ula_ka
16.11.10, 22:10
Witam kobietki!!

Czy któraś z Was ma doświadczenie z białym złotem ze sklepów Kruk? Własnie wybrałam pierścionek i obrączki z Kruka (białe złoto jak w poniższej opowieści i jestem wystraszona

) Czy ktoś ma takie obrączki troche dłużej? I jak, zmieniają kolor? Jestem troche załamana!!
A oto opowieśc która mnie załamała

" Zakupiliśmy obrączki z białego złota w firmie W. Kruk. Ale zanim dokonaliśmy zakupu poczytaliśmy w internecie trochę o białym złocie, gdyż taka biżuteria najbardziej nam odpowiada. Dowiedzieliśmy się, że niektóre obrączki się roduje, by uzyskać błyszczący kolor białego złota. Ale rod się ściera. Dlatego odwiedzając sklepy pytaliśmy się czy aby obrączki nie są rodowane - chcieliśmy uniknąć zmiany koloru. Taki sam zestaw pytań zadaliśmy w sklepie W. Kruk. Oczywiście usłyszeliśmy, to co chcieliśmy usłyszeć - obrączki nie są rodowane. Na pytanie czy się nie wytrą - odpowiedziano nam, że nie. No i kupiliśmy. Jakież było nasze zaskoczenie, gdy zaledwie po pół roku (sic!) obrączki straciły biały kolor, pożółkły a właściwie przybrały kolor lekko miedziany. Poszliśmy do Kruka reklamować. W końcu obrączek nie kupuje się na pół roku, a na kilkanaście, kilkadziesiąt lat! Ale teraz usłyszeliśmy zupełnie cos innego! Że białe złoto zawsze się roduje, bo naturalny kolor białego złota jest właśnie taki jaki nam się pokazał po pół roku używania. Usłyszeliśmy również, że ścieranie się i związana z tym zmiana koloru jest naturalne. Tak, kurwa, tylko, że gdybyśmy to usłyszeli pół roku temu, to byśmy nie kupili tych obrączek! Smaczku całej sprawie dodaje fakt, że małżonka ma pierścionek zaręczynowy... również z białego złota. I ten, chociaż starszy od obrączek (kupiony 06.09.2004), w ogóle nie zmienił koloru! A jest noszony tak samo jak obrączka - cały czas. Tylko, że dłużej. Jaka jest więc różnica? Taka, że pierścionek został zakupiony w firmie Apart, a obrączki w firmie W. Kruk.
W. Kruk przyjął obrączki do reklamacji. Ponownie je porodował. Tylko mała z tego pociecha, gdyż za pół roku rod znów się zetrze. Gwarancje mamy dwuletnią. Ale co dalej?"
Będę wdzięczna za wszystkie wypowiedzi!!

Pozdrawiam Was wszytskie