Dodaj do ulubionych

niskie ft3 i ciąża, endo górny śląsk

29.05.22, 02:18
Witajcie. Po krótce choruje na Hashimoto przeszło 10 lat. Od zawsze miałam problemy z konwersją ft3, jednak dzięki informacjom zaczerpniętym z tego forum, wiedzy dot. suplementacji, diety udawało mi się ft3 podnosić. Sytuacja jednak się zmieniła. Obecnie od roku nie potrafię podnieść poziomu ft3, mimo suplementacji witaminami. Dochodzi nawet do tego, że ft3 spada mi poniżej normy, co wcześniej nigdy się nie zdarzało (miewałam niskie ft3, ale nigdy nie bylo poniżej normy). W badaniach poziomy wit d, b12, ferrytyny w normie. Biorę selen (cefasel 200) i preparat multiwitaminowy (elevit). Na dodatek okazało się, że jestem w ciązy i martwie się o dziecko (podejrzewam max 7tydz, wybieram sie do gin).

Wyniki na letrox 100 (pon-pt)/ 125(sb, ndz)

tsh 0,18 (0,35-4,94)
ft3 2,44 (2,43-6,01)
ft4 1,21 (0,70-1,48)

ferrytyna 102,7 (4,6-204)
b12 362 (187-883)
wit d 53 (30-50)

Poszperałam nieco na forum i zauważyłam że w takich wypadkach radzicie przejść na novothyral. Problem polega na tym, że moj endo nie zwraca uwagi na ft3, i nie leczy tym lekiem. Czy znacie jakiegoś lekarza ze śląska, który leczy novothyralem?
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka