mortimerka46
15.10.13, 17:35
Dzień dobry.
Piszę do was z prośbą o poprowadzenie mnie, bym mogła wreszcie normalnie żyć, a nie wegetować.
Jak widać w stopce, trochę mi się narozrabiało w życiu smile Od około 25 lat mam ciągłe problemy, których żaden lekarz nie był w stanie zdiagnozować.
Nie będę się rozpisywać przez co przeszłam i jakie pielgrzymki odbyłam do gabinetów i ile forsy straciłam na badania, bo każda z was to wie i pewnie niejedna przez to przeszła.
Liczy sie tu i teraz. A teraz zrobiłam USG i mam przewlekłe zapalenie tarczycy i jeden mały guzek.
Opis z USG :
Stan po hemistrumektomii. PP 47x17x21 mm, Vol ok 8 ml. Miąższ niejednorodny, o obniżonym echu, przepływy miąższowe nieco wzmożone w proj. PD- o9braz sugeruje AZT. W centrum kikiuta drobny guzek o mieszanym echu 5x2 mm. Okolica bez cech limfadenopatii.
Myślałam, że jak mi powycinają tyle, łącznie z "dołem" to przejdę menopauzę i będzie git.. Nic bardziej mylnego. Jestem w trakcie meno, nie mogę brać HTZ, suplementuje się czerwoną koniczyną, jestem na antydepresantach, choć już je odstawiam, bo chyba mój organizm ma ich dosyć. W każdym razie ostatnio mam takie objawy najczęściej w godzinach 10-16, bo potem sie wszystko wycisza :
- niepokój i wewnętrzne drżenie, do tego taka "jazda" lękowa od gardła do żołądka
- potem przenosi sie na jelita i biegam kilka razy do toalety z biegunką
- osłabienie, brak sił, nędzne włosy i paznokcie
- paląca, piekąca twarz, choć temperatura w normie
- rozkojarzenie, brak koncentracji
- chwi8lami mam uczucie jakbym miała zemdleć, choć nigdy tak sie nie stało, wtedy ciśnienie skacze do 170/100, puls 100, choć zwykle mam około 120/60-70, do tego uczucie rosnącej paniki i p0rzy6znam, ze to jest najgorsze do zniesienia
- bóle stawów, kręgosłupa, jest dzień gdy jestem w miarę sprawna, a czasem trudno mi odkręcić butelkę wody
+ sucha skóra. biegunki, puchnięcie i zatrzymanie wody
Zrobiłam TSH i morfologię... TSH 3,67 (norma do 4,30).. morfologia cała w normie oprócz RDW-CV, które jest niewiele ponad normę,. Nadmienię, że przez całe lata miałam anemię, która mi się skończyła po wycięciu macicy.. Bynajmniej nie miałam obfitych miesiączek, bo nie miewałam ich w ogóle. Cholesterol i trójglicerydy zawsze bardzo niskie.
Rok temu ktoś wpadł na pomysł,. by sprawdzić D3 i była poniżej normy.
Teraz chce zrobić badania, płatne niestety na antyciała, D3, ferrytynę, fosfor, parathormon..
Pójdę z tym do endo... Wyszukałam nową lekarkę, mam nadzieję, że sprosta mojemu przypadkowi,...
Za rada na forum zamówiłam już B12 w płynie i D3 z firmy Puritans.
Na dzień dzisiejszy biorę Euthyrox 50. W zeszłym roku brałam 112, ale po objawach przedawkowania, miałam zmniejszona dawkę na 50.
ft3 i ft 4 dopiero zrobię, bo w Luxmedzie bezpłatnie zrobiono mi tylko TSH, a reszta już za forsę smile Jutro jadę na badania.
Zwykle skierowanie było tylko na TSH.
Dodam też, że od wielu lat podejrzewano u mnie PCO, ale nikt z tym nic nie zrobił.
Mam czasem problem z cukrami, częściej spadek niż zwyżka. Niestety bardzo, bardzo przytyłam ... Odżywiam się zdrowo, ale spadek wagi mizerny. Jak już zleci mi parę kg, to szybko się nadrabia./...
Co mam dalej zrobić?
Będę wdzięczna za rady