url=https://www.suwaczki.com/][img]https://www.suwaczki.com/tickers/43ktx1hpg2ypxfin.png[/img][/url]
                                            • ursgmo Re: Moje mieszkanie 04.06.12, 12:04
                                              Aga żaden link nie jest prawidłowy
                                              ja nie wiem czy tak będzie dobrze
                                              masz może jakieś zdjęcie czym się inspirowałaś ?
                                              • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 04.06.12, 12:08
                                                Dam link do wątku dziwczyny której łazienka mi się spodobała
                                                fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,133476979,133476979.html
                                            • az-82 Re: Moje mieszkanie 04.06.12, 12:06
                                              Spojrzałam i powiem ci, że te kafelki, co mówiłam, że podłogowe, to jednak całkiem nieźle się prezentują na ścianie :) więc odwołuję, mogą być.
                                              Natomiast to dalej, to rozumiem, że tam jest połączenie czarnej ściany ze ścianą jasną pod tym grzejnikiem? Tutaj podtrzymuję moje zdanie, to mi się nie widzi. Poza tym cała czarna ściana też mi się nie widzi, tzn. od podłogi do sufitu. Dla mnie to by było zbyt przygnębiające, ale ja ogólnie wolę jasne i weselsze kolory.
                                              • ursgmo Re: Moje mieszkanie 04.06.12, 12:35
                                                mogę się podpisać pod tym co napisała Ania
                                                dla mnie ten czarny z bielą od innej bajki
                                                jak się wlezie w kolory ziemi lepiej pociągnąć , zamienić czarny na inny ciemny ,biel na np beż
                                                • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 04.06.12, 22:07
                                                  [img]https://fotoforum.gazeta.plfotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/ZkuMb6KFVb8I7LEYVB.jpg[/img]
                                                  Wkleiłam jeszcze raz plan i tłumaczę, to coś kamienne myślę dać na trzech ścianach ale tylko nad wanną jedynie ta ściana na której są drzwi to płytki dochodziły by do futryny, tam gdzie na planie jest pralka będzie wc miska i na tym czymś szarym z boku kibelka i za był by ta płytka błyszcząca przykładowo biała tylko że ta biel nie jest taka ścieżno biała, mimo że nazywa się super bielą to jest taka lekko w stronę beżyku, myślę o kontrastwym zestawieniu w sęsie że jak wokół wanny była by ta płytka jasna to obok wc była by czarna (zresztą kolor ziemi jest czarny), dla tego że też uważam że u tej dziwczyny jest zbyt morczno jak na takie małe pomieszczenie
                                                  oświetlone sztucznym światłem. Choć bardzo ładnie wygląda ja wolę jaśniej i dlatego się zastanawiam, czy tak połączyć
                                                  Ew myślę żeby dać same jasne z jednego i drugiego ale czy nie będzie za mdło ?

Podbami się jeszcze coś takiego tanieplytki.pl/kategoria/tubadzin/alabastrino.aspx?atv=54&col=540030061

I coś takiego plytki24.pl/nowa-gala/signum-sg-/sg-12-jasny-szary-/cat_1034.html

Jeszcze rozważam połączenie tych płytek o nazwie monokolor, białaej i czarnej plus tekowa podłoga

Niewiem czy jasno opisałam

Może dlatego wybieram tak stonowane kolory żeby mieć możliwość zmiany dodatków a do takich koloró dużo pasuje i ożywi. Teraz mam błękitne plus coś w zpmarańczem w paskach ozdobnych i się nic nie da,więc teraz chciała bym tło wmiarę nie krzykliwe a kolor w dodatkach. Może coś poradzicie
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 04.06.12, 22:08
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.plfotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/ZkuMb6KFVb8I7LEYVB.jpg[/img]
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 04.06.12, 22:09
                                                    kurcze niewiem co źle robię przy wklejaniu linka, na początku wątku też ten plan wkleiłam i dobrze, niewiem o co chodzi?
                                                  • az-82 Re: Moje mieszkanie 05.06.12, 08:12
                                                    żaba, te płytki które dałaś w tych dwóch linkach mi się podobają :)
                                                    zdecydowanie bardziej niż czarne. Ja osobiście nie lubię kontrastowego zestawiania. Lubię zestawiać płytki w takim samym kolorze, różniące się jedynie odcieniem, tzn. np. ciemniejsze i jaśniejsze. Generalnie uważam, że łazienka nie powinna być mroczna, ani też żadne inne pomieszczenie.
                                                    Tak jak mówisz, byłoby jak dla mnie o wiele lepiej. Te płytki pierwsze, gresowe mi się podobały, do tego, jasny beż byłoby elegancko. Ale też nie biel, bo wtedy dawałaby za mocno po oczach.
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 14.06.12, 21:49
                                                    Znalazłąm takie zdjęcie www.e-mieszkanie.pl/a/5841,25-niezapomnianych-projektow-lazienki te płytki jesne kamienne dały by taki efekt? Już myślę o zestawieniu ta jasna kamienna z białą tą monokolor, tylko wierzcie że ta biel to bardziej beż, ew o tej alabastrino
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 14.06.12, 21:50
                                                    Widzę że nie wyświetliło się konkretne zdjęcie, więc to co chciałam pokazaćto z listy jest nr 2 z podpisem łazienka w drewnie
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 18.06.12, 23:40
                                                    Wkońcu dodaje zdjęcia
                                                    pierw wymyśliłam żeby w przedpokoju były takie płytki ale w tej części co jest większa wnęka i na wejściu, potem miała by być podłoga co w reszcie mieszkania, a że z wejścia widoczna jest kuchnia to dlatego zaczełam mysleć czy te płytki mały by być takie same, ale będą oddzielpone podłogą prawdopodobnie drewnianą
                                                    Pierwsze do przedpokoju
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.plfotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/xRaQk2vxrjhB9lAziB.jpg[/img]

Takie któe były by w kuchni i przedpokoju ale do przedpokoju za jasne mi się wydają [img]https://fotoforum.gazeta.plfotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/Wk1Oc7EDxMAaa4mWhB.jpg[/img]
                                                    tu w zestawienu z fornirem palisander [img]https://fotoforum.gazeta.plfotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/owF1N4a6A7CBOVIUqB.jpg[/img]

Jednak do łazienki będą płytki z tej serii www.maxlazienka.pl/Alabastrino.html Jedyny dekor to będą w niedużej ilości kosteczki
                                                    ew ta seria www.maxlazienka.pl/Signum.html beżowe jasne, może z dodatkiem szarości, i myślę o szarościach do przedpokoju i kuchni. Włąsćiwieniewiem czy do tego forniru i białych szafek na górze która podłoga będzie lepiej wyglądać. Może coś poradzicie
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 18.06.12, 23:41
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.plfotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/owF1N4a6A7CBOVIUqB.jpg[/img]
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 18.06.12, 23:43
                                                    Niewiem dlaczego mam ostanio problem z dodawaniem zdjęć, może wejdzcie na moją galerie, to zobaczycie zdjęcia, przy okazj dodałąm Krzysia
                                                  • az-82 Re: Moje mieszkanie 27.06.12, 10:09
                                                    Żaba, nie działają mi żadne z tych podanych przez ciebie zdjęć. Wyskakuje mi błąd, że takiej strony nie ma.
                                                    Nie wiem, jak wejść na twoje fotoforum, żeby zobaczyć.
                                                    Jeśli jedne płytki od drugich będzie oddzielać drewniana podłoga, to moim zdaniem nie muszą być takie same, tylko dobrze by było, jakby jednak były w podobnej tonacji, a nie kontrastowe.
                                                    Nie widzę tych, które proponujesz, więc nie mogę się wypowiedzieć o tych konkretnych.
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 27.06.12, 10:39
                                                    Ania właśnie niewiem dlaczego te zdjęcia i zresztą porzednie nie wklejają się prawidłowo,
                                                    napewno w galeri są do zobaczenia. Podjeliśmy decyzje kupujemy płytki alabastrino tubądzina, posiedzieliśmy sobie z mężem w różnych ułożonych łazienkach w sklepie i stwierdziliśmy że w jasnej najlepiej się czujemy a drewno dodamy w szawkach. Jednak jakoś drwniana podłogoga w łazience nie praktyczna nam się wydaje, mimo że teak ma dobre parametry, ale domestosem nie przeszoruje czasem ;)

Jutro rusza hydraulik z przeróbkami i rokładaniem bateri podtynkowej a potem płytki.
                                                    Wyliczamy meble do kuchni, strasznie drogo kosztują. Ula i Iza, Wy niedawno robiłyście może poliecićie swoich wykonawców? Ja chyba za duż chcę od kuchni i dlatego tak drogo wychodzi
                                                    Dużo szuflad bo 9 sztuk i chyba dużo szafek i to dlatego :/ Ale wiem że tyle potrzebuje
                                                  • az-82 Re: Moje mieszkanie 27.06.12, 11:00
                                                    żaba, ja ci tylko powiem, bierz tyle szafek i szuflad, ile uważasz, że będzie potrzeba, bo pewnie i tak będzie potrzeba więcej ;) a na pewno nie mniej.
                                                    Super, że ruszacie z robotą, jakiś wstępny termin już macie podany, kiedy będzie gotowe?
                                                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 27.06.12, 13:40
                                                    Żaba , jasne płytki ok , tylko nie dawaj jasnych fug , będziesz żałować , tak jak ja żałuję
                                                    wykonawcy którzy u nas robili byli z Gdańska i nie mogę ich do końca polecić
                                                    kuchnia u mnie była bardzo trudna , nie wiem czy pamiętasz mam wymurowane szafki ,blaty i powierzchnię nad blatami , jest zrobiona naprawdę dobrze
                                                    ale łazienki były już robione w pospiechu i to widać , do dziś zgrzytam nad nimi zębami
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 27.06.12, 14:00
                                                    Żaba, my wybieraliśmy w zeszłym roku szfki w ikei, ale ostatecznie nic nie kupiliśmy do tej pory. Ale jestem za dolnymi szafkami z szufladami, bo chociaż droższe niż tradycyjne z drzwiczkami, to jednak łatwiej sięgnąć na koniec szuflady niż na koniec półki :>
                                                    Hydraulików mogłabym polecić naszych, chociaż wydawało mi się, że sporo sobie policzyli. Natomiast fachowców od remontu nie polecę, bo zła jestem na nich do tej pory :>
                                                    Zarządaj szczegółowego kosztorysu remontu. My bylismy bardzo w szoku, jak np. ze zwykłego malowania ścian zrobiło się nagle kilka dodatkowych prac, o których nie mieliśmy pojęcia. Np. zagruntowanie ściany, zafoliowanie wszystkiego, by się nie brudziło, bruzdy robione silikonem, zdjęcie kaloryfera za 100zł!!! i wiele innych. Ostateczny kosztorys wyszedł nam 100% więcej niż liczyliśmy :/
                                                    Tak więc to co napoczątku się ustala - tylko wygładzić ściany i pomalować, to się okazuje, że jest w huk roboty i za wszystko trzeba płacić. A przeciez fachowcy dobrze wiedzą, co trzeba zrobić, ale o tym nie mówią, by nie wystraszyć klienta. Ewentualnie można ustalić zakres prac i kwotę i kazać się tego trzymać, niech se robią co chcą. Tylko wtedy jakość spada, bo nikt nie dołoży do czyjegoś mieszkania.
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 27.06.12, 14:05
                                                    Podkradłam zdjęcie z WN, bardzo spodobała mi się ta sypialnia, może i Tobie przypadną do gustu te kolory i klimaty :)

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/pb/fi/4gpe/VdZCP2o4anCtEbPHxX.jpg[/img]
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 27.06.12, 22:35
                                                    Ula myślę o jasnej fudze ale epoksydowej, podobno zmywa się jak płytka, poza tym płytki są reatyfikowane więc fugi będą mniejsze miż te co mam obecnie, to wszystko dlatego żeby nie mieć problemu z fugami takiego jak mam teraz mam nadzieje że to chociaż zminimalizuje.
                                                    Ekipą remontową w wielu tematach jest mój tata, właśnie do przeróbek hydraulicznych bierzemy faceta a płytki mój tato zrobi, i ściany też pomaluje elektrykę też on więc nie bierorę ekipy
                                                    Różne osoby do zrobienia szaf w kuchni czy w mieszniu, te 2 i tak za jakiś czas

Ruszyło się bo w tym tygodniu jest już mój mąż :)
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 27.06.12, 22:55
                                                    Iza dlatego mi też zależy na szufladach, wiem że nigy mi się nie chce wyjmować tysięcy rzeczy żeby dostać się do czegoś co z tyłu stoi więc nie używam. Te rzeczy które mam w szufladach używam jak tylko o nich pomyślę. Ja w ikei chciałm kupić ale mamy z krótką ścianę żeby się wyrobić z ich szaflami. Myślałam nawet żeby u nich kupić kopusy a fronty za jakisz czas u stolarza zamówić, ale 4 60 obok nie wejdąmi plus płyta maskująca bok wysokiej szafki :/
                                                    Właśnie jestem na etapie szukania wykonawcy kuchni. Może podpowiecie bo planuję na dole dać frony palisander formirowany nie czerwony, a górne szafki białe lakerowane, jak bobrać kolor płytek na podłogę i blat, oraz co na ściany? Ew od wczoraj myślę żeby zamiast palisndru dać fornir dębowy bo tańszy
                                                    W mojej galeri zdjęć jest połączenie palisander zestawiony z jasną płytką która mi się podba i myślimy dać taką na podłogę w wejściu do mieszania, przekonałyście mnie żeby nie robić różnych.
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 02.08.12, 19:15
                                                    Może poradzicie jakiej szerokości pasek robić
                                                    1 [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/kSekyImY1eHloYbdDB.jpg[/img]
                                                    2 [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/8jRCvLquvyCSEHaKaB.jpg[/img]
                                                    3 [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/M2s67EMKrCud14ekwB.jpg[/img]

Jeszcze jedno pytanie czy płytki na wannie połozyć na pionowo [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/BzBzBIhLRhuoA9BxeB.jpg[/img]
                                                    czy poziomo jak te duże
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 02.08.12, 19:16
                                                    czy na poziomo
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/l31iYsDObFHYBQ4cSB.jpg[/img]
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 02.08.12, 20:52
                                                    Żaba, a ta mozaika to będzie gdzies jeszcze czy tylko przy lustrze? Generalnie bardzo mi się podobają mozaiki, ale dałabym w kilku miejscach, jako wykończenie. Nie wiem jak duża jest ta łazienka, ale nie wiem czy to dobry pomysl dawać 3 różne rodzaje płytek na małej powierzchni. Nie podoba mi się też umywalka, tzn. to, że jest na niższym poziomie niż pralka. Zrobiłabym równy blat i podwieszaną umywalkę, tak by łatwo było zgarnąć z blatu rozlaną wodę.
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 03.08.12, 16:49
                                                    Em też mi się wydawało że ta moziaka to będzie za dużo, ale mój mąż bardzo się uparł że chce. Dlatego zrobiliśmy wizualizację i ona mnie przekonała że nie będzie za dużo. Ta mała mozaika ma być tylko przy lustrze, a na wannie większa jest kolorystycznie dokładnie taka jak pozostałe płytki, tylko wielkość inna. Ja mam podjąc decyzje jak ta moziaka będzie ułożona te trzy wersjie bierzemy pod uwagę, chociaż tą ramkę najmiej. Blat nie będzie równy ale umywalka będzie na tej samej wysokości co pralka, jakoś nie podobają mi się umywalki montowane w blat. Najprawdopodobniej nie będzie problemu ze zbieraniem wody z blatu, bo poprstu na ten wyżej lać się nie będzie, a przynajmiej mniej.
                                                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 03.08.12, 23:24
                                                    Aga ,mi się podobają te dwa cieńsze paski, ramki nie rób
                                                    Iza ma rację że gdzies jeszcze powinniście dodac tę malutka mozaike
                                                    umywalka jest zabudowana w drewnie? tam zostaja takie dziurki po bokach?
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 03.08.12, 23:35
                                                    Mnie tez się cieńsza opaska podoba, początkowo grubsza, ale jednak wolę cieńszą. Ramka nie. Mozajke dałabym jeszcze w jakimś miejscu, bo tak to nie wiadomo skąd sie wzięła i po co. 2-poziomowy balt nie podoba mi się :/
                                                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 03.08.12, 23:50
                                                    moim zdaniem w tych wgłębieniach będzie pleśń zaraz bo wiecznie będzie tam nachlapane :-/
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 03.08.12, 23:58
                                                    Pleśń na blacie to może nie, ale na pewno na silikonie. Ciekawa jestem z jakiego drewna blat? Ja bym sie chyba nie odwazyła na drewno w łazience. Teraz mamy blat z mdf i niestety już zdążyl się zniszczyć i pęknąć :/ Czekam na wzbogacenie, to wymienimy na kamień :> Na dodatek mamy umywalke nablatową i po każdym odkręceniu kranu trzeba go wycierać z pochlapanej wody. Tak więc ściereczka zawsze obok w komplecie :>
                                                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 04.08.12, 00:06
                                                    ale blat spuchnie, nie da się latać non stop i wycierać po dzieciach
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 04.08.12, 00:21
                                                    no własnie nam spuchł, pękł i jest dziura :>
                                                    dlatego kamień najlepsiejszy :)
                                                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 04.08.12, 00:30
                                                    emily_valentine napisała:

> no własnie nam spuchł, pękł i jest dziura :>
                                                    > dlatego kamień najlepsiejszy :)
                                                    >
                                                    dobrze prawisz :)
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 04.08.12, 21:10
                                                    Umywalka będzie na blacie, z tyłu złączona ze ścianą, po bokach będzie po 15 cm po bokach, blat planowany tekowy, (brat kożysta z takiego od 4-5 lat i nadal ładnie wygląda, umywalkę na w blat wmontowaną)
                                                    Iza może i ładniej wyglądał by blat na równo, ale kręci mnie ta konkretnie umywalka, i dlatego zdecydowałam się tak zabudować, najchętniej wywaliła bym z tamtąd pralkę i miała równo, ale nie mam co z nią zrobić.
                                                    Na mozajkę nie mam pomysłu w innym miejscu, pasuje mi jako element przy lustrze, tak samo duża mozajka na wannę i wokoło, więcej ozdobników tam nie widzę, wc podkreślać niczym prócz przycisku nie planuję. Może poprstu nie mam pomysłu i wyobraźni, ale wkońcu to ja sama "projektuję"

Jeśi chodzi o mozajkę to dokładnie miałam to samo podejście co EM: "Mnie tez się cieńsza opaska podoba, początkowo grubsza, ale jednak wolę cieńszą. Ramka nie.
                                                    Ramki od początku nie chciałam, ale kolegę poniosło w zabawie programem i zrobił mi i ramkę, zanim zrobił mi tą wizualizację to chciałam gruby pas, jeszcze na początku chciałam gruby, ale czym więcej patrzyłam tym bardziej minimalizm mi się spodobał, mojemu męzowi też, ale chciałam znać wasze zdanie. Tylko naprawdę niewiem gdzie jeszcze tą mozajkę dać jeszcze bo mi się wydaje wystarczająco jej dużo na powierzchni 5 m2, sama ju żniewiem dałyście mi zagłostkę, układanie glazury i kat za 2 tygonie więc mamy czas na myślenie, jak się okazało i na zamówienie mozaijki też, dziś zamóiłam 4 plastry.

Może coś podopwiecie, ściana od lustra po prawej będzie miała w ścianie baterie i na niej też będzie słuchawka prysznicowa, więc wydaje mi się że będzie dużo na tej ścianie, na przeciwko lustra będzie nad wanną kaloryfer, drzwi i słupek przy którym właściwie będzie już wisiał wc, ściana tak którą widać na wizualizacji z szafką wiszącą pod nią bedzie ta pralka a w 2 rogu wiszący wc
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 04.08.12, 21:24
                                                    może pokażę wizualizacię, ale ona jest z czasu kiedy nie wiedziałam jakie płytki będą, nie wiedziałam że stelaż od geberitu da się schwoać w ścianę, słupek od pralki obniżył się do wysokości umywalki, lustro poserzyło się do szfki na sąsiedniej scianie, a kaloryfera brakuje, będzie nad wanną przy drzwiach, na tyn zdęciu widać pustą ścianę:

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/6UaE578c139kBn83hB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/49ZGpNUUJduDnrAiuB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/LW71zVPxS0nkfPcSGB.jpg[/img]
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 04.08.12, 22:52
                                                    Żaba, a czy przy takim usytuowanieu pralki i wc, będzie dobry dostęp do pralki? Da się drzwiczki otworzyć? Mozajkę może dać jeszcze za wanną. A tak w ogóle to nie chcecie prysznica? Musi być wanna? :P
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 04.08.12, 23:02
                                                    Iza akurat tak wszystko jest wyliczone że spokojnie bedzie się otwierało pralkę i drzyczki do niej
                                                    Prysznic będzie w wannie, widać na którejś z wiz. deszczownicę i szybę, parawan będzie 2 szybowy, żeby bardziej osłonić przed chapaniem łazienkę. Obecnie mamy tylko brodzik i brakuje mam wanny, przy dzieciach jest fajna, zresztą mi też czasem marzy sie poleżeć i pomoczyć. Wanna specialnie troszkę szersza wybrana żeby prysznic wygodnie było brać, musieliśmy połączyć te dwa sposoby mycia
                                                    Iza masz na myśli tą dłuższą scianę z wanną, nie bardzo tam widzę bo jak dam pasek poziony to ptem fuga mi nie wejdzie w inne płytki, a pionowe nie bardzo widzę
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 04.08.12, 23:05
                                                    Te ostanie zdjęcia różnią się od rzeczywistości bo geberit nie będzie tak wystawał, w brew wszyskiemu daje to swobodę własnie w dostaniu się do pralki bez problemu

Iza na tej większej ścianie na wanną będzie wystwać słuchawka i pokrętła do prysznica deszczownicy i wypływu wody do wanny
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 04.08.12, 23:16
                                                    Mozajkę za wanną mam na myśli ten pasek poziomy między wanną, a ścianą. Takie miejsce gdzie można odstawić szampony itd.
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 02.09.12, 10:13
                                                    Pochwalę się wczoraj nastąpił wkońcu koniec układania płytek, jeszcze fugowanie zostało i tu mam problem bo do reszty płytek mam fugę jaśminową czyli taką dosć jasną, zastanawiamy się czy do tej mozaiki też dać taką, bo wsumie też ma jasne płyteczki czy może dać jakąś inną, mozaika taka może coś podopwiecie www.ceramica-picasa.eu/produkty/mozaiki/mosaic-fumetto-amber.htm

Układanie płytek nie obyło się bez problemów, bo z mojej winy trzeba było oderwać 3 płytki, jakoś na wizualizacj nie przeszkadzalo mi to a wręcz nie widziałam tego to na zywo jak zobaczyłam to nocy nie przespałam i myślałam jak zrobić żeby było ok. Jedna płytka była zrywana z winy pana bo zrobił za duzy otwór.
                                                    Wczoraj wkońcu zamówiliśmy podłogę do przedpokoju i kuchni, między innymi waszym wypowiedzią wybralismy takie same. Dziś myślimy nad podłogą w reszcie mieszkania, nazbieraliśmy ofert cenowych kalkulacji i będziemy myśleć
                                                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 02.09.12, 18:43
                                                    Aga dałabym taką fugę jaka jest na zdjęciu producenta , zawsze dają najlepiej dobraną
                                                    ja kombinowała, zmieniłam i żałowałam
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 17.09.12, 10:03
                                                    Dziwczyny podopowedzcie jakich farb używałyście u siebie w mieszkaniu, na sufity, na ściany i do łazienki, chodzi mi o firmę ale może którąś konkretną baze polecacie, mi zależy na farbach zmywalnych ale nie powalająco drogich.

Czy macie w łazience takie światełka halogenowe w łazięce, chodzi mi żeby były żarówki ledowe, czy wam polecano hermetyczne, czy może macie zwykłe z transformatorem na 12v?
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 17.09.12, 10:24
                                                    Dziecią postanowiliśmy zrobić tapetę w pokoju, konkretnie na 1 ścianie u Krzysia na tej po lewej jak się wchodzi do pokoju, i mam wątpliwości bo pokój jest od wschodu wię tylko rano słońce zagląda, no generalnie ciemniejszy
                                                    Nam spodobała się taka decorations.pl/pl/p/Tapeta-scienna-dla-dzieci-A.S.-CREATION-auta-KIDS-PARTY-8567-15/7555
                                                    jednak Bartek stwierdził ze wybraliśmy smutny kolor bo on u Krzycia widział by to decorations.pl/pl/p/Tapeta-scienna-dla-dzieci-A.S.-CREATION-auta-KIDS-PARTY-8567-22/7556
                                                    pozostałe ściany były by białe, meble są niebieskie widać je na początku wątku + regalik ekspedit brzozowy+ stolik mamut i krzesełko stolik chyba czerwony, krzesełko niebieskie

Dla Bartka: mi bardzo podoba się ta decorations.pl/pl/p/Tapeta-scienna-dla-dzieci-PS-INTERNATIONAL-w-paski-PLAYGROUND-05630-20/7109
                                                    decorations.pl/pl/p/Tapeta-papierowa-dla-dzieci-PS-INTERNATIONAL-HAPPY-KIDS-2012-05676-10/2509
                                                    decorations.pl/pl/p/Tapeta-papierowa-dla-dzieci-RASCH-KIDS-CLUB-2012-216813/2447
                                                    Bartkowi podoba się to decorations.pl/pl/p/Tapeta-scienna-RASCH-miasto-siec-ulic-METROPOLIS-2013-232004/8210
                                                    decorations.pl/pl/p/Tapeta-papierowa-dla-dzieci-PS-INTERNATIONAL-HAPPY-KIDS-2012-05680-20/2517
                                                    decorations.pl/pl/p/Tapeta-papierowa-dla-dzieci-PS-INTERNATIONAL-HAPPY-KIDS-2012-05680-10/2516
                                                    decorations.pl/pl/p/Tapeta-scienna-papierowa-dla-mlodziezy-WALLSWORK-ramki-FRAMES-LE-MONDE-2011-52050/7621
                                                    Mi też podobają się te ramki, ale mój mąż ma wątpliwości i jak mi się wydawało że mamy podjętą decyzje jeśli chodzi o pokój B to wczoraj w rezultaci pokłuciliśmy się
                                                    Może coś podowiecie?
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 17.09.12, 20:46
                                                    Fajne tapety ;)
                                                    Mnie się podoba gust Bartka :)

pewnie widziałaś już na WM, są 2 fajne pokoiki chłopców:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,138716080.html
                                                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,138950827.html
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 17.09.12, 21:54
                                                    Iza a możesz jaśniej, czy gust Bartka apropo jego tapet czy tapety Krzysia?
                                                    Te dwa pokoiki bardzo mi się podobają, zwłaszcza w tym jednym błekit na ścianie, który bardzo mi pasuje do tapety z ramkami.
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 17.09.12, 22:18
                                                    podobają mi się tapety, które wybrał Bartek, do obu pokoi :)
                                                    ja bym pozwoliła dziecku zdecydować, będzie czuł się wazny i doceniony, tym bardziej, że fajnie wybrał :)
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 17.09.12, 22:19
                                                    dla mnie te niebieskie ściany sa za ciemne
                                                    jeśli kolor, to zdecydowanie jaśniejszy
                                                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 19.09.12, 14:37
                                                    Mi się podoba ta co Wy wybraliście dla Krzysia - łatwiejsza do ogarnięcia dodatkami. Dla Bartka najlepsza ta pierwsza - metro ,ramki mi się nie podobają ani trochę, takie nijakie są.
                                                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 19.09.12, 14:42
                                                    aha , my używaliśmy zmywalną farbę chyba duluxa powłoka koszmarna, odchodzi płatkami jak gdzieś jest uszkodzona więc nie polecam
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 19.09.12, 20:56
                                                    zgadzam się, lateksowe farby sa beznadziejne, jak gdzieś się kawałek oderwie np. jak się przyklei naklejkę czy teśme, to się odrywa od razu cały kawał i ściąga jak guma
                                                    nigdy więcej :>
                                                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 19.09.12, 22:19
                                                    najgorzej mam na ścianach na schodach, szczególnie tam gdzie jest bramka, normalnie farba zjechała :> i są białe placki ,jak się pociągnie brzeg to rwie się dalej
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 28.09.12, 21:30
                                                    Zmiany niewielkie, bo niby się coś dzieje ale tylko my to pewnie widzimy (zresztą nikt nie ogląda ;)) Mamy kupione farby, dobrze Ula że napisałaś o tym duluksie bo kupiliśmy taką wcześniej na sufit, po twoim wpise naczytałam się jeszcze więcej i oddaliśmy.
                                                    Do naszej sypialni już tapeta przyszła, dobraliśmy do niej delikatnie szary kolor ścian, zobaczymy jak wyjdzie w naszym pokoju. Do Krzysia zdecydowalismy się na kolorową tapetę, bo jakjuż pisałam kiedyś rzeczy do pokoju małego mamy po B i ja będziemy wykożystywać, chyba lepiej będą grały włąśnie z tą kolorwą tapetą, pozostałąe ściany będą białe taki cieplejszy oscień bieli. Przedpokój będzie beżowy i częściowo wejdzie ten kolor do salonu reszta będzie biała jak u Krzysia ztego względu że tu nie wiemy w jaką stronę pójść i narazie nie mamy pieniędzy na myślenie więc stare graty będą więc ściany neutralne wolwliśmy. Pokój Bartka tapeta ramki wygrała + Bartek bardzo chce 2 plakaty z gwiezdych wojen (to pewnie mikołaj przyniesie) i w tym pkoju błękitna ściana, bardzo chciałam ten błękit z jednego z pokojów który zalinkowała Iza, ale dziewczyna malował bardzo drogą farbą, a nie potrafili mi przełożyć tego koloru, więc wybieraliśmy z karteczek i opisałąm pani o jaki efekt mi chodzi mam nadzieje że dobrze doradziła.
                                                    Czekamy nadal na płytki do przedpokoju i kuchni, na lampki do łazienki, których nie planowaliśmy kupować, ale mój tato stwierdził że jak montować to teraz bo potem jeszcze lustro pójdzie przy montażu, więc dodatkowa kasa. Zdecydowaliśmy wkońcu jaką i gdzie podłogę kupujemy w przyszłym tygoniu podpisujemy umowę. Czekam też na wycenę szafek do łazienki, bo zapomniałam że jakchc się mieć umywalkę na blatową to trzeba mieć ten blat. Właściwie to wszystko jak będzie gotowe to ja się przeprowadzam. Wiem mało ale wole żyć w takich warunkach a przynajmiej tak mi się wydaje niż ciągłe kursowanie z dzieciakami w samochodzie i mimo że B mógł by być w domu ze mną do 10:30 w nowym mieszkaniu to teraz jedze z nami już przed 9, jak byśmy tam mieszkali to mógł by wrócić do domu sobie wcześniej a nie siedzieć do 15:30 na ścietlicy a zaraz godzinę dłużej. Takich przykładów jest ileś, wiem napewno będę wykilinać warunkiw których mieszkamy i życie w kartonach. Jednak będziemy już tam, tego chyba B rakuje najbardziej bo cały czas pyta dlaczego chodzi tam jak tu mieszka, przecież jeszcze mógł tu. Bardzo zalezy mu żeby samemu chodzić do szkoły, gotowy był iśc z Piastowa na piechotę.
                                                  • az-82 Re: Moje mieszkanie 02.10.12, 09:38
                                                    Żaba, popieram, wprowadzajcie się jak najszybciej! To że na kartonach, to da się przeżyć. Jak będziecie mieszkali na miejscu, to szybciej pójdzie z resztą niż jak musicie pół dnia spędzać na dojazdach.
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 03.10.12, 09:56
                                                    Żaba, a ja nie popieram życia na kartonach. Teraz mieszkamy tak już ponad 1,5 roku i to jest koszmar. Awantura jest średnio raz w tygodniu, żałuję, że sie przeprowadziliśmy. To już nasze drugie mieszkanie bez kuchni, w starym miszkaliśmy 2 lata zanim ją zrobiliśmy, a tutaj w nowym 1,5 roku i nie zanosi się na meble. Na dodatek teraz jest jeszcze dziecko i w sumie razem jest bardzo źle.
                                                    Nie chcę Cię straszyć i zniechęcac do przeprowadzki, wiadomo, że im szybciej się wprowadzicie tym lepiej. Ale musicie mieć zrobione podstawowe rzeczy. Tapetę czy lustro w łazience można sobie darowac, bo to sa w sumie drobiazgi. Najważniejsze by zrobić taki standard, by się dało godnie żyć. Dla mnie w tej chwili najważniejsza jest kuchnia, bo żyjemy jak plebs :/
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 03.10.12, 10:21
                                                    Iza to wy nadal nie macie kuchni? Wiesz mi tapeta nie jest niezbędna czy lustro ale dla dzieci a może dla Bartka te pokoje są ważne. Lustro mamy za darmo, na naszą tapetę wydałam 60 PLN bo w outlecie tapetowym znalazłam. Jakoś tak dziwnie mam, bo chciała bym mieć tą łazienkę skończoną. Mam wrażenie że jak sie nie przeprowadzimy to będziemy stać w miejscu.
                                                    U nas awantura jest średnio raz dziennie, więc porostu mam wrażenie że będzie tylko inny temat do awantu.
                                                    Iza a co masz w kuchni jak to sobie zorganizowałaś?
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 12.10.12, 21:44
                                                    Iza napisz proszę jak zorganizwałaś sobie gotwanie i życie w kuchni bez kuchni. Po minionym tygodniu wiem że przeprowadzam się tam jak najszybciej. Wolę żyć na kartonach niż żeby wrazie choroby Krzysia, Bartek mieszkał kątem u kogoś, brak kontroli na dauką itd. Dziadek go tak wypasł że waży 1 kg więcej.
                                                    Czekam na podłogi i wyprowadzam się.
                                                    Znalazłam takie zdjęcia: achtak.urzadzamy.pl/pomieszczenie/lazienka/elegancka-minimalistyczna-azienka-w-kolorze-bezowym,5307_158,774.html
                                                    ta łązienka bardzo przypomina moje założenia kolorystyczne, może podpowiecie patrząc na wizualizacje wcześniejsze, czy szafkę wiszącą dały byście w drewnie czy lustro?
                                                    Dziś prócztego że farbę w sypiani musimy z lekka zmienić, okazało się że mójmąż chyba żle policzył wielkość scian i kolor który miał starczyć na pokój Krzysia i 2 ściany w dużym pokoju, zamiast na 2 malowania starczyła, na jedno malowanie, no chyba że babka od farb spieprzyła ilość :/ znów koszty się mnożą, zaczyanm żałować że zdecydowliśmy się na malowanie, co krok to wkórwienie, że coś nie taki idzie :/
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 12.10.12, 21:50
                                                    Marta,pozwoliłam sobie obejżeć twój bieg, na 2 km miałaś super czas, górka dała ci w kość najbardziej i potem zwolniłaś, widać że ten moment bardzo osłabił siły,nie dziwie się jak miałaś okres. Moim zdanie miałaś dobry czas, naprawdę możesz być z siebie dumna. Zazrdoszczę formy.
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 12.10.12, 22:22
                                                    Aga, jutro machnę fotki jak będzie dobre światło i poślę Ci na @ :)
                                                    Tylko się nie wystrasz :P
                                                    Mnie się ta łazienka bardzo podoba. Uwielbiam, gdy wszystko jest tak pochowane i nic nie stoi na wierzchu. Nienawidze tego, a teraz to mam taki pierdolnik, że wyć się chce :/
                                                    Jedyna rzecz, która mi się nie podoba, to inny fornir na meblach w łazience i inny na drzwiach. Gryzie to się okropnie.
                                                    Niestety, mieszkanie, to wór bez dna. Jak tylko skończysz się urządzać, to trzeba będzie zacząć od nowa kolejny remont, bo już będzie pora :>
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 13.10.12, 20:43
                                                    Em ja z tych niestrachliwych, chętnie skorzystam z twoich doświadczeń. Czekam w takim układzie na fotki.
                                                    Właśnie dzwoniła babka, umówiła się na oglądanie mieszkania na czwartek, mam nadzieje że przyjdzie. O reszcie nadziei już nie wspomnę...
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 19.12.12, 20:50
                                                    Może wypowiecie się w temacie drzwi, napewno będą białe i tej firmy
                                                    -www.asilo.com.pl/
                                                    Ja najbardziej zakochałam się w Fontana, ale że wejscie do sypialni mamy z salonu, to nie chcemy żeby nam świeciło cokolwiek jak my będziemy chcieli spać, więc bierzemy pod uwagę Liante i Ridolfi, ja zaczełam się zastanawiać że może do łazenki wybrać fontana a do pokokoj ow Ridolfi. Zastanawiamy się czy do łazieni bez szyby jest wygonie jak nie widzać czy światło świeci. Ktoś nam zasugerował że duża szyba do łazienki nie bo ktoś może się czuć skrępowany że jest podgloądany, ew zaczlismy mysleć żeby do łazienki wybrać colombo, bo tam jest cienka szybka, ale mi jakoś one kojażą się z drzwiami wejściowymi do domu. Mąż stwierdził że może porostu wybrać gładkie i już.
                                                    Może dodam że jeszcze braliśmy pod uwagę Elmas i Teramo ale już je skreśliliśmy.
                                                    Ależ zdecydowani jesteśmy ;) Może wypowiecie się w tym temacie, napiszecie swoje odczucia

-
                                                    [url=https://www.suwaczki.com/][img]https://www.suwaczki.com/tickers/43kt3e5elvmanobc.png[/img][/url]
                                                    [img]https://s2.pierwszezabki.pl/034/034180980.png?554[/img][url=https://www.suwaczki.com/][img]https://www.suwaczki.com/tickers/43ktx1hpg2ypxfin.png[/img][/url]
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 19.12.12, 21:18
                                                    To jeszcze się pochwalę podłogą
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/HbmiY0tAkUWh1l9FsB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/LaVsGp4YSbgnDxxVeB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/ovYpWqjBDl2BxzGldB.jpg[/img]

i kawałkiem łazienki
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/GVBg75vTaGDlyr6gaB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/QdancD0UVfaVlf1NkB.jpg[/img]
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 30.12.12, 15:55
                                                    Chyba nic się nie podoba i dlatego nikt nie pisze;)
                                                    U nas wkońcu coś się dzieje, tapety są już na ścianach, najbardziej bałam się tej w sypialni, naszczęście podoba mi się bardzo, montowane są kontakty, mąż pomył okna, dziś szoruje łazienkę, wkońcu lustro jest zafugowane i drobe porawki w łazięce, pralka przyjechała, ściany pomalowane, kupilismy szafę i biurko do Bartka pokoju więc do przodu :)
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 30.12.12, 18:54
                                                    Aga, mnie się bardzo podoba :) Póki co urządzasz się mocno w moim guście :)
                                                    Fajnie, że sprzedajecie stare m i możecie zrealizować w nowym wszystkie pomysły, najgorsze są prowizorki :> Ciekawa jestem co zrobicie z tą kuchnią, co ją zamówiliście w LM bodajże ;)
                                                    Chwal się wszystkim, wstawiaj zdjęcia :) Na pewno będzie dobrze, wierzę, że sobie piękne gniazdo uwijecie :)
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 30.12.12, 18:55
                                                    Zapomniałam zapytać o najważniejsze - kiedy przeprowadzka? :)
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 30.12.12, 20:34
                                                    Em, kuchnia już na nas czeka gotowa w kuchni ;) Narazie będzie nam slużyć, bo i tak na meble się czeka a jak już jest to narazie zajmemy sie innymi rzeczami, a właściwa kuchnia poczeka napewno co najmej do wiosny.
                                                    Dziś wyjechały pierwsze kartony z rzeczami chłopców typu książki, puzle i inne zabawki, narazie stoją w piwnicy. Może jutro mąż posmaruje czymś tam podłoge co zalecili nam parkieciarze i wtedy skręcimy meble Bartka, w tygodniu mam nadzieje że uda nam się zetrzeć kurze w kuchni i w przyszły weekend przewieziemy spania chłopców i meble, może naszą jedyną szafę która narazie stanie w sypialni, potem mamy nadzieje że uda nam się sprzedać jak już zdecydujemy co kupić do sypialni.
                                                    Ja dziś przegladałam zawartość własnie tej szafy, stwierdzam że bardzo pojemna, w szku jestem ile z naej wyjełam, pierdół. Czas na wyprowadzenie się mamy do końca stycznia, ja już panikuję że się nie uda, zwłaszcza że myślałam że weźmiemy sobie urlop, ale przez to moje przedłużające się zwolnienie urlopu pewnie nie dostanę, a specialnie zostawiłam obie 2 tygonie urlopu :/ Niewiem kiedy spedzimy tam pierwszą noc bo spania będziemy mieli tak że i tu i tam bedziemy mogli spać, więc pewnie na początku będzie jak wyjdzie.
                                                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 03.01.13, 10:50
                                                    Aga mi też się podoba :) daj więcej zdjęć , choćby z tapetą
                                                    w doradzaniu nie jestem dobra bo własny dom spieprzyłam w tylu miejscach że wolę nic nie mówić :-(
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 18.01.13, 22:34
                                                    Jutro myśleliśmy że damy radę przenocwać całą rodziną, pierwszy raz, ale oczywiście dupa z tego, teśc miał pomagać i brat męza, teśc będzie siedział z jego dziecmi a on do pracy idzie :/. Może coś nam się ua z chłopakami zrobić,ale chyba nie na tyle dużo co planwaliśmy. Chyba że na totalny żywiał pojdziemy,zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień. Zrobiłam zdjęcia tapetom, tylko zgrać muszę i pokażę
                                                  • ursgmo Re: Moje mieszkanie 18.01.13, 23:11
                                                    Aga to zawsze tak po górkę jest ;-) póki sami coś nie robimy aż trudno uwierzyć ile rzeczy potrafi stanąć na przeszkodzie w czasie budowy/remontu/ wykończeń itp
                                                    trzymam &&&
                                                    -
                                                    [url=http://lilypie.com][img]https://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/yT439Ec.jpg[/img][img]https://lb3f.lilypie.com/yT43p2.png[/img][/url]
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 28.03.13, 12:15
                                                    U nas stanęło wszystko w miejscu, ale że świeci słońce, mimo że zimno to zaczynam myśleć co zrobić na balkonie. Przypomnę że pierwszy raz w życiu będę posiadać balkon i jedyne co pamiętam z domu rodzinnego to perlagonie i surfinie w skrzynkach. Więc podpowiedzcie moje kochanie co się robi na balkonie jakie donice i najlepiej jak by to nie było tylko jedno roczne.
                                                    Oczywiście jak balon to i stolik i krzesła żeby kawkę wypić i nie tylko.
                                                    Podobają nam się drewniane ale kosztują powalająco, może podpowiedzcie na co zwrócić uwagę przy doborze stołu, krzeseł.
                                                    stól podoba mi się ten www.tchibo.pl/Rozkladany-stol-ogrodowy-p400028911.html,
                                                    taki www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40208531/
                                                    www.jysk.pl/165/753/S372774/a/catalog
                                                    zastanawiamy się czy ceny są takie normalne czy może czekać i jednak na jesieni zakupić bo taniej będzie, czy krzesła takie jak przy sostatnim stole z regulowanym oparciem, czy takie zwyklejsze ?
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 28.03.13, 12:16
                                                    Coś ten pierwszy link uszkodzony może teraz www.tchibo.pl/Rozkladany-stol-ogrodowy-p400028911.html
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 28.03.13, 12:19
                                                    zwyklejsze krzesła to takie www.jysk.pl/165/753/386/695/S372762/a/catalog
                                                    albo www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10208537/
                                                  • emily_valentine Re: Moje mieszkanie 28.03.13, 18:15
                                                    Aga przede wszystkim napisz jak duży masz ten balkon i co się tam zmieści.
                                                    Podoba mi się ten stół z ikei z dziurą na parasol.
                                                    Co do drewna to radziłabym jakieś egzotyczne, by meble mogły stać cały rok na balkonie, nawet zimą.
                                                    A z kwiatami nie poradzę, bo ja nie mam ręki do kwiatów, wszystko zmarnuję, więc kwiatów nie mam i chyba mieć nie będę. Nie znam się, ale chyba najbardziej popularne są pelargonie i jakieś tuje.

pokaż chatkę jak Wam wyszło no i napisz jak się mieszka :)
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Moje mieszkanie 29.03.13, 09:32
                                                    W pierwszych postach jest plan mieszkania i tam widać ten balkon, wymiary to 6,5m/ 2,75
                                                  • zaba_i_kijanka Em 2 pierwsze dla ciebie specjalnie ;) kuchnia 29.03.13, 18:30
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/ZKpCm4LNsc8ZjB9EnB.jpg[/img]
                                                    nawet mini lacobel mamy ;))
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/Oa7ugaeZcIyBOHLLEB.jpg[/img]
                                                  • zaba_i_kijanka Pokój Krzysia 29.03.13, 18:38
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/dr5zfhW8wPPEapxSAB.jpg[/img]
                                                    jeszcze bez plis na oknach, bo całkiem niedawno się doczekaliśmy, i z matracem na podłodze, bp pozegnaliśmy szczebelki i bałam się że mały będzie miał zamiar spadać, ale naszczęście poszło gładko :)
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/mZWAG8mvBKfSfE07BB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotofor[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/mZWAG8mvBKfSfE07BB.jpg[/img]um.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/cUQEEnHwio1rC1uICB.jpg[/img]
                                                    tu widok z wejścia
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/pRHeQBUlWEw5tLZDwB.jpg[/img]
                                                    włąśiciel pokoju
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Pokój Krzysia 29.03.13, 18:44
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/cUQEEnHwio1rC1uICB.jpg[/img]
                                                    widok z wejścia mi znikł więc powtarzam, w tym pokoju wykożwstaliśm meble które mieliśmy wcześniej
                                                  • zaba_i_kijanka Pokój Bartka 29.03.13, 18:53

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/VQcWsTx4gKDofzTFcB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/GZHE7wzvUVQOJnbsiB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/7aJMagPlvBgSPxRHQB.jpg[/img]
                                                    tu na podłodze jeszcze bałagan, piłkarzyki czekały na ręczniku na filce, teraz leży tam dywan piłka nożna, pod łózkiem jest materac z Krzysia pokoju, ale myślimy co tam zrobić,
                                                    Właścicel pokoju z plakatami które tezaz już doczekały się powieszenia
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/Ae7BgIqY0LaTgQBiLB.jpg[/img]
                                                  • zaba_i_kijanka łazienka 29.03.13, 19:03
                                                    mogę powiedzieć że to miejsce ma chyba najbliżej do końca
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/lZB3kaPdBpoIdxIarB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/erPmbjJedn4xONPOiB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/t5JrVrabWLG6Fi4CVB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/CAICIse0Ih0ybqjMEB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/ZrcuyBSLrmit6B2JEB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/JvEN1iLlhK73u2D8qB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/kaAHEtJBoBOaaWvKQB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/1bWYmNIhMs7ggptYIB.jpg[/img]
                                                  • zaba_i_kijanka sypialnia 29.03.13, 19:13
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/VLVvrVDjrsGByHzymB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/n5geqZ4sT4wBnqjJUB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/dLCuTo8yUTt9ErA8CB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/WMfY1NHujT3o3baUOB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/xYhm29rtbOd5pnaIgB.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/ChhWBaifZFQlIzB2fB.jpg[/img]
                                                  • zaba_i_kijanka Re: sypialnia 29.03.13, 19:20
                                                    Tu zaczyna się problem bo niewiem jakie łózko wybrać, chodzi o kolor, bo spodobało mi się białe w Ikea, bo ma duze szuflady, ale czy tu białe będzie fajnie wyglądać?
                                                    Myślałam o jakimś jasnym szarym, bo szafy z ikea pax mają szare i myślałam, że reszte też taką kupie, ale okazało się że nie tak łatwo, myślałąm o czarnym, ale szafy czarnej nie chcę i to łózko okazało się być tylko białe, pokazać terz nie moe bo coś strona mi się nie chce otworzyć, może podpowiedzcie
                                                  • zaba_i_kijanka Balkon 29.03.13, 22:14
                                                    Chyba zdecydujemy się na taki komplet homegarden.com.pl/meble-ogrodowe-drewna-meranti-black-200cm-p-221.html jest też z jasną siatką ale wydaje mi się że chyba jednak na zewnątrz bardziej czarne się sprawdzi, choć gdzieś tam jasne bardziej podoba się nam.
                                                    Balkonu trochę widać tu [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/BFqk9KErRWwmIuZaKB.jpg[/img]
                                                    jest to kawałek widoczny z naszej sypialni.
                                                    Do całych drewnianych krzeseł potrzebne na pewno będą poduchy, a trzeba mieć gdzie je trzymać, a może do takich krzeseł nie będzie aż tak wielkiej potrzeby.
                                                    Stół z ikea podoba się nam ale po przemyśleniach, wydaje się być nie wygony bo jak złożony to te kawałki po bokach przeszkadzają w normalnym siedzeniu.
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Balkon 29.03.13, 22:25
                                                    łóżko o którym myślę to www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39902937/
                                                    myślałam to takim też z obiciem materiałowym ale mieliśmy teraz i jednak materiał trudniej wymienić niż narzutę.
                                                    Szafa np. z takimi drzwiami www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69905835/
                                                    www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69905859/#/S59905850
                                                    www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29931313/
                                                    www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29894693/
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Balkon 29.03.13, 22:28
                                                    Szafa będzie stała tu tylko nie narożna [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/pMVsObBwh2icOkeJYB.jpg[/img]
                                                  • zaba_i_kijanka Salon 29.03.13, 22:35
                                                    to pomieszczenie pominęłam chyba w fotografowaniu więc tylko pokaże naszą kanapę [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/0VBzbLhur91nRHOAbB.jpg[/img]
                                                    ma tą wadę że często Krzyś rozbiera ją na części pierwsze a są to poduszki różnego rodzaju, 2 ręczniki, koc i dwa elementy od materaca z sypialni, widać trochę znów balkonu i kawałek stołu z krzesłem

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/IJCd1c26VdaZ7AIzzB.jpg[/img] to zdjęcie to od razu po przeprowadzeniu więc komoda stoi, stół nie tam gdzie stoi i łóżeczko Krzysia ale widać pilsy
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Salon 29.03.13, 22:50
                                                    zakochałam się w tym plafonie www.leroymerlin.pl/oswietlenie/oswietlenie-scienne-i-sufitowe/oprawy-wiszace/plafon-gondola,p157874,l956.html
                                                    i jeszcze w tym www.leroymerlin.pl/oswietlenie/oswietlenie-scienne-i-sufitowe/oprawy-wiszace/plafon-london,p130366,l956.html#!oceny
                                                    jest i mniejszy www.leroymerlin.pl/oswietlenie/oswietlenie-scienne-i-sufitowe/oprawy-wiszace/plafon-london,p67340,l956.html#!oceny
                                                    zastanawiam się nad tymi London do sypialni czy będzie pasował,
                                                    nad gondolą do przedpokoju ale tu mam problem tylko wytłumaczę jak wstawie zdjęcia.
                                                  • az-82 Re: Salon 02.04.13, 10:11
                                                    Żaba, bardzo ładnie macie zrobione, to co jest już zrobione :)
                                                    Ja bym wzięła na balkon coś składanego, żeby można było zdjąć i wepchnąć w kąt piwnicy, bo przecież tylko kilka miesięcy będziecie siedzieć, a reszta roku będzie niszczeć, jak się zostawi na dworze. No i zazdroszczę bardzo takiego dużego balkonu, nasz ma 2.5x2m :( w ogóle nie kupujemy mebli na balkon, bo po co, nie zmieszczą się.
                                                  • ursgmo Re: Salon 10.04.13, 11:58
                                                    Aga moja znajoma ma podobne łóżko jak to białe (IMO białe nijak Ci nie pasuje) i siniaki non stop bo ciągle uderza w to samo miejsce na nodze jak na nie wchodzi więc nie polecam , tekstylnych też nie polecam bo ikeowskie się kurczą i ogólnie trudne do utrzymania są ( miałam ektorpy)
                                                    a może czarne - kute ? moja Zuza ma i naprawdę jest fajne , nadaje lekkości pomieszczeniu i wszystko do niego pasuje, do Twojej tapety idealne
                                                    www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89889561/
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Salon 10.04.13, 13:32
                                                    Myślałam o kutym ale nie chcę od strony nóg tego kutego a nie znalazłam takiego łóżka co by tego nie miało.
                                                    Białe myślałam że może będzie pasować bo drzwi, listwy i okna białe, ale do tapety raczej nie koniecznie, dlatego też myślałam o przemalowaniu tego na szaro

W ogóle jak obejrzałam te zdjęcia do doszłam do wniosku że właściwie to niewiele mamy zrobione :/
                                                  • ursgmo Re: Salon 10.04.13, 13:55
                                                    allegro.pl/lozko-julia-180-n-front-metalowe-kute-biale-czarne-i3163701586.html
                                                    Aga ja po 5 ? latach nadal nie mam wszystkiego ..........
                                                  • emily_valentine Re: Salon 14.04.13, 23:07
                                                    Aga, dzięki za dedykację z tą kuchnią :D Wygląda podobnie jak u nas :D
                                                    Bardzo podoba mi się wykończeniówka u Was, widać że wszystko przemyślane, ładnie dobrane i dobrze wykonane. Piękne drzwi wew i podłoga, super tapety, łazienka bardzo przyjemna. Jedynie przeszkadza mi, że jednak nie ma lustra i mozaiki na całą ścianę, a tylko na długość szafki. Ale poza tym bardzo ładna. I fajną kanapę w salonie macie, taka w stylu kuchni ;) Chłopaki też super, zasługują na fajne pokoje :) A kto gra w piłkarzyki? :)
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Salon 15.04.13, 09:09
                                                    Ula sądzisz że takie łóżka nie skrzypią? I mają tą wadę że nie można pochować pod spód go głupio pod takim łóżkiem pakunki wyglądają, może podpowiedz jeśli masz takie łózko w domu i rozwiej moje obawy najlepiej podparte zdęciem ;)

Iza ale to lustro miałoby wchodzić pod szafkę? Odradzali nam coś takiego, a w drugą stronę lustro i mozaika nie mogła pójść, bo dokładnie tam gdzie kończy się lustro to zacznie się szyba parawanu na wannowego, a lustro pod prysznicem to moim zdaniem porażka by była.
                                                    Właśnie wczoraj zamówiliśmy ten parawan na wannowy, bardzo brakuje nam prysznica tylko jeszcze musimy poszukać kogoś kto nam zamontuje to ustrojstwo tak żeby nie ciekło na zewnątrz.
                                                  • emily_valentine Re: Salon 15.04.13, 15:15
                                                    A to jak będzie parawan, to ok, bo tak jak jest teraz, to się dziwnie kończy w połowie ściany, ale z parawanem w sam raz tej mozaiki :)
                                                    ładnie jest :)
                                                  • ursgmo Re: Salon 17.04.13, 20:31
                                                    Aga te Zuzy nie skrzypi ale nie wiem jak przy jakiś większych harcach :P chociaż jak moje dziewczyny po nim skaczą to nic się nie dzieje i nic nie słychać
                                                    Zuza ma te łóżko 140 i dwóch tych przeźroczystych płaskich pudeł ikeowskich pod nim nie widać ale to pewnie zależy jak łóżko stoi i gdzie są drzwi , wystarczy też kupić dłuższą kapę
                                                  • zaba_i_kijanka Re: Salon 26.06.13, 09:53
                                                    Teraz balkon i mój mini ogród
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/JbVfdS91Zz8RCUZcNB.jpg[/img]
                                                    coś te zdjęcia niebardzo wyszły, no i niektóe kwiaty po deszczu straciły kwiaty

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/2hEvWNkWWSi48IkbPB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/F3MI4ZeMQSENhYv8vB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/iI2SczGOR2KL7HmMzB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/xTTAraI7ZoJtuWgsJB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/uh/uh/s99d/YL6AT3fgCrmTmZgCvB.jpg[/img]

W tej jednej donniczce dziś już rosną cynie różno kolorowe, ale ona docelowo czeka na dzrzewko którego kupić nie mogę, mabyć to hortesja bukietowa ale właśnie na kiju i nigdzie nie mogę znaleść. W jednym ogrodniczym facet wutłumaczył mi że te drzewka to błedy ogrodnicze i próba ratowania hortesji to własnie wychodowanie jej na kiju. Mi właśnie marzy się taki bład ;)
                                                  • emily_valentine Re: Salon 26.06.13, 10:00
                                                    Bardzo fajny balkon :) A widok jaki macie! Oby się szybko nie zabudowała ta działka.
                                                    Nie słyszałam o takiej hortensji, pokaż jak to wygląda. Mnie się kiedyś marzyły klony palmolistne czy jakoś tak, ale strasznie drogie to było.
                                                    A co to jest to coś co wygląda jak parawan? Fjne to :)