Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretację wyników na tarczyce część 2

03.08.23, 13:36
Hej, mój pierwszy wątek został zamknięty spowodu dużej ilości wpisów smile Tutaj ciag dalszy.
O to zdjęcie moich wyników od marca kiedy pierwszy raz tutaj napisałam
Objawy jak były tak są nic się nie zmieniło, 3 lekarzy twierdzi, że to nie wina tarczycy
Zmęczenie, senność, bóle mięśni, wypadające włosy, sucha skóra plus wiele innych.
Na zdjęciu widać, że hormony idą w dół.

Tarczyca niejednorodna z drobymi pojedynczymi torbielkami w PP do 2 mm
PP1 1,0x1,25x3,37cm. V2,31ml PL
0,9x1,4x2,93, V 2,0ml.

Ferrytyna i witamina B12 13.04.2023 roku
62.1 (4,6-204)
Witamina B 12 316 (187-883)

Obserwuj wątek
    • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 13:39
      Insulina dodam, że była też dobra wink
      • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 13:46
        Napisz michałkowi jak to zrobiłas bo chłopczyk nie umie założyć sobie nowego watka 😃😃😃😃😃😃
        • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 14:18
          Nie śmieć Ewelinie bo piszesz bezsensowne wpisy i tylko spamujesz.
          • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 14:21
            Ty wiesz fachowcu co to jest spam chłopczyku oczywiście że nie wiesz smiecisz na całym forum pasozycie
            • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 14:22
              Chcesz jeszcze porozmawiać o tarczycy fachowcu znowu cię zniszczę w minutę 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
              • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 14:41
                Ty masz mózg zniszczony paprochu😅😅😅
                • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 14:44
                  Spoko , jest 2.5 tysiąca wpisówbig_grin
                  A selen powinnam suplementowac ?
                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 14:48
                    Tak powinnaś brać selen
                    • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 14:49
                      Po śniadaniu możesz brać selen 100
                      • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 16:59
                        A trzeba to badać czy jakiś niedobór? A jakiej firmy?
                        Kurde nie chciało mi wejść na forum myślałam że mnie zablokowali
                        • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 17:00
                          Można zbadać poziom selenu ale jest drogie badanie
                          • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 17:30
                            I to na czczo ? Bo wyczytałam tak wink
                            • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 17:33
                              Ale badanie z krwi też uważają za mało dokładne robią z włosa ale to już są większe koszty ja robiłem z krwi i pomimo suplementacji zawsze było dolna granica normy
                              • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 18:28
                                O to sobie kupię I będę suplementowac wid d rano po snaidnaiu biorę później za jakieś 2h b12 później przed spaniem magnez
                                • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 18:42
                                  Wit d bierze się w obiad bo lepiej się wchłania z tłuszczami najlepiej popić zupa i wtedy ładnie podnosi się w wynikach
                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 18:46
                                    Jak ogarne już wszystko to sobie zbadam czy się podniosłasmile Pan na jakim poziomie ma
                                    • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 18:53
                                      Teraz nie badam miałem ok 60 teraz nie badam bo szkoda kasy wiosna jesień zima biorę 4000 a latem 2000 i tak robię już kilka lat i się sprawdza ale każdy powinien sobie wybadać bo każdy będzie inaczej przyswajał Wit d i każdy powinien patrzeć na siebie i od czasu do czasu zrobić wynik tym bardziej jak ktoś bierze w większych dawkach ja biorę tak jak napisałem oczywiście jak nie zapomnę bo się zdarza 😁
                                      • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 03.08.23, 20:46
                                        Wydaje mi się, że się podniosła na pewno cośbig_grin jeszcze ten selen kupię firma obojętna?
                                        • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 04.08.23, 08:17
                                          Najlepszy selen to cefasel 100
                                          • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 04.08.23, 10:24
                                            Dziękuję, zapisze sobie i wykupie go wink
                                            A jak tam u Pana ?
                                            • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 04.08.23, 21:07
                                              Panowie a np jeśli jest możliwość hormonow a, to niedoczynność może dawać objawy jakby nerwicowe ? Czy jakiś lęk ? Kurde nigdy tak nie miałam a czytałam że gula w gardle , takie uczucie gorąca to nerwica lękowa i się zastanawiam ( albo sama już sobie wszystkie objawy przypisuje do chorób) bo tu tarczyca tu nerwica, bolerioza ,M A S A K R A
                                              • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 04.08.23, 21:08
                                                Stąd się zastanawiam czy te objawy to mogą być z braku hormonow np bo nigdy tak nie miałam xd
                                                • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 04.08.23, 21:20
                                                  To tylko tarczyca działa na cały organizm ja ci pisałem że będziesz się pogrążać w niedoczynnosci sama wybrałas że tak chcesz
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 09:12
                                                    Od marca już cierpisz a nie chcesz brać eutyroxu to czego się spodziewać przecież to normalne że co dzień będzie się robił jeszcze większy niedobór i tym samym gorsze samopoczucie
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 10:27
                                                    No dzisiaj znowu okropne osłabienie orzez 2 dni w miarę się dało funkcjonować a dziś znowu zmęczenie bol mięśnisad
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 10:32
                                                    Nic się na to nie poradzi
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 12:24
                                                    Tylko branie eutyroxu może ci pomóc innej możliwości nie ma
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 12:26
                                                    Przy ft4 18% to się nie ma co dziwić że wszystko cię boli i źle się czujesz to normalna sprawa
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 13:22
                                                    Szkoda,że lekarz tego nie widzi we wtorek jadę zrobić badania na bolerioze to sobie zbadam smile już i tamte resztę zrobię te kwasy moczowe elektrolity chociaż i tak pewnie ok wyjdą
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 13:28
                                                    Masz brak hormonu i bez niego poprawy nie będzie a jak chcesz czekać na lekarza to może gdzieś pół roku albo rok mordęgi cię czeka wtedy może ft4 spadnie poniżej normy i wtedy może ci lekarz przepisze eutyrox chcesz czekać ?? Ok czekaj ale będzie coraz gorzej 👎👎
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 13:42
                                                    Gdybyś od razu zaczęła brać eutyrox od marca jak tu trafiłas na forum to w czerwcu już byś się czuła o dużo lepiej wierzysz lekarzą że masz tarczycę ok to widzisz co się dzieje jakbyś zrobiła tak jak Ela to już byś się czuła o dużo lepiej wierzysz lekarzą ok tylko lekarz nie cierpi i nie odda ci tych straconych miesięcy lekarz to nie jest Bóg że trzeba go we wszystkim słuchac tym bardziej że widzisz że jest coraz gorzej i sama też do tego przykładasz rękę że się tak czujesz przeczytałas tyle wątków na forum i na grupie i dalej twierdzisz że z twoja tarczyca jest ok wmawiasz sobie nerwicę covidy ciekawe co jeszcze ci będą wmawiać co by ci nie robili poprawy nie będzie skończysz dziewczyno u psychiatry bo wszystko będziesz mieć dobrze a objawy zostaną więc tylko psychiatra ci zostanie i wcześniej czy później cię tam skierują twoi fachowcy
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 13:59
                                                    Arturku gamoniu nikt tych twoich wypocin nawet nie chce czytać, szkoda zbędnej pisaniny😁
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 14:09
                                                    Fachowcy tez mi radzą euthyrox wiec się zgadzacie kiss po kielichui z tej okazji trzeba wypić hehe
                                                    A tak serio no wiem zdaje sobie sprawę, już zaczęłam głupiec co mi jest
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 14:52
                                                    Michałku 🤦🤦🤦♈♈
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 14:58
                                                    Tak fachowcy 🤦🤦też piszą że trzeba eutyrox ale widzisz jak oni biorą eutyrox że czują się jeszcze gorzej jak przed także trzeba wiedzieć jak brać i ile żeby było dobrze a nie tak jak oni dość że biorą lekarstwo to jeszcze im nie pomaga tylko szkodzi 👍👍😁😁
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 15:00
                                                    Nie osmieszaj się proponujesz ludziom z tsh 0,05 i ft3 ponad normę albo w górnej granicy zwiększać euthyrox. No żesz specjalista że nie pogadasz😅
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 15:04
                                                    Komu chłopcze coś ci się pomyliło naucz się czytac
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 15:07
                                                    A ty chłopcze jak nie umiesz czytać to niech ci ktoś w domu czyta może zrozumiesz michałku ♈♈
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 15:18
                                                    Odkąd tu jestem na forum jeszcze nikt przy moim dawkowaniu nie miał nadczynnosci a jestem ładnych parę lat a ty michałku w miesiąc z niedoczynnosci pokazałes jak trzeba wejść w nadczynnośc z 25 w miesiąc na 100 fachowiec to ty jesteś jak wszystko zepsuć 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦🤦 także Ewelina ja ci pisałem branie eutyroxu nie gwarantuje że będzie lepiej trzeba to robić powoli i z głowa a nie jak tych dwóch fachowców zrobiło zwiększali bez przeliczenia dawki ale skąd mogą wiedzieć jak to przeliczyć oczywiście że nie wiedzą jak a później sor i ludzie ratujcie bo mam nadczynnośc piszesz mu nie zwiększaj to zwiększa bo chce być mądrzejszy i później efekty i z drugim było to samo sam podnosił a później lament bo wyniki 140% także to są fachowcy od psucia wszystkiego 👍👍👍😆😆😆
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 15:21
                                                    Erwinowi kazałem zwiększyć czy ty debillllll jesteś a robercik na 125, ten osioł sam wszedł i to jest wszystko w jego wątku tak samo jak ty chłopcze pisałem nie zwiększaj to co zrobiłeś fachowcu ♈♈
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 15:26
                                                    Łżesz, łżesz, łżesz, wszystko jest do sprawdzenia, już nawet nie wklejam co pisales, bo i tak zaprzeczysz jak ostatnio.
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 15:14
                                                    No Erwinowi Robertowi, przecież zmniejszanie uznałeś za złe najpierw😅
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 15:28
                                                    No ja fachowcem nie jestem ,nawet nie wiem o co chodzi z przeliczeniem dawki 😭😭😭
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 15:39
                                                    Ewelina trzeba przeliczać bo inaczej to się kończy tak jak u michałka Erwina i robercika czyli dużo za dużą dawką i później złym samopoczuciem od za dużej dawki dlatego tyle się michałek i Robercik tyle leczą bez żadnego efektu bo nie wiedzą co zrobić ile zwiększyć/zmniejszyć tylko wszystko robią na chybił trafił 👍👍👍👍👍👍👍👍
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 15:35
                                                    To pokaż to kłamco tobie też kazałem zwiększyć na 140% hormony człowieku dawkę trzeba przeliczyć czego ty nie potrafisz co pokazałes a zwiększanie bez pojecia tak się kończy ♈♈
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 15:55
                                                    Skończ się ośmieszać arturku
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 16:01
                                                    Ty się skończ ustawić hormony na 140% 😆😆totalne beztalencie i chcesz ludziom ustawiać 🤦🤦
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 17:13
                                                    To jak się oblicza ?😊
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 18:54
                                                    Obliczasz tak żeby nie przecholowac z hormonami tak jak michałek biedak 140% hormony sobie ustawił prawdziwym fachowiec w swoim fachu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 18:38
                                                    Ty michałku już się osmieszyłes taki fachowiec i ustawić hormony na 140% wszystkich michałku przebiłes jesteś rekordzista tylko się cieszę że to na ciebie padło a nie na Ewelinę albo na kogoś innego dobrze że trafiło na ciebie przynajmniej nikt przez twoje bzdury nie cierpi 😆 hormony ustawić na 140% normy fachowiec 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤣🤣🤣🤣🤣🤣
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 19:20
                                                    Ty nie dosyć że się ośmieszyłeś to jeszcze krzywdy narobiłeś innym. I za to karma wróci do ciebie, możesz być spokojny.
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 19:42
                                                    Oj Panowie szkoda kłótni ^^
                                                    Myślałam że np biorę dawkę 50 i tak cały czas już
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 20:15
                                                    Oczywiście że tak jest Ewelinko ustalasz dawke i bierzesz cały czas jedna ewentualnie jak zgrubniesz albo tarczyca zacznie pracować jeszcze gorzej to dokładasz wtedy okruszek i tyle
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 20:22
                                                    A do ciebie michałku pisałem już na temat tarczycy minuta i cię nie ma chłopcze liczy się wiedzą a ty nic nie umiesz 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 i dlatego stekasz już 1,7 miesięcy a karma wrociła do ciebie za te obrażania spamowanie i zakładanie obraźliwych wątków i co ci to chłopcze dało ludzie mi nadal dziękują a tobie kto podziekował nikt bo za co dziękować jak ty nic nie umiesz co pokazujesz już 1,7miesiecy nie ustawić dawki a jak już ustaliłes to na 140% fachowiec 👍👍👍👍👍
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 20:31
                                                    Twoja wiedza jest żałosna arturku. Piszesz Ewelinie, że bierze się cały czas jedną dawkę. Najpierw trzeba ją ustalić. Każdy ma inny metabolizm, jednemu szybko przestaje pracować tarczyca innemu nie. Jeden będzie potrzebował 25 inny 125 i będzie zwiększał przez dłuższy czas. Inny może mieć skoki hormonów i będzie musiał zmniejszać. Ty to prostak jesteś i wiedzą żadna.
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 20:33
                                                    Skończ ustaw 140% i będzie dobrze fachowiec🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 20:39
                                                    Chłopcze ty odstaw ten thybon lepiej😅
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 20:44
                                                    Mnie słuzy a tobie eutyrox z jodem szkodzi 🤣🤣🤣🤣 obalam cię w minutę jak zawsze 👍👍👍👍👍👍
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 20:56
                                                    To od wagi też zależy?wink
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 21:03
                                                    Oczywiście że tak jak nagle zgrubniesz albo schudniesz mówimy tu nie o kg tylko o więcej to wtedy mogą hormony iść do góry albo spaść tak samo może być latem albo zima niektórzy latem ujmuje troszkę hormonu bo tyle nie potrzebuje a zimą troszkę dokłada ale to są kosmetyczne poprawki
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 21:20
                                                    Wydawoby mi się że latem się więcej potrzebuje hormonu bonwiecej tego ruchu
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 05.08.23, 21:27
                                                    Ale latem organizm nie potrzebuje ci ogrzewać organizmu a zimą już tak i to w zimę potrzebuje troszkę więcej
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 08:49
                                                    A no zauważyłam że jak się troszkę ochłodzi to ja momentalnie odczuwam takie zimno że masakra stopy dłonie
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 10:56
                                                    Jak masz takie braki hormonów to nie ma się co dziwić że masz takie objawy a zobaczysz co będzie w zimę
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 18:43
                                                    Co może być powodem takiego bólu gardła? Od jakeogos czasu często tak mam a nie wiem fo to może być nie boli jak gardło ale taki czuje bol
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 20:26
                                                    Ucisk tarczycy robi się stan zapalny i robi się ucisk i gula w gardle dobrze ci Erwin napisał wierzysz jakiemuś lekarzowi że to covid a nawet nie wiesz czy przechodziłas jak ci każe rękę do ognia włozyc to też włozysz on wróży z fusów a ty mu wierzysz w porównaniu do twojego lekarza ja widzę jakie masz wyniki teraz a jakie miałas na początku i sama widzisz że się pogorszyły i to nie jest wróżenie z fusów tylko to pokazują wyniki
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 20:39
                                                    No ta gula w gardle I ucisk w gardle w sumie w szyi ścisk gorąco to od tant3go tygodnia mi się tak zrobiło i mega osłabienie myślałam że zesłane musiałam usiąść a akurat odkurzałam i nie wiedziałam co mi się dzieje sad wiem Oanie Arturze ale głupieje mowie ze może coś pyli stąd tak jakby mnie gardło bolałouncertain
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 20:41
                                                    Robi ci się gorąco bo ft4 spada a ft 3 wyższe i objawy będą mieszane nadczynne i niedoczynne
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 20:53
                                                    Tak nawet myślałam o tym jakby i nadczynne objawy były
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 20:59
                                                    A dlaczego jak ja miałem wyzsze ft4 od ft3 to też było mi gorąco tylko się mniej pocilem? No wytłumacz arturku, bo to przecież talię prostszego. Ft4 wyzsze od ft3 I już nie jest gorąco.
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 20:48
                                                    A wytłumacz arturku jak robi się ucisk od tarczycy jeśli Ewelina ma tarczycę 5 ml jesli dobrze pamiętam? Robi jej się wole?
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 20:54
                                                    No Pan mi pisał że mam małą tarczyce tak to bym nie wiedziałamsmile ale lekarz mowil że wielkość nie ma znaczenia tarczycy
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 20:56
                                                    Ma znaczenie czyli widzisz jak się lekarz zna na tarczycy
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 21:03
                                                    Jak się to oblicza? Dodaje wszystko
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 06.08.23, 21:04
                                                    Masz na forum kalkulator do obliczenia
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 09:16
                                                    Ewelina to tylko brak hormonów
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 10:18
                                                    A michałku jakby mnie Ewelina słuchala to już by była zdrowa i czuła by się lepiej dużo lepiej ale to jej wybór i jej zdrowie
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 10:22
                                                    Ewelina jest dorosła i sama podejmuje decyzje.
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 10:24
                                                    Oczywiście że tak z jednym się zgadzamy 👍👍👍👍👍👍
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 10:33
                                                    Ewelina jest dorosła i się boję że będę mieć tak jak wy opisujecie bo raz skacze raz obniża się itd sad
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 10:37
                                                    Nie leczona niedoczynnosc będzie dawać coraz więcej objawów ale poczekaj rok to wtedy lekarz zacznie leczenie bo ft4 albo będzie poniżej normy albo TSH będzie po wyżej normy i wtedy będą cię leczyć 👍👍
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 10:47
                                                    Znasz moje zdanie Ewelina, nie każdy jest taki sam i tak samo przechodzi chorobę. Ty masz objawy klasyczne jak dla mnie. Ale ja gwarancji nie mogę ci dać dobrego samopoczucia choć jest duża szansa. Ja już bym parę razy w życiu rękę stracił bo byłem już pewny że to mi pomoże albo tamto.
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 10:55
                                                    I przez twoje wpisy Michałek i robercika Ewelina jeszcze nie bierze eutyroxu bo się boi tych wszystkich bzdur co piszecie eutyrox to lekarstwo ale wam dwóm akurat szkodzi 🤣🤣🤣
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:02
                                                    Ja piszę szczerze, nie będę dawał gwarancji jak ty. Ewelina zna moje zdanie. A to jak ja się czuję to taka jest prawda arturku że mi akurat euthyrox bardziej zaszkodził niż pomógł. Ewelina jest dorosła I sama podejmie decyzję, nikt do buzi tabletki jej nie wlozy.
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:03
                                                    A każdy który ma niedobór hormonów przechodzi tak samo i ma wiele takich samych objawów a nie pisz michałku że każdy przechodzi inaczej bo to są kompletne bzdury 80% objawów się pokrywa między osobami z niedoczynnością więc pisząc takie bzdury znowu się pogrążasz że twoja wiedza jest zerowa 00000000000 👍👍 a Ewelina niech czeka dalej zobaczy do czego się doprowadzi bo teraz jeszcze nie jest źle zobaczy co będzie później 👎👎
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:11
                                                    Wytłumacz mi obraz tarczycy 80% niedoczynna 20% nadczynna. Od czego jest? Od hashimoto jest. Dlaczego mogę zle znosić euthyrox bo mogę mieć jeszcze większe skoki hormonów. Tarczyca może się przełączać non stop. A Ewelina to jest inna para kaloszy i ona nie powinna patrzeć tylko na mnie czy Roberta, ale na całokształt. Ewelina dostawa pełny obraz brania euthyroxu i niedoczynności I to od niej zależy co dalej zeobi.
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:20
                                                    Ja ci już fachowcu pisałem nie będę ci nic tłumaczył bo twoje zdanie mnie nic nie interesuje ją mogę pisać z mądrymi ludźmi a nie z tobą i robercikiem z kłamcami i spamowcami i pisałem już to poł roku temu że wy dwóch wogóle mnie nie interesuje cie ja pisze z mądrymi ludźmi którzy chcą się leczyć a nie łykac hormony jak cukierki a później stękać 🤦🤦🤦🤦🤦🤦
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:22
                                                    Ale to było pytanie retoryczne matołku🤣
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:25
                                                    Ale mnie to nie interesuje z głupolami nie pisze 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:26
                                                    No czyli ja nie jestem głupotę na to wychodzi bo że mną piszesz matolku🤣
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:29
                                                    Matołek jesteś ty 2 lata stękać 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:42
                                                    Panie Michale No to co Pan dalej planuje żeby samopoczucie było dobre ?smile
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 12:04
                                                    Hmm dobre pytanie. Zamówiłem selen, zacząłem znowu brać witaminę D i zamowilem ashwagandę. Co do euthyroxu jestem na 50 mcg i zobaczę co.jeszxze zrobię jeśli chodzi o euthyrox.
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 12:18
                                                    I znowu wszystko źle michałku przecież pisałes że Wit d ci szkodzi a teraz bierzesz wszystko co piszę innym to ty robisz to samo 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😆a mówiłeś że bzdury pisze 🤦🤦🤦🤦
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 12:33
                                                    Tak arturku teraz zacząłem normalnie na nią reagować, ale nie wiem po co do mnie piszesz. Ty wogole nie myślisz i nie łączysz faktów. Trochę taka przekupa z targu co krzyczeć tylko umie i zero pojęcia o czymkolwiek ale zdanie ma na każdy temat bez żadnego pokrycia.
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 12:45
                                                    Tak witamina D3 szkodzi tak pisałes 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦 wszystko co piszę innym ludziom ty robisz to samo ale z ciebie fachowiec tylko czytasz co piszę i wszystko robisz to samo a podobno bzdury pisze 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 12:53
                                                    To wklej gdzie tak pisałem🤣
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 12:56
                                                    Nic ci nie będę wklejał jest u ciebie w wątku miałeś D3 nisko i nie brałes bo ci szkodzi i nie możesz brać 👍👍👍👍👍👍👍👍
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 12:57
                                                    Ty chłopcze myślisz że ja nie mam nic do roboty tylko przeglądać ,2500 twoich durnych wątków
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 12:59
                                                    No nie masz nic do roboty bo odpisujesz każdemu nawet jak sobie tego nie życzy w ciągu pięciu sekund i to przez cały dzień, tak nie masz nic do roboty mały zakompleksiony dziadygo.
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 12:58
                                                    Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem, powrót do podstawówki konieczny🤣
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 13:00
                                                    No napewno michałku 🤦🤦🤦🤦😁😁😁😁😁😁😁
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:05
                                                    Ewelina możesz jeszcze spróbować ashwagandy jeśli tak boisz się próbować euthyroxu. Co do zasady nie jest polecana w nadczynnosci tarczycy bo może powodować jeszcze większy wzrost hormonów. Ale ty nadczynnosci nie masz. Jeśli poczujesz się dużo lepiej i hormony ci wzrosną to niemal pewne bedzie że potrzebujesz lub będziesz potrzebowała hormonu.
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:14
                                                    A ja daję gwarancję że będzie się lepiej czuć i jestem w 100% pewny ty nie dajesz bo sam z sobą nie możesz sobie poradzić i widzisz wkoncu że to nie jest takie proste bo jak narazie wszystko robisz na odwrót jak trzeba przez was dwóch nie bierze eutyroxu bo jak widzi jak wy czujecie się po eutyroxie to nie ma się czego dziwić że się boi eutyroxu jakbyście nie pisali bzdur to już dawno by brała eutyrox i czuła by się świetnie ale jak czytała wasze bzdury brać eutyrox i stękać dalej to naprawdę po co brać jak nic nie daje masakra dziewczyna cierpi przez was dwóch a będzie jeszcze gorzej i z tym musi się liczyć
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:19
                                                    No jeśli ty porównujesz Ewelinę która ma 5 ml tarczycę beż przeciwcial z tego co pamiętam, która od niedawna zle się czuję do Roberta który ma wolę i tarczycę prawie 30 ml z przeciwciałami tpo to ja ci gratuluję ignorancji. Ewelina, Erwin, Robert proszę o okladki dla arturka.
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 11:45
                                                    Czytałam właśnie o ashwagandzie że ludzie się dobrze czują ale nie rozumiem tego działania co to za magiczny lek że się ludzie tak dobrze czują po nim ?smile
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 12:02
                                                    Tzn to jest adaptogen i oczywiście na jednego zadziała na innego nie. Jest to jeden z niewielu suplementow/ziół polecanych przy tarczycy. Ja jeszcze nie próbowałem ale zamowilem sobie i zobaczę czy coś daje. Co do zasady to jest regulator, który powinien prowadzić do równowagi w organizmie I powinien hormony tarczycy podnieść.
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 14:09
                                                    Czytałam kiedys na fb opinie to dużo osób pisało jak to się super czują po tym aż sama jestem ciekawa
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 14:17
                                                    Bez uzupełnienia hormonów nic ci nie pomoże możesz tylko maskować objawy ale ich nie wyleczysz tak samo jest z psychotropami maskują objawy ale przyczyny nie wyleczą
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 14:19
                                                    Ale jako ashwaganda jest bardzo dobra pisałem już ci bardzo dawno temu że jeśli ktoś ma duży kortyzol to powinien brać ashwagande bo go obniża
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 14:22
                                                    Jeszcze nie słyszalem aby ashwaganda komuś szkodziła ale nie którym Wit d szkodzi i wszystkie witaminy i pisali że witaminy są nie potrzebne aby tarczyca pracowała poprawnie co oczywiście jest totalna głupotą 👍👍👍👍👍
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 14:25
                                                    Aby tarczyca pracowała poprawnie witaminy i mikroelementy muszą być na odpowiednim poziomie co już ewelina czytałas jak ustawiłem dziewczynie witaminy i co jej pisałem żeby brała i czytałas jakie były efekty i nie chciałas uwierzyć jak pisała jak teraz się czuje
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 14:26
                                                    Ty wielu rzeczy nie słyszałeś i nie czytałeś, ale to już wiemy🤣
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 14:44
                                                    Przestań pisać bzdury jakbyś wiedział 10%tego co ja to już byś był zdrowy 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 14:48
                                                    🤣🤣🤣
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 14:52
                                                    2lata dawkę ustawiać 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 14:54
                                                    Fachowiec najlepszy na forum 2lata robić coś co się robi 3 miesiące mega skuteczny jesteś 🤣🤣🤣🤣
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 14:54
                                                    Kończę z tobą pisanie o szkoda prądu, żegnam.
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 16:18
                                                    ♈♈
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 14:18
                                                    Moze tez nie zadziałać albo negatywnie, bo przy hashimoto opinie są podzielone, jedni piszą ze reguluje i prowadzi do rownowagi inni że za bardzo stymule uklad odpornosciowy. Ale jak się nie spróbuję to się nie wie.
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 16:30
                                                    Jaka cena jest tej ashwagandy ? Ja musze kupić ten selen i cynk big_grin
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 16:30
                                                    Pamiętam Panie Arturze jak mi Pan polecal. A jak się witaminy uzupełni to prawda że po selenie rośnie ft3 .
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 16:36
                                                    Ja osobiście cynku nie biorę ashwaganda zależy z jakiej firmy a selen nie tylko pomaga podnieść ft3ale też bardzo dobrze robi na tarczycę i podnosi też ft4 ogólnie bardzo dobrze działa na tarczycę i hormony
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 16:51
                                                    Dobre firmy to now foods, swanson, solgar. Co do ashwagandy to nie wiem ja kupiłem mothers protect ale ona za tania nie jest.
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 16:59
                                                    Bez eutyroxu Ewelina nic ci nie pomoże to jest tak jakbyś miała dziurawy ząb i brała codziennie przeciwbólowe one nie pomogą wyleczyć zęba tylko maskują ból i tak trzeba iść do dentysty tak samo jest z tobą najpierw się wyrównuje hormony i uzupełnia braki witamin i minerałów które ma każdy w niedoczynności uzupełnia się ferrytyne i cieszy dobrym samopoczuciem i dobrym zdrowiem 👍👍👍👍👍👍 ale bez eutyroxu chociaż byś brała 100 suplementów to i tak będziesz mieć objawy i kiepskie samopoczucie
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 17:07
                                                    No to jutro pojadę sobie kupić ten selen i cynk a chyba też jest razem nie ?
                                                    Też chyba mam refluks bo mam jakby zgagę a to ściskanie to może być objaw właśnie refluksu dzisiaj mi jedna Pani powiedziała więc muszę kupić coś na zgagę i refluks bo ten mój kaszelek to pewnie nie astma na którą lekarz mi przepisal lek a to. I do niego nie wracam na razie wink nie ma sensu skoro według ni3go covid
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 17:27
                                                    Nie łyka się cynku i selenu razem bo się słabo razem wchłaniają musi być między nimi przerwa
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 17:29
                                                    To np ki3dy je brać na noc ?
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 17:36
                                                    Możesz brać kiedy chcesz ale musi być odstęp ja selen biorę rano 4godziny po eutyroxie ty eutyroxu nie bierzesz to możesz o której chcesz a cynku ja nie biorę wcale bo kiedyś robiłem poziom cynku i miałem górną granicę więc nie biorę a selen to prawie każdy ma albo dolną granicę albo poniżej normy ale to też trzeba robić z selenem przerwy bo organizm człowieka potrzebuje 50-60 selenu dziennie a ty będziesz brać 100 to będzie za dużo ja osobiście robię tak że biorę 3miesiace później 1 miesiąc przerwy i znowu biorę ale to też zależy jak się danej osobie przyswaja także to jest sprawa indywidualna
                                                  • misiek24d Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 17:40
                                                    Witam, przepraszam że tak wchodzę w środek dyskusji, chciałbym się zapytać o moje wyniki. Zrobiłem sobie tak po prostu badania na tarczycę przy okazji robienia morfologi. Nie wiem jak je i terpretowac czy są jakieś niepokojące czy nie, zapisałem się na wizytędo endokrynologa ale mam ja dopiero w drugiej połowie września i chciałbym się dowiedzieć coś o tych moich wynikach a wyszły następująco:
                                                    Tsh 1.370 ulU/ml (0.27-4.2)
                                                    Ft4 14.88 pmol/l (12.0-22.0)
                                                    Ft3 9.16 pmol/l (3.13-6.76)
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 17:54
                                                    No nie są dobre masz ft3 powyżej normy idź do endokrynologa
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 17:57
                                                    Przed wizytą zrób jeszcze anty tpo i anty tg i weź wszystkie wyniki i do endokrynologa
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 18:38
                                                    Dziękuję, kupię sobie wink trzeba się ratować jak się da. A co u Pana
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 18:48
                                                    Dobrze
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 19:20
                                                    Ewelina jest przeważnie tak że ludzie z niskim ft3 mają depresję ale i niskie ft4 też może dawać takie objawy dlatego hormony muszą być ustawione tak jak mają być i wtedy jest dobrze
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 19:22
                                                    Wysokie ft3 to człowiek nadpobudliwy nerwicę i tak to się przedstawia hormony muszą być ustawione dobrze i wtedy nie ma ani depresji ani nerwicy 👍
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 19:42
                                                    Mi dzisiaj jedna osoba pisała że pierwsza wyniki miałam ładne i ładna konwersja i że powinnam zażywać suplementy to wtedy lepsze wyniki się zrobią a i hormo y mogą wzrosnąć 😁
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 19:58
                                                    Łykasz już wszystko i czemu nie wzrosły a jeszcze spadły a pierwsze wyniki już wskazywały lekka niedoczynnosc a teraz już widzisz że są coraz gorsze i wyniki i objawy lekarze też ci mówią że ci nic nie jest a objawy masz z kąd z sufitu tutaj też ci już pisali fachowcy że wynik ft4 30% jest dobry to teraz widzisz jak się czujesz przy niskich hormonach ktoś coś pisze ale nie ma żadnej wiedzy ja też mogę napisać że czuje się świetnie przy hormonach 150% i masa ludzi w to uwierzy a ci co się znają popukaja się po głowie mnie nie musisz pisac jak się czujesz i nikt mi nie musi pisać wystarczy że popatrzę na wyniki i wszystko wiem widziałas wyniki nowej pani na tym forum chyba wczoraj pisała zobacz jakie ma wyniki i ja wiem że przy takich wynikach tarczycę ma ustawioną Perfect i tak to powinno wyglądać jeśli by miała wtedy jeszcze objawy to wtedy można szukać innej przyczyny np braki witamin lub inna choroba ale tylko wtedy jak hormony będą tak ustawione a u ciebie widać ewidentnie brak hormonów porównaj swoje wyniki do wyników tej pani i zobacz ile ci brakuje powtórzę jeszcze raz wyniki tej pani są doskonałe
                                                  • misiek24d Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 20:09
                                                    Dziękuję za odpowiedzi. Zrobię sobie jeszcze te dodatkowe badania przed wizytą.
                                                    Gdyby nie to, że od zawsze dużo jem a nie tyje tylko zazwyczaj trzymam swoją wagę to nie szedłbym na badania ale mówię może coś jest nie tak i zrobię. Nie znam się ale możliwe że mam już długo takie wyniki i po prostu przyzwyczaiłem się do tych objawów i uważam je za normalne😉
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 20:11
                                                    No przy takim ft3 to tak apetyt jest a przybieranie na wadze nie będzie bo masz zwiększony metabolizm
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 21:13
                                                    A czy mial Pan ki3dys zgagę/refluks?
                                                  • misiek24d Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 07.08.23, 21:27
                                                    Nie miałem a jeśli już to bardzo bardzo rzadko. Na razie nie będę zakładał nowego tematu, poczekam na wizytę u endokrynologa i co on mi powie, wtedy założę własny.

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi życzę dużo zdrowia i miłego wieczoru, Pozdrawiam
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 08.08.23, 11:41
                                                    Panie Arturxe o zgagę refluks do Pana byli pytanie
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 08.08.23, 13:24
                                                    Masz obniżony metabolizm przy niedoczynnosci a wzmożony przy wysokim ft3 więc mogą występować i takie objawy
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 08.08.23, 14:53
                                                    Masakra jakaś
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 08.08.23, 15:59
                                                    Nie masakra tylko brak hormonów
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 08.08.23, 16:06
                                                    Żeby to się wszystko tak sypało? I to od niskich hormonow....masakra xd jak 90 lat człowiek by mial
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 08.08.23, 16:08
                                                    To czemu Ewelka nie weszłaś jeszcze na hormon? Bo albo trzeba próbować albo dać sobie spokój i brać witaminy tylko.
                                                  • artur11111111 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 08.08.23, 16:21
                                                    Nie zaczniesz brać eutyroxu to tak będzie nie wiem na co ty czekasz jak jest coraz gorzej
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 08.08.23, 16:39
                                                    Chyba przez to ze lekarze twierdzą że jest ok , nie powiem dzisiaj jest git z energia ale znowu ten refluks zgaga mnie męczy wzięłam leki zobaczymy czy pomożewink
                                                    Bo to już wcześniej miałam kiedys a nie widziałam że to refluks dopiero znajoma mnie oznajmiła wczoraj żeby sobie wziąć leki na to .bo ten ścisk gardła spływanie jakby z nosa do gardła to właśnie niby to a co do hormonu zrobię sobie to na bolerioze jak wyjdzie ok to załatwię sobie i będę braćsmile miałam dzisiaj jechać na to badanie ale nie chciało mi się może rano skocze
                                                    A Pan Michał to samo sądzi że to od tarczycy ? Taki refluks zgaga może być?
                                                  • michaldinio Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 08.08.23, 16:48
                                                    Od tarczycy może być praktycznie wszystko. Więc tak refluks też może być.
                                                  • ewelka188 Re: Proszę o interpretację wyników na tarczyce cz 08.08.23, 16:51
                                                    Jeśli możesz być to mam go już dlugo bo pamiętam miałam czas że wstawałam rano a tu mnientak naciągało jakoś w gardle jakbym coś miała,terwz mi to wróciło i nie raz tak mnie kaszel dusi z rana bardzo więc kupiłam lek i zobaczymy bo nawet e domu mowia że istotnie wszystko mi dolega