birudora 24.05.10, 23:51 Droga Ptasiu, pisałaś ostatnio, że pojawiły się trudności w moim związku, które źle wróżą na przyszłość. Ten związek właściwie się rozpada, czy jest sens o niego w ogóle walczyć. nasze daty ur. 25.08.1969 i 18.04.1965 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyka_ptasia Re: czy jest sens walczyć o nasz związek? 25.05.10, 09:19 Uważam, ze kiedy ktoś dostaje się pod działanie Koła Fortuny, nie ma wiele możliwości działania. Ciężko jest wyskoczyć z pędzącej karuzeli. Trzeba poczekać, aż zwolni. Emocje pchają do działania, ale w pewnych sytuacjach to błąd. Należy to przeczekać - obojętnie 1 dzień, 2 dni, czy 2 miesiące - tyle ile trzeba , aby podjąć racjonalne decyzje. Czyli przeczekać czas emocjonalnej niegody i buntu wobec rozwoju sytuacji. Miłość nie jest walką. W przeciwnym razie to nie miłość. Czy jest sens walczyć: wg kart - intelekt podpowiada , że tak. Bo walczy się , by wygrać, a więc pojawia się utracona nadzieja, człowiek działa, świat znowu się kręci itd. Problem w tym, że nikogo nie można zmusić do kochania, do nieudawanej czułości, zaangażowania i szacunku. Czyli pytanie brzmi czy warto być petentem miłości? Każdy sam musi sobie odpowiedzieć, czy warto. Wg kart może być odbudowywany, ale też trwać od kryzysu do kryzysu do kryzysu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
birudora Re: czy jest sens walczyć o nasz związek? 25.05.10, 09:39 oczywiście to wszystko co piszesz, to prawda. Emocje nie są najlepszym doradcą. Dlatego nie będę nic robić na siłę, jeśli chodzi o ten związek. Ale pozostał drugi problem - praca dla mnie. Pisałaś, że lepiej żebym została zagranicą. Czy karty mówią coś na temat znalezienia pracy przeze mnie? czy jest jakaś szansa, że w ciągu miesiąca coś znajdę? Muszę się bowiem wyprowadzić a z kasą krucho w tej chwili. Napisz mi proszę, w jaki sposób mogę Ci się za wszystko odwdzięczyć. Odpowiedz Link
birudora Re: czy jest sens walczyć o nasz związek? 27.05.10, 21:00 Ptasiu, czy pamiętasz o moim pytaniu? Z góry dziękuję Odpowiedz Link
wyka_ptasia Re: czy jest sens walczyć o nasz związek? 11.06.10, 14:22 Praca do 4 miesięcy: pokazało się wejście w nowy materialny obszar, należy uporządkować swoje sprawy, aby zrealizować zamierzenia, będzie to też czas dający poczucie większej stabilizacji finansowej. Odpowiedz Link
birudora Re: czy jest sens walczyć o nasz związek? 12.06.10, 18:08 Bardzo serdecznie dziękuję. Reszta w mailu. POzdrawiam Odpowiedz Link
birudora Re: czy jest sens walczyć o nasz związek? 25.05.10, 11:51 Droga Ptasiu, wysłałam Ci coś ma maila, mam nadzieję, że Ci się spodoba. Odpowiedz Link
birudora Re: czy jest sens walczyć o nasz związek? 31.05.10, 16:48 Witaj Ptasiu, na wszelki wypadek powtórzę moje pytanie z 25.05. "oczywiście to wszystko co piszesz, to prawda. Emocje nie są najlepszym doradcą. Dlatego nie będę nic robić na siłę, jeśli chodzi o ten związek. Ale pozostał drugi problem - praca dla mnie. Pisałaś, że lepiej żebym została zagranicą. Czy karty mówią coś na temat znalezienia pracy przeze mnie? czy jest jakaś szansa, że w ciągu miesiąca coś znajdę? Muszę się bowiem wyprowadzić a z kasą krucho w tej chwili". Odpowiedz Link
birudora Re: czy jest sens walczyć o nasz związek? 08.06.10, 17:40 Droga Ptasiu, czy pamiętasz o mnie? Cały czas nie mam pracy. Czy widzisz może w kartach pracę dla mnie w najbliższym czasie? Odpowiedz Link
birudora Re: czy jest sens walczyć o nasz związek? 11.06.10, 14:14 Ptasiu, jeszcze ja czekam w kolejce. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
wyka_ptasia Re: czy jest sens walczyć o nasz związek? 23.06.10, 10:47 Czyli pytanie o pracę: w twoim rozkładzie góruje karta pracy i powodzenia finansowego. Lepiej być nie może. Wyszła karta pieniężna, rozmowy z ludźmi, podpisywanie umowy, sprawy które zmierzają do celu, ale tez pomoc i protekcja innych osób. Teraz latem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
birudora Re: czy jest sens walczyć o nasz związek? 23.06.10, 14:47 Ptasiu jesteś WIELKA. Dodałaś mi skrzydeł, może wreszcie zacznę żyć. Pozdrawiam Cię i życzę Ci wszystkiego dobrego Odpowiedz Link