katis1
24.12.10, 09:07
Chciałam sie pochwalić, że w końcu mam wyrównane i zbliżone do siebie hormony. Tsh 0,6 a ft 3 70 % a ft4 75%
To dzieki novothyralowi biore go 1/2 tabletki 75 . wczesniej meczyłam sie na 100 euthyrokxu i wynikach ft3 40% max 50 % i ft4 ponad 100% czasem nawet 140%. Bo tylko wtedy TSH spadało do 1. Ale nie musze mówić,ze czułam sie żle, ciągle kłuło mnie serce brałam tony magnezu , potem potas i nic ciągle to samo,zle sie czułam wypadały mi włosy, byłam słaba i nie umiałam sie skoncentrowac. Teraz czuje sie dobrze, włosy sa super i nie mam juz takiej tłustej twarzy, trawienie mi sie polepszyło, ale tez skończył wilczy apetyt w nocy. Pracuje mi sie dobrze, myślenie w normie, nie zasypiam juz zaraz po 20 godzinie .Czekam jeszcze na spadek wagi- zapisałam sie na siłownie i mam nadzieje doczekac sie spadku wagi, i mam nadzieje,ze ureguluje mi sie miesiączka Być moze jeszcze bede zmnieniać dawke, jeszcze nie wiem, jak to do końca bedzie, ale musze powiedziec,ze czuje ogromną róznice w leczeniu samym euthyroxem a w połoczeniu z novothyralem. Acha nie biore juz magnezu- sporadycznie, i nie kłuje mnie serce - hmmm dziwne nie.
Dziewczyny które leczą sie novothyralem wpiszcie sie do tego wątku , podajcie swoje dawki i wyniki, łatwiej bedzie was odnaleść i sie wesprzeć. Przewalanie wyszukiwarki ze znalezieniem osób które biorą Novo, jest meczące. A wiecie jak lecza naszi lekarze, nie maja zielonego pojecia co do Novothyralu.
Pozdrawiam wszystkich i zycze Wesołych Świąt.