Dodaj do ulubionych

Moje wyniki - rzuccie okiem

25.06.10, 18:23
Witam,
Jakis czas temu zalozylam tu watek o moich wynikach. Powodem bylo wowczas moje
zdziwienie tym, ze moja endokrynolog pozwolila mi zachodzic w ciaze przy moim
zdaniem za wysokim TSH.
Teraz moje wyniki z kolei polecialy w druga strone, wiec sama juz nie wiem, co
myslec.

MAJ (wyniki przy dawce Euthyrox 50 codziennie):
TSH - 3,14 (0,27-4,20)
FT3 - 3,80 (2,50-4,30)
FT4 - 1,25 (0,93-1,70)

Potem zmiana dawki - Euthyrox 50 trzy razy w tygodniu i 75 cztery razy w
tygodniu. Wyniki na takiej dawce z CZERWCA:

TSH - 0,595 (0,27-4,20)
FT3 - 4,47 (2,50-4,30) POWYZEJ NORMY!
FT4 - 1,58 (0,93-1,70)

Samopoczucie dobre, bez zmian. Zreszta, nigdy nie mialam zadnych objawow
tarczycowych, ktore tak mecza wiele osob z tego forum.

Czy dobrze kombinuje, ze mam za duza dawke jednak i nalezy ja zmniejszyc? Ja
nie do konca rozumiem, jaka role odgrywa ft3 i ft4, wiec nie umiem tego sobie
zinterpretowac.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka