kamfora 02.02.10, 08:24 Zastanawialiście się kiedyś, skąd się biorą wszelkiego rodzaju słowniki (i definicje w nich)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witekjs Re: Skąd się biorą słowniki? 02.02.10, 09:12 Piszą ludzie o różnych osobowościach, łączy ich chyba jedno - potrzeba porządkowania i przekazywania wiedzy. Może to być słownik ortograficzny, ale i wspaniały, mój ulubiony "Słownik mitów i tradycji kultury" Władysław Kopalińskiego. Pozdrawiam. Witek merlin.pl/Slownik-mitow-i-tradycji-kultury_Wladyslaw-Kopalinski/browse/product/1,438556.html Odpowiedz Link
gat45 Re: Skąd się biorą słowniki? 02.02.10, 10:06 Z półki. Językowe z tych trzech w biblioteczce w moim pokoju, inne w pokoju z kominkiem, z tej koło okna. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Skąd się biorą słowniki? 02.02.10, 18:38 Każda półka jest inna. Kaczyńscy mają tylko górną. Co do definicji > u mnie się biorą przeważnie "z głowy". Trafiły tam nie wiedzieć kiedy i tkwią. :p Odpowiedz Link
kamfora Re: Skąd się biorą słowniki? 02.02.10, 22:21 ave.duce napisała: > Każda półka jest inna. > Kaczyńscy mają tylko górną. Z Kaczyńskich interesuje mnie tylko Bogusław :-) > Co do definicji > u mnie się biorą przeważnie "z głowy". Trafiły > tam nie wiedzieć kiedy i tkwią. No nie mów, że nie respektujesz definicji słownikowych! ;-) Odpowiedz Link
kamfora Re: Skąd się biorą słowniki? 02.02.10, 18:42 Tak właśnie myślałam :-) PS. Też uważasz, że bez sensu to forum? :-( Odpowiedz Link
scand Re: Skąd się biorą słowniki? 31.07.22, 10:04 >Też uważasz, że bez sensu to forum? :-( Forum etyki w obecnych ciężkich czasach pandemii ( przez wirus prawdopodobnie stworzony przez człowieka) i wojny ( również wywołanej przez człowieka) ma szczególny sens. Odpowiedz Link