Dodaj do ulubionych

Uwaga na oszustki!

01.09.23, 11:21
"Uwaga na oszustki! Pewnie też robicie zakupy w marketach, dlatego ta informacja może Wam się przydać. Chce Was ostrzec przed tym co mi się przydarzyło. Padłem ofiarą przebiegłych oszustek. Zdarzyło mi się to przy CH Tesco, ale mogło komuś innemu gdzieś indziej. Oszustki działają następująco: dwie ładne dziewczyny około 20-22 lata przychodzą do waszego samochodu kiedy ładujecie zakupy do bagażnika. Zaczynają myć szyby. Jak im podziękujecie i zaproponujecie pieniadze za wykonaną pracę, to podziękują i poproszą o podwiezienie do innego CH. Jeżeli się zgodzicie tak jak ja to zrobiłem, to obie siądą na tylnym siedzeniu i w pewnym momencie zaczną się wzajemnie pieścić. Następnie jedna przechodzi na przednie siedzenie i zabiera się za robienie laski. Zmuszają Cie jeszcze do zjechania z drogi na pobocze i gwałcą po kolei. Gdy obrabia Cię ta pierwsza to w tym czasie druga kradnie ci portfel. Mój portfel został tak skradziony w zeszły piątek, sobotę i dwa razy w poniedziałek i wczoraj. Jutro też jadę. Portfel w chińskim markecie kosztuje 4 złote”

Z netu, nie moje, ale autora nie pamiętam...
Obserwuj wątek
    • ruda.replay Re: Uwaga na oszustki! 01.09.23, 18:30
      Powiem krótko.....tanio wyszło suspicious
      big_grin
      • leziox Re: Uwaga na oszustki! 01.09.23, 22:15
        Najlepiej mieć hurtowego dostawcę portfeli.
        Tylko w takim tempie, to żeby inne rzeczy wytrzymały...
        big_grin
        • mala200333 Re: Uwaga na oszustki! 02.09.23, 06:43
          Ale się uśmiałam…!!
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Uwaga na oszustki! 04.09.23, 12:52
      big_grin big_grinbig_grin Wygrywasz nagrodę roku!
      • leziox Re: Uwaga na oszustki! 04.09.23, 12:54
        Stara prawda. Lepiej się śmiać, niż płakać.
        A pamiętam jeszcze takie stare powiedzonko:
        -Tu nie ma nic do śmiacia.

big_grin
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Uwaga na oszustki! 04.09.23, 12:58
          Ja też zawsze byłem nauczony myśli, że jeśli trafia się jakaś okazja, to któraś ze stron jest idiotą. i to raczej nie ta, co składa propozycję.
          • leziox Re: Uwaga na oszustki! 04.09.23, 13:12
            No przecież obie strony nie mogą na tym samym geszefcie być zarobione.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Uwaga na oszustki! 04.09.23, 13:18
              Mogą... Jak myśmy jechali na roczne stypendium do Niemca, to zaproponowałem kuzynowi studiującemu w Poznaniu przejęcie naszego pokoiku w "domu asystenta" z pełnymi opłatami - żeby nas z niego nie wywalili. A on i tak płacił mniej niż za wynajem na wolnym rynku. Wszyscy zadowoleni.
              • leziox Re: Uwaga na oszustki! 04.09.23, 13:25
                Ale okazja to okazja.
                Chyba że ten wyokazjowany też dobrze wie, co robi, a okazjujący myśli, że właśnie ubił wspaniały interes na wyokazjowanym.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Uwaga na oszustki! 04.09.23, 13:32
                  No, zwłaszcza jak cygan zatrzymuję na drodze, że mu się benzyna skończyła i sprzedaje złoto. Też biedne wnuczki, nigeryjscy książęta a od pewnego czasu oficerowie usa-army.
                  I się o tym trąbi wszędzie - ale głupota ludzka nie zna granic.
                  • leziox Re: Uwaga na oszustki! 04.09.23, 15:07
                    Znamy to, znamy. Od czasu jednak, kiedy niemieccy kierowcy masowo zaczęli dzwonić na policję w tej sprawie, to jakoś Cyganów nie widać za często na parkingach. No a Nigeria Connection czy żołnierze amerykańscy w necie to nadal plaga. Na to chyba nie ma lekarstwa poza własnym rozumem.
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Uwaga na oszustki! 05.09.23, 07:52
                      Pamiętasz taki serial z lat 80 - Tulipan? Częściowo oparty na faktach. Naiwność ludzka zawsze była i będzie.
                      • leziox Re: Uwaga na oszustki! 05.09.23, 08:54
                        Pamiętam. Przy odpowiednim podejściu wiele kobiet daje się oszukać na miłość.
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Uwaga na oszustki! 05.09.23, 09:00
                          Przepraszam bardzo - a faceci to niby nie? Jak już mowa o serialach to taki Jasiu Serce by dla każdej zrobił wszystko...
                          • leziox Re: Uwaga na oszustki! 05.09.23, 09:02
                            Nie musisz przecież wierzyć w to, co opowiada jakiś tam film...
                            big_grin
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Uwaga na oszustki! 05.09.23, 09:06
                              Bo ten serial to nam nakręcili Marsjanie, co nie?
                              • leziox Re: Uwaga na oszustki! 05.09.23, 09:08
                                Ależ skąd. Ekipa filmowa pochodziła z Aldebarana.
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Uwaga na oszustki! 05.09.23, 09:14
                                  Luźne skojarzenie literacko/filmowe (też był taki polski teatr TV):

Kwiaty dla Algernona

• ruda.replay Re: Uwaga na oszustki! 05.09.23, 09:28
                                    Większego oszusta od Kalibabki, to zdaje sie nie było wink
                                    Jego historię przedstawiono w srialu "Tulipan"...
                                    rwał te spragnione miłości, strzygł i golił z kasy wink
                                    wiele się nie musiał wysilać...kobiety szły, jak muchy na lep wink

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Uwaga na oszustki! 05.09.23, 09:33
                                      To nie wiem czy największy - bo z pewnością wielu nawet nie złapano.
                                      No i trochę bym "szacunek" oddał - jednak trzeba umieć wybrać ofiarę - bo na latanie (zwłaszcza w realu) za każdą to czasu nie ma.
                                      • leziox Re: Uwaga na oszustki! 05.09.23, 09:38
                                        Kalibabka to mały pikuś był...
                                        Wielcy oszuści
                                        • ruda.replay Re: Uwaga na oszustki! 05.09.23, 09:41
                                          Ho ho, cała lista smile
                                          trza by jeszcze taką współczesną listę zrobić...tych internetowych...
                                          co to karmili panie "magią słowa" big_grin
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Uwaga na oszustki! 05.09.23, 09:41
                                          No tak, ale ci działali na zupełnie innym poziomie niż szukanie partnerów do ślubu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka