Dodaj do ulubionych

Utrata włosów u faceta, czy suplementy pomagają?

21.10.20, 16:45
Witam. Jak wiecie wypadanie włosów to największa zmora każdego dotkniętego tym problemem faceta. Jak sobie z tym radzicie? Stosujecie jakieś kosmetyki, suplementy, a może zabiegi?

Przetestowałam już kilka kosmetyków i zastanawiam się aby zadziałać od środka.
Od razu mówie, że obcięcie na łyso nie wchodzi w gre, bo przez czas pandemii postanowiłem zapuszczać włosy. smile
Obserwuj wątek
    • stefciaaaak_123 Re: Utrata włosów u faceta, czy suplementy pomag 22.02.23, 14:30
      mój znajomy stosował tyle specyfików i efekty były różne. Na pewno zmienił dietę, dużo warzyw, soki ze świeżo wyciskanych warzyw, ryby, kasze. Pamiętał o nawodnieniu. Plus suple. A z preparatów to głównie wcierki, na pewno był zadowolony z ampułek Koxidil bodajże. Stosował tą kurację dość długo ale efekty były tego warte, wypadanie ustało. Możesz spróbować też mezoterapie podobno dobrze pobudza cebulki. wink
    • gambi12 Re: Utrata włosów u faceta, czy suplementy pomag 13.08.23, 22:32
      miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni stosuję peodukty które Mnie polecla fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować siarkę organiczną ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić !! Poszukacie ich sklep online bez problemu w sieci jak nie szukacie tych produktów u siebie w miescie . Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów! włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające smile)) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach smile Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka wink Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" smile) Więc cierpliwości
    • porta.1234 Re: Utrata włosów u faceta, czy suplementy pomag 09.09.23, 19:45
      Zaczęłam stosować produkty polecone przez fryzjerkę, która chorowała na tarczycę i również miała kiedyś problem z wypadającymi włosami. Poleciła mi bez namysłu MSM od Pharmavit, organiczny produkt z siarką oraz Szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis . Będąc z Poznania nie miałam problemu z zakupem tych dwóch produktów w jednym miejscu. Dostałam je tam gdzie wskazała mi fyzjerka czyli w Konopnej Farmacji . Jeśli nie możesz znaleźć tych produktów w swoim mieście, możesz łatwo znaleźć je online w tym własnie sklepie konopnym. Szampon ten jest bogaty w niezbędne kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C, E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5 biotynę, które zapobiegają nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon ten, podobnie jak MSM, wspomaga porost włosów. Jestem bardzo zadowolona z tego efektu smile
      Po dwóch tygodniach wypadanie włosów zatrzymało się o 70%, a po czterech tygodniach miałam nowe włosy smile)))))) Wyrosło mnóstwo małych włosków zwanych baby hair. Tak więc polecam ten zestaw każdemu, kto chce, aby jego włosy były tak mocne i gęste, jak to tylko możliwe. Jednak zadziała tylko wtedy, gdy będziesz go systematycznie używać. Tego dowiedziałam się od mojej fryzjerki. Dzieje się tak, ponieważ włosy są obumarłe. Aby poprawić kondycję zarówno starych, jak i "nowych" włosów i cebulek, należy stosować produkty bogate w witaminy i minerały od wewnątrz i od zewnątrz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka