Dodaj do ulubionych

Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek?

IP: *.ksi-system.net 14.11.11, 11:08
komuna panowie i panie komuna...lobby wygrało. czemu by konsumenci mieli zyskać i miało by być taniej tak jak jest w każdym cywilizowanym kraju, lepiej wszystko wyrównać walcem i eleganco
Obserwuj wątek
    • Gość: Diesel Szkoda, że nie do końca IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 11:30
      Szkoda, że z komuny wzięli to co najgorsze i połączyli z tym co najgorsze w kapitalizmie.

• Gość: duzymietek Re: Szkoda, że nie do końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 11:58
        brawo PO. Nie ma jak "liberałowie" którzy wprowadzają "wolny rynek" poprzez wyznaczenie cen przez urzędnika.
      • Gość: vo Re: Szkoda, że nie do końca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.11, 09:30

"Małe apteki upadają już od jakiegoś czasu, inne łączą się w sieci."
        I tak powstają za to duże korporacje jak np. Ziko Apteki, a nadmiary dochodów nie wiedzą już w co inwestować; ostatnio inwestują w perforację wałów "Rudawy" czyli budują dom kilka metrów od wałów i nazywają to przebudową domu, choć domu od lat tam nie było. A może liczą na dobre opady na wiosnę to odszkodowanie z nieba deszczem przyjdzie... lub pójdą za ciosem i pobudują za nadwyżki całe osiedle na terenach zalewowych i jednocześnie terenach nieprzewidywanych do zabudowy. Wie o całej sprawie Prezydent i Wojewoda i co? I nic.
      • Gość: voxpopuli1 Re: Szkoda, że nie do końca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.11, 09:30

"Małe apteki upadają już od jakiegoś czasu, inne łączą się w sieci."
        I tak powstają za to duże korporacje jak np. Ziko Apteki, a nadmiary dochodów nie wiedzą już w co inwestować; ostatnio inwestują w perforację wałów "Rudawy" czyli budują dom kilka metrów od wałów i nazywają to przebudową domu, choć domu od lat tam nie było. A może liczą na dobre opady na wiosnę to odszkodowanie z nieba deszczem przyjdzie... lub pójdą za ciosem i pobudują za nadwyżki całe osiedle na terenach zalewowych i jednocześnie terenach nieprzewidywanych do zabudowy. Wie o całej sprawie Prezydent i Wojewoda i co? I nic.
    • Gość: znakomity Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek? IP: *.cityconnect.pl 14.11.11, 12:01
      szkoda, że płacąc co miesiąc na NFZ i nie mogąc się dostać do lekarza idziecie na prywatną wizytę za minimum 40 zeta i to samo ze stomatologiem i innymi, nie podnosicie głosu jaka to was szkoda dotknęła i nie protestujecie po forach. prawda jest taka, że zawody zaufania publicznego jak lekarz, prawnik itp. nie mogą się reklamować bo konkurowanie nie jest dobre dla tych zawodów i podobnie farmaceuci, a to, że pewne grupy zrobiły sobie z tego biznes wysysania kasy z NFZ to już inna, zła sprawa. i tak pomyślcie: to, że wasza stara sąsiadka kupiła 50 insulin za grposz na recepty od kilku lekarzy, oznacza, że gdzieś indziej tych insulin zabrakło dla innych potrzebujących. a tak poza tym skoro lek może być za grosz to ok, ale niech NFZ pozwoli na taką cenę we wszystkich aptekach. a odwoływanie się do komuny świadczy o tym jak wąskie pojęcie macie o funkcjonowaniu rynku, a o historii to już w ogóle. acha... i życzę wam w przyszłości dorobienia się sporych pieniędzy, dorobienie się domku na mazurach i zasuwania na emeryturze po każdą pierdołe lekową do apteki sieciowej wwarszawie, bo dzieki groszówkom mniejsze punkty upadły... zresztą komu ja to tłumaczę?...
      • Gość: wodnikSzuwarek Re: Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek IP: *.tktelekom.pl 14.11.11, 12:18
        się dzieje

nasi liberałowie :-)

szykują przymusowy kartel ???
      • Gość: znakomity Re: Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek IP: *.cityconnect.pl 14.11.11, 12:25
        a tak swoją drogą, dlaczego artykuł nie jest zatytułowany : Koniec okradania NFZ i wyciągania pieniędzy z kieszeni podatników przez prywaciarzy? Czyżby wybiórcza znowu wspierała wspierających wybiórcza. Za takie dziennikarstwo już tvn24 ludzie podziekowali
        • Gość: cromm NFZ nie musi refundować leków:) IP: *.tktelekom.pl 14.11.11, 15:17
          wtedy wszyscy uświadomiliby sobie, ile rzeczywiście kosztuje "darmowe" leczenie.
          Ale paru baranów nie weszłoby do sejmu.
      • Gość: mr-2008 Re: Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 16:58
        wyświechtany temat 50 insulin.Może kupiła to w jednym miesiącu i jaki lekarz jej to przepisze. Jak brak argumentów to pojawia się temat leków za 1 grosz, a wystarczyłoby wprowadzić zapowiadaną przez Kopacz receptę elektroniczną i tematu by nie było. Ale celem tych i innych rządów i NFZ jest marnotrawstwo pieniędzy podatnika i jednocześnie coraz wyższe współpłacenie pacjenta za leki w tym ratujących życie. Biedny Polak będzie się leczył na cukrzycę tylko najtańszą insuliną bo na taką będzie go tylko stać i nie mówię tu np. o Lantusach czy Lewemirach ale o wielu innych tańszych ale jednocześnie dla niego za drogich. Profilaktyka w wydaniu NFZ też brzmi jak herezja natomiast maksymalne utrudnianie życia przez tą instytucję to polityka państwowa w naszym kraju - biurokracja pięknie się rozwija w NFZ podobnie jak ich pałace i na to jest kasa podatnika
      • Gość: balusz Re: Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek IP: *.ists.pl 14.11.11, 17:34
        Panie ZNAKOMITY, bzdury piszesz. wiem bo siedzę trochę w opisanym temacie.
        Do tej pory nie było idealnie, ale przez tą ustawe będzie jeszcze gorzej.
        Ale komu ja to tłumaczę...
        • Gość: znakomity Re: Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek IP: *.cityconnect.pl 14.11.11, 20:00
          ja nie siedze w temacie, ale swoje argumenty przedstawilem: co i jak uważam za złe, za dobre...TY chociaż "siedzisz" w temacie żadnego sensownego argumentu nie przedstawiłeś...więc to Ty bzdury piszesz i tyle.
    • Gość: ... "pan Zmyślony" <lol2> IP: *.nsystem.pl 14.11.11, 12:29
      "pan Zmyślony" buhahahahahahahaha
    • Gość: xyz Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek? IP: *.kracen.hor.net.pl 14.11.11, 12:48

"zgodnie z nową ustawą, apteki nie mają praktycznie żadnej możliwości obniżania cen leków refundowanych"

Pytanie: "A niepraktycznie mają?".
      Skoro jakąś mają, to nadal warto będzie szukać tańszej apteki.

• Gość: autor PO nas choćby potop IP: *.aster.com.pl 14.11.11, 14:10
      w nagrodę Pani Kopacz została marszałkiem.

"Tymczasem polski pacjent płaci 30 proc. ceny leków refundowanych, podczas gdy węgierski 20 proc. , słowacki 13 proc., a niemiecki zaledwie 7 proc."

www.dziennikzachodni.pl/wiadomosci/364121,ceny-lekow-jednorazowo-wzrosna-ale-potem-beda-stale,id,t.html?cookie=1
    • il_pino apteka sprzedaje jeszcze mnówstwo nierefundowanych 14.11.11, 14:53
      produktów i tu jest pole do popisu w cenach. lek refundowany przez NFZ powinien być w tej samej cenie we wszystkich aptekach - to nie hipermarket tylko leczenie i nie miejsce do tego aby osoba chora szukała apteki - wiele osób ma recepty opiewające na 100-200 PLN i szukają . teraz sprawa będzie oczywista - jak lekarz zobaczy w spisie 3.50 i powie choremu to tyle zapłaci w aptece. Tak jak wspominałem apteka może walczyć o klienta ceną innych specyfików (Polacy kupują ich bardzo duża), obsługą, kompetencja (ludzie się przecież radzą farmaceutów)
    • Gość: Tomek Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek? IP: 62.87.184.* 14.11.11, 16:21
      Tzw. wolny rynek...
    • Gość: Akaru Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek? IP: *.205.40.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.11, 17:58
      Najładniejsze i najbardziej urocze aukcje Rękodzieła Artystycznego! (KLIKNIJ W LINK)<br />
      allegro.pl/listing/user.php?us_id=22858115
    • Gość: zibi Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 21:23
      Tak nas oszukuje rządząca mafia. Będzie drożej dla dobra pacjenta.
      Dlaczego od lekarstw jest pobierany podatek VAT? Jeszcze chwila i nasz nierząd dołoży akcyzę na lekarstwa.
    • Gość: adam Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek? IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 22:55
      Jestem chory na cukrzyce. Obecnie wydaję miesięcznie na leczenie kilka groszy. Po wejściu ustawy będzie to około 200zł. Teraz mam pytanie: do leku za 1gr i tego za 50zł NFZ dokłada tą samą kwotę, w czyją kieszeń pójdzie moje 200zł? I jak społeczeństwo na tym skorzysta?
      • Gość: Bogusław Re: Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek IP: *.erydan.net 15.11.11, 00:53
        Gość portalu: adam napisał(a):
        > Jestem chory na cukrzyce. Obecnie wydaję miesięcznie na leczenie kilka groszy.
        > Po wejściu ustawy będzie to około 200zł. Teraz mam pytanie: do leku za 1gr i te
        > go za 50zł NFZ dokłada tą samą kwotę, w czyją kieszeń pójdzie moje 200zł? I jak
        > społeczeństwo na tym skorzysta?

Ano skorzysta.
        Jak Pana nie będzie stać się leczyć to kopniesz Pan w kalendarz.
        ZUS wypłaci 4 tys.pogrzebowego i na tym koniec.No a jak człowiek chory długo żyje to społeczeństwo musi go utrzymywać i leczyć.Więc koszty są duże i nie ma na inne potrzeby państwa,np.budowanie pałaców dla ZUS,US itp.Przecież tam pracują w pocie czoła zdrowi ludzie i muszą mieć wygody dla dobra ogółu.
    • freeskawiniak Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek? 15.11.11, 06:32
      Straszno i śmieszno,straszno bo trzeba mieć zdrowie żeby się leczyć a śmieszno bo na pacjencie
      będzie spoczywał obowiązek sprawdzania poprawności wypisanej recepty już to widzę ?!?!?!
    • Gość: krak Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 12:09
      nie będzie mnie stać na dalsze leczenie mam 78 lat jestem samotny ,kiedy wprowadzicie eutanazję czekam.
    • Gość: Basia Ceny leków. Koniec z szukaniem tańszych aptek? IP: *.centertel.pl 17.11.11, 11:55
      Wygląda na to, że jak drożeje wszystko to i leki drożeją finanse.wp.pl/kat,98674,title,Ceny-lekow-rosna-o-kilkaset-procent,wid,13991219,wiadomosc.html NFZ mógłby więcej refundować pacjentom, bo sytuacja jest już nieciekawa
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka