Dodaj do ulubionych

Sielankowo i egzotycznie

16.01.16, 17:47
Nowy wątek o grach, bo poprzedni już za długi.

Na tej dzis się skutecznie zacięłam:
www.enagames.com/escape-game/kids-forest-escape
Mam kotwicę i nożyczki (raz już użyte) - i nic nie potrafię wykombinować.
Pierwszy raz na dłużej zacięłam się już wcześniej, bo trudno jest znaleźć miejsce do wbicia łopaty. No ale w końcu trafiłam. wink
Obserwuj wątek
    • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 11:51
      Jeszcze łopaty nie zdołałam wbić, ale muszę, bo już nie mam co zrobić. Nożyczkami wystrzygłam i też mi zostały, chyba. Idę zajrzeć, bo od wczoraj to już nie pamiętam. uncertain
    • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 12:50
      Nożyczek już się pozbyłam - jeszcze dwa razy trzeba je użyć. Mam klucz, strzałę i łopaty nie udało mi się jeszcze użyć. Nie rozwiązałam kodu na drzewie, nie strąciłam garnka, bo nie mam jeszcze łuku i mam problem z jakimś urządzeniem - studnią czy ja wiem z czym.
    • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 12:59
      Mam jakieś kółko i nieaktywną linę. Szukam dalej.
    • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 13:20
      Uff!... Odpłynęłam. Nie będę podpowiadać, bo za bardzo nie ma co. Pewnie już zrobiłaś.
      • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 13:20
        Po prostu - idź dalej.
    • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 16:03
      Nie zrobiłam. uncertain Nie mam pojęcia, co z tymi nożyczkami. Tradycyjnie wszystko już usiłowałam ciąć i nic. Konia opatrzyłam, studnię rozpracowałam, łuk i strzały Indianinowi dałam, kółko na drzewie zamontowałam, patyczek ze stawu wyłowiłam... i nie wiem co dalej. Jeszcze będę nożyczkami próbować, bo to wydaje się w tej sytuacji naważniejsze.
      • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 16:15
        Poddaję się. Przeklikałam nożyczkami we wszystko, w każdym razie tak mi się wydaje, że we wszystko. I nic.
        • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 16:26
          A ucięłaś taki bal wiszący nad rzeką i później płożące się chyba po płocie gałęzie i chyba linkę przy studni?
          Nie poddawaj się, bo to wcale takie trudne nie jest.
          • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 16:53
            Jedno, co ucięłam, to kępę krzaków pod płotem, tam za nimi chyba skrzynka jakaś była. Nie widzę żadnego bala ani linki do ucięcia. uncertain
            • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 17:54
              Oj, to znaczy, że nie poszłaś dalej. Ale nie wiem, czy to dalej, to dopiero się uaktywnia? Nie byłaś u takiej prawdziwej studni, z wiadrem, i nie doszłaś do statku. Muszę sprawdzić.
    • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 18:09
      Już wiem. Nie nakarmiłaś konia. big_grin
      • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 18:45
        Ta podpowiedź wystarczyła. Nakarmiłam go w ciągu trzech sekund od przeczytania. big_grin
        Dalej będę próbować później, bo teraz wrzucam parę wpisów na Chwastowisko.
      • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 21:23
        Jeeeeeest! No tak, po nakarmieniu konia wszystko stało się proste. wink
        Dzięki, sama bym pewnie na to nie wpadła.
        • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 18.01.16, 18:24
          Do usług. wink
    • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 17.01.16, 21:25
      Żebyś się nie nudziła po robocie wink wrzucam jeszcze jedną:

www.enagames.com/escape-game/country-farmland-escape

Zrobiłam ją, wydaje się średnio trudna. Na pewno też sobie poradzisz. Zapisywalna.
      • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 18.01.16, 21:05
        Zrobiłam, ale niezupełnie tak z biegu. Musiałam trochę poklikać, zanim znalazłam kluczowy kod na domku.
        • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 19.01.16, 19:10
          A mnie największą trudność sprawiło jabłko. To znaczy, komu je dać. Zupełnie zapomniałam o papudze. wink Potem już poszło dość szybko, ale to zacięcie było całkiem poważne i długie, prawie się poddałam.
    • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 19.01.16, 19:17
      Staroć, niezapisywalna, ale zafrapowała mnie. Może trochę z powodu oryginalnej (co nie znaczy ślicznej wink) grafiki, innej od pozostałych gier tej firmy:
      www.enagames.com/escape-game/beach-bar-escape
      No i utknęłam zaraz po początku. Rozwiązałam kodzik z gwiazdy, zamontowałam kran i dwa razy pomachałam łopatą. To chyba wszystko. Pozostałe obieky, które mam, wymagają uzupełnienia przed użyciem. A pomysłów zero... Może Ty dasz radę, na co liczę. smile
      • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 21.01.16, 21:23
        Zajrzałam tam - nic, tylko same kody. Łopatę chyba widziałam. uncertain
        Łikend nadchodzi wielkimi krokami i mam nadzieję ją rozpracować.
        • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 22.01.16, 17:40
          E, nie, pod względem nasycenia kodami ta gra plasuje się raczej poniżej średniej. wink
          Wczoraj znów próbowałam i nie zrobiłam nic więcej poza tym, co za pierwszym razem. uncertain
          • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 22.01.16, 21:16
            Mnie się udało rozwiązać tylko 1 (słownie: jeden!) kod. Jedyne aktywne, co mam, to kabel i łopata. Może masz jakiś pomysł na ten kod cyfrowo - liczbowy na drzewie? Albo może rozwiązałaś ten z kolorowymi napojami w lampkach, albo ten długi (też na barze, ale innym), albo udało Ci się podnieść pokrywę na tym białym urządzeniu, albo wiesz o co chodzi z tymi kolorowymi szklankami pod którymi są trzy przyciski, albo udało Ci się z kolumnami?
            Nie mam żadnego pomysłu. sad
            Ale będę próbować zanim się poddam.
            Aha, zapomniałam o linie, która też jest aktywna.
            A koniec będzie taki, że się na niej powieszę, bo mi nerwy wysiądą??? big_grin
            • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 23.01.16, 11:33
              Też rozwiązałam jeden, ten z gwiazdy. Kabel masz? Ja nie mam. uncertain Z aktywnych mam linę i dwie rączki wyglądające jak od rożna. No i łopatę. Poza tym mam sitko, nóż (kawałek noża?) i długi kijek. Tak jak napisałam wyżej, wykopałam dwie dziury (w drugiej nic nie było) i przykręciłam kran na pustyni. To wszystko, od pierwszego razu nie potrafię posunąć się ani o milimetr. uncertain
            • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 23.01.16, 12:33
              O, zrobiłam coś nowego. Zamontowałam rączki od rożna. Światło błyska przy kliknięciu, to znowu jakiś szyfr podobny do tego na kolumnach. uncertain
            • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 23.01.16, 12:37
              Kabel mam. Tralala! big_grin
              • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 23.01.16, 12:59
                Ja mam flachę, bo jeden kod już trafiłam - ten w pomieszczeniu (ze szklanką). Przy trzech pozostałych muszę się pomęczyć.
                • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 23.01.16, 14:02
                  Hoho, gratulacje. Czy ten kod należy trafić metodą prób i błędów?
                  • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 23.01.16, 19:51
                    Akurat ten w barze trafia się od pierwszego razu. Z pozostałymi już gorzej.
                    A z kolumnami nie wiem. Świeci mi się pierwsze lewe, drugie prawe, trzecie lewe. Nie wiem, co dalej i czy mi to ma coś dać?
                    • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 23.01.16, 21:55
                      Ani jeden z dwóch w barze nie chce mi się trafić od pierwszego razu, a i od dwudziestego też nie. Z kolumnami mam tak samo jak Ty. uncertain
                      Wiesz co? Do dzisiaj wydawało mi się, że ta gra jest bardzo trudna. A teraz sądzę, że jest po prostu durna. Jesli mam metodą prób i błędów odgadywać wszystkie kodziki, to ja dziękuję za takie granie. Rezygnuję, męcz się sama. big_grin
                      • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 23.01.16, 22:10
                        Hehe, mnie wcześniej zaczęło się wydawać, że durna. big_grin
                        Męczyłam się nad nią, bo myślałam, że coś mi umyka, ale skoro Ty tak uważasz, to chyba też zrezygnuję. Jeszcze jutro trochę spróbuję i szlus. Zatrudniłam pomoc i zobaczymy.

Trzeba kliknąć na kod i na szklankę, a butelka sama wyleci.
                        • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 24.01.16, 13:42
                          A ja optymistycznie zakładałam, że czegoś nie jestem w stanie wyklikać (co mi się często zdarza wink). Ale skoro nawet Ty stanęłaś w przybliżonym miejscu co ja, to zdecydowanie oznacza, że durna.
                          Na kod i na szklankę kliknąć, mówisz. Nigdy bym na to nie wpadła. big_grin Nie, nie, nie idę tego sprawdzić, mam definitywnie dość.
                          • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 24.01.16, 15:30
                            Ja zrezygnowałam i podglądnęłam - w pierwszej kolejności trzeba rozwiązać kod na tym drzewie, ten z literami i cyframi. Myślę, że coś w grze jest niedopracowane - otworzyło nam skrytkę z kablem bez podpowiedzi i tę jedną butelkę dało się wziąć. Kod na kolumnie uaktywnia się dopiero po podpowiedzi. Aha, kod to H2O. Ciekawa jestem skąd niby to miałam wiedzieć? uncertain
                            Idę próbować tę, którą podrzuciłaś, z kurczakami.
                            • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 24.01.16, 21:00
                              Bardzo możliwe, że w grze są jakieś błędy.
                              Do staroci trzeba jednak podchodzić z dystansem.
    • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 24.01.16, 13:46
      Trzeba uwolnić kurczaczki. Sympatyczna, ani za łatwa, ani za trudna, choć po wypuszczeniu kurczaczków z trzech miejsc udało mi się zaciąć i nie wiem co dalej. Ale pewnie w końcu dam radę:

www.enagames.com/escape-game/chicks-escape
      • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 24.01.16, 20:18
        A ja stoję - nie potrafię znaleźć podpowiedzi do tego szyfru na dyni. Tam jest pewnie trzeci pieniążek. Mam szyfr do pieniążków chyba i koronę. uncertain
        • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 24.01.16, 20:59
          Cztery czerwone krokusy i ich rozmiary. smile
        • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 24.01.16, 21:11
          Koronę na koniec dostajesz w prezencie. wink
          • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 24.01.16, 21:33
            Dzięki za podpowiedź. Idę po koronę. big_grin
          • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 24.01.16, 21:39
            Ojej, straszliwe ilości kurczaków uwolniłam. Korona mi się należała jak nic.
            • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 25.01.16, 18:48
              I tak oto zostałaś kurczaczkową królową. big_grin
              • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 25.01.16, 21:16
                No to już są dwie. big_grin
                • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 25.01.16, 21:29
                  Mam nadzieję, że trony też są dwa, bo jeśli nie... hmm.
                  W każdym razie pamiętaj, gdyby co, że ja byłam pierwsza. big_grin
    • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 25.01.16, 18:54
      Wydaje się trudna, bo zacięłam się totalnie. W pierwszym etapie trzeba zrobić nosidła (dwa wiadra na kiju) dla czarownicy. Wszystko mam, tylko brakuje mi liny, żeby to jakoś połączyć. Może Tobie się uda i coś podpowiesz:

www.enagames.com/escape-game/rescue-my-soul

Nowa jest, więc zapisywalna.
      • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 25.01.16, 22:18
        Sierp masz i wycięłaś bambusy po prawej stronie. Musisz na zaciemnionym poszukać liny i jeszcze jednego uciętego już bambusa - próbuj, bo to musi być ta lina, która się zwinie (dwa kawałki chyba są). Ja się trochę pomęczyłam zanim udało mi się to wszystko znaleźć. Ta jedna, co się pokazuje, to nie to. Powodzenia. A może już zrobiłaś?
        • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 26.01.16, 19:13
          Niee, nie zrobiłam. Grałam w nią z tydzień temu. I w dodatku nie zapisało mi, jak klikam na "i", to kółeczko wokół iksa się nie kręci, tak jakby ta opcja była skopana. uncertain Musiałam dziś robić od początku. I oczywiście stanęłam w tym samym miejscu.
          Tego jednego uciętego bambusa mam od pierwszego razu, bo chyba chodzi Ci o ten dłuższy, który ma robić za górną część nosideł. Liny wciąż nie znalazłam. Na którym zaciemnionym jej szukać?

PS. Tak przy okazji. Wpadnij na blog do Winricha, uśmiejesz się. Ma facet talent. big_grin
          • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 26.01.16, 20:42
            Ale wycięłaś wszystkie bambusy?
            Obraz zacieniony i gdzieś tam po drzewach - trudno go znaleźć. To jest to, które znajduje się na początku i później używa też gdzieś na drzewach i trzeba go później znaleźć, bo on połączy nosidełka jak już wykorzystasz bambusy. Umawiamy się, że wiesz o co mi chodzi?
            Daj znać ja Ci poszło, to wejdę najwyżej jeszcze raz i sprawdzę.
            • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 26.01.16, 21:11
              Tak, wycięłam wszystkie, sądząc z tego, że prawidłowo ułożyły mi się przy wiadrach, a nad wiadrami ten długi.
              Dzięki za podpowiedź. smile Próbowałam długo, nie znalazłam. Rezygnuję, bo gra ma być rozrywką, a nie męką. uncertain
    • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 26.01.16, 21:18
      Ta dla odmiany stosunkowo łatwa i bez żadnego szukania niewiadomoczego po ciemnych kątach:

www.enagames.com/escape-game/escape-treasure-from-crocodile

Zrobiłam, więc wiem, że się da i że żadnych durnych niespodzianek nie ma po drodze. wink
      Stara, czyli niestety niezapisywalna.
      • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 28.01.16, 18:04
        Oczywiście, że nie ma niespodzianek, poza podpowiedzią do kodu z kulkami. A ten na końcu, to mi nawet szybko poszedł. To była do trzech razy sztuka i już mnie prawie trafiło, a później olśniło. big_grin
        • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 28.01.16, 18:46
          Robiłam to już dość dawno, więc szczegółów nie pamiętam, ale świta w w głowie, że też miałam jakieś olśnienia. wink
    • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 28.01.16, 18:48
      W scenerii westernowej:

www.enagames.com/escape-game/angel-escape-2

Kodzików dużo, ale są i inne atrakcje. Wciąż czekam, czy szeryf powiesi wreszcie tych dwóch zbójów, czy nie. wink Porozwiązywałam sporo, ale jak zwykle w pewnej chwili zastopowało mnie na amen. uncertain
      • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 28.01.16, 18:52
        Echh... miała być zapisywalna, ale mi się nie zapisała, muszę od początku. sad
        • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 28.01.16, 23:06
          Stoję na kodzie z porami roku. Rozwiązałaś to?
          • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 29.01.16, 17:48
            Nie. Wczoraj sporo próbowałam, z efektem żadnym. I doszłam do wniosku, że trochę zbyt pochopnie tę grę tu wrzuciłam. Jak wrzucałam, byłam jeszcze parę kodów do tyłu i myślałam, że te pory roku jakoś się w trakcie rozwiąże, że gdzieś będzie podpowiedź albo co. uncertain
            • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 29.01.16, 21:46
              Siedziałam nad tym kodem i kombinowałam, ale nic z tego. Tej skrzyni pewnie nie otworzę bez rozwiązania kodu. Będę jeszcze próbować, ale czarno to widzę. sad
              • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 30.01.16, 10:56
                Do kościoła też pewnie nie weszłaś? Okropnie cudaczne są te pory roku. Zauważyłam, że nie pod każdym przyciskiem jest ten sam zestaw symboli. No i dla zimy mam ich za dużo, a dla jesieni jakby za mało.
                • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 31.01.16, 11:29
                  Próbowałam wczoraj chyba ze dwie godziny i już miałam dosyć. Próbowałam alfabetycznie i po naszemu i po ichniemu, i nic. Bałwan nie jest do zimy, bo się topi, przynajmniej tak mi się wydaje. Dzisiaj od rana o tym myślę i mi wyszło, że nas robią w bambuko. Te pory roku nie są po kolei. Sprawdzę potem, zaczynając od wiosny, po kolei tak jak idą: wiosna, lato, jesień, zima. Jak tak nie pójdzie, to już chyba nic nie wymyślę.To trochę potrwa, bo trzeba wszystko poprzestawiać, a teraz mi się nie chce, bo prawie rzygam tym kodem. uncertain
                  • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 31.01.16, 11:52
                    Podejrzałam walkthrough. To było tak bez sensu, że w żaden sposób nie dałabym rady sama wymyśleć. I oczywiście za późno nacisnęłam print screen, przeszło minęło, a drugi raz oglądać już mi się nie chce. Rzucam tę robotę. Trudno.
                    • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 31.01.16, 15:17
                      Hehe. A ja przeszłam. big_grin Długo to trwało, bo wiosnę wsadziłam tu, gdzie zima, a później lato, jesień i zima. Nie poszło więc zimę zostawiłam, a następnie dałam wiosnę itd. I tak już pójdzie. Nie wiem, czy kolejność w obrębie pór roku jest ważna, ale tu już szybko idzie. Aha, a motylek jest chyba w lecie, a tęcza na wiosnę (albo odwrotnie big_grin).
                      • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 31.01.16, 15:32
                        O rety, podziwiam Twoje samozaparcie. big_grin
    • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 30.01.16, 10:58
      Ta byłaby stosunkowo łatwa, gdyby nie jeden kodzik z przesuwającymi się cyferkami. Niepodobny do niczego, co do tej pory widziałam. Nijak nie potrafię go rozgryźć. Może Tobie się uda?

www.enagames.com/escape-game/tower-escape-2
      • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 30.01.16, 20:04
        O, coś mam. Idę robić dalej. Te cyferki można dać również na pola u góry. Ale jeszcze nie sprawdziłam, co z nimi zrobić.
        • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 30.01.16, 21:07
          Stelka, jesteś absolutnie genialna. big_grin
          Już to zrobiłam.
          Nigdy w życiu nie wpadłabym na pomysł, żeby je dać do góry. uncertain
          • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 30.01.16, 23:46
            Przypadek to był, bo ja też bym nie pomyślała.
      • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 30.01.16, 20:29
        A rozwiązałaś ten długi szyfr w pierwszej komnacie? Bo nie wiem jak. uncertain
        • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 30.01.16, 21:15
          Nie. A może tak? uncertain Bo wczoraj po wstawieniu jednej piłeczki kręciło mi sie to żółte kółko, a dziś wstawiłam trzy i żadne kręcić się nie chce.
        • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 30.01.16, 21:20
          Odwołuję swoje słowa, brak kręcenia był związany z tym, że dziś nie powiększyłam obrazu kodzika. wink
          Tam się idzie dalej, może będzie jakaś podpowiedź.
          • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 31.01.16, 11:31
            Idę się nad tym męczyć, bo może coś przegapiłam - nie znalazłam podpowiedzi, a kombinowanie nic mi dało.
            • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 31.01.16, 11:49
              Brak tego kodu nie przeszkadza w przejściu do następnej komnaty. Przeszłaś? Dużo tam zrobiłam, ale oczywiście w końcu mnie zacięło. A myślałam, że to taka krótka i prosta gra...
              • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 31.01.16, 14:58
                Nie przeszłam. Książki to chyba kod, ale nie wiem jak to ugryźć.uncertain
                Brakuje mi roga i kulki. Nie wiem jak rozwiązać kod nad tym łbem. Podpowiedź jest, ale pewnie ten drugi róg potrzebny.
                • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 31.01.16, 15:31
                  Czyli stoisz w tym samym miejscu co ja.
                  • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 01.02.16, 21:13
                    Drugi róg znalazłam - jest w ścianie ukryty. Ale szyfru i tak nie mogę ruszyć. Spróbuj, bo takie lepiej Tobie wychodzą. Stoję. uncertain
                    • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 02.02.16, 12:02
                      Przeklikałam wszystkie ściany i rogu nie znalazłam. uncertain
                      A co do szyfru i moich talentów, to jesteś przesdnie uprzejma. big_grin
                      • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 02.02.16, 12:08
                        Jest na ścianie pod rogiem z papierem. Nie wiem dlaczego mi się otworzyło, może trzeba kliknąć na drewno albo ten guzik w kominku.uncertain
                        Ps. Dlaczego siedzisz w chałupie? Nie daj Boże, chora jesteś?
                        Ja mam jeden dzień wolnego, bo robiłam sobie badania. Dobrze wyszły. Jeszcze w marcu rezonans.
                        • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 02.02.16, 13:02
                          O, dzięki, udało mi się z rogiem. To nie drewno ani guzik, tak jakoś kliknęłam z boku, tam gdzie te dwie wajchy. Ale nic mi to nie pomogło, ten kod z książki mnie póki co przerasta.
                          PS. Jestem. sad
                          Czyli jest pozytywnie. A rezonans czego?
                          • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 02.02.16, 13:40
                            Ps. Mózgu. Sprawdzą na ile mi się zlasował przez te gry. big_grin
                            Mam problemy z widzeniem.

Ten kod na pewno dotyczy książek, ale już próbowałam różnie i mi nie wychodzi. Te kolory są jakieś dziwne. uncertain
                            • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 02.02.16, 13:51
                              O rety. Współczuję. sad
                              Żarty żartami, ale może nie powinnaś grać?

A moim zdaniem podpowiedź w książce dotyczy tego kodu na samym początku. Kolorki pasują. Ale kombinuję, kombinuję i nic.
                              • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 02.02.16, 19:43
                                Nie widzę związku. W zeszłym roku przez 3 miesiące prawie nie widziałam. Przecież nie grałam.

Ps. Tak też myślałam. Co ja się nakombinowałam, to moje. Niestety. Myślałam, że Tobie prędzej pójdzie. Ale spróbuję, bo co któreś wejście coś nowego odkrywam. wink
                                • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 02.02.16, 21:19
                                  No tak, ale pomyślałam, że od grania może robi Ci się gorzej. Skoro twierdzisz, że nie, to się cieszę, bo szkoda by było stracić taką świetną kumpelę od eskejpów. smile

Zauważyłaś, że liczby w tym kodzie nie kończą się na 9, a na 10? Bardzo mi to pasowało do koncepcji (miejsce w kodzie + liczby z podpowiedzi w zależności od koloru), ale niestety nie sprawdziło się. uncertain
                          • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 02.02.16, 13:44
                            Ps. Pewnie Cię jakieś grypsko dopadło? uncertain
                            • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 02.02.16, 13:52
                              Niee, zwyczajna ostra infekcja górnych dróg oddechowych. wink
    • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 02.02.16, 15:22
      W międzyczasie zrobiłam taką:
      www.enagames.com/escape-game/java-island-escape
      Przyjemna, łatwa, z nieprzesadną ilością kodzików.
      • stela2004 Re: Sielankowo i egzotycznie 02.02.16, 20:43
        Dobra, dobra, nie taka znowu łatwizna. Statek przypłynął. big_grin
        • k.fanka Re: Sielankowo i egzotycznie 02.02.16, 21:26
          Podobało mi się to wielkie bum. big_grin
          Piętnastominutówka to nie była, ale łatwizna w porównaniu z tą cholerną wieżą. wink

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka