Dodaj do ulubionych

Faszyzm, który nadchodzi.

11.08.23, 10:04

weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,30063653,myslenie-o-kaczynskim-jak-o-mussolinim-to-jest-zart-nie-jest.html#s=BoxMMtImg1
Obserwuj wątek
    • grzespelc Re: Faszyzm, który nadchodzi. 26.08.23, 11:42
      "Podobne skutki odnosi nazywanie każdego mężczyzny o prawicowych poglądach faszystą."

Pan Urbaniak tu stawia chochoła. Nigdy nie słyszałem, żeby zwolenników PO nazywano w tym kraju faszystami. Nawet w odniesieniu do tych, co lubią PiS to się rzadko zdarza.
      No ale jak się chce przywalićlewicy, to się pałka znajdzie.

"podrzuć mi jakieś atrakcyjne wzory męskości kreowane na lewicy, bo ja jakoś sobie ich nie przypominam."

No tak, jezeli chodzi o lewicę, to zawsze jest, że sobie nie przyppominam.

Niby ten wywiad jest o prawicy, ale dla równowagi zawsze trzeba przyp.. lewicy, bo inaczej byłoby nieważne.
      • diabollo Re: Faszyzm, który nadchodzi. 26.08.23, 14:50
        To polski sport narodowy, czcigodny Grzespelcu.
        Od trzydziestu lat w PL rządzi prawactwo, ostatnio skrajne prawactwo przy korycie, ale w dobrym tonie jest w każdej rozmowie, artykule czy nawet najkrótszej wypowiedzi przywalić lewicy.

Ale jak widać u czcigodnego Wallmarta, to przyszło z Hameryki.
        Tam też lewica się politycznie nie liczy, ale rządzące prawactwo staje na głowie i wymyśla "zbrodnie lewicy" jak kancel kalcze czy ideologia łołk, żeby tylko zbudować chochoła-lewicę, którą wszyscy radośnie okładają.

Kłaniam się nisko.
    • diabollo Re: Faszyzm, który nadchodzi. 28.08.23, 07:19
      Już prawie przeczytałem tych "Chłopców" Kąckiego.

Trudno powiedzieć jaki wpływ na polski establishment, elity, inteligencję miał w Polsce korniwnizm, aynrandyzm, friedmanizm, neoliberalizm, libertarianizm, and last but not least katolictwo, janiepawlizm i opus-deizm.

Ale przecież całe zaciągi głównych partii PO-PIS to zaciągi wprost od Korwina albo od księdza.

Jak polska inteligencja mogła się tak strasznie intelektualnie stoczyć!?...

Faszyzm w Polsce to nie kryzys, to rezultat.

Kłaniam się nisko.
      • diabollo Re: Faszyzm, który nadchodzi. 29.08.23, 07:56
        Ta książka jest napisana bardzo zabawnie, można się uśmiać, świetnie się ją czyta, ale jest to książka niezwykle smutna, rzekłbym za klasykiem "porażająca".
        Opis straszliwego fuckupa polskiej inteligencji. Niestety fuckupa, który się dopiero rozkręca.

Kłaniam się nisko.
    • grzespelc Re: Faszyzm, który nadchodzi. 30.08.23, 19:02
      A propos faszyzmu, to ciekawe, ze nasze media jakoś nie piszą o faszystowskim zamachu terrorystycznym na Florydzie idealnie na 60 rocznicę przemówienia KInga...
      A i ciekawe, jak by to zdarzenie skomentował czcigodny Walmart.
      • diabollo Re: Faszyzm, który nadchodzi. 31.08.23, 09:25
        Bo kancel klcze i cenzura jest tylko po stronie liberalnych uniwersytetów.

Faszystowsko-chrzescijański terroryzm i zabójstwa dokonywane przez anty-woke prawaków nie istenieją, a jeżeli fakty mówią coś innego, to tym gorzej dla faktów. A może porozmawiajmy o rozmnażaniu płciowym i odpowiedzi "tak lub nie" czy kobieta różni się od mężczyzny? No i o tym, że niewolnictwo zniesiono ponad 150 lat temu, żadnego rasizmu państwowego nie ma, a "murzyni" są biedni i siedzą w więzieniach bo sa leniwi i mają niskie IQ.

Kłaniam się nisko.
        • grzespelc Re: Faszyzm, który nadchodzi. 31.08.23, 11:24
          Tak btw. to kiedyś jedna rzecz pomogła mi zrozumieć, jak bardzo rasizm i mowa nienawiści jest wszędzie taka sama.
          Otóż podobno w Szwecji powszechnie uważa się, że Lapończycy są leniwi i nie chce im się pracować.
          Pomyślałem, poczytałem i może doktorat napiszę, o ile nie zrobił tego ktoś inny, bo to wszystko jest zawsze od linijki. Obcy:
          - jest leniem i nie chce mu się pracować,
          - jest przestępcą, często złodziejem (Romowie, Polacy w DE), a czasem mordercą (Żydzi i maca)
          - seksualnym maniakiem (mężczyźni gwałcą, kobiety są rozwiązłe),
          - wyłudza zasiłki (wzięło się to z USA, gdzie otoczenie Reagana wymysliło tzw. welfare queens, żeby polikwidować świadczenia),
          - roznosi choroby,
          - ma niskie IQ, ale jednocześnie bywa przebiegły i niebezpieczny
          - jest nałogowym kłamcą,
          - nadużywa alkoholu (a my wcale nie pijemy przecież),
          - spiskuje (od protokołow syjonu do teorii zastąpienia).
          O czymś zapomniałem?
          • diabollo Re: Faszyzm, który nadchodzi. 01.09.23, 07:18
            Tak, te szablony są tak powtarzalne, prostackie i głupie, ale... działają.

A propos, czcigodny Grzespelcu, widziałeś e-mail ode mnie?

Kłaniam się nisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka