Dodaj do ulubionych

Odnowic sie prosze moralnie

07.02.13, 08:37
I przelamac strach i niechec przed przychodzeniem na melyne.
Nikt was tu nie pogryzie o czym z pewnoscia wiecie.
Ale jak nie mam z kim gadac to sie zniechecam,jesli sie zniechecam to sie nudze a jak sie nudze to moze przyjsc mi do lba ochota wykasowania melyny po wsze czasy i nagle.
Obserwuj wątek
    • turchanyi Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 09:36
      Trochę się wstydałam wejść na melyne, tak po prostu z zaśnieżonymi buciorami. Ale mozliwość odnowy mnie przyciągła. Przedwiośnie czuć już w powietrzu, squrwonki gdzieś w przestworzach nad moim ogrodem popiskują (chyba z zimna...). Ciekawe jak sobie dają radę przy takim śniegu??
    • black-sandra Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 09:42
      nie strasz " mały " nie strasz big_grin
      • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 10:01
        A co ja tam mam straszyc.Któregos dnia znudzony nacisne czerwony guzik i z bani.
        Turchanyi,styl masz bardzo znajomy.Odczekamy i przypomnimy sobie twojego starego nicka z czasem smile
        • black-sandra Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 10:13
          No wez nie rób nam tego , a gdzie my będziemy wódkę pić ?smile
          • m.maska Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 10:20
            Wiosenna depresja go dopadla, czy co?
            Moze go zasypalo na bialo i musial sie odgrzebywac...
            • black-sandra Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 10:46
              Pewnikiem lewą nogą wstał i jeszcze nie obudził big_grin
              • m.maska Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 10:51
                ...albo go koty obudzily... to dlaczego na innych zwala?
                • black-sandra Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 10:53
                  ... bo zawsze musi być na kogoś , a najlepszą obroną jest atak big_grin
        • turchanyi Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 11:09
          Taka porządna melyna i takie posądzenie... Jakem Turchanyi Zsuzsanna nigdy nie występowałam pod innym nickiem smile
          • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 12:59
            Alez oczywiscie.Tylko nie wiem skad znasz to forum,bo zostalo dopiero wczoraj zalozone smile
            • super.halusia Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 15:44
              nawet nie próbuj kasować melynę,bo wiesz.........big_grin
              • czarek_sz Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 16:49
                Jeśli nie będzie melyny to przyjdzie chlać w obesranych krzakach i pod gołym niebem. Lezio zlituj się i nie rób nam tego qrwa żesz mać wink
                • rudka-a ze przypomne wypowiedz Lezia ;) rok 2009 ;) 07.02.13, 18:45
                  Re: 1500
                  leziox 05.12.09, 13:08 zarchiwizowany
                  Nawet jak juz tu kiedys nie bedzie sie wam chcialo pisac,to ja bede pisal wtedy
                  dla siebie.

pamiec mam dobra..wiedzialam, ze gdzies w czelusciach znajde te wypowiedz wink
                  to tak dla spokojnosci...bez paniki!!! wink)))
                  • czarek_sz Re: ze przypomne wypowiedz Lezia ;) rok 2009 ;) 07.02.13, 19:35
                    '15000000
                    leziox 05.12.99 z melyny w piekle
                    Nawet jak juz tu kiedys nie bedzie sie wam chcialo pisac,to ja bede pisal wtedy
                    dla siebie.'
                    big_grin
            • turchanyi Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 08:03
              Skąd znam? No idę, patrzę - melyna, odnowa - to wstąpiłam. Rozumiem, że panuje dobry obyczaj, jak było od zawsze na melynach - jak się nie jest poleconą osobą to "ciocia" meliniara drzwi z łańcucha nie otwiera...
              • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 08:13
                Jak sie nie ma polecenia to przynosi sie flaszke na otwarcie.
    • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 19:54
      Cholera. Czy za mało zjadłeś, a może za mało wypiłeś, albo co? Deprecha dopadła? Nie rób mi tego! Tak lubię tu zaglądać, że ze strachu, że zlikwidujesz melynę aż musiałam napisać. Rudka i czarek coś ci przypomnieli. Mam nadzieję, że poskutkowało.
      Leziu? Minęło? No proszę, odezwij się i powiedz, że ci przeszło... Pliz....
      • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 07.02.13, 23:52
        A co wy mi tu archiwa pod nos podkladacie z czelusci piekielnych wyciagniete?Moze przemeczonym deczko ostatnio przy okazji ale jak frekwencji ni mo to mnie sie nie podoba zwlaszcza jesli sie z kims pogadac chce a nie ma z kim.
        To jest szczegolnie frustrujace jakby.
        Odzywam sie.
        Przeszlo.
        smile
        • super.halusia Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 04:41
          I bardzo dobrze że przeszłosmirk
        • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 07:29
          Uffff...... Piękny dzień się zapowiada. Z Leziem i Melyną smile Warto było wstać.
          Miłego dnia WSZYSTKIM smile
          POBUDKA!! smile
          • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 07:57
            Dodaj moze jeszcze do tego snieg i mróz oraz zadymki i zamiecie.Spozniajace sie autobusy,auta wpadajace w poslizgi,spozniajace sie pociagi,brak mozliwosci wypicia kwasiorka w krzaczorach i inne plagi.Równiez milego dnia wszystkim.
            • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 08:12
              Oj tam, oj tam. Defetyzm siejesz. Nie traktor zepsuty tylko JEDNO KOŁO ODPADŁO! Jak się spóźnisz do pracy to znaczy mniej będziesz pracował smile Mróz tyci, tyci, śnieżek bieluśki, jeszcze czysty. Zadymy ustały. Czego ci jeszcze do szczęścia brakuje? Fakt, kwasiora w krzaczkach nie wypijesz... A czy koniecznie musi być na łonie natury? Wleziesz w jakąś bramę, albo jeszcze lepiej w klatkę schodową i masz ciepło, spokojnie, nikt się na krzywy ryj nie dołączy, a nawet może jakiś dobry lokator zagryskę podrzuci wink
              Lepiej? smile
              • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 08:16
                Jako porzadny melyniarz,nie musze chodzic do pracy,wiec jeden klopot z czachy mam.Trachtora nie posiadam,wiec drugi klopot z czachy.U mnie nadal wieje i sniezy i nie da sie tego wylaczyc a zaraz musze isc do sklepu po browar i tenze fakt jest wyjatkowo obciazajacy dla mojej wrazliwej psychiki.I na koniec-co do picia.Moze nie tyle wazne gdzie-ile z kim,bo bez dobrego towarzycha chlac to tez jakos tak nie po bozemu.
                • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 08:32
                  Marudzisz... Trzeba być przewidującym. Jak pogoda ładniejsza, zrób większy zapasik, coby nie latać co pół godziny do sklepu. Wiadomo, ruch wzmaga .. pragnienie. Włącz tv na jakieś wiadomości i będziesz miał "mądre towarzycho". A co najważniejsze, żaden nie powie - "no to polej mi.." A najważniejsze - w tej "dyskusji" ty zawsze będziesz górą. Możesz im nawtykać ile wlezie. Wszystko połkną. Żadnego pyszczenia nie będzie wink Same korzyści i przyjemności big_grin I wszystko będzie po bożemu big_grin big_grin big_grin smile
                  • czarek_sz Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 09:30
                    Gdy szło się nieraz po robocie na 'malucha' w przyzakładową gęstwę no to wiadomo że jak było nas trzech czy czterech to że jedno przyzwoite polanie i flaszka pusta smile kto leci ? ciągniemy zapałki. No to zapieprzaj /to do wylosowanego/ na Towarową ,tylko nie po jedną, weź dwie bo po co dwa razy zapier...ać smile no i co z tego że przyniósł dwie jak i tak były następne kursy po kolejne flaszki a pobyt wśród krzaków /niemych świadków tego co powyżej/ przeciągał się do późnych godzin wieczornych a w domu żona i dzieci itd smile do później.
                    • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 09:48
                      smile Widzę tęsknotę. Za wiosną i zielonymi krzaczkami, czy też za latami "minionymi" jak sądzę? Bo krzaczki "modne" były jakiś czas temu. Ale głowa do góry! Wiosna już blisko wink big_grin
                      • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 10:10
                        Ide,kurwa,spac.Musze posnic o wiosnie.
                        • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 10:28
                          big_grin big_grin Miłych snów. Tylko niech ci się ta wiosna przyśni już taka w pełnej krasie. Słońce, zielona łąka pełna pachnących kwiatów. Tylko nie zapomnij o browarku w krzaczkach!! Takich blisko, żeby wystarczyło ręką sięgnąć wink big_grin big_grin
                      • czarek_sz Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 14:44
                        Za jednym i za drugim tęsknota wink ale przecież można kontynuować tradycję i nawyki nieprawdaż ? dotąd oczywiście dopóki podroby nie wysiądą i chęć nie przeminie w co osobiście nie wierzę big_grin
                        bromba-bomba napisał(a):

> smile Widzę tęsknotę. Za wiosną i zielonymi krzaczkami, czy też za latami "miniony
                        > mi" jak sądzę? Bo krzaczki "modne" były jakiś czas temu. Ale głowa do góry! Wio
                        > sna już blisko wink big_grin
    • anus-hka Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 10:31
      Przy odnowie konieczna jest wymiana płynów - nie koniecznie ustrojowychwink)
      • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 10:49
        big_grin Lezio przyjął już pozycją horyzontalną i "przyjmując kroplówkę" marzy o wiośnie big_grin
        • anus-hka Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 11:02
          wink) no to stężenie minimum 50% jak o wiośniewink)... w tej"kroplówce"
          • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 11:10
            big_grin big_grin big_grin Przy takim stężeniu to wiosna szybko zamieni się w lato. I to W PEŁNI big_grin big_grin big_grin
            • anus-hka Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 12:04
              toż widać gołym okiem że procedura odnowy ma być mocno skróconawink)
              • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 12:15
                Mówisz? No ale jak się przebudzi to przeżyje szok! ZIMA! Wygląda na to, że będzie apiać potrzebna terapia skrócona - w drugą stronę - powrót do rzeczywistości! Hmmm... tylko o jakim stężeniu?... Przedobrzenie doprowadzi do dalszej terapii.... i tak w kółko.... No, ale tym sposobem spokojnie doczeka wiosny big_grin W tym szaleństwie jest metoda wink
                • anus-hka Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 12:20
                  W powrocie do rzeczywistości świetnie sprawdza się "kubeł lodowatej wody" nie koniecznie wysokoprocentowejwink)
                  • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 12:52
                    Miej litość! Tak gwałtowny powrót z letniej łączki do śnieżnej zaspy i to jeszcze polany lodowatą wodą grozi podwójnym już szokiem! No i zamianą w lodową żonę Lota. I co potem?? Podgrzewanie, rozgrzewanie - od wewnątrz też... No... może to i spodobałoby się delikwentowi... bo koniec końców i tak kroplówka byłaby konieczna i to chyba podwójna coby mu na płuca nie padło....bo wiadomo, że chory chłop to.... hmmmmm..... Lepiej niech już wypoczywa na tej letniej łączce. Tylko trzeba zadbać o "kroplówkę" żeby nie daj Boże nie zabrakło.... big_grin Wyobraź sobie jego dobry nastrój po "powrocie"... I już nie będzie myślał o zamykaniu melyny big_grin big_grin big_grin
                    • anus-hka Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 13:09
                      wink) tak chory "chłop w domu" to gorzej niż wojna wink)
                      przypuszczam, że gwałtowna zmiana płci też nie wchodzi w rachubę jeżeli chodzi o skład terapii...hmm
                      Tylko czas trwania tej terapii musi delikwent przewidzieć coby mu kropelek w tej kroplówce nie brakło...no chyba, że jaka pomocna dłoń będzie w pobliżu coby uzupełnić mogła szybkowink)
                      • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 13:33
                        big_grin u mnie w domu mówiło się (babcia) "chłop w chałupie to jak wrzód na dupie" big_grin big_grin big_grin Mądra była babcia big_grin
                        Zmiana "pci" nie wchodzi w rachubę. Nie ma to jak chłop w melynie rządzi bo wie co jest "najlepsze" i "najpotrzebniejsze" smile A Lezio to chłop z nabiałem big_grin Słowem dyżury - pomocna dłoń musi zawsze być i dbać o zaopatrzenie ... ze szczególnym uwzględnieniem strony "medycznej" smile W końcu jak już "wróci" to nam podziękuje, no nie?....
                        • czarek_sz Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 14:55
                          Jak kroplówka w pozycji horyzontalnej no to cewnik we ptaku musowo smile no bo po co się męczyć i ganiać z pęcherzem kiedy można leżeć spokojnie i kontemplować a nawet liczyć i przeliczać na małpki te pięknie kapiące i bardzo kochane wesołe kropelki smile
                          • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 15:15
                            Ktos mowil wam juz,abyscie poszli do lekarza-z dowolnego powodu?
                            Szkoda,kiedy takie talenty marnuja sie na Melynie,zamiast dostarczyc nauce wspanialego tematu do badan nad zachowaniami ludzkosci.
                            • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 15:29
                              big_grinbig_grinbig_grin Ciekawe co cię ruszyło spod tej "kroplówki" i z marzeń o wiośnie (lecie?) ? Czyżby CEWNIK?? big_grin No to ci Czarek "dogodził" big_grinbig_grinbig_grin Ale ogólnie jak widać POMOGŁO. WRÓCIŁEŚ! big_grin
                              • czarek_sz Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 15:47
                                Otóż to, najważniejsze że wrócił smile
                                • anus-hka Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 15:50
                                  Cel uświęca środkiwink)
                                  • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 20:16
                                    Cewniki nie sa najprzyjemniejszymi urzadzeniami i jednak wole sam osobiscie do kibla isc i sie wylac,nie korzystajac z tego dobrodziejstwa.
                                    • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 20:35
                                      big_grin Pewnie nie są najprzyjemniejsze, przynajmniej w pierwszej fazie (a może i nie?...) Ale potem! Leziu, leżysz sobie wygodnie, browarek pociągasz ze skutkiem wiadomym, nerki pracują i... musisz IŚĆ! A wystarczy cewniczek i.... leżysz, tankujesz, siusiasz... a właściwie samo "wypływa" bez żadnego wysiłku - i MASZ SUCHO! Ileż to zaoszczędzonego czasu na tankowanie! Żadnych przerw! A jakie bezpieczne! Wykluczone potknięcia, odbicia od ściany, a nawet upadki - i można coś nawet złamać! No i portki nie zagrożone big_grin Może przemyślisz to jeszcze raz?... big_grinbig_grinbig_grin
                                      • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 08.02.13, 23:15
                                        Czy kasa chorych placi ci za reklamowanie jej uslug?
                                        Bo teraz to zaczalem sie na powaznie zastanawiac,czy ty cewniki na forum zachwalasz od tak,tylko i calkowicie bezinteresownie?
                                        Przy takiej liczbie pijakow w Polsce bylaby to wspaniala forma zbytu setek tysiecy cewnikow dla wygodnickich piwoszy.
                                        • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 08:54
                                          Żadna reklama! A przynajmniej nie taka jaką mi przypisujesz smile Ale pomyśl jaka to wielka korzyść NA STAROŚĆ z takiego cewnika. Przede wszystkim SUCHO no i.... choć trochę ciepłych, kobiecych (pielęgniarka) rączek.. Na starość docenisz te chwile i choć taką zabawę... big_grinbig_grinbig_grin
                                          • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 09:17
                                            Dziekuje uprzejmie.Wole sie przed taka staroscia odpowiednio wczesnie zastrzelic,dopóki jeszcze bede mógl to zrobic.
                                            • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 09:32
                                              No co ty!? Życie jest piękne... podobno wink A skąd wiesz kiedy to ma być "przed taką starością"? A jak zrobisz to za wcześnie? Pomyśl ile byś stracił! Technika idzie do przodu! Ta od Kamasutry też big_grin Medycyna gna do przodu - tyle teraz tabletek wspomagających... medycynę też... big_grin Warto ryzykować??? smile
                                              • czarek_sz Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 12:17
                                                Lezio ma rację, jak by co to kulkę w łeb se zapodać albo seryjnego poprosić smile a póki co to pić pi.....ć nie żałować bida musi pofolgować. Ostatni weekend w karnawale więc w górę serca Melyno i do dzieła ,znaczy się do picia nielimitowanego znaczy się bez zahamowań i co do ilości. Na zdrowie wink
                                                • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 12:40
                                                  Czy gdybyś wiedział, że masz przed sobą jeszcze np. 25 karnawałów (i nie tylko...) to też byś se palnął w łeb tylko dlatego, że no.... już nie... tego?? Przecież ZAWSZE jest tak, że coś mas, a czegoś niestety nie. No i nigdy nie wiadomo, czy się tego, co się nie ma, za parę lat nie zdobędzie. Zawsze można coś w zastępstwie wynaleźć ... big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 13:34
                                                    PO co te teorie i lukrowociasteczkowe zmuszanie na sile do optymizmu oraz rozwazanie,co bedzie albo co by bylo?Jak czlowiek ma cos zrobic to i tak zrobi.Albo i szybciej,czytajac takie rózowookularowe wnioski.
                                                  • bromba-bomba Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 13:38
                                                    Rozumiem. Przepraszam.
                                                  • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 13:45
                                                    Nie przepraszaj jezeli nie ma za co.
                                                    Tylko ja po prostu nie wierze optymistom.
                                                    To taka moja choroba psychiczna.Jedna z wielu.
                                                  • czarek_sz Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 13:55
                                                    A ja jak bomba, jednak mam w sobie optymizm, że może nie będzie lepiej niż jest za to nie gorzej. Cóż, każdy ma inaczej bo każdemu życie inaczej potoczyło się i toczy. Mimo wszystko wszystkiego dobrego wszystkim i każdemu choć odrobinę optymizmu na przyszłość wink
                                                  • super.halusia Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 14:01
                                                    Tylko ja po prostu nie wierze optymistom.

ja jestem optymistkąbig_grin
                                                  • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 14:21
                                                    I co,myslisz moze ze teraz to napisze ze ci wierze,czy co?
                                                  • super.halusia Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 14:36
                                                    ależ nie musisz wierzyć,ja czasami sobie nie wierzębig_grin
                                                  • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 09.02.13, 22:58
                                                    Nastepny dowod na to ze postepuje prawidlowo smile
    • pijatyka Re: kolekcje 31.07.25, 19:49

...na melynie wink

• leziox Re: kolekcje 31.07.25, 21:10
        Bardzo ciekawe dyskusje, bardzo interesujący ludzie.
        Niektórzy z nich to już tylko we wspomnieniach.
    • e-zybi Re: Odnowic sie prosze moralnie 01.08.25, 05:52
      Polecę Broniewskim "Kiedy przyjdą podpalić dom, ten, w którym mieszkasz – Polskę, kiedy rzucą przed siebie grom, kiedy runą żelaznym wojskiem..."
      Liznę Baconem "Istotnie też leży to w naturze ludzi, którzy nadmiernie miłują sami siebie, że gotowi są podpalić dom, by przy tym ogniu upiec dla siebie jaja."
      Wykończę Zapolską, ustami Dulskiej "Człowiek jest zwierzęciem towarzyskim. Musi od czasu do czasu myśl wymienić."
      Ot, taka mnie myśl naszła...
      • kreska_z Re: Odnowic sie prosze moralnie 01.08.25, 07:55
        .“Dobry przyjaciel trafia się rzadziej, niż kochanek."....a mnie taka....hyhy....
        • leziox Re: Odnowic sie prosze moralnie 01.08.25, 09:26
          Jeśli przyjaciel zostaje kochankiem, albo odwrotnie, no to znaczy się, ma się problem...
          suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka