Dodaj do ulubionych

Czy to chora tarczyca?

06.07.22, 21:49
Witajcie. Od 3 miesięcy zmagam się ze zmęczeniem, osłabienie oraz Z duża utrata wagi . Wykonałam TSH które wyniosło 2 tygodnie temu 3,27. Wczoraj powtórzyłam wynik i tsh-1,57, ft3-5,7 (3,8-6,6), ft4-11,46 (8,6-14,41). Czy coś jest nie tak ? Czy warto udać się do endokrynologa? Czy ktoś miał skaczącą wartość TSH ?
Obserwuj wątek
    • artur11111111 Re: Czy to chora tarczyca? 07.07.22, 14:09
      TSH często się zmienia zależy od godziny o której robisz badania więc może się zmieniać ale ważniejsze dla ciebie są ft3 i ft4 pomimo że są w normie to są złe nie może być tak że masz większe ft3 od ft4 bo złuzywasz więcej hormonu niż masz zapasu ft4 to właśnie zapas ty masz go mniej a więc za parę miesięcy dojdzie do tego że zapasu braknie i wtedy ft4 będzie bardzo nisko a TSH poszybuje do góry a więc krótko mówiąc potrzebujesz leczenia już teraz ale gdy lekarz zobaczy twoje wyniki w normie to ci powie że jesteś zdrowa ale tak nie jest sorry ale tak nas leczą może akurat ty trafisz na lekarza co będzie wiedział co zrobić ale oto jest bardzo ciężko poczytaj to forum będziesz wiedzieć o czym pisze

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka