mojave 12.11.10, 20:22 sie tyje? powiem szczerze, że sie tego obawiam Jakie są wasze doświadczenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wierka-5 Re: czy po usunięciu lub częściowym usunięciu tar 12.11.10, 21:20 Witaj Nie tyje się ale pod warunkiem,ze ma się dobrze dobraną dawkę leku i potem sprawdza się coraz hormony, bo niestety zmieniamy się i zapotrzebowanie na hormony też. Uważam, a jestem po operacji,ze ustalanie dawki na samym tsh to za mało. Warto tez zrobić przeciwciała jesli do tej pory nie były oznaczane, żeby nie było jak u mnie. Leczona byłam na wole guzkowe- stąd operacja, a okazało się,że hashimoto. Odpowiedz Link
stapelia Re: czy po usunięciu lub częściowym usunięciu tar 12.11.10, 21:33 mojave na wstępie proszę, zebyś trzymała się swojego wątku - wtedy łatwiej będzie ogarnąć cała twoją historię ja przed operacją schudłam 8 kg (chyba mój guzior sobie szalał na całego) w 3 miesiące. Teraz minął rok po operacji, jem normalnie, piekę ciasta i wróciło mi 6 kg, więc i tak jestem do tyłu 2. Hormonów pilnuję i zawsze robię komplet TSH, FT3 i FT4 Odpowiedz Link
zielona201 Re: czy po usunięciu lub częściowym usunięciu tar 12.11.10, 22:41 W dwa miesiące po operacji tarczycy przytyłam 4 kg i obecnie waga juz nie idzie w górę. W okresie nadczynności przed operacja schudłam tak jak i Sapelia, więc teraz mozna było troche przytyć. Odpowiedz Link
mojave Re: czy po usunięciu lub częściowym usunięciu tar 14.11.10, 13:56 ok, ale to takie pytanie ogólne, nie dotyczące bezpośrednio i tylko mnie. Odpowiedz Link