Dodaj do ulubionych

Hashi, fatalne samopoczucie możliwe przy tsh ok?

16.07.21, 15:41
Pytanie dotyczy mojej córeńki.
17lat. Od około 8 mies euthyrox.
Na teraz wyniki TSH 3,81 (0,510-4,30)
FT3 3,04 (2,51-5,01)
FT4 1,15 (0,98-1,63)
ANTY TPO 10 (0-26)
ANTY TPG 350 (0-115,0) ten wynik od początku obserwacji ok 3 lat taki mniej wiecej
USG widoczne zapalenie tarczycy.
Przed leczeniem około 2 lata obserwacji nie pamiętam wyników raz lekka niedoczynność raz nadczynność. Od początku leczenia wyniki podobnie Jak teraz.
Leczenie włączone ze wzg na złe samopoczucie córki. Poranne mdłości, spadek koncentracji, depresja, ogromna, ogromną senność, na początku obserwacji zimne stopy i dłonie, zaburzenia miesiączkowania, łokcie bywały tak suche że były małe ranki. Waga, zawsze bardzo szczupła wręcz niedowaga.
Najbardziej uciążliwe są o były mdłości, senność, depresja no i spadek koncentracji.
I pytanie, czy przy wynikach w normie acz "pod kreską" oraz widocznym zapaleniu w USG objawy mogą być jak powyższe? (smutki, senność zganialam na dojrzewanie, zmianę szkoły itp również). Jak się czuje zatem osoba z wynikami znacznie ponad normę?
Czy odczuwacie różnicę samopoczucia przy zmianie wyników mimo że są w normie?
To cholerstwo jest tak czułe?
Pytam bo na początku leczenia córka czuła się lepiej, teraz znowu kiepsko...
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka