Dodaj do ulubionych

czy to może być niedoczynność?

30.07.21, 17:52
Witajcie.
Mam dużo objawów niedoczynności, zrobiłam wyniki ale nie umiem ich zinterpretować

TSH 3,490 (0,300-4,000)
FT3 3,02 (2,00-4,40)
FT4 1,11 (0,90-1,90)
ATPO 16,8 <34,0
ATG <10,00 <115

Czuje się ostatnio fatalnie, bóle mięśni i stawów, brak sił, stany depresyjne, jednak najgorsze są zawroty głowy (nie świat mi wiruje a ja jestem totalnie kołowata, jak po kielichu). Neurolog zaliczony, laryngolog też, nic tam nie wyszło. Żelazo, ferrytyna, b12 w normie. Wit D w normie ale trochę nisko.
Obserwuj wątek
      • daggi82 Re: czy to może być niedoczynność? 30.07.21, 19:32
        artur11111111 napisał(a):

        > Tak powinnaś iść do endokrynologa TSH masz wysokie a ft3 i ft4 niskie to że TSH
        > jest w normie nie oznacza że jest dobrze tylko że 80%endokrynologów powie że j
        > ak w normie to jest wszystko dobrze ale nie jest

        Dzięki za odpowiedź smile
        Właśnie tego się boje, że mnie lekarz spakuje a czuje się źle. No ale będę próbować.
    • wozny1234 Re: czy to może być niedoczynność? 15.09.21, 07:45
      Bóle mięśni i stawów często są objawami toksyn produkowanych przez patogeny. Możesz zrobić pełną diagnostykę w gabinecie Herbasol w Wrocławiu. Oni ci doradzą, co, jak, czemu tak wychodzi, i co z tym można zrobić. Ja byłem. Pojechałem te 100km, ale przynajmniej czegoś się dowiedziałem. Nie żałuję.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka