agatriczi
03.06.23, 22:11
Dzien dobry. Jestem osoba z od lat zdiagnozowanym hashimoto. Jednak 5 lat temu podjęłam decyzje o zaprzestaniu brania hormonów. Moje samopoczucie było fatalne, a i wyniki nie najlepsze. Mój lekarz rodzinny poparł moja decyzje, i pod jego opieka zaczęłam przygodę z zaleceniami Izabelli Wentz. To było odkrycie!! Samopoczucie wspaniałe, wyniki jeszcze lepsze. I choć nie stosuje restrykcyjnie tej diety już jakiś czas, to jednak odżywiam się zdrowo, suplementuje i ogólnie o siebie dbam. Niestety ostatnie wyniki pokazują, ze wlasnie zaczela mi się nadczynność tarczycy. Trafiłam oczywiście do endokrynologa. Pani doktor przepisala mi Thyrozol 10 mg, Dekristol, selen i Tardyferon, bo żelazo słabe. Wiem ze ważne jest badanie TRAb, które będę robić za miesiąc, ale bardzo przeraziła mnie cała wizja leczenia. Czy ktoś zna, i może polecić endokrynologa, który oprócz przepisania lekarstw potrafi porozmawiać i zalecić bardziej naturalne możliwości poradzenia sobie z probemem? Będę wdzięczna za każda podpowiedz, pozdrawiam