Dodaj do ulubionych

Proszę o podpowiedź

16.11.22, 13:54
Witam proszę o pomoc w weryfikacji wyników ,wszystko zaczęło się od lekarza ogólnego trafiłam do niego z osłabieniem sennością ogólnie brakiem sił do życia , morfologia wykazała niski poziom leukocytow , była wizyta u hematologa ,badanie szpiku itp. hematolog stwierdził pseudoleukopenie ,zalecił badania kontrolne zdrowa dieta itp. ale zalecił zrobić usg tarczycy ,usg zrobiłam lekarka przy usg stwierdziła że tarczyca dziurawa jak ser szwajcarski zaleciła zrobić anty tpo ,tak też zrobiłam wynik 466, umówiłam się do endokrynolog która stwierdziła że na tym etapie to jeszcze za wcześnie brać hormony mam się suplementowac selenem i vit D, zrobiłam aktualne wyniki i wyszły następujące TSH 2,391norma 0,35-3,740
Ft4-11,17 norma 9,80-18,80
Ft3-4,49 norma 3,40-6,10
Wapń 8,30 norma 8,50-10,10
Potas 4,6 norma 3,7-5,1
Sód 139 norma136-145
Kortyzol 12,4 norma 3,7-19,4
Dodam jeszcze że moja mama leczy się na niedoczynność tarczycy ,a ja naprawdę czuję się coraz słabsza i nadal mam niski poziom leukocytow które niby mogą być obniżone przez chora tarczycę , dziękuję z góry za pomoc
Obserwuj wątek
    • artur11111111 Re: Proszę o podpowiedź 16.11.22, 15:36
      Ta doktor która ci tak powiedziała nie ma pojęcia co mówi twoja tarczyca nie domaga TSH za wysokie powinno być do 1,5 a hormonów ft3ift4 masz za mało i wcale się nie dziwię że się źle czujesz ona czeka na to aż będziesz taka słaba że nie wstaniesz z łóżka to jest najwyższy czas na leczenie i podanie ci hormonu ja osobiście bym już do niej nie poszedł bo nie ma pojęcia co mówi
      • ewellka82 Re: Proszę o podpowiedź 16.11.22, 19:03
        Moja pani doktor ogólna widząc wynik TSH stwierdziła właśnie że jest już za duży i skierowała do endokrynologa , szczerze liczyłam na pomoc endokrynologa bo wiem jak się czuje,odczuwam większość dolegliwości które tutaj użytkownicy wypisują ,mam 40lat chciała bym korzystać z życia a nie mam na to siły , i nie jest to normalne a siedząc tam u niej w gabinecie czułam się jak jakiś hipochondryk, no cóż nie pozostaje nic innego jak szukać innego endokrynologa tylko to wcale nie jest łatwe pozdrawiam wszystkich i zdrowia życzę i wytrwałości
        • ewellka82 Re: Proszę o podpowiedź 16.11.22, 19:06
          Jeszcze stwierdzenie pani doktor że to nie jest cudowna tabletka ,która uzdrowi wszystko totalnie mnie zaskoczyło , rzeczywiście tak jest ?
          • artur11111111 Re: Proszę o podpowiedź 16.11.22, 19:44
            Niech ci ogólna przepisze eutyrox bo zanim znajdziesz dobrego endokrynologa może trochę potrwać a ty musisz mieć eutyrox na już bo będzie coraz gorzej z tymi objawami
    • paulajestem222 Re: Proszę o podpowiedź 16.12.22, 14:34
      U mnie nie raz występowały poważne zaburzenia hormonalne i teraz już na zaś kontroluje i zapisuję wszystko w aplikacji do monitora Afrodyta Smart

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka