Gość: cyklista IP: *.ip.netia.com.pl 17.09.12, 08:14 Bueheheee!! A nie szkoda bylo pieniedzy na bzdurne referendum? Moze lepiej bylo zbudowac place zabaw na przyklad? Gratuluje Panie Prezydencie - nie udalo sie pieniaczom psucie Gliwic :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajnychristoph Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn 17.09.12, 08:22 ciekaw jestem teraz komentarzy zwolenników OKR-u ... cóż za przyczynę znajdą w klęsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Therkel [...] IP: *.um.gliwice.pl 17.09.12, 08:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.gl.digi.pl 17.09.12, 08:31 Do roboty byśta się wzięli, a nie duperelami dupę zawracać. Wyprowadźcie się, jak wam nie pasuje w Gliwicach. To porządne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 08:34 Było jakieś referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn 17.09.12, 08:34 Moze w końcu panowie przestaną mącić ... na nasz koszt - chociaż osobiście nie wierzę w to bo mamy doczynienia z debilami żądnymi władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexyk Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.clubnet.pl 17.09.12, 08:36 OKR- 300 tys oddawac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.eimperium.pl 17.09.12, 08:36 @Tepukaj Ale myśmy właśnie skorzystali w prawa wyborczego w jeden z legalnych sposobów-nie poszliśmy na wybory pokazując Wam tym samym co o tym myslimy i czego chcemy. To Ty propagujesz komunizm bo narzucasz nam co jest dla nas dobre i jak mamy głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.in.uj.edu.pl 17.09.12, 08:40 sss9, hgw i beraza chyba na izbie wylądowali, bo nie jojczą od rana =) Odpowiedz Link Zgłoś
halinnka.beauty Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn 17.09.12, 08:44 ciekawa jestem, czy Ci oszołomi zwrócą do budżetu miasta koszty już 2--giego nieudanego referendum, nie wspominając o dodatkowych kosztach związanych z budową DKŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Therkel Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.um.gliwice.pl 17.09.12, 08:45 ostał się 1-wszy gliwiczanin, tylko w czym pierwszy? bo w piciu jak widać nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thePIT Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 08:53 Czekam na jakis wywiad z tymi pajacami . Oni powinni sie pochowac ze wstydu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1Gliwiczanin Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: 178.16.98.* 17.09.12, 08:54 Niech się pieni woda niech pieniacze z urzędu miejskiego się pienią przyjdzie kryzys większość pójdzie na garnuszek urzędu pracy. A SS9 hgw i beraza po prostu uczciwie pracują w przeciwieństwie do lemingów które jojczą przy internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz10 Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: 195.82.164.* 17.09.12, 09:09 Teraz zróbmy referendum, czy mają być w Gliwicach piętrowe tramwaje jeżdżące po centrum (z pętlą na rynku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.opera-mini.net 17.09.12, 13:25 Nie potrafią zrozumieć że ludzie nie chcą tramwajów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Therkel Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.um.gliwice.pl 17.09.12, 09:09 buhahahaha, "uczciwie pracują", pewnie nad wskrzeszaniem trupów? już wiem w czym jesteś pierwszy, dawno takiej głupoty nie słyszałem ;) zresztą dość o tym, życie w Gliwicach toczy się dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od urodzenia Gliwi Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.semix.3s.pl 17.09.12, 09:21 Dziękujemy referendystom we wniosku ponad 15000 ważnych podpisów. W referendum ledwie ponad 10000 a w tym głosy poparcia dla prezydenta. Może to już czas ludzi mądrych i świadomych tego co w mieście Gliwice się robi. Połowa treści z ulotek referendystów to kłamstwa lub manipulacja informacją. gratuluję wszystkim mądrym właściwego wyboru. Niech stanie się PODIUM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.xdsl.centertel.pl 17.09.12, 09:28 Nie umiecie przegrywać z honorem. Druga przegrana, a błędów po własnej stronie nie widzicie. Tylko u przeciwnika widzicie własną przegraną. Te kilka tektur informujących o referendum to mało, brak spotkań zachęcających do pójścia na referendum, podczas których przedstawilibyście swoje zamiary na przyszłość. No ale łatwiej powiedzieć, że to wina Franka i jego kliki. Przygotujcie się porządnie na wybory. PORZĄDNIE. Bo po łebkach to można tylko gwoździe wbijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszowata Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.is.gliwice.pl 17.09.12, 11:02 Gość portalu: Hans napisał(a): > Nie umiecie przegrywać z honorem. ... jak widać po wpisach zwolennicy Prezydenta nie potrafią natomiast wygrywać z klasą ... > No ale łatwiej powiedzieć, że to wina Franka i jego kliki. ... czy chce Pan przez to powiedzieć, że Pana zdaniem Prezydent i lojalni wobec niego ludzie nie zrobili NIC by zapobiec ewentualnej przegranej, a jeśli już, to robili to jako osoby prywatne zupełnie bez wykorzystywania swoich stanowisk służbowych i znajomości ? ... przepraszam, ale w to nie uwierzy nawet moja 4 letnia wnuczka :) P.S. w jednym muszę się z Panem zgodzić - kampania referendalna nie była przeprowadzona z rozmachem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1Gliwiczanin Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: 178.16.98.* 17.09.12, 09:29 Aleś ty dowcipny Thorkel a trupy to wy wskrzeszaliście jeżeli zostanie przeprowadzone uczciwe śledztwo to odpowiedzialni z urzędu miejskiego pójdą na urlop za kratami. Opowiesz mi jeszcze jakąś fajną bajeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn 17.09.12, 09:33 17.09 wstał nowy dzień. koniec świata nie nastąpił, wyznawcy Frankiewicza po nieprzespanej nocy tańczą na ulicach, w spółkach miejskich nieformalny dzień luzu, leje się gorzka żołądkowa. prawdziwi gliwiczanie potrafią świętować z klasą. erupcja radości jest zrozumiała. wyznawców Niezastąpionego od miesięcy trawił strach przed Niewiadomym. przecież następca Frankiewicza jeszcze się nie narodził, a jeśli nie narodzi się nigdy, to miasto trzeba będzie zapakować razem ze zwłokami Niezastąpionego do największej na świecie trumny. miasto-mauzoleum, Gliwice-Mauzoleum, to brzmi! Gliwice bez Frankiewicza nie mają sensu. Amen. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1Gliwiczanin Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: 178.16.98.* 17.09.12, 09:37 Dobrze podsumowane Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn 17.09.12, 10:35 sss9 napisał: Gliw > ice-Mauzoleum, to brzmi! Gliwice bez Frankiewicza nie mają sensu. Amen. > :) amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thePIT Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 09:41 Stary , jak ty myslisz ,ze choc przez sekunde ktos myslal ,ze wam sie uda , to ty niezly gosc jestes :) Ale jesli to ci humor poprawia po wczorajszej kompromitacji , to prosze bardzo - tak sie balem brbrbrbbrbrbr Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn 17.09.12, 10:04 Gość portalu: thePIT napisał(a): > Stary , jak ty myslisz ,ze choc przez sekunde ktos myslal ,ze wam sie uda , to > ty niezly gosc jestes :) Ale jesli to ci humor poprawia po wczorajszej kompromi > tacji , to prosze bardzo - tak sie balem brbrbrbbrbrbr nie obrażaj przynajmniej własnej inteligencji. ilość inicjatyw propagandowych, natężenie i środki na ich wielomiesięczne prowadzenie przez środowisko Frankiewicza, wielokrotnie przewyższyło koszty poniesione przez referendystów. i to ma niby świadczyć o tym, że nikt nawet przez sekundę nie pomyślał o referendum ze strachem? :D lepszego dowcipu nie mogłem się dzisiejszego ranka spodziewać. najlepsze jednak jest to, że kosztami referendum obciążeni są w równym stopniu wszyscy mieszkańcy Gliwic. ci, którzy wzięlli w nim udział i ci, którzy wybrali high life przy grillu i piwie. tylko jest jeden szkopuł, ci drudzy zapłacili za imprezę, w której udziału nie wzięli. jeżeli to jest dowód na mądrość i świadomość obywatelską, to ja wam, towarzysze, w pierwszym rzędzie, chciałbym z tego miejsca, serdecznie pogratulować! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Therkel Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.um.gliwice.pl 17.09.12, 09:46 do pełni szczęścia brakuje jeszcze: nieprzebrane tłumy referendystów wiedzione przez światłych pasterzy opuszczają miasto we włosienicach z pokutną pieśnią na ustach, by nigdy już doń nie wrócić, i wszyscy (poza referendystami oczywiście) żyli długo i szczęśliwie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aproksymacja Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.12, 10:01 No to powodzenia na nowej, zamożnej i wspaniałej drodze życia z 'nowym' genialnym prezydentem w mieście wielkich perspektyw i bogactwa (oczywiście dzięki prezydentowi). A jeśli będziecie potrzebowali przejechać np. ulicę Błonie, to zamiast samochodu polecałbym użyć czołgu. @cyklista, a nie uważasz, że takimi rzeczami, jak chociażby budowa placów zabaw powinna zająć się władza a nie mieszkańcy miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: 198.208.240.* 17.09.12, 10:05 I dobrze się stało że wybory nie są ważne szkoda tylko czasu ludzi i pieniędzy miasta. Teraz osoba która za tym stoi powinna za wszystko zapłacić... Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn 17.09.12, 10:15 Gość portalu: aj napisał(a): > I dobrze się stało że wybory nie są ważne szkoda tylko czasu ludzi i pieniędzy > miasta. Teraz osoba która za tym stoi powinna za wszystko zapłacić... nie liczyłbym na Frankiewicza, wiadomo, że ma węża w kieszeni. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Therkel Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: *.um.gliwice.pl 17.09.12, 10:30 sss9: > nie obrażaj przynajmniej własnej inteligencji. ilość inicjatyw propagandowych, > natężenie i środki na ich wielomiesięczne prowadzenie przez środowisko > Frankiewicza, wielokrotnie przewyższyło koszty poniesione przez referendystów. > najlepsze jednak jest to, że kosztami referendum obciążeni są w równym > stopniu wszyscy mieszkańcy Gliwic. ci, którzy wzięlli w nim udział i ci, którzy > wybrali high life przy grillu i piwie. czyli winny jest Franek i mieszkańcy, że Wam się zabawa nie udała i ledwo połowę z list pod referendum zmobilizowaliście? wiesz co, weź rozpęd i huknij się głową w ścianę moim zdaniem o nieudanym referendum zdecydowały: - bzdurne lub miałkie zarzuty do Franka, - zerowy program dl Gliwic, - brak kandydata mimo zapewnień (zapewne po udanym referendum pozagryzalibyście się jak psy), - szemrane towarzystwo wzajemnej adoracji, - cienki plakat (mnie te diabełki od razu skojarzył się z wami, tańcującymi po udanej psocie, a nie z symbolem Gliwic), - na sam koniec dopiero mocna pozycja Franka w mieście, którym rządzi już na tyle długo, że ludzie mu zwyczajnie ufają także teraz przeproście ładnie mieszkańców za zamieszanie i niepotrzebne koszta i weźcie się za realny program i dobrego kandydata to może, MOŻE podczas następnych wyborów będzie dla was jakaś nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn 17.09.12, 10:51 Therkel, mnie nie musisz przekonywać, że każdy dzień rozpoczynasz huknięciem głową o ścianę, chociaż podejrzewam, że częściej uderzasz o podłogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: N Zjadacz Ch Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn IP: 198.208.243.* 17.09.12, 10:36 do SS9: w Twoim podsumowaniu widać inteligencję i 'łatwe pióro' - naprawdę fajnie się to czyta! szczerze! ale zawsze wydawało mi się że inteligencja to również umiejętność obserwacji i wysiągania wniosków: 1. ludzie nie chcą permanentnego napięcia, poszukiwania czarownic i palenia ich na stosie - ćwiczyło to PIS i przegrało 2. ludzie nie chcą permanentnego plucia nienawiścią i ciągłego obrzucania osób z innymi poglądami błotem, straszenia procesami i więzieniem (to rownież ćwiczyło PIS) 3. może ... część Waszych uwag jest prawdziwych/uzasadnionych ale w tej wersji NIGDY tego nie kupię, nawet tego nie analizuję bo przeraża mnie forma ich wyrażania (patrz pkt 1 i 2) 4. tak, wolę żyć w nieidealnym świecie Frankiewicza niż w idealnym świecie u Was oświetlanym płomieniem stosów... (przepraszam że używam Waszej retoryki) 4. Nie, nie pracuję w UM, w żadnej spółce miejskiej, nie zajmuję się polityką! urodziłem się w Gliwicach i od zawsze tu mieszkam, mam 2 dzieci, jestem 'normalnym' zjadaczem chleba 5. Jeśli wyciągniecie wnioski z 2 referendów i porażek PISu to może kiedyś ktoś potraktuje Was poważnie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Prezydent Gliwic zostaje. Referendum nie ważn 17.09.12, 11:51 N Zjadacz Ch, nie ja organizowałem referendum, ale sprzyjałem i będę sprzyjać każdej inicjatywie dążącej do wyleczenia patologicznych układów w mieście. myślę, że było to już ostatnie referendum próbujące odwołać prezydenta, ale co ważniejsze, to już ostatnie referendum w ogóle. Buzek, a za nim wyznawcy Frankiewicza podkreślali z naciskiem, że referendum tak, ale tylko w sytuacjach wyjątkowych. wobec tego pytam, jakie to są te wyjątkowe, specjalne okoliczności, dla których Buzek z Frankiewiczem będą nakłaniać do wzięcia w udziału w referendum decydującym o losach miasta? nie przypominam sobie, żeby proponowali zapytać mieszkańców o sens utrzymywania w centrum miasta ruin teatru, budowania pływalni Olimpijczyk, czy likwidacji linii tramwajowych. czy prezydent Frankiewicz i pan autorytet Buzek, zaproponują referendum, np.w/s: 1. finansowania z budżetu miasta budowy i utrzymywania hali Podium 2. budowy kanalizacji w Bojkowie, Ostropie 3. finansowania z budżetu miasta klubu Piast 4. likwidacji szkół, na początek ZSS nr 6 nurtuje mnie to pytanie: na co masz wpływ w swoim mieście, o co jesteś pytany przez władze miasta i kiedy te władze, prócz terminu wyborów, potraktowały ciebie jak obywatela? a co do artykułowanych przez ciebie analogii do metod PiS, to zwracam uwagę na to, kto posługuje się teczkami UB, zagląda ludziom do majtek i alkowy i prowadzi obrzydliwą nagonkę personalną w mediach? wybacz, ale gdybyś lepiej przyjrzał się wyznawcom Frankiewicza, zobaczyłbyś zastępy typów z pochodniami, dla których PiS, to zaledwie przedszkole prawdziwej kuźni poglądów i charakterów tzw. "prawdziwych Polaków". obok nich radośnie kroczą zawsze tępo uśmiechnięci ludzie niskich ambicji, dla których ciężki transport w centrum, disco polo, czołg z drutu i mchu, betonowe skwery, permanentnie psujący się wodotrysk, wielkie ledowe bilbordy i mały przed ruinami teatru są wyznacznikiem postępu i rozwoju miasta. jeżeli ktoś, zamiast głosować, od bladego rana do nocy wlewa w siebie piwo przy dymiącym grillu, to dla mnie manifestuje nie miłość do miasta, nie wysoką świadomość obywatelską, ale prostactwo. pytanie tylko, ilu ze zniechęconych do wzięcia udziału w referendum, ale rzekomo szczęśliwych gliwiczan, niedzielę spędziło na swoim przydomowym ogródku w oparach chmielu, cebuli, czosnku i kiełbasy po 10 zł za kilogram? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś