Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę o interpretację wyników

14.02.20, 11:05
Poproszę o pomoc w interpretacji, jak w tytule.

TSH 1,560 (0,280-4,300)
FT3 3,84 (2,0-4,40), 76,67%
FT4 1,23 (0,93-1,70), 38,96%
prolaktyna jest za wysoka: 32,94 (4,79-23,30)

Prolaktyne mam za wysoka już od dawna, ale co z wynikami tarczycowymi? Niby mieszczą się w normie, ale czy mogą wskazywać mimo to na coś? Jestem wiecznie zmęczona, chce mi się ciagle spać, bolą mnie mięśnie, stawy, wypadają włosy i zewnętrzną część brwi - praktycznie jej nie mam. Lecze się z powodu depresji.
Bardzo dziękuję z góry za pomoc.
Obserwuj wątek
    • loginka234 Re: Bardzo proszę o interpretację wyników 14.02.20, 12:00
      Dodam również, że mam mocno podwyższony poziom estradiolu::560,10. Normy w fazie lutealnej, podczas której wykonywalam badanie, to 43,8-211. Badanie wykonywane w 13. dniu cyklu. Co to może oznaczać?? Miałam rezonans przysadki mózgowej, wyszło podejrzenie mikrogruczolaka. Czy to może być z tym związane? Pytam, gdyż prolaktyna również jest podwyzszona...

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka