Dodaj do ulubionych

SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie

IP: 213.227.78.* 26.02.07, 12:13
witam
niedługo przeprowadzam sie do Gliwic i dowiedzialam sie,ze moje dziecko,
ktore pojdzie w tym roku do 1 klasy, podlegać będzie pod rejon SP nr 20.
Slyszalam, ze wiekszosc uczniow tej szkoly to dzieci meliniarzy, poziom
nauczania bardzo niski no bo to taka dzielnica...
Mam nadzieje, jednak, że to nie do konca prawda, moze czyjeś dziecko chodzi
do tej szkoły i ma pozytywną opinię. Dziekuję.
Obserwuj wątek
    • mieszko966 Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie 26.02.07, 16:31
      Jeśli chodzi o dzielnicę, to ostatnio sytuacja się poprawia. Kiedyś
      rzeczywiście nie było z tym najlepiej, ale teraz pobudowali tam trochę TBSów i
      wprowadzili się też bardziej zamożni mieszkańcy. Poza tym, to ładna szkoła.
      Zabytkowa. Tylko okolica niebezpieczna - ruchliwe ulice, łatwo o wypadek.
      • Gość: JA Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 08:12
        To że mieszka trochę ludzi z forsą nie zmienia niczego, pamiętaj że w Polskiej
        oświacie obecnie poziom równa się w kierunku dolnym
        • mieszko966 Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie 27.02.07, 15:19
          Ale ja nie pisałem o oświecie, tylko o tym, że reputacja dzielnicy się poprawia
          dzięki tym TBSom.
    • Gość: silver Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie IP: *.gl.digi.pl 27.02.07, 08:35
      Kto ci takich bzdur na opowiadał o meliniarzach sam tam chodziłem do szkoły i
      moje dziecko też uważam tą szkołe za lepszą w gliwicach a ci co nie wiedzą
      niech zamkną mor... bo tylko brednie piszą
      • Gość: Gość Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie IP: *.kopnet.pl 27.02.07, 08:46
        Niepotrzebnie sie obruszyleś , Bo tak bylo przez dluższy czas
        była to jedna z gorszych dzielnic Gliwic.
        Natomiast w tej chwili podobno jest troche lepiej centrum miasta sie przesuwa.
        Troche nowocześniejszych budowli dobrze wplywa na sytuacje
        tej dzielnicy. Trudno powiedzieć mi o szkole .Natomiast ruch na J. Śliwki i
        Toszeckiej rowna sie z tirami w Centrum
    • Gość: Gold Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie IP: *.icm.edu.pl 27.02.07, 15:05
      Niestety prawda, sam tam chodziłem to wiem coś na ten temat, dyrektorka-tragedia!
      • Gość: Silver Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie IP: *.gl.digi.pl 01.03.07, 10:09
        co ty chcesz od wojtasikowej?? spoko babka bardzo miło ją wspominam mimo iż do
        jej ulubienców się nie zaliczałem a szkoła jest spoko
        • sabka22 Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie 01.03.07, 20:42
          Ja mam dobre zdanie o tej szkole sama tam chodziłam a teraz chodzi moja
          siostra.Nauczycielki są super,poziom wcale nie taki niski.Dodatkowy plus to to
          ze jest tam tylko podstawówka a nie np. do tego gimnazjum w jednej szkole.Czyli
          praktycznie same dzieci.Naprawde nie masz sie czym przejmować a dzielnica sie
          juz poprawiła tak jak ktos tu juz pisał.Pozdrawiam!
        • sabka22 Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie 01.03.07, 20:44
          Pozatym Wojtasik juz dawno nie jest tam derektorką:))
    • Gość: b Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 21:29
      Moje dziecię chodzi i jest OK. Szkoła mała kameralna. polecam naczycielkę M.
      Czaplińską. Jeśli bardzo obawiasz się kontaktów z dziećmi z mniej ciekawych
      rejonów dzielnicy to zapytaj bo mogą utworzyć klasę np z rejonu osiedla
      Powstańców- ale spoko nie było problemów. Minusem jest usytuowanie przy
      ul.Sliwki to fakt, ale to przeciez prawie centrum miasta.
    • Gość: anna17 Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 10:00
      chodziłam do pobliskiego gimnazjum, gdzie byli też ludzie z dwudziestki,
      większość "elementów" było właśnie z tej szkoły, ale nie uogólniałabym. jeżeli
      zależy jednak zależy Pani na lepszym poziomie, to SP nr 7 jest chyba lepsze, a
      znajduje się niedaleko, bo na ulicy Tarnogórskiej.
      • Gość: mala Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:31
        heh musze przyznac ze mieszkam na tej dzielnicy i chodzilam tam do szkoly...
        dzielnica kiedys byla niebezpieczna teraz juz troszke sie zmienilo, jezeli
        chodzi o szkole to niewiem jak teraz ale za moich czasow poziom nauki byl niski
        bo gdy dostsalam sie do najlepszego technikum to musialam stawac na glowie zeby
        nadrobic starty.... teraz moze sie zmienilo
        • Gość: Asia Gliwice Re: SP nr 20, na ul Śliwki- prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.23, 10:07
          Nie polecam tej szkoly. Moja corka tam chodzi ale chyba przeniose ja do innej szkoly. Nauczyciele wpisuja nieobecnosc na ezienniku elektronicznym nawet jesli dziecko jest w szkole, jedynki ktore mialy byc przypisane innemu dziecku. Bardzo czesto sie myla na tym dzienniku i nawet nie racza odpisac rodzicowi na taka pomyłkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka