bugatti5
11.03.17, 12:36
Witam serdecznie i proszę o pomoc. Podobno jestem zagadkowe przypadkiem i nikt nie chce się podjąć leczenia mnie na tarczyce a ja myślę że to ona jest przyczyną moich problemów.
Mam 29 lat, moje dziwne problemy zaczęły się około 6mc po ciąży dostałam nagłych biegunek które trwają do dziś, w ciazy bardzo dużo przytyłam z 56 do 99 kg. Wcześniej miałam bardzo szybka przemianę materii i żadnych problemów zdrowotnych. Ale jakoś z tym zylam szereg badań i wszystkie w normie włącznie z kolonoskopia i gastroskopia niskie tsh 0,761 ft3 3.86 ft4 1.65. Brałam tabletki na te biegunki i jakoś dawałam radę. Po około 3 latach zauważyłam wieczorem łzawienie oczu skóra sucha luszczaca się na rekach i nosie ale zbagatelizowalam myślałam że zmęczenie praca itp...ale kolejny rok później doszły do tego zawroty glowy i duszności nadal badania w normie po za nieco powiekszona tarczyca o obj 30cm3 bez cech wola zamostkowego o prawidłowej echogenicznosc dość skapo unaczyniona z rozsianymi zmianami o cechach zwyrodnienia wodniczkowe go z obecnością mikroguzka hipoechogenicznego do 4 mm średnicy III typ unaczynienia do kontroli. Lekarz powiedziała że wszystko jest ok i to pewnie stres. Ale na tym się nie skończyło. Rok temu trafiłam do szpitala, poszłam rano do pracy weszłam i nagle słabo mi się zrobiło duszno zawroty glowy mrowienie na czubku w glowie lewej ręki ust przyspieszone tetno niepokój. W szpitalu wyszło że mam tezyczke i mam uzupełniać niedobry. I tak robiłam i robię nadal są w normie. Po wyjściu ze szpitala myślałam że będzie dobrze ale od zeszłego roku jest stopniowo gorzej, już nie mam tych mrowien jAK przy etezyczce tylko uczucie duszności zawroty glowy dziwne uczucie rozpychania w szyji i wypychania w uszach trzesa mi się czasem ręce pojawiły się siwe włosy, dodatkowo ostatnio karetka mnie zabrała bo rano miałam puls 135 ciśnienie 145 na 105 myślałam że umieram dostalam potas i hydroxyzyne obecnie biore jeszcze bibloc a z sercem nigdy wczesniej problemow nie mialam zrobilam echo i tez ok a bez bibloc nadal wali jak szalone. Do tego doszlo jeszcze nie ostre widzenie pocenie mam np zimne i spocznie nogi i ręce paznokcie mi się zaczęły łamać a włosy wychodzą garściami czego nigdy nie było, drzenie mięśni pod stopa i lydek. Bylam u psychologów internistow neurologow itp. ale wszystko podobno dobrze ostatnio tak źle się czuję że nie wychodzę z domu a mam małe dziecko jestem senna wiecznie zmęczona i jeszcze te objawy, mam małe dziecko 8 lat i już nie wiem co robić chodzę od lekarza do lekarza i nic...moje libido równe jest ostatnio 0. Na własną rękę zrobiłam badania bo zaczynam odczuwać ucisk w gardle i
Gruczoł tarczowy położony typowo o wymiarach 25na19na54 prawy płat i lewy 25na19na69 ciesn ok 5mm
Echogenicznosc tarczycy obnizona , echostruktura ziarnista
W dolnym biegunie płata prawego widoczny izoechogeniczny guzek unaczyniony obwodowe o wym 7na6na7mm w bocznej części płata lewego widoczny hipoechogeniczny guzek o wym 3na2na3 mm dość bogato unaczyniony do kontroli. W obu planach widoczne drobne torbielki śr do 2 mm. Pani gdy robiła usg powiedziała że tarczyca jest bardzo ciemna i idzie w kierunku hashimoto lub nadczynnosci ale nie jest pewna a lekarz na to nic.
Badania aktualne
Parathormon 31,90
Ddimery 345
Inr 1
Czas protrombinowy 11,1
Anty tg <10 IU/ml
Anty tpo 8,3
Tsh 3 robione w grudniu 1,410/ a tydzień temu 0,947 ft3 4,94 ft4 19,420 glukoza 106
Dodatkowo mam problem z pamięcią i szumem lub czasem piskiem w uszach juz nie wiem co mam robić jestem wiecznie od kogoś zależna sama nigdzie nie wyjdę bo mi zaraz duszno robię się czerwona i szybko wracam, błagam o radę bo już byłam u tyłu lekarzy że nie mam pojęcia co dalej czuje jakbym miała menopauze albo chorobe dwubiegunowa a wszyscy mówią że wyniki w normie. Z góry dziękuję za pomoc. Chciałabym aby ktoś spojrzał na moje objawy a nie tylko na wyniki. Wszystkie wyniki dotyczące tezyczki w normie. Czy jest możliwa choroba tarczycy z wynikami w normie? Czy ma ktoś może namiar na lekarza w warszawie który patrzy na objawy a nie tylko wyniki? Proszę poradzcie co robic?