Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretację wyników laboratoryjnych

16.06.20, 23:20
Dzień dobry,

Proszę o pomoc.

Oto dzisiejsze wyniki moich badań laboratoryjnych:

Tsh: 1,0922 uIu/mL norma: 0,3500-4,9400
Ft3: 4,83 pmol/L norma: 3,73-6,68
Ft4: 0,78 ng/dl norma: 0,70-1,48


KONWERSJA:

FT4 10.26% [ wynik 0.78, norma (0.7 - 1.48)]

FT3 37.29% [ wynik 4.83, norma (3.73 - 6.68)]


Czy wyniki wskazują na chorobę tarczycy ?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
      • agnieszkak10 Re: Proszę o interpretację wyników laboratoryjnyc 17.06.20, 10:43
        Dzień dobry, dziękuję za odpowiedź. Nic nie przyjmuję, nie mam zdiagnozowanych chorób tarczycy. Mam 43 lata.
        Poniżej moje badania z listopada 2019 r.

        Data badania
        13-11-2019
        Nazwa badania
        anty-TPO
        Wartość
        13,21
        Jednostka
        IU/ml
        Norma
        0 - 34

        Data badania
        13-11-2019
        Nazwa badania
        FT4
        Wartość
        1,23
        Jednostka
        ng/dl
        Norma
        0,93 - 1,7

        Data badania
        13-11-2019
        Nazwa badania
        TSH
        Wartość
        1,770
        Jednostka
        µIU/ml
        Norma
        0,27 - 4,2



Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka