Dodaj do ulubionych

Prosze o interpretacje wyników - starania o ciąże

22.01.20, 14:59
Cześć, bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników.
Po krótce opisze sytuację, od 5 miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia bezskutecznie. Postanowiłam zacząć się diagnozować ze względu na to że nie lubię bezczynności.

Wyniki z 26.11 TSH - 2,43 (0,27-4,2) ft4- 16,78(12-22) ATG - <10 (<115) ATPO - 6,0 (<34), USG tarczycy w normie. Wynik z 19.12 (5DC) TSH - 3,44 (0,27-4,2) Prolaktyna 16,03 (3,4-21,1). od 24.12 Euthyrox 25. Powtórka badań 21.01 TSH - 3,14 , ft3 5,62 (3,13-6,76) nasycenie 68.87% ft4 20,42 (12-22) nasycenie 85.64%


TSH nie wiele spadło w tym czasie, co myślicie o tym wyniku? na czym jeszcze można się skupić? Otrzymałam info od osoby znające się na tym, że może warto zbadać prolaktynę w 2 fazie cyklu bo może to być związane z nią?
Obserwuj wątek
    • djpa Re: Prosze o interpretacje wyników - starania o c 24.01.20, 13:48
      A jak się czujesz? fT3 i fT4 wyglądają na bardzo ładne. Wyniki robiłaś po niecałym miesiącu od włączenia Euthyroxu 25, być może stąd TSH jeszcze nie zareagowało.
      Może jakiś dobry cynk dla męża by pomógł? Witaminę D3 i ferrytynę masz w normie z lekkim zapasem?

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka