diabollo 27.04.22, 13:17 krytykapolityczna.pl/kultura/muzyka/staszczyk-mazurek-religia-polska-tlove/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabollo Re: Czekając na prześladowanie Muńka Staszczyka 27.04.22, 13:45 Ćwieć inteligencja dziadersów cudownie nawróconych w latach 70 i 80 ubiegłego wieku dalej bezkrytycznie kocha katolicki zabobon. A bystrzaki, co się z zabobonu katolickiego otrząsnęly przedwczoraj, oskarżają "ciemny lud" za to, że jako państwo i społeczeństwo wdepnęliśmy w katolicką kupę. Nie. W katolicką kupę wepchnęła Polskę katolicka ćwierć inteligencja i katolickie elity polityczne, finansowe, profesorskie, prawnicze, etc, etc. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
grzespelc Re: Czekając na prześladowanie Muńka Staszczyka 27.04.22, 22:45 "Miękka kodziarska religia" - tym jestem fxuj urażony jako tzw. kodziarz, wiedząc, że mało kto tam w ogóle chodzi do kościoła, chyba i większa jest frekwencja na marszach równości. Odpowiedz Link
diabollo Re: Czekając na prześladowanie Muńka Staszczyka 28.04.22, 09:55 Rozumiem urażenie i sam mam sporo sympatii do KODu. Naturalnie uogólnienia zawsze są krzywdzące, niemniej bez takich uogólnień z miejsca dalej nie ruszymy. A uogolniajac pokolenie KODu czy też nasze pokolenie dało dupy i znowu mocno uogólniając wiekszość dalej mocno wierzy, że wszystko było w porząsiu i Kaczor z PISem spadł z księżyca i zniszczył naszą wzorową "liberalną" demokrację. A ja twierdzę i utrzymuję, że w PL nigdy żadnej liberalnej demokracji nie było, był janiepawli turbokapitalizm, który kręcił się dopóki ucho się nie urwało. PIS tylko zamaskował patologię przez propagandę i podkręcając janieoawli turbojapi jeszcze bardziej niż przedtem. I po naszej, liberalnej stronie (w tym KODiarskiej) nie widać żadnej analizy ani żadnej propozycji rozwiązania polskich problemów społecznych. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
grzespelc Re: Czekając na prześladowanie Muńka Staszczyka 01.05.22, 00:05 A co do tego finalnego stwierdzenia to się zgadzam. Odpowiedz Link