Dodaj do ulubionych

Co nick mówi o właścicielu?

07.09.10, 22:49
Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Podzielcie się. Ja teraz wypiszę moje- jezeli nie zgadzacie się z moimi obserwacjami, zapraszam do dyskusji ;)
Obserwuj wątek
    • 3.14-roman Mamy i mamusie 07.09.10, 22:58
      Takie forumowiczki często cierpią na tak zwany syndrom mamy muminka, czyli utratę własnej tożsamości pod wpływem posiadania dziecka. Cechuje je upodobanie do używania zdrobnień oraz skłonność do zapadania na Encephalitis pampersia. Jednakze w niektorych przypadkach nick taki moze byc mylący, a czaic sie za nim może po prostu calkiem fajna osoba, po prostu w ten sposób wyrażająca radość i dumę.
      • 3.14-roman Re: Mamy i mamusie 07.09.10, 23:08
        Ogólnie mozna powiedzieć, że im bardziej zdrobnione słowo 'mama', tym większe prawdopodobieństwo, ze mamy do czynienia z osoba dotkniętą syndromem mamy muminka. Prawdopodobieństwo to wzrasta, jezeli nick jest 'zrymowany', w stylu 'mamusiadzidziusia' lub jezeli zawiera on słowa w stylu 'bobo' lub 'niunia'.
    • 3.14-roman Nicki przewrotne 07.09.10, 23:12
      Tu jeden przykład forumowy- nick armiazwabienia.

Osoby z takimi nickami zazwyczaj mają poczucie humoru i przyjemnie się czyta ich posty.
      • armia_zwabienia Re: Nicki przewrotne 09.09.10, 22:35
        Ha! Zdemaskowano mnie ;)
        • 3.14-roman Re: Nicki przewrotne 09.09.10, 23:19
          Witam na forum :)
    • 3.14-roman Nicki, których nie powinno się czytać dosłownie. 07.09.10, 23:15
      Taki jak na przykład mój. Tacy forumowicze lubią robic zamieszanie i sa często dosc irytujący.
    • 3.14-roman Nicki z gatunku 'ale jestem boski' 07.09.10, 23:25
      Czyli nicki, których właściciele czują sie wyjątkowi i chcą to podkreślić. Cos w stylu- inny.niz.wszyscy czy prawdziwa.indywidualistka (moj wymysł, nie wiem, czy takie nicki sa na gazecie). Niestety tacy forumowicze zazwyczaj nie dorastają do pięt swojemu nickowi, sa strasznie pretensjonalni, a przy czytaniu ich postów człowiek ma ochotę strzelić sobie kielicha.
    • 3.14-roman Nicki polityczne 08.09.10, 00:10
      W stylu 'Precz.z.kaczorami' czy 'tusk.to.zdrajca'. Forumowicze o takich nickach są zazwyczaj bardzo zacietrzewieni, a próba podjęcia z nimi jakiejkolwiek dyskusji, kończy się stekiem wyzwisk.
    • 3.14-roman Nicki radykalne 08.09.10, 00:17
      Czyli takie w stylu: prawdziwy.katolik czy walcząca.ateistka. Podobnie jak w wypadku nicków politycznych, są to osoby o bardzo sprecyzowanych poglądach, przekonane o absolutnej słuszności swoich racji i głupocie strony przeciwnej. W dyskusji bardzo agresywne, uwielbiają używać argumentów w stylu: 'żal mi cie' czy 'nie kompromituj sie więcej'.
    • 3.14-roman Nietypowe połączenia 08.09.10, 00:22
      Czyli nicki w stylu 'wróbel.morderca'.

Forumowicze z takimi nickami są najczęściej wesołymi osobami, przyjaźnie nastawionymi do świata.
    • 3.14-roman Nicki z aluzjami do seksu 08.09.10, 00:30
      Typu sexybitch czy gorący.ogier.

Najczęściej należą one do osób w średnim wieku. Tacy forumowicze mają najczęściej dość ustabilizowaną sytuację życiową, a teraz im się po prostu nudzi, często są kompletnie niezadowoleni z zycia, lecz wstydzą się to pokazać przed znajomymi. Internet jest dla nich odskocznią.
    • 3.14-roman Nicki z gatunku 'chwalę się wyglądem' 08.09.10, 00:42
      W stylu jestem.piękna czy naprawdę.przystojny.

Tacy forumowicze dzielą się na dwie grupy:

- zachwyceni sobą. Tacy forumowicze najczęściej uważają się za lepszych od innych, są bardzo narcystyczni i pogardliwi w stosunku do innych. Najczęstsze wątki tworzone przez nich to 'dlaczego kobiety sa takie wredne?'; 'jestem przystojny, mądry i sympatyczny, dlaczego żadna mnie nie chce?', 'mężczyźni boją się pięknych kobiet', 'dlaczego indywidualistom tak trudno kogoś sobie znaleźć?'

- zakompleksieni, czyli tacy którzy w sieci przeżywają swoje drugie zycie. Często sa zgorzkniali.
    • 3.14-roman Nicki z książek i filmów 08.09.10, 00:45
      To zależy od tego, jaka dokladnie to ksiazka/film :)
    • kikimora78 Re: Co nick mówi o właścicielu? 08.09.10, 15:01
      zinterpretuj mój, proszę :) nie obrażę się
      • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 08.09.10, 16:10
        Czy kikimora to inna nazwa szyszymory, szerzej znanej jako banshee? Osoby o nickach lekko demonicznych typu czarownica, upior sa zazwyczaj niezależne i silne na zewnątrz, a w głębi dosc wrażliwe i odrobinę nieśmiałe :)
        • kikimora78 Re: Co nick mówi o właścicielu? 09.09.10, 08:57
          o kurna... znasz mnie, i mowie to powaznie... szok i szacun :)
          • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 09.09.10, 23:20
            :)
    • tygrysgreen Re: Co nick mówi o właścicielu? 08.09.10, 16:50
      a mój? ciekawam co wyjdzie
      • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 08.09.10, 21:45
        Twój nick można podciągnąć pod nicki będące nietypowymi zestawieniami.

Poza tym, nick ma w sobie zwierzaka, ponieważ jest to zwierzę z rodziny kotowatych, sugeruje to niezależność i chodzenie własnymi ścieżkami.
        • tygrysgreen Re: Co nick mówi o właścicielu? 09.09.10, 10:21
          no łał, a nick taki jest dlatego, że wszystkie typowe słowa były zajęte a nie cierpię różnych dodatków typu cyferki lub znaczki które miałyby mnie odróżniać od innych. a wymyślanie słów nieistniejących nie za bardzo mi idzie.
          • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 09.09.10, 23:21
            No, ale z jakiegoś powodu ten nick wybrałaś, a przecież było tyle innych możliwości (pomimo zajęcia innych nicków).
    • brykanty Re: Co nick mówi o właścicielu? 09.09.10, 00:15
      Ja też chcę wiedzieć, co miałam na myśli, wybierając sobie nicka. Proszę o wyjaśnienia.
      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Co nick mówi o właścicielu? 09.09.10, 00:25
        ja też, ja też poproszę o analizę...
        • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 09.09.10, 23:24
          Hmmmm.... abstrakcyjny nick plus odrobina języka niemieckiego :) Szukasz swojego miejsca w życiu i próbujesz siebie określić.
          • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 01:48
            och, nie taki abstrakcyjny... to niemiecki ciężki czołg z II wojny światowej, Tygrys, żeby jakkolwiek kotowato było :D
            ale... chyba nawet masz rację z tym szukaniem ;)
            • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 01:56
              Aaaaaaa... tego żem nie wiedział. Widziałem tylko tego Konigstigera, a te literki wziałem za przypadkowe.
            • lupus76 Re: Co nick mówi o właścicielu? 14.09.10, 10:16
              Bodaj nawet najcięższy użyty bojowo. Nie wiem, jak się ma do ruskiego IS-2, znacznie cięższy był pzkfw VII Maus. Taka 188-tonowa myszka :)
              • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 15.09.10, 23:35
                Przyznam uczciwie, że się nie znam na czołgach :-) A jezeli chcesz analizy Twojego nicka- wilki kojarzą mi się z niezależnością.
                • lucusia3 Re: Co nick mówi o właścicielu? 07.01.11, 23:07
                  Ja stawiam, ze lupus to wielbiciel fantasy/rycerstwa/cos wspólnego z mieczami czy innymi przestarzałymi rodzajami broni.Albo i nie całkiem przestarzałymi. Coś tam o czołgach wiedział.
                  Ale czy czołgi nie sa już przestarzałe?
                  • lupus76 Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.01.11, 18:39
                    Nie, Lucusiu - po trzykroć nie.
                    Zdecydowanie bliżej mi do Machiavellego, niż Zawiszy Czarnego, stara broń mnie nie zajmuje (choć historia oręża w pewnym stopniu - tak), zaś czołgi przez czas jakiś będą jeszcze podstawowym lądowym arsenałem ofensywnym wszystkich współczesnych armii.
                • lupus76 Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.01.11, 18:36
                  No - w jakimś stopniu na pewno :)
              • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Co nick mówi o właścicielu? 17.09.10, 19:29
                Z tym, że Myszki wyprodukowano sztuk 2 (słownie: dwie), z czego jedna nawet nie miała wieżyczki, tylko betonowy klocek....
                I nie miały po czym jeździć, bo się biedactwa zapadały...
                A Tygrysy jednak się przydały Giermańcom w boju.
                • lupus76 Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.01.11, 18:35
                  No właśnie królewskie - to już umiarkowanie. Większość mostów była dla nich za lekka i kruszała pod gąsienicami, ciężko toto było zamaskować, a w mieście nieruchawe było.
                  Szkoperki projektowali je na ruskie stepy, gdzie z dużej odległości miały tępić sowieckie T-34 i KW. I z tej roli wywiązywały(by) się celująco gdyby Rosjanie tak błyskawicznie nie wkroczyli na linięWisły, gdzie Tygrysy Królewskie nie miały możliwości zaprezentować swoich niewątpliwych wdzięków, niemniej próbkę ich możliwości dostali Alianci Zachodni pod Falaise. Z IS-ami było już znacznie gorzej, bo toto miło 122 mm armatę i wściekle gruby pancerz z przodu. Według podobnej filozofii skonstruowana była zresztą PzKfw V Panther i brytyjski Centurion - to była trójka czołgów, które zapoczątkowały rozwój broni pancernej do stanu, który możemy obserwować do dziś:)
      • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 09.09.10, 00:27
        Brykanty - myślę, że lubisz dobrą zabawę i jesteś trochę sarkastyczna.
    • thorgal_aegirsson Re: Co nick mówi o właścicielu? 09.09.10, 20:41
      A mój? Pokusisz się o błyskotliwą analizę?
      Tylko nie podglądaj wizytówki. ;)
      • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 09.09.10, 23:23
        Hmmmm.... komiksową postać Thorgala znam bardzo słabo, ale zgaduję, że lubisz być człowiekiem, który ma poczucie kontroli nad sytuacją i bierzesz sprawy w swoje ręce.
    • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 09.09.10, 23:25
      Ostrzegam, że te moje czytanie z nicków to trochę jak horoskop :) Mogę nie trafiać.
      • trusiaa Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 07:40
        Ale próbować możesz :)

https://www.millenniumpestcontrol.co.uk/graphics/target_white_rabbits.jpg
        • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 19:03
          Trusiaa - jesteś łagodna, trochę nieśmiała i marzycielska.
    • sootball Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 09:17
      ja też chcę!
      • bypek Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 12:10
        Ja wszyscy to wszyscy, ja też poproszę :D
        • tfu.tfu Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 13:55
          i ja! i ja! :D
      • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 19:09
        Sootball- trochę czarne poczucie humoru.

Bypek- nick trochę abstrakcyjny- poszukiwanie swego miejsca i marzycielstwo.

Tfu.tfu- trochę ironiczne poczucie humoru
        • sootball Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 20:03
          TROCHĘ czarne? ;)
          • kaga9 Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 21:16
            No trochę czarne. Tak, jak "trochę być w ciąży";D
            • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 00:27
              Hmmm... obawiam się, że trudno mi podać dokładną definicję słowa trochę.

• bypek Re: Co nick mówi o właścicielu? 14.09.10, 07:55
          3.14-roman napisał:

> Bypek- nick trochę abstrakcyjny- poszukiwanie swego miejsca i marzycielstwo.

No, proszę, co też pseudonim używany przez rodzinę może o człowieku powiedzieć. Pseudonim nadałam sobie sama w wieku bodajże trzech lat :D Dziękuję za oświecenie.
          • nessie-jp Re: Co nick mówi o właścicielu? 14.09.10, 18:03
            > No, proszę, co też pseudonim używany przez rodzinę może o człowieku powiedzieć.
            > Pseudonim nadałam sobie sama w wieku bodajże trzech lat :D Dziękuję za oświece
            > nie.

A ja się zawsze zastanawiałam, czy BYPEK należy czytać po rosyjsku, bukwami, czy jednak po polsku, znaczy tak jak się pisze...
            • bypek Re: Co nick mówi o właścicielu? 14.09.10, 20:04
              Jak najbardziej po polsku, tak jak napisano. Nie przypominam sobie, żebym w wieku trzech lat potrafiła mówić po rosyjsku. Teraz zresztą też nie bardzo :D
              • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 15.09.10, 23:09
                No przeca mówię, że to jak horoskop czy insze wróżenie z fusów ;-)
    • kikimora78 Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 13:58
      a'propos nicków: ja od zawsze - i pewnie zawsze już będę - czytam "3.14-roman" jako "trzy-pi-roman"
      nie wiem czemu się uparłam na to "trzy" na początku. tak już jest i trudno...
      • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 00:27
        I tak dobrze, że dostrzegasz to nieszczęsne "pi". Wielu forumowiczów atakowało mnie za bezsensowny nick, w którym nie wiadomo, o co chodzi :)
    • nessie-jp Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 15:36
      Mój nick najwyraźniej nie mówi o mnie absolutnie nic, łącznie z identyfikacją płciową, bo ciągle muszę się tłumaczyć, że nie jestem facetem ani katolikiem szalejącym za Janem Pawłem...
      • tygrysgreen Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 18:31
        jak to nic? dla mnie od początku jesteś potworem z Loch Ness oczywiście płci pięknej
        • misiania Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 18:35
          a ja jestem po prostu milutka.

(M. piłująca pazury w oczekiwaniu na ofiarę. ale eurytka chyba dostała wreszcie właściwe leki)
          • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 19:21
            Twój nick kojarzy mi się z otwartością i pogodą.
            A pani na E ma smutne życie, więc lepiej ją zostawić w spokoju.
        • nessie-jp Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 18:50
          > dla mnie od początku jesteś potworem z Loch Ness

Przynajmniej jedna jedyna zielona Tygrys mnie rozumie!

Twój nick z kolei kojarzy mi się mocno z rozważaniami młodziutkiego Havelocka Vetinariego w szkole skrytobójców na temat tygrysów w gąszczach mroku i zastosowań kolorów maskujących.
          • tygrysgreen Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 18:54
            cóż, Havelock jest moim ulubieńcem nr 2, zaraz po sir Samuelu. ale tego chyba jeszcze nie czytałam więc zbieżność przypadkowa.
            • misiania Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 19:00
              Marchewa! Marchewa! Marchewa!
              • tygrysgreen Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 10:00
                Marchewa? facet który zaprasza dziewczynę na ekscytujące katalogowanie zbiorów Muzeum Chleba Krasnoludów? eee
      • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 19:17
        Ja bym to zaliczył do nicków z lekka demonicznych :) A za nastoletniego antyfana policji nikt Cię nie wziął?
        • nessie-lpar Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 21:06
          3.14-roman napisał:

> Ja bym to zaliczył do nicków z lekka demonicznych :) A za nastoletniego antyfan
          > a policji nikt Cię nie wziął?

Jezus Mario Józefie Święty pod Jesionem odpoczywający! Nie, i do głowy by mi nie przyszło, że może to się z tym kojarzyć... AAA! Zmieniam nick. Na niezbyt odmienny, ale chyba niebudzący negatywnych skojarzeń...
          • misiania Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 21:17
            ojej, nie :(((( niby zmiana niewielka, ale Nessie już nie ta sama...
            • nessie-jp Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 21:27
              No to wracam. Trudno, najwyżej napiszę sobie w sygnaturce, że kocham policję wyłącznie platonicznie!
              • dzidzia_bojowa Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 21:33
                Jakbyś choć troszkę tę policję lubiła...wystarczy. Albo przynajmniej jedną;)
          • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 19:28
            A od czego skrótem jest to lpar, jeżeli można spytać?
            • nessie-jp Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 19:34
              3.14-roman napisał:

> A od czego skrótem jest to lpar, jeżeli można spytać?

LPAR to partycja logiczna, czyli po prostu taka część, która niby jest wydzielana jako osobna, ale w rzeczywistości stanowi element tego samego fizycznego komputera, co pozostałe partycje logiczne :) No po prostu partycja logiczna tej samej fizycznej Nessie, co JP (Jedyna Prawdziwa miało być).
              • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 21:58
                Aaaa, to.

Bo już rozwijałem w myśli różne skróty z policją związane i dziwne rzeczy mi wychodziły :)
    • kaga9 Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.09.10, 21:22
      Kaga (jap. 加賀) - japoński lotniskowiec.

Budowany pierwotnie jako okręt liniowy w ramach japońskiego programu rozbudowy floty "8+8" zakładającego wybudowanie 8 okrętów liniowych i 8 krążowników. Dlatego ja "9".

A tak naprawdę było oczywiście zupełnie inaczej. To znaczy, jeśli chodzi o historię mojego nicka.

• 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 00:29
        Mmmm... japońskie :) A możesz zdradzić historię?
        • kaga9 Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 16:07
          Historia mojego nicka jest prozaiczna jak kawałek cielęciny. Kiedyś nazywałam się K...A G...A. Sama Kaga była zajęta, 9 jest moją ulubioną cyfrą.

Ale jakby co...japoński lotniskowiec. Mamy podobną ilość wdzięku:P
          • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 19:29
    • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 00:30
      Aaaa... a ja chciałem coś o moim nicku napomknąć. Kiedyś jeden z forumowiczów w dosyć intrygujący sposób odczytał to Roman jako "List do Rzymian: 3,14". Sprawdźcie sobie, co wyszło.
      • kikimora78 Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 09:36
        heh - niezle
      • tygrysgreen Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 09:56
        "ich usta pełne są przekleństwa i goryczy;"
        no cóż Romku, nieraz na FH się narażasz i narażasz bogu ducha winnych forumowiczów na gorycze. w dodatku tak sprytnie się maskujesz. wstydź się.
      • hek_sa Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 13:00
        Ja też ja też chcem !! Co mówi mój nick ??
        • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 19:30
          Myślę, że to podpada pod kategorię lekko demonicznych- osoby o takich są zazwyczaj niezależne i silne na zewnątrz, a w głębi dosc wrażliwe i odrobinę nieśmiałe :)
          • hek_sa Re: Co nick mówi o właścicielu? 12.09.10, 21:13
            Czasem jeszcze wredne bywają.
            • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 15.09.10, 23:13
              Tyz prowdo :)
      • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 19:32
        Wolę już te: "usta pełne goryczy" niż inne interpretacje. Na przykład takie, że 3,14 to liczba określająca mój iloraz inteligencji bądź długość, mniejsza o to, czego :)
        • jedzoslaw Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 21:43
          Romek, mnie też rozszyfruj! :)
          • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 22:00
            To zależy, czy Twój nick z polskimi znaczkami brzmi jedzosław czy jędzosław :)
            • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 22:25
              Jeżeli jędzosław- to podciągam pod kategorie "lekko demoniczne",
              jeżeli jedzosław- człowiek, który lubi korzystać z życia.
              • misiania Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 22:29
                jedżosław jeszcze został. przypadek logopedyczny.
                • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 11.09.10, 22:35
                  Albo jędżosłąw, jeszcze bardziej logopedyczny.
                  • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 15.09.10, 23:16
                    Albo jędżóśłąw
              • jedzoslaw Re: Co nick mówi o właścicielu? 14.09.10, 12:12
                3.14-roman napisał:

> Jeżeli jędzosław- to podciągam pod kategorie "lekko demoniczne",
                > jeżeli jedzosław- człowiek, który lubi korzystać z życia.

W wizytówce swej zaznaczyłem, że ma to brzmieć "Jedzosław" :) Dzięki, czyli korzystam z życia :)
    • rondo77 Re: Co nick mówi o właścicielu? 12.09.10, 11:02
      Kilka lat temu miałam takie pomysły jak piroman,uważam,że to temat na jakąś pracę.Nie poruszono ty jeszcze jednego typu nickotwórcy : urzędowo - nadęty,powiedzmy:zawodowy. Chodzi o coś w stylu jan.kowalski
      • aaricia_szalona Re: Co nick mówi o właścicielu? 12.09.10, 16:16
        Chodzi o coś w stylu aaricia_szalona, hę? ;)
        • tygrysgreen Re: Co nick mówi o właścicielu? 12.09.10, 17:38
          o tak, szalony to bardzo urzędnicza cecha
          • aaricia_szalona Re: Co nick mówi o właścicielu? 12.09.10, 18:12
            Nie moja wina, że tatą był Gandalf Le Fou ;)
      • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 12.09.10, 21:01
        Witam na forum :) Mnie takie nicki typu maria.wisniewska kojarzą się z osobą, która ma gdzieś opinię innych i nie boi się bycia zdekonspirowaną. Niektórzy forumowicze o takich nickach piszą naprawdę o bardzo prywatnych sprawach.
        • tygrysgreen Re: Co nick mówi o właścicielu? 14.09.10, 14:49
          ja bym podejrzewała kogoś takiego że używa cudzego nazwiska pisze o cudzych intymnych sprawach
          • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 15.09.10, 23:19
            To też, ale z ludźmi używającymi swoich własnych danych też
            się zetknąłem.
    • rennya Re: Co nick mówi o właścicielu? 12.09.10, 21:17
      a ja??
      • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 15.09.10, 23:23
        Taki nick kojarzy mi się z osobą spokojną i raczej pogodną.
        • rennya Re: Co nick mówi o właścicielu? 21.09.10, 20:48
          yyy...
          no to kurde jestem w kropce, bo ja głośna i rozdarta z natury:D:D:D
    • 3.hi.nela Re: Co nick mówi o właścicielu? 12.09.10, 22:11
      To i ja o analizę poproszę. Jestem tu nowa i sama nie wiem, czego się po sobie spodziewać...
      • ruda_net Re: Co nick mówi o właścicielu? 15.09.10, 22:59
        Ano może i jest w tym racja, że nick świadczy o osobie, ale nie zawsze.
        Ja na przykład przez dłuższy czas widniałam w "spisie gazetowym", jako "malusiamamusia", i w którymś momencie stwierdziłam, że to faktycznie głupi nick, proszący się o głupi komentarz (zresztą nie raz taki dostałam). Wybierałam go szybko bez zastanowienia, bo chciałam się coś zapytać na forum, no i tak już zostało. Ostatnio gdzieś coś napisałam, na jakimś forum i aż mnie poraził :) Malusiamamusia górowała nad wszystkimi "poważnymi" nickami, więc postanowiłam zmienić swe imię :)
        Zaznaczam, że nie uważam się za "mamę muminka", choć jak każda świeżo upieczona mama, mam czasem zapędy do głupawek związanych z dzieckiem, ale na całe szczęście szybko mi to mija :) Pozdrawiam.
        • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 15.09.10, 23:31
          Dlatego też w postach o nickach mamusiowatych o tym napisałem. A Twój obecny nick kojarzy mi się z niezależnością.
      • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 15.09.10, 23:27
        Zaliczyłbym to do nicków abstrakcyjnych, ale może powiesz mi, czy to jest jakiś skrót i jesli tak, to od czego?
        • volvo242 Re: Co nick mówi o właścicielu? 16.09.10, 00:13
          Cóż.. Nie pytam o interpretację swoje nicka, tylko chciałem powiedzieć, że tu jest b. symaptyczna atmosfera (brak trolli, po prostu ;)
          • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 16.09.10, 18:01
            Dziekujemy :) Po prostu trolle chyba nie czują się u nas dobrze.
            • voxave Re: Co nick mówi o właścicielu? 29.09.10, 15:14
              ja sie też przykleję i zobaczę co z tego wyniknie
              • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 29.09.10, 23:55
                Czy Twój nick jest związany ze słowami: vox(głos) i ave (niech żyje), czy to po prostu tak wyszło? Jeśli pierwsze- romantyzm, jeśli nie proszę o podanie, od czego pochodzi nick.
                • voxave Re: Co nick mówi o właścicielu? 10.01.11, 15:41
                  dobrze romanie jestem piesniarka w dwóch chórach i stad mój świadomy w zamyśle nick
                  • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 15.01.11, 01:41
                    O :) Jakim głosem śpiewasz, jeśli mogę być wścibski?
        • 3.hi.nela Re: Co nick mówi o właścicielu? 16.09.10, 12:34
          Ani abstrakcyjny, ani skrótowy. Odpowiednio przeczytany zdradza moje zawodowe zainteresowania. Konia z rzędem temu, kto się domyśli;)
          • misiania Re: Co nick mówi o właścicielu? 16.09.10, 13:04
            No nie mogę się powstrzymać...
            • misiania Re: Co nick mówi o właścicielu? 16.09.10, 13:04
              100 :))))
              • whati Re: Co nick mówi o właścicielu? 16.09.10, 15:21
                no a czy ja tez moge prosic o interpretacje?:))ciekawe jak mnie inni postrzegaja....:)
                • 3.hi.nela Re: Co nick mówi o właścicielu? 16.09.10, 19:40
                  Mi się kojarzy "zwierzęco"- yeti, wapiti. Znaczy się dzika natura!
                • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 17.09.10, 00:16
                  Czy Twój nick ma coś wspólnego z tym?
                  en.wikipedia.org/wiki/Whatì,_Northwest_Territories
                  Witam się :)
          • singapore_sling Re: Co nick mówi o właścicielu? 16.09.10, 15:29
            trichinella ?????
            a swoja droga Piromku co powiesz o moim?
            • 3.hi.nela Re: Co nick mówi o właścicielu? 16.09.10, 19:37
              No ładnie. Zostałam rozszyfrowana! :)
            • 3.hi.nela Re: Co nick mówi o właścicielu? 16.09.10, 19:41
              Pełna demeskacja!
            • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 17.09.10, 00:18
              Ten Twój koktail kojarzy mi się z korzystaniem z życia i zamiłowaniem do aktywności :)
          • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 16.09.10, 18:06
            Czyli zagadka- zgaduję, że lubisz być tajemnicza :) Mnie to się jakoś medyczno- chemicznie kojarzy.
            • 3.hi.nela Re: Co nick mówi o właścicielu? 16.09.10, 19:38
              Pod iluzją tajemniczości kryje się brak ciekawych historii;)
              • singapore_sling Re: Co nick mówi o właścicielu? 17.09.10, 13:31
                alez nic z tajemniczosci, moie dorogije....
                po prostu lubie to miasto
                a chemicznosc - cieplo, cieplo
                • 3.hi.nela Re: Co nick mówi o właścicielu? 17.09.10, 13:53
                  ciepło? raczej w "medycznie" bym szła;)
                  • singapore_sling Re: Co nick mówi o właścicielu? 17.09.10, 14:02
                    to sie laczy
                    a Ty kwiatuszku to juz sobie przyjemniejszego zwierzatka na nick nie moglas wymyslec?
                    • 3.hi.nela Re: Co nick mówi o właścicielu? 17.09.10, 14:44
                      Widzisz, taki ze mnie wredny kwiatek właśnie;) Z resztą, myślisz, że "pturis" byłoby lepiej?
                      • singapore_sling Re: Co nick mówi o właścicielu? 17.09.10, 17:33
                        brzmi jak sredniowieczny lek na syfilis
                        ale tez:'pturi somnum capita loco pedum'....
                • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 17.09.10, 19:15
                  Singapore, ale ten post nie był do Ciebie :) Moja interpretacja- parę postów wyżej, ze słowem koktaij w nazwie.
                  • singapore_sling Re: Co nick mówi o właścicielu? 18.09.10, 13:46
                    ok, fine
                    zgadza sie - koktajl, co prawda nie z powodu jakiegos super szczegolnego jego smaku, raczej dla szczegolnej urody miejsca, w ktorym powstal :)
                    • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 18.09.10, 16:21
                      Przyznam uczciwie, ze nigdy tam nie byłem
    • pani.behemota Re: Co nick mówi o właścicielu? 17.09.10, 00:05
      A jak ja jestem widziana?

• 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 17.09.10, 00:14
        Jako nick z lekka demoniczny. I koci- więc niezależność.

Witam się :)
        • pani.behemota Re: Co nick mówi o właścicielu? 17.09.10, 00:18
          Dzień dobry się zaczyna. Tak około północy na Cmentarzu przydrożnym to tylko demoniczne typy się plączą... I PiRomany.
          • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 18.09.10, 16:22
            Ano :-)
            • konsta-is-me-1 Re: Co nick mówi o właścicielu? 26.09.10, 11:21
              A ja ,a ja , a ja ,aja???.
              • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 26.09.10, 23:26
                Hmm... a ta konsta to od constans czy od Konstancji (w sumie źródłosłów ten sam). To 'is-me' kojarzy mi się że szczerością i chęcią życia na własnych zasadach.
                • be_ell Re: Co nick mówi o właścicielu? 28.09.10, 10:55
                  A ja?
                  • tygrysgreen Re: Co nick mówi o właścicielu? 28.09.10, 11:13
                    no cóż, przykro mi, ale kojarzysz mi się albo z Bellą ze Zmierzchu, albo z Dzwonnikiem z Notre Dame
                    • iwu Re: Co nick mówi o właścicielu? 28.09.10, 11:18
                      A ja? Może mnie ktoś wreszcie rozszyfruje i zrozumie...
                      • kaa.lka Re: Co nick mówi o właścicielu? 28.09.10, 11:41
                        roz wie litka- to z ruchomego obrazu pod spodem co ci sie rusza.
                        a z nicku ze ivo maharadza.

• 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 29.09.10, 00:11
                        To zależy, czy Twój nick jest abstrakcyjny, czy jest skrótem od czegoś- jeśli tak, to od czego? Imienia?
                        • akle2 Re: Co nick mówi o właścicielu? 29.09.10, 00:18
                          Ja najpierw miałam pocztę a dopiero potem "odkryłam" forum. Nie chciało mi się oddzielnie uczłowieczać.
                          • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 30.09.10, 00:25
                            A czy Twój nick jest skrótem od czegoś?
                            • akle2 Re: Co nick mówi o właścicielu? 30.09.10, 10:23
                              Raczej skojarzeniem zrozumiałym tylko dla mnie. Tak więc przypisywanie cech osobowościowych na podstawie ciągu 5 znaków nie jest w moim przypadku wskazane :))
                              • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 01.10.10, 03:13
                                Dlatego też kilkanaście/kilkadziesiąt postów temu, mówiłem, że czytanie z postów jest jak horoskop :)
                                • akle2 Re: Co nick mówi o właścicielu? 01.10.10, 13:42
                                  Sugerujesz, że wystarczy zmienić nicka, aby mi się w życiu polepszyło :P ?
                                  • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 01.10.10, 20:03
                                    Tylko, jeżeli ktoś gorąco w to wierzy :)
                    • be_ell Re: Co nick mówi o właścicielu? 28.09.10, 11:55
                      Już wolę Dzwonnika z Notre Dame.
                      A liczyłam na Dzwoneczka z Piotrusia Pana.
                      Ehhh, żyźń, sztoby ty żopu miała....
                      Chlip, chlip...
                      • be_ell Re: Co nick mówi o właścicielu? 28.09.10, 12:04
                        Aaricia nazywa mnie campanula i to mi się podoba.
                        Poza tym, po śmierci będę tygrysem bengalskim, o!
                      • tygrysgreen Re: Co nick mówi o właścicielu? 28.09.10, 12:05
                        :D
                        Dzwoneczek miał za słaby pijar
                        ale jest jeszcze stary dobry Zygmunt
                        • be_ell Re: Co nick mówi o właścicielu? 28.09.10, 13:35
                          Taaa, Pi eR ....
                          Zygmunt? Ależ gdzież mnie, kobiecie, do Zygmunta?
                          • tygrysgreen Re: Co nick mówi o właścicielu? 28.09.10, 14:32
                            pewnie tyleż samo co do Dzwonnika
                  • 3.14-roman Re: Co nick mówi o właścicielu? 29.09.10, 00:08