Dodaj do ulubionych

Sobota 7 sierpnia - zaczyna się LGP

06.08.10, 22:09
I Funaki jest! I nawet się zakwalifikował. wink
Obserwuj wątek
    • stela2004 Pamiętałam 08.08.10, 14:27
      I nawet dobrze się zaczęło.
      Ale jaja!
      • k.fanka ano, ano 08.08.10, 15:35
        ...same zaskoczenia!
        Zdumiona jestem tym, co nasi wyprawiają, w głowie się nie mieści, to przecież
        cud jakiś. Kto by pomyślał, że odłączenie Małysza od reszty da AŻ takie efekty,
        no i że Kruczek okaże się całkiem niezłym trenerem. Ha.

A poza tym mój ulubiony Zografski zdobył swoje pierwsze poważne punkty i to od
        razu całkiem sporo, z czego się bardzo cieszę, bo już dwa lata temu (a miał
        wtedy 15 lat) czułam, że będą z niego ludzie.
        • stela2004 zaskoczenia... 08.08.10, 18:42
          Niby nie wykładnia, ale coś Finowie i Norwegowie dalej cienko przędą.
          Obserwowaliśmy przez ubiegłe lata, że jednak jakieś przełożenie w sezonie jest.
          Poza tym, to dopiero pierwsze konkursy. Nie myślę, że będziemy cały czas
          utrzymywać się w czołówce, ale liczę na dobre starty. Tak trzymać! Myślę o sezonie.

Ps. Miło obserwować, gdy Bułgar dobrze skacze.
          • k.fanka Re: zaskoczenia... 09.08.10, 18:53
            > Niby nie wykładnia, ale coś Finowie i Norwegowie dalej cienko przędą.
            > Obserwowaliśmy przez ubiegłe lata, że jednak jakieś przełożenie w sezonie jest.

No właśnie. Norwegowie to pół biedy, Kojo nigdy nie przywiązywał wagi do lata, ale z Finami wciąż niedobrze. I nawet Janne jakiś bezbarwny. Niemcy też furory nie zrobili w gruncie rzeczy. Austriacy, wiadomo, bez paru gwiazd, więc wynik był do przewidzenia, jednak Zauner mnie niemiło rozczarował, czyżby mu tak szybko przeszło?
            A Szwajcarom już chyba tylko Simi został. uncertain
            Za to Japończycy całkiem, całkiem. smile Nie mam pojęcia, kim jest ich nowy trener, ale wygląda na to, że radzi sobie nieźle, mimo że rodak. wink

> Poza tym, to dopiero pierwsze konkursy. Nie myślę, że będziemy cały czas
            > utrzymywać się w czołówce, ale liczę na dobre starty. Tak trzymać! Myślę o sezo
            > nie.

A ja mam nadzieję, że jednak trochę się poutrzymujemy w tej czołówce. smile Chociaż z drugiej strony... pozostałe skocznie są duże, czort wie, jak z naszą umiejętnością dłuższego latania. uncertain

> Ps. Miło obserwować, gdy Bułgar dobrze skacze.

Noo! Mam nadzieję, że zostanie mu to do zimy, chyba tak, bo on z każdym rokiem robi coraz większe postępy.
    • k.fanka Funaki w Einsiedeln punkty zdobył! 15.08.10, 19:16
      Trzeba to odnotować wielkimi WOŁAMI. wink

A nasi wciąż dobrzy, podwójne podium, hoho, szkoda, że Małyszowi nie wyszło zwycięstwo, ale i tak jestem pod wrażeniem. Zadziwiająca jest ta nagła zmiana jakości polskich skoków, mam nadzieję, że się utrzyma do zimy (chyba tak, bo dlaczegóżby nie smile ).

Bodzio coś dziś marudził o Zografskim, wychodzi mi z tego, że to prywatne przedsięwzięcie. Tatuś trener, współpracujący ze szkoleniowcem Weissfloga. Ha.
      I nie wiadomo, czemu go z Einsiedeln wycofali.
      Hmm, może dlatego, żeby nie poczuł się tak od razu gwiazdą. wink
    • k.fanka Malinka 20.08.10, 22:18
      Ja rozumiem, jeden może zacząć dobrze skakać, noo, dwóch - ale tylu?! Wygląda mi
      na to, że naszych zupełnie nieoczekiwanie dopadł Austriacki Syndrom. big_grin
    • k.fanka Leeeeeeeeeć Kamil leeeeeeeeć! 21.08.10, 19:47
      Haaa. big_grin
    • stela2004 Jak tu cokolwiek komentować?... 25.08.10, 17:11
      skoro nasze chłopaki spisują się na medal/ medale? Nie można ponarzekać,
      pomarudzić... I w ogóle...
      • k.fanka Re: Jak tu cokolwiek komentować?... 27.08.10, 19:35
        Boszszsz... zgroza mnie wzięła. uncertain
        A pochwalić, pozachwycać się, to co?! Nie mów, że tylko jęczeć potrafisz. No,
        chyba że cały czas jesteś w szoku, to jakieś wytłumaczenie. big_grin
    • stela2004 Nie oglądam, 25.08.10, 17:12
      tylko czytam doniesienia. I, przyznam, miałam nadzieję na jakieś live.
      • k.fanka skoro tak... 27.08.10, 19:37
        ...to się trochę mniej dziwię. Doniesienia nie robią takiego wrażenia na
        człowieku, jak osobista oglądalność.

> miałam nadzieję na jakieś live.

Hę??! Nie, nie, nie, czasy relacji live sie skończyły bezpowortonie. Nie ma tak
        dobrze. uncertain
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka