Dodaj do ulubionych

Wysokie Tgab bardzo zle samopoczucie od lat

03.09.21, 10:57
Dzień dobry, od lat próbuję zdiagnozować swoje bardzo złe samopoczucie: puchnięcie i chudnięcie niezależnie od ilości i jakości jedzenia, bardzo mocne pocenie się i uczucie ciągłego gorąca (gdy mam momenty lepszego samopoczucia to jest mi chłodniej i nie wstrzymuję tyle wody pod skórą), wyschnięte i przekrwione oczy, wyschnięte nos, bóle brzucha, częsty stolec o rzadkiej konsystencji, skacząca prolaktyna, problemy ze snem, z koncentracją, bardzo slabe mięśnie, uczucie jakby coś siedziało mi w gardle, stany grypopodobne, stany depresyjne i inne dolegliwości. Badałem kiedyś tarczyce i wyniki wychodziły ok, lekarze nic nie mówili. Ostatnio badałem znowu tarczycę i wyszły następujące wyniki: tsh 1,654 uIU/ml (0,350-4,940) ft3 3,56 pg/ml (1,70-3,70), ft4 1,12 ng/dl (0,70-1,48), przeciwciala atg 63,49 U/ml (norma poniżej 4,11), przecowciała Atpo badałem jakiś czas temu i wyszły w normie. To co jeszcze zauważyłem to po wszystkich supelementach/lekach stymulujących układ odpornościowy czułem się zle (jezowka purpurowa, duże dawki witaminy d, żenszeń, kiszonki), pociłem się jeszcze bardziej, puchłem, wysypka, itd. Od lat mam też neutrofile poniżej normy, i nisko białe krwinki ale w normie. Witaminę D miałem bardzo nisko - 12, i po suplementacji poczułem się tylko lepiej na samym początku jak doszedłem tak do poziomu 40-50 dużymi dawkami byłem bliski wezwania karetki, spuchła mi cała głowa, problemy ze złapaniem oddechu, potężne bole brzucha nachodzące na tyl pleców itd. Prosiłbym o interpretację wyników i jakieś wskazówki czy nie mam jednak problemu z tarczycą. Z góry dzięki za odpowiedź
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka