wands 20.01.10, 23:14 Witam proszę o postawienie kart czy warto wyjasniać sytuację między mną, a pewną osobą licząc na poprawę relacji, czy zapomnieć o całej sprawie... dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wands Re: czy warto? 21.01.10, 11:15 ach, i mam jeszcze pytanie o pracę, szykują się dla mnie duże zmiany (nowe miejsce zamieszkania, nowe środowisko, nowy przełożony) i chciałabym wiedzieć co mi przyniosą jeśli chodzi o rozwój zawodowy, zadowolenie i relacje z przełożonymi Dziękuję A. Odpowiedz Link
wyka_ptasia Re: czy warto? 22.01.10, 12:06 Jeśli chodzi o relację-na dziś nie jest dobry czas na działanie w tym kierunku. Co do pracy: sytuacja przedstawia się korzystnie. Na początku więcej dyplomacji, ostrożności, później poczujesz się pewniej, jak właściwy człowiek na właściwym miejscu. Odpowiedz Link
wands Re: czy warto? 22.01.10, 21:20 super, skrzydła mi wyrosły dziękuję bardzo i życzę wszystkiego najlepszego a co do pierwszego pytania,chciałabym jeszcze prosić, jeśli można: - z jakich powodów wspomniana osoba próbowała zmienić relację zawodową na mniej formalną i jakie były jej intencje; - czy ja ponoszę pełną odpowiedzialność za to, że poszło źle (uraziłam ego?)czy od początku była to manipulacja; - czy nie próbuje/będzie próbowała mi jakoś zaszkodzić (plotki, kopanie dołków) -jak zrozumiała moje zachowanie - jak postępować w kontaktach (formalnie z ograniczeniem do niezbędnego minimum / walka o swoje racje / z przymróżeniem oka) - jak powinnam się zachować i czego absolutnie nie robić - czy mogę jeszcze liczyć na szczerość i otwartość czy raczej to typ, który powie prawdę jak się pomyli ? - jak to się potoczy w przyszłości dziekuję A. Odpowiedz Link
wands prośba - jeszcze raz 28.01.10, 10:51 nie otrzymałam odpowiedzi na zadane pytanie, więc jeśli można ponawiam prośbę pozdrawiam > A. Odpowiedz Link
wyka_ptasia Re: czy warto? 29.01.10, 13:24 Słuchaj - jedno pytanie, a jak wypączkowało... Spróbuję jutro odpowiedzieć. Mam jednak pytanie: czy nie dałabyś rady ograniczyć się do tego , co naprawdę istotne w tej sprawie? Pozdrawiam Odpowiedz Link
wands Re: czy warto? 29.01.10, 14:29 rozrosło się (nie)znacznie, to fakt intencje i zamiary, co robić,a czego nie,relacja w przyszłości dziękuję i pozdrawiam A. Odpowiedz Link
wyka_ptasia Re: czy warto? 01.02.10, 15:26 Wygląda, jakby z drugiej strony sprawa została zamknięta i wnioski na przyszłość wyciągnięte. Jednocześnie jednak pojawia się szansa na odbudowanie relacji , lecz z twojej inicjatywy , jeśli już - na zasadzie pracy od podstaw, jakbyś miała tę osobę 'pociągnąć za sobą'. Karty pokazały kwestie emocjonalne, uczuciowe, jako niewłaściwy wybór w perspektywie związanej z pracą, pieniędzmi. Odpowiedz Link
wands Re: czy warto? 01.02.10, 15:36 dziękuję, a w jakim sensie "pociągnąć", bo tego nie rozumiem > Karty pokazały kwestie emocjonalne, uczuciowe, jako niewłaściwy wybór w perspektywie związanej z pracą, pieniędzmi. - znaczy relacja wyłącznie na płaszczyźnie zawodowej? pozdrawiam A. A. Odpowiedz Link