lucyna_maj
14.03.14, 10:04
Witam,
Bardzo proszę o pomoc bo już sama nie wiem co robić. Od jakiegoś czasu, przeszło półtora roku jestem pod obserwacją pani doktor w kierunku hashimoto. Tzn. Hashimoto mam (ponieważ obraz usg jest nieprawidłowy, tarczycą niejednorodna)ale badania poniższe w normie -wg pani doktor. A niestety od jakiegoś miesiąca czuję się coraz gorzej, typowe objawy nadczynności- osłabienie, bezsenność, drażliwość,nie mam siły ani ochoty na nic. Dodatkowo mam kołatania uporczywe, być może związane z brakiem suplementacji magnezu, przy tak niskich poziomach d3. Ale o tym też nie powiedziano mi, wyczytałam to dzięki tym forum. Dzisiaj zrobiłam przepisane przez panią doktor badania tsh i wapń, bo inne niepotrzebne, jestem bez żadnych leków oprócz d3 vigantol w kroplach - 8 kropli od 3 tyg. Nie wiem co dalej. Zapisałam się też na jutro na badanie tężyczki-może wyjaśni mój stały niedobór d3.
Badanie z marca 2013 r.
Tsh-3,160 norma 0,270-4,20
T4-0,92 norma 0,93 - 1,70
T3-2,96 norma 2,00-4,40
Anty TPO - 15,91 norma do 34,00
Anty Tg - 68,74 norma do 115,00
D3-16,3-przyjmowałam vigantolette 1tabletkę
Wyniki z sierpnia 2013
Tsh 3,6 norma jw- na pewno spadnie to słowa pani doktor(ponieważ byłam po antybiotyku -infekcja)
T4 0,98
Wyniki z grudnia
Tsh 2,67-norma jw-rzeczywiście spadło, czyli wszystko gra
D3-18 (mimo że brałam całe lato)
Innych badań nie przepisała, na moje pogarszające się psychiczne samopoczucie, senność do południa, ciężkość ciała-dostałam radę aby jechać do spa bo może jestem przemęczona
Proszę o radę co robić
Lucyna