Dodaj do ulubionych

Prezydent zginął, służąc Polsce.,,

14.04.10, 09:58
...Wszyscy, którzy protestują przeciwko jego pochówkowi na Wawelu,
nie są prawdziwymi patriotami.
[Andrzej Duda]

Z forum:
"To przykre , że w tak tragicznych dla narodu chwilach jakim jest
śmierć tylu znakomitych polaków widzimy próby tak bezczelnej
manipulacji polskim społeczeństwem. Niech się wstydzą wszyscy,
którzy na śmierci naszego prezydenta chcą coś ugrać dla siebie. A
posługiwanie się do tego celu miejscami o szczególnym znaczeniu dla
dziejów Polski jak Wawel - siedziba naszych KRÓLÓW jest już
nieprzyzwoite ! Natomiast wmawianie polakom, że nie są patriotami
jeśli mają inne zdanie na temat pochowania tam pary prezydenckiej to
po prostu bezczelność ! I co tym na razie osiągnięto ? Znów podziały
w społeczeństwie i tym razem słuszne!"
Obserwuj wątek
    • stela2004 Re: Prezydent zginął, służąc Polsce.,, 14.04.10, 16:59
      Przepraszam, nie powinnam w ogóle poruszać tematu dot. sobotniej tragedii.
      Poniosło mnie. Myśli mam różne, uczucia mieszane. Jestem zbulwersowana.
      Ps. Chyba zaczynam powoli przychodzić do siebie po wstrząsie.
      • k.fanka Re: Prezydent zginął, służąc Polsce.,, 14.04.10, 18:44
        A nie ma za co. Trudno było nie poruszyć.
        Dobrze wiesz, że podzielam Twoje odczucia.
        Ten wypadek był wielką tragedią, ale to, co dzieje się teraz... niepojęte.
    • k.fanka nie jest dobrze... 15.04.10, 21:59
      "Według czwartkowego komunikatu amerykańskiego instytutu meteorologicznego Accu Weather, zagrożenie chmurami popiołu wulkanicznego z wulkanu Eyjafjoell w Islandii nad Europą będzie trwało do niedzieli włącznie."

"Zamknięto przestrzeń powietrzną nad północną Polską - poinformowała Polska Agencja Żeglugi Powietrznej. Zakaz ruchu lotniczego nad północną częścią kraju obowiązuje od godziny 20 do odwołania. (...) nie jest wykluczone zamknięcie centralnej części przestrzeni powietrznej Polski.
      - Chmura przemieszcza się w kierunku południa Polski"
      • stela2004 Re: nie jest dobrze... 16.04.10, 20:27
        Wygląda na to to, że powinna przejść. Przecież nie pokryje całego nieba i nie
        będzie trwała?
        • k.fanka Re: nie jest dobrze... 16.04.10, 21:26
          A bo to wiadomo.
          • stela2004 Re: nie jest dobrze... 18.04.10, 09:51
            Tak sobie siedzę, czytam, oglądam i w świetle stwierdzeń reporterów, że
            prawdziwi Polacy przyszli żegnać, to ja się chyba załamię...
            • k.fanka Re: nie jest dobrze... 18.04.10, 10:25
              Czyżbyś dopiero teraz się dowiedziała prawdy o sobie? No nie, nie wierzę.
              Ja już dawno się pogodziłam z tym, że wyrodna jestem. uncertain
              • bratkanowa Re: nie jest dobrze... 20.04.10, 22:45
                Nie Ty jedna. Powolutku. Niedługo wszystko będzie jak dawniej.
                • k.fanka Re: nie jest dobrze... 21.04.10, 21:53
                  Zanim to nastąpi, wykończę się porannymi marszami do czegoś, co mnie zawiezie do
                  pracy. Mieszkać w takim miejscu to przekleństwo. uncertain
    • k.fanka cytaty dwa 03.06.10, 19:07
      "Kiedyś jak spadł samolot w Lesie Kabackim to ostatnie słowa załogi brzmiały:
      -Dobranoc! Do widzenia! Cześć! Giniemy
      A teraz:
      {krzyk} -K...RWA!!!!!!! "

Taki tekst z forum gazetowego, który dość dobrze pasuje do tego, co sama sobie pomyślałam.

I drugi cytat:

"W obliczu bardzo poważnych wyzwań, ale i zagrożeń, przed jakimi stoi nasza Ojczyzna, potrzebny jest wybór prezydenta RP, który zagwarantuje realizację polskiej racji stanu, skuteczną obronę interesu narodowego i chrześcijańskiej tożsamości"
      =Z oświadczenia Chrześcijańsko-Narodowego komitetu poparcia wiadomokogo=

No bo ONI wciskają nam te miliony ojro na siłę, musimy się przed tym bronić!
      • stela2004 polityka... 05.06.10, 18:09
        już mi dawno bokami wyszła, a teraz już wszystkim wychodzi, ale nie da się
        odizolować. uncertain
        Dostałaś maila od J.K.? Takie podejrzane, to ja od razu do kosza. big_grin
        Polskę mamy ratować wespół...

Ps. W końcu przestało padać i dzisiaj CAŁY dzień bezchmurne niebo i słońce. Aż
        dziwnie się czuję...
        Ponoć nie mam się cieszyć, bo od czwartku znowu deszcze mają być...

Ps.2. Słyszę (i widzę) w wiadomościach, że ludzie sprzątali po pierwszej
        powodzi, a teraz ich znowu zalewa. Kiedy mieli warunki do sprzątania? - bo
        przecież u nas cały czas padało.

Ps.3. Warszawie też dało radę! I Krakowowi...
        • k.fanka Re: polityka... 06.06.10, 10:42
          Podejrzanych maili nie dostaję, a nawet gdyby, to od razu fruuu, lecą do spamu i nawet ich nie widzę, bo tam nie zaglądam. wink A Polska ma się na tyle dobrze, że bez mojego ratowania się obejdzie, jak podejrzewam.

Ano, u nas też słońce, już zaczynam mieć go dość. Czuję się w domu jak w piecu, z radością pójdę jutro do roboty, tam przynajmniej do południa będzie trochę chłodniej. uncertain
          Dzisiejsza prognoza nie mówi, że mają być deszcze, widzę tam za to prawie 35 stopniowe-upały. O żesz. sad Tego się obawiałam, że jak jedna plaga odstąpi, to druga przylezie. sad
          Ale przynajmniej będzie szybciej schło tym wszystkim biednym ludziom, ech...
          • stela2004 Re: polityka... 09.06.10, 19:26
            Czy ja już napisałam, że rzygać mi się chce tą polityką? Jeżeli nie, niniejszym
            to czynię.

Ps. Podobno są straszliwe komary u nas, ale nie stwierdziłam.
            • stela2004 O!... 09.06.10, 19:27
              puściło mi z takim brzydkim wyrazem. big_grin
              • k.fanka Re: O!... 11.06.10, 10:07
                Rzyganie to objaw dysfunkcji organizmu, a nie żaden tam brzydki wyraz.
                Ja się od polityki trzymam z daleka, więc ta przypadłość mi nie grozi. wink

U Ciebie przecież powodzi specjalnej nie było, woda na ulicach nie stoi, więc skąd miałyby się wziąć te "straszliwe".
                U nas komary są, i owszem. Normalne, jak zawsze. Już mnie zdążyły podziabać. uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka