Dodaj do ulubionych

Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów

12.10.18, 14:00
Cześć wszystkim! Zasadniczo przedmiot mojego pytania wynika z tytułu. Mam 26 lat, bardzo martwię się o zdrowie moich włosów. Zauważyłam, że pojawił się łupież i włosy stały się kruche. Ostatni artykuł, który przeczytałam na ten temat - zdrowiewlosow.blogspot.com/2018/10/odzywianie-wlosow.html. Czy ktoś może dodać jakieś informacje na ten temat?
Obserwuj wątek
    • zojana Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 19.11.18, 11:54
      Witam, mam spory problem ze skórą głowy. Nie nazwałabym tego łupieżem , aj już tym bardziej sypki. Nie powiedziałabym,że włosy wypadają mega nadmiernie, choć teraz jesienią dużo ich leci. Ale wciąż i wciąz po zmianach szamponów , odżywek , wody ,wszytskiego powraca problem swędzącej skóry głowy. Szukam nieinwazyjnego sposobu na regeneracje skóry głowy , no i włosów też. Polecacie jakąś metode?
      • rododendron9 Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 19.11.18, 13:56
        Miałam podobny problem i wypożyczyłam lampę bioptron. Po 2 miesiącach zauważyłam mega widoczną poprawę. W końcu moje włosy wyglądają przyzwoicie.
        • lukrecja818 Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 19.11.18, 15:50
          @rododendron9 lampa na włosy? To nie raczej jakimiś szamponami albo suplementami powinnyśmy ratować skórę głowy?
          • wifi7 Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 19.11.18, 18:07
            @lukrecja818 Ja też zawsze uważałam, że szampony, odżywki itd... Pierwszy raz słysze o lampie. Ale skoro działa to czemu by nie sprobowac??
            • rododendron9 Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 20.11.18, 12:45
              próbuj, naprawdę warto smile trzeba też w końcu zadbać o siebie i o swój wygląd, nie tylko wszystkich wokół smile
          • derlla Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 19.11.18, 19:12
            Raczej same suplementy tutaj nie pomogą smile Najpierw trzeba zrobić sobie przede wszystkim wszelkie badania swojego organizmu bo może akurat jest coś nie tak, potem dopiero brać za jakieś odżywki czy tabletki. Sama mam z tym problem i nic już nie pomaga. A taka lampa jest bezpieczna, nie popali włosów ?
            • rododendron9 Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 21.11.18, 08:55
              pewnie, że jest bezpieczna. nie ma nawet takiej opcji, żeby ci coś popaliłasmile umów się na zabieg, a sama się przekonasz, na pewno rozwieją twoje wątpliwoścismile
              • wifi7 Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 22.11.18, 12:35
                można umówić się na jakis testowy zabieg? było by fajnie jakby ktoś zaprezentował działanie.
                • lukrecja818 Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 23.11.18, 13:04
                  może gdzieś w internecie znajdą się opisy albo filmiki opisujące sposób działania tej lampy. Zaintrygowała mnie szczerze mówiąc, muszę o niej więcej poczytać big_grin
              • zojana Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 23.11.18, 16:51
                nie no , jak popaliła? to rozumiem ,że to są swego rodzaju naświetlania ,a nie laser:p
        • zojana Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 23.11.18, 16:49
          i takie cuda i już i po problemie?
    • mabi524 Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 13.03.19, 16:22
      Zgłoś się do trychologa. Zbada włosy i zaleci odpowiednie leczenie. Może to wynikać też z braku witamin. Musisz popróbować, które z dostępnych suplementów wzmacniających włosy są dla ciebie najlepsze. I też metodą prób zobacz jaki preparat na włosy sprawdzi się w twoim przypadku.
    • ponura_kosiarka Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 04.04.19, 09:59
      Jedyną opcją jest albo trycholog albo przerzucenie sie na typowo lecznicze szampony.
    • krysia_1984 Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 19.05.20, 18:57
      Hej polecam serię kosmetyków ekologicznych firmy FARMASI, bardzo dobre produkty nigdy nie testowane na zwierzętach. Firma produkuje cała game różne rodzaju odżywek i szamponów, w tym między innymi na łysienie, wypadanie itd.
      Wszystkie nie zbędne informacje znajdziesz tutaj allegro.pl/uzytkownik/eko_kosmeteria
      Sama ich używam, więc przyznaje że są w dobrej cenie z nie wiarygodnym efektem.
      Gorąco polecam
    • spasionapaskuda Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 15.06.20, 12:46
      Może to Cię zainteresuje? zakupto.eu/artykuly/wypadajace-wlosy-jak-przywrocic-im-zdrowy-wyglad
    • stefciaaaak_123 Re: Łupież, wypadanie oraz odżywianie włosów 22.02.23, 14:34
      Tu tylko kompleksowe działanie. nawet najlepsza pielęgnacja nie pomoże jesli nie zadbasz o to co jesz. Czyli postaw na dużo warzyw, ryby, kasze, sok z buraka. Odstaw przetworzoną zywność i pamiętaj o nawodnieniu.
      Z kosmetyków to chyba najlepsze rezultaty dają wcierki. Ja stosowałam Koxidil i byłam bardzo zadowolona. Moje włosy leciały garściami, nic nie pomagało. Dopiero po ampułkach zauważyłam zatrzymanie wypadania i wysyp całej masy babyhair. Wracam do tej kuracji tak dla dodatkowego wzmocnienia raz na jakiś czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka