Dodaj do ulubionych

Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow

02.08.23, 10:33
Witam ,czy ktoś z forum mógłby spojrzeć na wyniki i podpowiedzieć co robić dalej,lub polecić Endo w Krakowie lub Katowicach co się zna na rzeczy a nie ściemnia...
Anty tg 4,28 (min 0 max 4,1)
Anty tpo 1,56 (min 0 max 5,61)
Tsh. 1,135 (0,35-4,94)
Ft3. 2,79 (1,58-3,91)
Ft4. 0,97 (0,7-1,48)
Ferrytyna 144 (30-400)
B12. 462 (197-771)
Żelazo. 20,8 (5,8-34,5)
Kwas foliowy 5,63 (3,89-26,80)
Wit d 36,70

Co tu jest nie tak? Złe samopoczucie huśtawka nastroju ,jakieś sugestie lub kolejne ruchy lekarze ,USG etc...pomocy...
Obserwuj wątek
    • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 11:28
      Twoja tarczyca nie domaga co pokazują wyniki ft3 -52% a ft4 -34,6% co pokazuje że potrzebujesz eutyroxu i leczenia jeśli jest ft3 wyższe od ft4 to widać że twoja tarczyca ma problem i nie domaga
      • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 13:02
        Ok,dzięki ,a jaki wynik jest oczekiwany to znaczy idealny?
        • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 13:05
          A to jest niedoczynność czy nadczynność tarczycy co widać w badaniach... Jestem świezy
          w temacie
          • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 13:33
            Niedoczynnośc oba hormony ft3ift4 powinny być obok siebie i najlepiej wyżej niż 50% normy
            • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 13:38
              Jakie Pani ma jeszcze objawy ?
              Zna pani dobrego lekarza z Krk??
              • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 13:53
                Pan,nieznami szukam
                • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 15:21
                  O to przepraszamsmile a jakie Pan miał jeszcze objawy ?
                • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 15:47
                  Usg u dobrego endokrynologa który robi dokładnie i się na tym zna i dopiero mozna powiedzieć czy coś z tarczycą jest nie tak. Na podstawie tych wyników nie można stwierdzić że masz chorą tarczycę.
                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 16:28
                    Nie słuchac człowieka który nie ma pojęcia o tarczycy masz niedoczynność i to właśnie widać w wynikach wyższe ft3 od ft4 już pokazuje że tarczyca nie domaga i trzeba się leczyć a człowiek który nie ma pojęcia o tarczycy nie powinien się wypowiadać na forum
                    • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 16:42
                      O wkoncu wrócili Panowie 🤭🥰 pusto tu beż was było Pan Michał dawno nie pisał
                      • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 16:49
                        Jak ma pisać bzdury michałek to lepiej żeby nie pisał bo szkodzi ludziom pisząc że z tarczyca jest w porządku ktoś pomyśli że tak jest i przez niego nie będzie drazył tematu gdzie ewidentnie widać że problem jest z tarczyca wszyscy Ewelina macie takie same wyniki ft3 większe i niskie ft4 i takie same objawy czy ty tego nie widzisz a Michałek pisze że tarczyca jest w porządku więc jak chcesz go słuchac to jesteś zdrowa i szukaj innej choroby i zobaczysz czy znajdziesz
                        • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 16:56
                          Głąbie, bo inaczej do ciebie arturku pisać nie można. Na jakiej podstawie stwierdzasz niedoczynność? Na podstawie jednostkowego badania? Ty się lepiej nie wypowiadaj bo już wystarczająco narobiłeś szkody. Dokładne usg dopiero może wskazać czy powodem jest tarczyca, a ty wróżbita po raz kolejny. Ty zajmij się czymś pożytecznym, moze pograj w bierki albo idź na spacer.
                          • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:00
                            Skończ pajacu nie widzisz że wszyscy mają to samo i każdy ma takie same wyniki ty się znasz na tarczycy jak Pudzianowski na kolarstwie 😁😁😁😁😁😁😁😁😁
                            • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:02
                              Przestań zaśmiecać wątek kolejnej osobie niewychowany chamie. A przede wszystkim przestań doradzać.
                      • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 16:59
                        Ciebie Ewelka oczywiście serdecznie witam😊
                        • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:05
                          Co tam Panie Michale jak leci ?🥰🤭
                          • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:25
                            A jakoś leci Ewelka🙂. Trzeba tu trzymać pieczę nad forum żeby arturek bzdur bez konsekwencji nie wypisywał. A ty jak zdecydowałaś się na euthyrox?
                            • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:25
                              Ty się chyc za głowe i to nie jest twój watek
                              • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:26
                                Nie śmieć w nie swoim wątku prostaku.
                                • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:29
                                  Ja doradz a ty co robisz ? Jeśli mnie ktoś pyta to odpowiadam a ciebie ktoś pytał spamowcu twój watek już zablokowali to smiecisz teraz u ludzi i znowu robisz bydło jak zawsze 🤦🤦🤦🤦
                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:30
                                    Ty chcesz komuś radzić jak według ciebie wszyscy mają wyniki dobre a objawy sobie wymyślają 🤦🤦🤦😃😃😃😃😃
                                    • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:36
                                      Ciebie błaźnie nikt nie pytał tylko wpychasz się do każdego z buciorami. Dobre usg dopiero może potwierdzić chorą tarczycę w tym przypadku, ale ty lubisz wróżbiarstwo uprawiać.
                            • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:34
                              Powiem Panu szczerze że nie wiem co robić mam bo , dwóch endokrynologow u których byłam to tarczyca ok zero pokierowania dalej internista u którego byłam ostatnio, też powiedział że tarczyca ok że to po covid może być, bolerioza nawet że nerwica daje objawy takie. Jutro albo w piątek zrobię badania na tą bolerioze i w następnym tygodniu będę musiała mu dowieźćsmile on okazal większe zainteresowanie bo powiedzial ze poszukamy tej przyczyny przepisal mi jakiś suplement na układ nerwowy z witaminami B i do inhalacji jakiś DuoResp spiromax i nie wiek czy wracać do niego, czy kupować ten lek czy szukać jeszcze innego lekarza sad codziennie myślę o tym i nie wiem
                              • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:39
                                Ja bym się w inhalacje nie bawił chyba żebyś miała stwierdzoną astmę albo jakas inna chorobę związana z oddychaniem. Nerwice odpuść tak samo. Boleriozę możesz zbadac. Jeśli mnie pytasz o zdanie to możesz próbować euthyroxu I zobaczysz jak się poczujesz czy coś się zmieni.
                                • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:41
                                  Tylko eutyrox a spróbować to można cukierka wszystko widać w wynikach i to jest podstawa do brania eutyroxu a nie spróbować 🤦🤦🤦🤦
                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:44
                                    I jeśli piszesz do Eweliny to pisz w jej wątku bo później jest takie zamieszanie że nie wiadomo kto do kogo pisze znowu robisz bydło nie rozumiesz tego piszesz do autorki wątku czy do Eweliny ile razy trzeba wam to tłumaczyc 🤦🤦🤦🤦🤦🤦
                                    • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:50
                                      Przepraszam kiss
                                      • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:53
                                        A za co przepraszasz ty się umiesz zachować na forum ale michałek bedzie pisał we wszystkich wątkach a później nic nie wiadomo kto do kogo pisze 👍👍
                                      • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 18:01
                                        Ewelka nie przepraszaj debila
                                    • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 18:00
                                      To ty nie pisz głupot arturku i nie odpisuj i będzie porządek na forum. Robisz syf nic więcej.
                                • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:43
                                  No właśnie a tam pisało że to na astmę i oskrzela otwiera że ułatwia oddychanie boję się że zaszkodzę ale lekarz wkoncu przepisal to sad nigdy nie miałam problemu z oddechem ostatnio jakoś czułam ucisk a gardle i musiałam brać głębszy oddech i kaszelek czasem mam muszę odkrztusićsmile
                                  Znowu nie pójdę do tego lekarza a on ofiarował że znajdziemy przyczynę stąd mój dylematsmile om chyba covid postawia ze mogłam przejść i stąd teraz się czuje tak ale widzę że dużo osób tak ms nawet tutaj z tą gula w gardle oddechem
                        • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:09
                          Kto zaśmieca to widać michałku znalazłes juz tsh
                          • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:37
                            Strach zadać pytanie bo się niezła jadka rozkreca,temat dla mnie nowy więc każda porada się przyda...ale jakoś na razie jestem nastawiony na lekarza który zbada tarczycę i zerknie na wyniki,ktoś z Krakowa godny polecenia czy leczyć się na forum?
                            Pozdrawiam wszystkich na forum...
                            • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:42
                              pingwinlive, tu taki jeden gagatek tylko jest, który robi burdel i to on to wszystko nakręca. Ja napisałem tylko ostrzegawczo komentarz i w przeciwieństwie do ajtujka jeśli ktoś mnie nie będzie chciał w wątku to się usunę.
                            • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 17:50
                              Na znanym lekarzu szukałam ale tam te opinie się nie pokrywają moim zdaniem
                              • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 18:03
                                Byłem u endokrynolog 600 pozytywów zero negatywów i u mnie tez niby nie od tarczycy. Selen kazal brać i tyle, ale objawy nie od tarczycy.🤨
                                • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 18:04
                                  Czy to jest twój watek znowu robisz bydło nie umiesz sobie ,założyć nowego watka
                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 18:05
                                    Wypad z wątku bliźnięta.
                                    • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 18:05
                                      Błaźnie miało być
                                    • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 18:07
                                      To nie jest twój watek tylko bydło robić jak nie umiesz załozyc to ci wytłumacze jak to się robi bo widać że wiedza zero nie tylko o tarczycy
                                      • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 18:08
                                        Zero wychowania masz, dosłownie zero. Opuść wątek i nie wracaj.
                                        • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 18:11
                                          Pokazujesz wychowanie pisać w czyimś wątku jak cię nikt nie zapraszał cały michałek tylko bydło robić spamowiec jeden
                            • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 22:41
                              Proszę dać znać po lekarzu co i jak
                              • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 02.08.23, 23:00
                                ewelka188 już zamówiłem wizytę u jakiejś znachorki w Krakowie ,wizyta we wtorek zaraz jak wrócę z Włoch,i tak się zastanawiam że mamy 2023 i nikt nie potrafi tarczycy zdiagnozować ludzie się na forum leczą bo lekarze ni chuja nie pomaga ani jakiś badań ani leku nieogarniaja,covida odrazu leczyli szczepieniami a on nawet jakoś groźny niebyl,a tarczyca nieleczona zabija powoli i tak musi byc dziwne!?
                                • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 03.08.23, 07:54
                                  To ja mam taka sytuację poszłam tydzień temu do lekarza internisty mowie objawy widzi moje badania tarczycy mowie ze tarczyca jest ok , to nie wina tarczycy i mówi że po covid mogą być takie objawy , ja mu mowie ze nawet chyba nie przeszłam, chociaż byłam raz na grypę chora w tamtym czasie , dostałam coś na astmę nawet nie kupuje teraz tego, bo nie wiem czy jest sens smile mam też zrobić badania na bolerioze I kilka innych i donieść ale już nie chxe mi się od początku roku tylko badania lekarze i tak cały czas smile o to w Krakowie może będzie jakiś fachowiecsmile
                                • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 03.08.23, 07:55
                                  A lekarz mi powiedział że on się zaszczepił wlosy mu nie wypadają a paznokcie nie łamią.. bo takie mam też objawy
                                  • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 03.08.23, 14:22
                                    A jak wdrażać suplementację i co w jakich ilościach i jakiej porze,
                                    Wit d
                                    Magnez
                                    Ferrytyna
                                    Cynk
                                    Selen
                                    C
                                    Jod?
                                    Jak i co suplementowac żeby było dobrze i nieszkodzilo
                                    Jeszcze znalazłem magika od leczenia jodem jak wpiszecie jodica to tam się wyświetli typek
                                    • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 03.08.23, 14:24
                                      Nie bierz żadnego jodu bo sobie tylko zaszkodzisz
                                      • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 03.08.23, 14:32
                                        Ja osobiście biorę tak po śniadaniu B12 z kwasem foliowym obiad omega 3 +Wit D3 popijac np zupa bo lepiej się wchłania z tłuszczami przed kolacją magnez po kolacji możesz brać żelazo ja osobiście nie biorę tabletek żelaza bo po nich boli brzuch tylko w płynie i tyle to się sprawdza a jeszcze selen 2 godziny po śniadaniu
                                        • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 03.08.23, 14:37
                                          Jeśli się bierze eutyrox to selen musi być brany 4 godziny po eutyroxie i nie bierz żadnego jodu bo zrobisz sobie jeszcze gorzej nie którym jod jest potrzebny co widać w wynikach tobie jak narazie może tylko zaszkodzić
                                        • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 03.08.23, 18:28
                                          Czytałam że można sobie sprawdzić czy brakuje jodu czy jakoś tak wetrzeć go zgadza się Pan z tym ? Że się sprawdza
                                          • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 03.08.23, 18:39
                                            Brak jodu przede wszystkim widać w wynikach tobie nie brakuje tobie brakuje eutyroxu i tylko eutyroxu
                                            • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 04.08.23, 21:04
                                              Proszę dać znać po lekarzu co powiedział itd. big_grin jestem ciekawa czy w Krk są fachowcywink
                                              • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 08.08.23, 16:41
                                                I jak po lekarzu?
                                                • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 08.08.23, 22:36
                                                  Ewa Krajewska-Siuda na znany lekarz,powiem krótko bierz wszystkie wyniki i USG tarczycy umawiej termin wizyta 350 złotych można płacić kartą,...i dobra rada +Nielecz się na forum+ jeszcze są dobrzy lekarze
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 08.08.23, 22:44
                                                    Szkoda ze do Krk mam 3h drogi. A jaka diagnoza ?
                                                  • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 12:22
                                                    ewelka188 napisała:

> Szkoda ze do Krk mam 3h drogi. A jaka diagnoza ?
                                                    Napewno nie tarczyca,a jak chcesz pełen opis to na priv lub na telefon
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 14:57
                                                    Fajnie jakbyś podał tutaj co zdiagnozowała pani dr. Jeśli prosiłeś o jakieś sugestie czy rady to je dostałeś, dla mnie też ciężko byłoby stwierdzić po tym co wkleiłeś że masz chora tarczycę.
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 08.08.23, 22:47
                                                    A na forum czemu się nie leczyć zaciekawił mnie Pansmile
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 08.08.23, 22:55
                                                    To czemu ty jesteś na forum i czemu tu szukasz rady skoro masz super lekarza
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 08.08.23, 23:13
                                                    A ty narazie tak nie zachwalaj bo narazie nie ma za co parę dni temu założyłeś watek i już cię uzdrowiła w kilka dni dziwne to trochę polecasz lekarza który jeszcze ci nic nie pomogł bo za kilka dni nie mogł ci pomóc więc poczekaj jak się będziesz czuć za miesiąc dwa trzy poł roku i dopiero zachwalaj
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 06:39
                                                    No terqz się zastanawiam czemu się na forum nie leczyćsmile
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 07:37
                                                    Bo na forum wszyscy źle radzą tylko lekarze mają rację 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 09:15
                                                    Pingwinlive, wyzdrowiałeś już w ciągu tygodnia? To fajnie. A co byś napisał o tej pani dr, ona cie wyleczyła?
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 09:29
                                                    Tak wyleczyła go w 3 dni 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦bardzo dobry lekarz poprostu cudotwórca w 3 dni wyleczyła mu tarczycę
                                                  • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 11:59
                                                    Widzę że na forum panuje zapalenie dupy jeśli chodzi o tarczycę...
                                                    Diagnozę postawiła pani doktor w około 3 minuty już przy wypełnianiu formularza jeszcze nie czytając wyników...
                                                    Co do wyników to zapytałem na forum co sądzicie o wynikach bo na innym forum przeczytałem że 99% lekarzy nie umie rozpoznać tej choroby i dlatego powstają fora gdzie ludzie szukają pomocy ,tak jak ja!
                                                    Grupowicze zdiagnozowali u mnie tarczycę według wyników podanych w pierwszym poście prawda?
                                                    Pani doktor tego nie potwierdziła a nawet podała jakie wartości są niebezpieczne.
                                                    Proszę zwrócić uwagę że napisałem 99% lekarzy ma wyebane na pacjentów i też mi było szkoda wydać 350plnów ale właśnie trafiłem na ten 1% i było warto.
                                                    I obojętnie co myślicie o mojej opini,ja niezachecam ani odradzam ,dla jednych to daleko dla drugich może za drogo,ja przyleciałem z Norwegii i jestem zadowolony...tak jak ponad 500 osób które wystawiły tej pani dobre komentarze,więc życzę wszystkim dużo zdrowia😉
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 12:56
                                                    Zobaczymy co napiszesz za poł roku albo za rok bo można mieć 1000opini i nic z tego nie wynika oby ci pomogła ale pozytywną opinię się wystawia jak cię wyleczy i będziesz się czuł świetnie a nie po jednej wizycie bo tu było bardzo wielu ludzi co wystawiali pozytywne opinie a za poł roku nie było poprawy to wieszali na lekarzy psy także opinia po jednej wizycie nic nie oznacza
                                                  • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 12:15
                                                    Ja zadałem pytanie co szanowne forum sądzi o wynikach i to właśnie forum wydało opinie że jestem chory,pani doktor znalazla przyczynę i co mam leczyć a nie że jestem zdrowy
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 14:50
                                                    A można wiedzieć co zdiagnozowała u ciebie pani dr. Po wynikach które wkleiłeś ciężko było u ciebie chorobę tarczycy zdiagnozować. Musiałoby w usg wyjść że jest chora.
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 15:14
                                                    Co będę podawać swój numer jeszcze tutaj co każdy może mieć i później dzwonić czy cośsmile jeśli diagnoza nie jest jakaś bardzo osobista myślę że wielu osobom pomógłby Pansmile fajnie ze u Pana trafna diagnoza bo ja byłam u 2 lekarzy i żaden nawet nie pokierował dalej smile wiec co bolwrioza ?
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 15:18
                                                    A jakie wartości są niebezpieczne ?wink mógłby Pan pomóc wielu osobom ale rozumiem
                                                  • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 17:08
                                                    W moich wynikach zaniepokoiła mnie podwyższone anty tg bo tam wartość była powyżej normy i dlatego ruszyłem ten temat,pani doktor uspokoiła mnie że gdyby tam w tych parametrach było ponad 20 wtedy lekarz powinien zacząć leczyć tarczycę gdy stany zapalne są wysokie lub niskie lub coś takiego ale powiem szczerze że nie będę się mondrkowal jak forumowi lekarze bo wyniki były omawiane na końcu.
                                                    Ale żeby było jasne dlaczego robiłem wyniki na które wydałem prawie 2000 zł (wykupiłem wszystkie pakiety w diagnostyce jakie były dostępne dla chorego chłopa) a przyczyn jakiej szukałem to zmęczenie,lekka depresja,zaburzenia pamięci,drętwienie rąk i inne .Na początku podejrzewałem boreliozę bo mam kleszcze w ogrodzie i jeszcze mnie jeden upierdzielil 5tygodni temu ale wynik ELSA i ten drugi lepszy negatywne ,przynajmniej na razie,no to drążymy dalej i tu uwaga do troli forumowych że takie efekty nie tylko daje tarczyca jak zmęczenie i drętwienie ale też pasożyty ,lambrie glisty i zapalenia w organizmie też. Tak że nie zawsze zmeczenie to tarczyca czy borelioza czy brak witamin....a może brak snu lub kroniczne zmęczenie albo mieszanka kilku składników prawda???
                                                    I teraz moja historia jak doszliśmy do tego co mi jest i dlaczego inni ludzie nawet po urlopie są zmęczeni i myślą że są chorzy.
                                                    Cały rok jestem zmęczony i niewypoczety bo pracuje bardzo dużo i od wielu lat zauważyłem że nawet po weekendzie jestem bardziej zmęczony jak w trakcie pracy kolejne syndromy jakie dołączały pokolei jak bole,stawy ,pieczenia skórne ,brak chęci do życie a ostatnio słabe zaniki pamięci,brzmi znajomo nie?,najpierw ratowałem się witaminami pomagało ale tak na chwilę a potem to samo.Do polski przyjechaliśmy na 3 tygodnie,i pierwszy tydzień Polaka robiącego za granicami spędziłem na wizytach u dentysty i badaniach i jakiś tam wypoczynek między czasie ,tydzień 2 wyjazd do Włoch i tam kompletny relax i trochę aktywności baseny słońce.
                                                    I właśnie wtedy już dwa dni przed powrotem nagle jak ręką odjol aż sam się zdziwiłem że jest taka poprawa i już jest tak tydzień to nie jest takie 100% super ale większość objawów ustąpiła sama z siebie,myślę że jeszcze tak z tydzień i byłoby faktycznie 100%.
                                                    Natomiast ja nienapisalem że zostałem uleczony w jeden dzień i tą panią doktor
                                                    ,ale zostałem zdiagnozowany poprawnie,otrzymałem porady żywieniowe,jakie diety i co jeszcze sprawdzić.
                                                    I tu opiszę moje wrażenia z wizyty,jak już przeczytaliście wsumie sam się naprawiłem noto pytanie poco do niej polazlem ? A tak! na próbę bo albo wtopie kasę (stać mnie) albo wyebana kaska w błoto i wrucę na forum po dalsze porady.
                                                    Jeżeli czytacie to całe wypociny to zwróćcie uwagę że już nie jestem zmęczony ani nie wyglądam jakoś zle ,niewyspany czy coś,dlaczego otym pisze,i dlaczego chwalę panią doktor,bo jakież było moje zdziwienie kiedy po wejściu do gabinetu i skomentowania że ma obskurny gabinet i żadnej reklamy nawet na domofonie,poprostu kobieta widmo,nieobrazila się tylko odpowiedziała że dobry lekarz nie potrzebuje reklam ani nawet niema do niej numeru telefonu babka widmo,poprostu podchodzi z do paskudnych drzwi w paskudnej kamienicy naciskasz na obskurnym domofonie numer 3 i .....dzieje się magią,za kolejnymi drzwiami siedzi przesympatyczna pani doktor ,nawet niema recepcji mały korytarz żadnych,napisów tak jakby wejść komuś do mieszkania ,tylko ona i ty....
                                                    Ale jaszcze większe wrażenie zrobiło na mnie to jak po podaniu dłoni i dokładnie mnie przestudiowała wzrokiem i kilku słowach pani stwierdziła że nie muszę pytać o tarczycę bo mam zaburzenia snu... tak! ale nie tylko więc w trakcie wywiadu pisała i omawiała problemy nabierzaco.
                                                    Więc tak najpierw po przyjeździe lekarz i wynajem maszynki co mierzy bezdech senny podobno nowa choroba mężczyzn,kolejno sen 22 do min 6 rano w wynikach wypatrzyła niskie kwas foliowy też powoduje takie stany jak tarczyca,nikt niedopatrzyl na wynikach na forum a podałem,selen,D3 nowe dawki i koenzym Q10 na regenerację reszta w normie,dużo snu dużo odpoczynku ,dietę pani mi fajnie napisała,cukier out,nabiał out,ale sen numer 1 i nawet jak jesteś na wczasach a zwiedzasz,bawisz się z dziećmi to dalej nie jest wypoczynek więc co jakiś czas totalny outbreak i do przodu.
                                                    I teraz do ewelki niewiem jak patrzą lekarze na wyniki ale każdy absolutnie każdy wynik tarczycy nie jest prawidlowy. Wiecie dlaczego bo tarczyca jest powiązana z hormonami i teraz co robi zwykły człowiek jak Ty czy ja,no idzie na badania i w ten sam dzień masz wyniki zle bo się czujesz złe,jeśli masz kroniczne zmęczenie i obniżony nastrój hormony niskie to jakich wyników oczekujesz dobrych czy złych? A łąk wynik tarczycy dobry a ty się czujesz jak kupa,to trzeba szukać dalej,może sen,może witaminy,może zapalenie ,bolerioza i koło się zamyka i tak można przeskakiwać z choroby na chorobę lub wykluczać metoda wyników i eliminacji,i jeszcze jedno żeby wynik tarczycy według pani doktor był miarodajny czyli w jakim stanie jest,to trzeba by wyjechać na długie wakacje najlepiej samemu bez rodziny piękna pogoda,zero stresu,i wtedy po kilku dniach pokarze jaki jest stan faktyczny,a nie wpaść na badanie w piątek po ciężkim dniu pracy w drodze po dzieciaka na diagnostykę i ot to całe zagadnienie jak niedbasz o ciało i zdrowie to się niedziw że wyniki kiepskie,u mnie wyniki dobre tylko sam spuszczam sobie wpierdol to i moja tarczyca dostaje wpierdol

• ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 17:31
                                                    W takim razie zdrowia życzęsmile pozdrawiam.
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 18:16
                                                    Zobaczymy za trochę tu wrócisz chłopcze a czemu obrażasz ludzi na forum każdy chciał ci pomóc i odpisywał na twoje wątki a ty ludzi obrażasz tak się zachowuje wychowany człowiek chyba nie nikt ci nie kazał robić tego czy tamtego masz swój rozum i nikt na forum nie zastąpi ci lekarza więc chyba troszkę przesadzasz jak dla twojej pani doktor wyniki tarczycowe są dobre to gratuluje lekarza bardzo mądra kobieta zobaczymy co powiesz jak wrócisz za pół roku albo rok ale i tak się nie przyznasz że to ty twoja pani doktor patrzy na TSH co nie świadczy o niej za dobrze widać że nie masz pojęcia o tarczycy bo jak byś miał to byś nie pisał takich rzeczy więc zdrowiej i trzymaj się tej pani doktor bo jest bardzo mądra osoba 🤦🤦
                                                  • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 17:10
                                                    ewelka188 napisała:

> A jakie wartości są niebezpieczne ?wink mógłby Pan pomóc wielu osobom ale rozumie
                                                    > m
                                                    Nie jestem lekarzem nieznami wartości nawet niedopytywalem diagnozę dostałem na początku przed wynikami
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 15:28
                                                    Ten wychwalany lekarz cudotwórca co wyleczył na jednej wizycie poprostu patrzy na TSH to że TSH jest dobre to nie ma problemu a to że hormon już jest na dolnej granicy to go nie interesuje to jest Ewelina taki sam lekarz u jakich ty byłas pojedziesz zobaczy twoje wyniki i powie że jesteś zdrowa 350 w plecy i jeszcze dojazd takich lekarzy jest bardzo wielu popatrzy na TSH zobaczy że dobre i do domu 350prosze a on z diagnozy robi tajemnice jakby była oczywista sprawa to by ci napisał zobaczymy za pół roku jak się będzie czuł a nie dwa dni po wizycie już wychwala lekarza pod niebiosa a jeszcze nic nie zrobiła szkoda słow i dlatego później patrzysz na opinie jedziesz do lekarza bo wychwalany a pomoc nie potrafi tylko zgania na inne choroby masakra jak można kogoś wychwalać po jednej wizycie i zero poprawy jeśli cię wyleczy to napisz za poł roku super lekarz pomogła mi czuje się super a nie 2dni po wizycie masakra
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 15:52
                                                    Nie no nie pojadę do tego lekarza za daleko jest wink widzę że online też prowadzi
                                                  • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 19:33
                                                    michaldinio napisał(a):

> A można wiedzieć co zdiagnozowała u ciebie pani dr. Po wynikach które wkleiłeś
                                                    > ciężko było u ciebie chorobę tarczycy zdiagnozować. Musiałoby w usg wyjść że je
                                                    > st chora.
                                                    No właśnie nie mam badania USG i pani doktor powiedziała że jeśli będzie kolejny raz to zaprasza z pakietem żeby dać pełny obraz ale na miejscu obadala manualnie tarczycę i niesteierdzila podejrzeń,tak czy inaczej mam rozpiskę dokładnie jakie badania zrobić żeby mieć pakiet dokumentów które pozwolą lekarzowi wyciągnąć wnioski i pomoc w prowadzeniu ewentualnego leczenia,ale przynajmniej wiem z czym i do kogo się udać,a to już coś...
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 19:39
                                                    Manualnie obadała tarczycę typowy znachor nawet USG nie zrobiła i jeszcze 350 zł manualnie to można w nosie podłubac i to ma być lekarz manualnie obadała tarczycę i wszystko wie i takiego lekarza polecasz bez USG to ona sobie może poprostu szok w dzisiejszych czasach że są jeszcze tacy lekarze masakra
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 19:50
                                                    Dostal Pan jakieś badania:meskie: czy jakieś elektrolity kortyzolu itd ?
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 19:50
                                                    Usg powinienes zrobić u dobrego endokrynologa ktory sie na tym zna bo tylko to da ci na 100% pewność co do tarczycy. Bez usg nie ma pełnego obrazu.
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 19:53
                                                    No tyle forum przeczytałam i nie spotkałam się z takim badaniem tarczycy big_grin
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 20:08
                                                    Bo takiego nie ma każdy endokrynolog robi USG a nie wróżenie z fusów bez USG i 350,zł za wróżenie 🤦🤦
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 20:15
                                                    Nie zobaczy jakiś torbieli nawet
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 20:24
                                                    Nic nie zobaczy szkoda słow jak można tak leczyć w dzisiejszych czasach i jeszcze ktoś ją poleca nie wiem za co za wróżenie z fusów i ma 500 opini pozytywnych masakra
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 20:43
                                                    Ale Pan jest zadowolony smile chociaż tyle
                                                  • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 09.08.23, 22:45
                                                    ewelka188 napisała:

> Ale Pan jest zadowolony smile chociaż tyle
                                                    Bardzo ładne podsumowanie,dziękuję,niestety ja mieszkam w Norwegii i tam większość lekarzy często niewiadomego pochodzenia leczy,wszystko od bulu dupy po tarczycę włącznie, przy pomocy ...paracetamolu,więc i tak uważam że tu w kraju nie jest tak złe...co do... że co to za lekarz ,że brak usg etc,to jest trochę mojej winy
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 10.08.23, 07:46
                                                    Kraj jest piękny, fiordy to wszystko robi wrażeniewink miałam okazję być i owszem co do leczenia to prawda z tym paracetamolem wink proszę dawać znać co i jak ze zdrówkiemsmile
                                                  • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 10.08.23, 15:19
                                                    ewelka188 napisała:

> Kraj jest piękny, fiordy to wszystko robi wrażeniewink miałam okazję być i owszem
                                                    > co do leczenia to prawda z tym paracetamolem wink proszę dawać znać co i jak ze
                                                    > zdrówkiemsmile
                                                    Ok,mam nadzieję że u Ciebie też wszystko się odmieni i nieważne czy przy pomocy lekarza czy forum, ale odzyskasz zdrowie i kondycję...powodzenia
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 10.08.23, 15:39
                                                    Dziękuję bardzosmile ale u mnie z lekarzem nie powiodło się ani jednym ani drugim trzecim to nie wiem. Pozdrawiam
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 22.08.23, 20:08
                                                    A u Pana jak dobre samopoczucie ?
                                                  • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 09:41
                                                    Dobre,ale jeszcze długa droga żeby wszystko w organizmie poukładać,ale temat złego samopoczucia drąże nadal, a u Ciebie jak kondycja?
                                                    www.facebook.com/reel/1682949728777741

I jeszcze link jako ciekawostkę do leczenia znanego troka forum
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 11:05
                                                    To bierze Pan witaminy ?
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 12:20
                                                    Szamanka go wyleczy zbada tarczycę manualnie i będzie dobrze 😁
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 13:00
                                                    Musisz koniecznie zdobyć namiary na nią to może jakąś szamańską spółkę razem założycie😅. Ona będzie leczyć dotykiem, a ty będziesz zbijał ft3 euthyroxem😅
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 13:03
                                                    A ty będziesz kasę pobierał 😁😁😁😁😁🤣🤣🤣🤣
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 13:05
                                                    Nie, sumienie by mnie zabiło.
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 13:10
                                                    Ty nie masz sumienia dwa lata się leczyć i nie dojść do zdrowia to jest kryminał 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦👎👎
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 13:11
                                                    Kryminał to jest za krzywdę ludzką którą wyrządzasz innym.
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 13:28
                                                    Skończ chłopcze chciałbyś tyle wiedzieć a nie stękać 2 lata i jedno i to samo duże ft3 i duże ft3 🤣🤣🤣🤣🤣
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 13:43
                                                    Już Ci wytłumaczyłem ze ft3 nie może być wyzsze od ft4 jeśli oba hormony są w normie, naucz się jednostek najpierw.
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 13:54
                                                    No co ty przecież pisaliście z bratem że ma być ft430%a ft3 70% znowu zmiana zdania i znowu Artur góra jak zawsze pisałem to już 10lat temu a wy dwa mamuty dopiero teraz doszli do tego masakra 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 13:58
                                                    To sobie przelicz czy 70% normy dla ft3 oznacza, że jest go więcej we krwi niż ft4🤣
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 14:01
                                                    Skończ michałku pisać głupoty
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 14:03
                                                    Nie mam czasu na takich ludzi jak ty ustaw sobie TSH na 1 i będzie dobrze 😁😁😁😁😁🤣🤣🤣🤣🤣
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 14:05
                                                    Ty nic nie wiesz, zero pojęcia, ft3 żeby mieć wyzsze od ft4 to musisz mieć nadczynność i to sporą.
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 14:07
                                                    I po to oblicza się ratio ft3/ft4, a nie jakieś wymyślone normy procentowe.
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 14:50
                                                    🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈♈
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 14:04
                                                    Ty nawet nie wiesz ze człowiek ma kilka razy więcej ft4 w sobie niż ft3😅
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 15:09
                                                    To czyli te obliczenia % kalkulatory są do niczego?
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 15:32
                                                    Ewelka, w medycynie funkcjonalnej przyjmuje się, że optymalnie żeby ft4 I ft3 były nie niższe niż 50% a tsh nie wyzsze niż 2.5. Nic sie nie mówi o tym, że jak ft4 będzie 50% a ft3 75% to jest źle, wręcz przeciwnie. Na tym forum parę osób zauważyło że najlepiej czuje się jak oba hormony procentowo są blisko siebie. Ale pare osób też zauważyło że nie może mieć za wysokiego ft4 i po prostu pogłębia im się wtedy niedoczynność albo zaczynają się objawy nadczynne. Arturek i grupa jemu podobnych ludzi wymyślili sobie ze jak 10 osób czuje się najlepiej na hormonach po 60% rowno to już każdy tak musi się czuć. Te osoby też nie rozumieją że ft3 nigdy w organizmie nie może być więcej od ft4 jeśli hormony są w normie, bo organizm wytwarza kilka razy mniej ft3. Także sama sobie odpowiedz jaką wartość mają te dyrdymały.
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 15:44
                                                    Procenty to jest rzecz wydumana, bo jak można mówić że ktoś ma więcej ft3, gdy ma 70% normy widełek 0.17-0.37 ng/dl, co daje 0.31 ng/dl dla ft3 i 30% normy widełek 0.70-1.48 ng/dl, co daje 0.93 ng/dl dla ft4.
                                                    Czyli w organizmie masz wtedy 3 razy więcej ft4 od ft3, a według arturka masz nadmiar ft3🤣🤣🤣.
                                                    Gość nie zna zasad matematyki😅
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 15:46
                                                    Kalkulator ułatwia sprawę jak robisz wyniki w różnych laboratoriach z różnymi normami i do porównywania wyników że sobą bo łatwiej jest zapamiętać procenty niż jakies cyfry po przecinku.
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 16:00
                                                    Dla niego 0.31 to jest więcej niż 0.93🤣🤣🤣Kabaret Ewelka, kabaret. I on tak raczy tymi głupotami i szuka jeleni.
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 16:05
                                                    Zaraz arturosław napisze, że plotę głupoty, zero argumentów z jego strony. Sama zadaj mu pytanie żeby dokładnie ci wyjaśnił na czym polega te wyzsze ft3 od ft4, ale odpowiedzi konkretnej te ci nie da🤣
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 16:08
                                                    Ja sobie idę popcorn dorobić bo mi się skonczyl😅
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 16:26
                                                    No ty już sobie obliczasz 2 lata ha ha 🤣🤣🤣🤣🤣i nic z tego 🤦🤦🤦🤦
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 16:27
                                                    Tak obliczałes że miałes hormony 140%♈♈
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 16:59
                                                    🤣🤣🤣
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 17:17
                                                    Musisz dużo jeść popcornu bo ci potrzebny olej 😁😁
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 20:24
                                                    Np moje ft3 jest wyższe niż ft4 tylko mal dużo poniżej 50 %
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 20:29
                                                    Twoje ft3 jest wyższe bo jakie ma być skoro nie masz ft4 jakby ci jeszcze ft3 spadło tak jak ft4 to byś już z łozka nie wstała lezała byś plackiem na łozku
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 20:45
                                                    U ciebie Ewelina sprawa jest bardzo prosta bierzesz eutyrox i witaj zdrowotności hormony się zrównują i czujesz się dobrze 👍👍👍👍👍
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 21:33
                                                    Myśli Pan że dobrze zrobić np badania w innym laboratorium żeby sprawdzić jak się to pokrywa mimo np innych norm ??
                                                  • pingwinlive Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 18:59
                                                    Na razie stosuje się do zaleceń Endo,poprostu wykonuje zalecenia jakie dostałem,ale jest ciężko bo przyzwyczajenia z wielu lat i zaniedbania to jak wychodzenie z odwyku,szykuje się na metodę braci Rodzeń i jeszcze chce iść w naturę z kanału Mariusza odmładzanie na surowo czy jakoś tak nie pamiętam nazwy dokladnie
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 20:00
                                                    I tak będziesz brał hormony wcześniej czy później twoja tarczyca nie domaga i to jest kwestia czasu kiedy zaczniesz brać lepiej wcześniej bo będzie coraz gorzej a ta Endo nie wie co mówi zresztą jak 80% Endo 20%to fachowcy i wiedzą co robić a nie zganiać na wszystko tylko nie tarczycę a po kilku latach czy miesiącach i tak trzeba brać eutyrox a leczenie na podstawie TSH już dawno jest nie praktyczne i nie modne przy takim TSH jak twoje powinnes mieć hormony 50-65% a tak nie jest i wtedy patrzy się na hormony a nie na TSH bo to leczenie nic nie da gdyby ci Endo przepisała eutyrox to 2 góra 3 miesiące i czujesz się bardzo dobrze a tak będziesz brał cuda i jeździł po innych lekarzach a poprawy nie będzie bo nie może być skoro hormony nisko
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 20:27
                                                    Zdrowr jedzonko? Witaminki ?wink vos tego typu ?
                                                    Panie Michale ja głupia w tym wszystkim jestem więc 😅😘coś się miałam pytać myślę co ...
                                                    Lekarz nie patrzy na to % w sumie tylko czy według norm jesti jeden powiedział ostat i że mam jedno nisko ale nic więcejbig_grin
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 22:06
                                                    Jeśli masz objawy i niskie hormony i nie masz innych chorób to powinien próbować podnieść hormony. Jeśli po paru miesiącach niebyloby poprawy to moznaby się wycofać z leku, ale wtedy wiadomo coś więcej.
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 22:08
                                                    Ale nie bierz do siebie bredni jakiś że ft4a być wyzsze od ft3 bo f4 zawsze jest wyzsze od ft3 chyba że masz sporą nadczynność i ft3 masz bardzo wysoko.
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 22:15
                                                    Teraz piszesz że zawsze jest wyższe no nareszcie zmądrzał michałek dwa lata to trwało masakra jak tak pisałem to pisali z braciszkiem że bzdury pisze i znowu Artur miał rację i jak ty michałku teraz wyglądasz wszystkie twoje mądre teorie idą na dno 🤦🤦🤦🤦🤦
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 23:30
                                                    Nie ma możliwości żeby człowiek miał wyzsze ft3 od ft4, gdy oba hormony ma w widełkach, czy to będzie 70% ft3 i 30% ft4, czy odwrotnie to zawsze organizm ma więcej ft4. Tam gdzie norma dla ft3 się kończy to dla ft4 nawet się nie zaczyna. Ale arturek uważa, że 0.31 ng/dl to jest więcej niż 0.93🤣🤣🤣
                                                  • gravesa-1122 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 23:51
                                                    Oj nie zgodzę się z Toba np ja mam wyższe ft3 od ft4
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 23:54
                                                    Żeby mieć więcej ft3 od ft4 to musisz mieć ft3 poza normą. Jak masz ft3 200% czy 300% normy to tam wtedy w organizmie masz więcej ft3. Jeśli masz w widełkach laboratoryjnych to nigdy nie można mieć więcej ft3.
                                                  • gravesa-1122 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 23:56
                                                    Nie twierdze ze nie masz racji ale jednak Moj przypadek nieco inny
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 00:45
                                                    Zgadza się
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 22:19
                                                    A jak ashwaganda działa na Pana ?
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 22:22
                                                    Można zrobić w innym ale ja zawsze polecam takie które robi wyniki u siebie na miejscu bo te wysyłane to różnie wychodzą
                                                  • ewelka188 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 24.08.23, 23:20
                                                    Niestety nie mam takiej opcji np ja sad
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 00:50
                                                    Odstawiłem po półtora tygodnia, mam wrażenie że mogła przeciwciala niestety podnieść.
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 08:28
                                                    🤦🤦🤦🤦🤦🤦
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 10:46
                                                    Michałek zawsze musi bzdury pisać co on ma w głowie wyniki pokazują ile masz hormonów we krwi człowieku skończ ludziom brednie pisać bo robisz z siebie pośmiewisko to co ty wypisujesz i to człowiek który leczy się na tarczycę to ja się nie dziwię że nie możesz dawki ustalić bo to co piszesz to są totalne brednie 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 10:54
                                                    No dla ciebie 0.31 ng/dl ft3 to jest więcej niż 0.93 ng/dl ft4. Nie mamy o czym ze sobą arturku pisać bo Ty podstaw nie znasz. Ty sobie liczysz procenty i porównujesz ft3 do ft4, gdzie zakresy ich stężeń się kilkukrotnie różnią. Ft3 kończy się na 0.37 ng/dl, a ft4 dopiero zaczyna się na 0.70 ng/dl. I ty mówisz o wyższym ft3🤣🤣🤣🤣. No dramat.
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 10:56
                                                    W medycynie jak sie pisze o wyższym ft3 od ft4 ro albo musisz mieć guzki które wydzielają duże ilości ft3 albo gravesa. Dla ciebie wyzsze ft3 od ft4 to ft3 które jest wyzsze w widełkach laboratoryjnych. Śmiech na sali😅
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 10:58
                                                    Skończ człowieku 🤦🤦🤦🤦 fachowiec który stęka 2lata i to jest śmiech na sali 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 11:07
                                                    Nie będę kończył arturku, wiem że wiedza boli🤣
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 11:09
                                                    Ty masz wiedzę 2 lata stękając 😁😁😁😁😁
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 11:33
                                                    Ty chyba nie wiesz ile lat ja się zle czuje, ale nie będę wyprowadzał cie z błędu.
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 11:53
                                                    No właśnie i taki z ciebie fachowiec a sam sobie nie umiesz pomoc a innym doradzasz bzdury które nie działają ustawiłeś już to TSH 🤦🤦
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 12:17
                                                    Przecież Ty liczyć nawet nie umiesz, a doradzasz, uważasz że 0.31 to jest więcej niż 0.93, podstawówkę skończyłeś?
                                                  • artur11111111 Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 12:39
                                                    Skończ z twoimi przeliczenia mi bo przeliczyłes tak że miałes hormony 140% fachowcu twoje przeliczenia wsadź sobie w buty bo nic nie dają 😁😁😁😁
                                                  • michaldinio Re: Witam ,i proszę o rozszyfrowanie wynikow 25.08.23, 13:18
                                                    Ft3 wyzsze od ft4 🤣🤣🤣