Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę o radę!!

17.09.10, 07:24
Witam mam niedoczynnosc tarczycy i wczoraj odebrałam wyniki bety i jestem w 5-6tyg.ciazy. Odebrałam równiez wyniki:
TSH: 0,174uIU/ml norma 0,270-4,200
FT4: 15,20pmol/l norma 12-22
Zażywam euthyrox 100 i 75 na przemian.100-poniedziałek,sroda,piątek. 75 w pozostałe dni. W lipcu tsh miałam 3,5 a ft4 12,82. Dlatego tez pani doktor mi zwiekszyła mi dawke bo ft4 było za niskie. Teraz jak dzwoniłam aby umowic sie na wizyte okazało sie ze jej nie ma i bedzie 10 pazdziernika dopiero! Prywatnego numeru niestety nie mam. Nie znam sie na tyle aby sama wiedziec co robic. Tsh powinno byc na poziomie 1-1,5 a u mnie ponizej normy.A moze zazywac dawki takie jak dotychczas i tsh ponizej normy nic nie szkodzi?? Prosze o rady.
Obserwuj wątek
    • djpa Re: Bardzo proszę o radę!! 17.09.10, 07:43
      Na początku ciąży TSH może być sztucznie zmniejszone przez hormony ciążowe i może być za niskie. Kieruj się fT4 i swoim samopoczuciem dopóki endo nie wróci. Moim zdaniem dawki zmniejszać nie trzeba, a nawet przydałoby się ją zwiększyć, bo fT4 jest na poziomie 32%, czyli poniżej środka normy. Może dziewczyny coś więcej Tobie napiszą.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka