Dodaj do ulubionych

Dziennikarka wynajmuje mieszkanie na FB

20.01.23, 07:23
krytykapolityczna.pl/kraj/dziennikarka-wynajem-bez-dzieci-bez-zwierzat-dyskryminacja-mieszkalnictwo-warszawa/
Obserwuj wątek
    • walmart.ca Re: Dziennikarka wynajmuje mieszkanie na FB 20.01.23, 11:32
      Powoływali się przy tym na jakieś paleokonserwatywne rozumienie własności prywatnej i wolności gospodarowania swoim majątkiem.

W moich peregrynacjach po Polsce -mniej więcej 20 lat temu - na trasie w kierunku Bieszczad (Ustrzyki Górne, Wetlina, itp...), gdzieś pomiędzy Rzeszowem a Sanokiem, wstąpiłem byłem do wiejskiego kościoła, takiego typowego wówczas (w nowym, Janie Pawłowym porządku) czyli niewielkiego, skromnego przy wielkiej i nieskromnej plebanii. I jak los zdarzyl, byla wlasnie msza wieczorna i to taka z kazaniem - ludzie, nie uwierzycie, ale najważniejszym, najświętszym - z kazania wynikało - było prawo każdego do własności prywatnej... Odnieść można było wrażenie że jakikolwiek zamach na Sw. Własność Prywatną to grzech śmiertelny!
      • diabollo Re: Dziennikarka wynajmuje mieszkanie na FB 20.01.23, 13:22
        Dusza Narodu Polskiego połączyła się z mistycznym ciałem Najwyższego Proroka, Namiestnika Boga na Ziemi, Strażnika Prawa Naturalnego i Zrowego Rozumu: Jana Pawła Balcerowicza-Mikke.

Kłaniam się nisko

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka