leokadia-net 10.01.10, 16:02 3 tygodnie po operacji lewego płata tarczycy. Wapń nie badany po operacji, ani Tsh. Czy to początek niedoczynności lub spadku wapnia? Badania dopiero za tydzień i później wizyta u endo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stapelia Re: drganie-skurcze mięśni stopy 10.01.10, 18:27 niedoczynność raczej nie, spadek wapnia objawiałby się mrowieniem, głównie rąk i wokół ust. Narasta to? czy jest ciągle takie same? może magnez? Odpowiedz Link
jobenka Re: drganie-skurcze mięśni stopy 10.01.10, 21:21 moim zdaniem wapn. bierzesz cos? mi lekarz zalecil ten preparat 1 tabl. dziennie: www.domzdrowia.pl/72330,vitrum-calcium-600-d-400-60-tabletek.html Odpowiedz Link
junkersica Re: drganie-skurcze mięśni stopy 10.01.10, 21:33 A może najzwyczajniej w świecie masz mało magnezu (ewentualnie potasu i sodu?) Odpowiedz Link
leokadia-net Re: drganie-skurcze mięśni stopy 10.01.10, 22:09 Magnez biorę od roku aż 500mg dziennie, bo miałam nieprzyjemne skurcze powieki. Może to jednak magnez..hmmm..Na razie nic się nie zmienia, ciągle mnie w tej stopie łapie skurcz, ale nie mrowienie. To chyba nie ma jednak związku z operacją.. Dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link
junkersica Re: drganie-skurcze mięśni stopy 10.01.10, 22:27 potas-pomidory, magnez-kakao, czekolada Odpowiedz Link