Dodaj do ulubionych

Czy to problemy z tarczycą?

07.11.22, 18:52
Witam, proszę o interpretację wyników
TSH 3,1 (0,27-4,2)
Ft4 0,93 (0,93- 1,71)
Ft3 2,96 (2,04 - 4,4)
Anty-tpo 9,13
Anty-tg 19
Czy powinnam się zgłosić do endokrynologa? Dodam że badania zrobiłam, bo kiepsko się czuję.
Insulina 34,2 ( 2,6 - 24,9)
Będę wdzięczna za każdą radę
Obserwuj wątek
    • artur11111111 Re: Czy to problemy z tarczycą? 07.11.22, 18:58
      Tak powinnaś iść do endokrynologa a z tą insulina do rodzinnego trzeba poszerzyć badania zrobić krzywą
      • hanaula1979 Re: Czy to problemy z tarczycą? 07.11.22, 20:38
        Ale wyniki są chyba w normie. Boję się że endokrynolog mnie wyśmieje....
        • artur11111111 Re: Czy to problemy z tarczycą? 07.11.22, 20:49
          Wyniki są złe TSH za duże a ft4 masz już na dolnej granicy i potrzebujesz leczenia
          • hanaula1979 Re: Czy to problemy z tarczycą? 07.11.22, 20:57
            Oby lekarz też tak pomyślał, bo już siły w ogóle nie mam. Czuję się jak wrak człowieka
            • artur11111111 Re: Czy to problemy z tarczycą? 07.11.22, 21:09
              No wcale ci się nie dziwię przy takich wynikach dziwię się że wstajesz z łóżka ft4 powinno być na poziomie 60-75 %normy a ty masz zero potrzebujesz eutyroxu twój organizm błaga o hormon
              • hanaula1979 Re: Czy to problemy z tarczycą? 09.11.22, 14:14
                Dzisiaj idę do endo, trzymajcie kciukismile
    • paulajestem222 Re: Czy to problemy z tarczycą? 16.12.22, 14:35
      U mnie nie raz występowały poważne zaburzenia hormonalne i teraz już na zaś kontroluje i zapisuję wszystko w aplikacji do monitora Afrodyta Smart

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka