Dodaj do ulubionych

Moje wyniki w %, proszę o pomoc

19.01.20, 19:55
Bardzo proszę, by ktoś pomógł mi zinterpretować moje wyniki. Podam je również w % z kalkulatora internetowego. Dodam, że mam 35 lat oraz nadwagę, której nie mogę się pozbyć. Zle samopoczucie, brak energii towarzyszą mi na co dzień. Biorę również leki z powodu depresji.

TSH: 1,880 normy: 0,280-4,300
FT3: 4,01 normy: 2,00-4,40, kalkulator: 83,75%
FT4: 1,32 normy: 0,93-1,70, kalkulator: 49,35%
Podwyższona prolaktyna: 29,66, normy:
4,79-23,30
Podwyższony poziom zelaza: 153,0 normy: 37,0-145,0

Jak mam interpretować te wyniki? Zle się czuje, ale mieszcze się w normach jeśli chodzi o tarczyce. Czy któryś z lekarzy weźmie pod uwagę moje objawy, a nie tylko suche wyniki? I co oznacza podwyzszona prolaktyna?

Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka