Dodaj do ulubionych

Objawy i wysokie przeciwciała, inne wyniki OK

26.09.19, 14:06
Dzień dobry,
jestem tu nowa. Witam się i proszę o radę, podzielenie się swoim doświadczeniem.
Szereg moich męczących objawów "tarczycowych" skłonił lekarza pierwszego kontaktu do poszukiwania m.in. w kierunku chorób tarczycy. Okazało się, że wyniki TSH i fT4 są prawidłowe, tylko anty-TPO za wysokie (114 przy normie 0-34). Na USG nie stwierdzono żadnych zmian ani guzków, choć tarczyca jest mała. Do tego mam anemię i wiele objawów bardzo utrudniających funkcjonowanie. Wklejam poniżej swoje wyniki. W przyszłym tygodniu idę do endokrynologa i boję się, że odeśle mnie z kwitkiem, bo stwierdzi, że wyniki są dobre.
Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Bardzo proszę o podzielenie się swoim doświadczeniem i z góry dziękuję.
TSH 1,61 (norma 0,27-4,20) - 34,1% normy
fT4 1,10 (norma 0,93 - 1,71) - 21,79% normy
anty-TPO 114 (norma 0-34)
Wymiary tarczycy:
prawy płat 9x14x47 mm
lewy płat 11x13x44 mm
cieśń: ok. 3 mm
Objętość całej tarczycy (wyliczona z linku): 6.107 ml
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka