Dodaj do ulubionych

Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go...

IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 09:47
Myślę, że nauczką dla tzw. VIPów byłoby upublicznienie listy nazwisk.
A swoją drogą to ciekawe czy oni sie leczyli w tej klinice.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ruxandra Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go... IP: *.ec.europa.eu 19.10.12, 11:10
      Zgadzam sie z wyrazanymi w W KONCU! Niezwykly szkodnik to byl i mam nadzieje, ze mozna to napisac w czasie przeszlym;-)! A prominetnym pacjentom polecam wielu znakomitych urologow w Karkowie lub na Slasku
      • Gość: urolog Re: Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 23:55
        Urolodzy na Śląsku? Pierwsze słyszę. Toż tam od dziesięcioleci urologiczna pustynia. Alem się ześmial ze smiechu.
        • turpin ??? 20.10.12, 12:46
          Gość portalu: urolog napisał(a):

> Urolodzy na Śląsku? Pierwsze słyszę. Toż tam od dziesięcioleci urologiczna p
          > ustynia. Alem się ześmial ze smiechu.

To gdzie są dobrzy? (to nie zamierzona ironia, pytam się, bo mi się Rodzina w Polsce starzeje...)
          • Gość: urolog Re: ??? IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.12, 08:44

Wrocław, Warszawa, Szczecin, Lublin, Łódź?
    • Gość: ktos sie dziwi Przecież to norma w Krakówku IP: *.play-internet.pl 19.10.12, 11:11
      To normalne , zwłaszcza na UJ. Stęchlizna i życie na opinii Uniwersytetu od wieków. Niedługo rynek to zweryfikuje...ale dinozaury mają swoje dzieci wiec ryzyko spore ze nic sie nie zmieni. Młodzi zdolni ale bez układów rezygnują często z kariery naukowej i wyjeżdżają z kraju bo nie mają dostępu do grantów itp. Kraków to mniejsza wioska od Ociupinek Wielkich...czas się tu zatrzymał...
      • turpin ...pobożen życzenia co do weryfikacji 19.10.12, 13:45
        Gość portalu: ktos sie dziwi napisał(a):

> To normalne , zwłaszcza na UJ. Stęchlizna i życie na opinii Uniwersytetu od wie
        > ków. Niedługo rynek to zweryfikuje...

Niby jaki rynek? Rynek Główny znajdujący sie nieopodal, czy tzw. rynek ekonomiczny? Żaden jakoś się nie pali do zmian w tym względzie - jeden od czasów założenia uniwersytetu, drugi zaś od 1989r. Jest z grubsza, jak było.

Choć to miła wiadomość, druga taka od czasu obalenia Dynastii Klimków na Ginekologii.
      • Gość: !!! Re: Przecież to norma w Krakówku IP: *.org 19.10.12, 16:37
        NEPOTYZM to zasada numer JEDEN w tym gnoju CMUJ. medycyna na tej uczelni jest na poziomie
        bialorusi czy ukrainy o ile nie duzo nizej. nepotyzm, kumoterstwo. wydaje im sie ze nie wiadomo mik sa a to zwykla banda ciot i kolesiow po znajomosciach. nic , doslownie nic nie zawdzieczaja swoim wlasnym osiagnieciom.
        • Gość: brzdąc Re: Przecież to norma w Krakówku IP: 156.17.170.* 12.11.12, 10:27
          zgadzam się z toba bracie , trafna ocena!
    • Gość: FW Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go... IP: 31.187.12.* 19.10.12, 11:20
      Artykuł wygląda na nagonkę .Przecież każdy ma prawo do argumentowania swojej decyzji .Ile to razy protest np. związkowców skosił ze stanowiska kompetentnego szefa i zrobiono to dla tzw. dobra sprawy . Należy więc pozostawić sprawę swojemu formalnemu tokowi bo przecież dyrektor Kulig jako prawnik z tytułem doktora z pewnością wie co robi . A jeżeli ktoś chce protestować to mu wolno i nie należy tego krytykować .Tak samo jak nie powinno się snuć insynuacji w kontekście uczestnictwa w premierach kulturalnych . Po to są przepisy prawa i kompetencje odpowiednich osób aby sprawę załatwić .Ponadto warto aby dziennikarz pamiętał ,że od kontroli stosowania prawa w Polsce są sądy powszechne a nie dziennikarze czy też jakieś protestujące grupy osób ,których zdanie w tym wypadku nie ma i tak żadnego prawnego znaczenia . Tak proponuję sprawę potraktować bo tak ona wygląda i nie potrzeba rozwijać czysto hipotetycznych wątków ,że ktoś się cieszy z dymisji profesora albo ktoś nie ma sukcesów naukowych lub w klinice nie leczą dobrze .
      • Gość: ropucha Re: Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 12:40
        Widze ze jestes jednym z nich... Pewno z innej Kliniki.

Ciekawe ze Kulig nie widzi co sie dzieje w innych... jemu podleglych... Dlaczego nie kontroluje czasu pracy lekarzy i innych pracownikow. Dlaczego niektorych nie ma w pracy a sa wykazywani..Czy tylko mlode wilki w tym kraju maja elektroniczne kontrole czasu pracy? Inzynierowie, informatycy.. a szpitale -praca od 7,30 a tu o 8 odprawa(50%obecnych) o 9 tej w przychodni (pacjenci od 8,00). Kto za to placi ?? MY....MY....My... Dlatego szpitale zadluzone... to jest oczywista jedna z przyczyn. Ucza sie 6 miesiecy w domu do specjalizacji, doktoratu, habilitacji a pensja leci bo sa podpisani.... Raz w tygodniu mecza sie biedaki bo musza sie 5 razy podpisac. Wszyscy o tym wiedza i wszyscy uwazaja ze sie im to nalezy....
        Oczywiscie bedzie bunt biednych uczciwych pracownikow, ktorzy sa w pracy ale nie beda chcieli byc sprawdzani.
        Panie Kulig do roboty....Czas najwyzszy. Szpital zadluzony...
        • Gość: dr Re: Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci IP: *.su.krakow.pl 19.10.12, 13:47
          Jestem za! Tak często zostaję po godzinach żeby operować, że już widzę te wypłacone fundusze za nadgodziny!
          • Gość: Ropucha Re: Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 15:03
            Również i o to chodzi zeby płacono za rzeczywistą pracę, a nie za stanowisko
            A Ty dr nie jestes na kontrakcie jako chirurg?
            • Gość: dr Re: Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci IP: *.su.krakow.pl 19.10.12, 16:41
              Zdziwiona? Nie jestem. Tylko pensja. A za nadgodziny nikt nie płaci.
              • Gość: wielek Re: Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci IP: *.t-mont.net.pl 19.10.12, 20:54
                >>A za nadgodziny nikt nie płaci<<
                To zgłoś to do PIPy, albo sądu, a nie pisz tu bzdur.

A odnośnie jakości leczenia, to tak jak ktoś napisał wcześniej poziom jak na Białorusi. Ja swoje dziecko leczę na Śląsku , bo w Krakowie nikt nie jest diagnozować poprawnie, a tam o dziwo się da! 3 tygodnie na oddziale dziecięcym - bez rezultatu, w Katowicach 2 godziny badań i jest postawiona diagnoza - najlepiej zamknąć cały ten CMUJ.
      • turpin Gość portalu: FW napisał(a): 19.10.12, 13:54

> Artykuł wygląda na nagonkę [...itd; co widocznym wysiłkiem napisał, to napisał]

Stylistyka, ortografia ze szczególnym uwzględnieniem zasad interpunkcji i samo meritum sugerują osobę wysoko postawioną w Hierarchii Uniwersyteckiej. Lub przynajmniej mającą tzw. uzasadnione widoki na uniwersyteckie szczyty.
        • Gość: FW Re: Gość portalu: FW napisał(a): IP: 31.187.12.* 19.10.12, 14:54
          Jak ktoś dotychczas nie zauważył na forum panuje spory luz jeżeli chodzi o wypowiedzi .I słusznie bo to nie dyktando na oceny z j.polskiego tylko wyrażanie swoich opinni . Być może komuś zależy na tym aby wygładzać tekst ale niech pokaże swoją inteligencję ,która nie polega na ścisłym stosowaniu interpunkcji tylko na zupełnie czymś innym . Doradzam spróbować testu na inteligencję (dostępny w internecie ) lub wyjście spoza specjalizacji nauczyciela j. polskiego bo ta dziedzina to nie cały świat a tylko jeden z bardzo wielu przedmiotów w szkole.
          • mrawicz Re: Gość portalu: FW napisał(a): 19.10.12, 20:54
            Widocznie to Ty nie zauważyłeś dotąd, że człowiek wykształcony i z klasą zachowuje się odpowiednio do swego poziomu w każdej sytuacji, a nie jak chołota i politycy, którzy, gdy muszą, to się pocą, męczą, stękają i silą, by udawać ludzi na poziomie, a na co dzień – chamy! Więc Twoja krytyka więcej mówi o Tobie, niż o tym, co chcesz skrytykować.

Ale dobrze, że niczego nie udajesz, przynajmniej wiadomo, z kim ma się do czynienia. Kultura od święta i na pokaz, a na codzień – tzw. luz, czyli... itd.
            • Gość: FW Re: Gość portalu: FW napisał(a): IP: 31.187.12.* 20.10.12, 22:55
              Wypowiedź jest zupełnie nie na temat .Nie odnosisz się do meritum sprawy czyli do tematu tego artykułu - dymisji profesora i związanym z tym faktem sprawach. Widać na ten temat nie masz nic do powiedzenia co tylko utwierdza mnie w przekonaniu że na forum odreagowujesz swoje frutracje i strach . W mojej ocenie jesteś głupia i fałszywa co muszę podkreślić wyraźnie aby forumowicze zwrócili na to szczególną uwagę . Na forum w każdej wypowiedzi brakuje kompletu znaków interpunkcyjnych a dopier.....się akurat do mnie bo widocznie chcesz dymisji profesora lecz jako gałszywy tchórzliwy kundel boisz sie o tym otwarcie mówić . Tak postepuje typowa szuja ,która nie przedstawia żadnych merytorycznych argumentów tylko usiłuje zdyskredytować w inny sposób osobę wypowiadająca się wbrew jej ukrytycm intencjom. Kiedyś komuna akształciła w sowich partyjnych szkołach ludzi którzy pracując nieraz jako nauczyciele j. polskiego lub historii wmawiali uczniom co autor utworu chciał powiedzieć przez to co powiedział lub że bitwę pod Grunwaldem wygrał sojusz robotniczo chłopski .Brakło natomiast tak wykształconym wiedzy np. kto wygrał bitwę pod Lodi co jak widzę nie szkodzi aby nadal wypwiadać się publicznie o tym co kto powinien robić i w jaki sposób .
              A teraz do rzeczy .Aby uwiarygodnić swoje wykształcenie podaj jak wypadł wynik testu na inteligencję . Zaskoczonie ? Nie ma tam punktów za pochodzenie .
              • Gość: Ośmiornica Re: Gość portalu: FW napisał(a): IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.12, 09:08
                Jestem pewna ze nalezysz do sitwy CMUJ. Widzę, ze bronisz się uzywajac argumentow ponizej pasa. Gdyby CBA, CBS, Prokuratura, NIK w Polsce istnialy to na pewno nikt nie musialby pisac takich artykułów.
                Wszyscy czuja sie pokrzywdzeni. Ci co maja 5 etatow na kazdym pracujac 3-4 godziny. Ze juz nie sa profesorami, ordynatorami... Inni na nich pracuja.
                Inteligencie- bo rozumiem ze masz w Polsce High IQ. Zastanow się co piszesz. Gdzie w naszym kraji jest poszanowanie prawa?
                Jezdzimy na czerwonym swietle i po pijaku (to wszyscy). Jestesmy w dwu pracach na raz (tu przoduje CMUJ). Jedni pracują na innych ( tu przoduje- CMUJ) Gdzie tu jest poszanowanie prawa. Niech bedzie elektroniczny czas pracy. Ci co maja 1/8 etatu, 1/4 etatu pójdą do domu po swoim czasie pracy. Reszta- zamiast siedziec w gabinetach zeby ich nikt nie widzial bedzie musiala pracować. Zejsc na sOR etc, etc. Przykladow łamania prawa pracy w CMUJU jest 100000000%. Wszyscy o tym wiedza. Jeden szef kiedys na odprawie powiedzial- nie patrzcie na moja pensje- ja mam etat dyrektora, ordynatora, profesora, specjalisty. Wy tu jestescie do roboty- jak wam sie nie podoba- droga wolna. I uciskani niektorzy doktorzy pracuja na 1/8 etatu, cieszac sie ze za dyzury teraz gruba forsa, bo z tego zyja. I sa w pracy 6-7 godzin zamiast 45 minut, zeby robic za innych.
                I Co na to Twoje IQ, a moze ty jestes tym jednym z wielu szefow, ktorzy maja tylko na cleu te 5 etatow, i prywatny gabinet najlepiej na tyłach kliniki, żeby szybciej mogł witac Nowych Pacjentow.
                Czas najwyzszy by za wzorem innych Panstw uE- pracowac albo w Klinice albo w szpitalu, albo prywatnie.
                Problem jest taki ze przez te prywatne gabinety lekarzy z SU do innych gabinetow pacjenci nie chodza, bo przeciez im chodzi o przeskoczenie kolejki, krotki, intensywny poby w szpitalu i dobra karta informacyjna.No i jak twoje iQ- czy tylko masz mniemanie o sobie!!!
                No i jak
      • Gość: !!! Re: Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci IP: *.org 19.10.12, 16:39
        cala ta klinika cmuj to nadaje sie to corocznej kontroli jesli chodzi o poziom nepotyzmu i kolesiostwa. reka reke myje, zatrudniania po znajomosci to tam NORMA. ten profesorek temu zatrunia a tamten temu, mimo ze te ich latorosle to najczesciej mierne i marne postaci.
    • Gość: gw Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go... IP: *.multioffice.com.pl 19.10.12, 11:42
      Opiszę tylko przypadek mojej żony w tej klinice.
      Jak to z kamieniami bywa z ostrym bólem żona moja wylądowała w tej klinice jakieś 6-7 lat temu. Po stwierdzeniu, że kamienie są miała mieć na drugi dzień zabieg. Ale nie miała. zepsuła się ponoć aparatura. Widocznie dla niej bo inni pacjenci ordynatora zabiegi mieli. Miała na kolejny dzień robiony wałśnie przez córkę ordynatora wówczas stażystkę zdaje się. Pani doktor doszła do samych nerek ale kamieni nie znalazła!! Bo zeszły wczesniej same! Pewnie się nie zanm ale usg przed samym zabiegiem bym zrobił żeby wiedzieć czego szukać i gdzie. Najlepsze że dnia następnego na obchodzie lekarze poinformowali ordynatora, ze kamienie usunęli!!
      Do tego pielegniarka która była na nocnym dyzuże wszystkim jak leci pacjentom podała środki nasenne na noc. MOże tak sie robi w urologii ale to chyba dziwne. Do tego nie raczyła sprawdzić cewinka i zona niepotrzebnie męczyła się w nocy. Rano okazało się że był xle załozony. Oczywiście to już kwestia tej pilęgniarki i jej pracy ale też wiem że oddział tak funkcjonuje jak o to dba ordynator.
      To tak do Waszej wiadomości.
    • Gość: Janina Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go... IP: *.ghnet.pl 19.10.12, 11:47
      prosimy o listę prominentnych pacjentów
    • Gość: Macrin Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go... IP: *.ghnet.pl 19.10.12, 11:52
      i wielki szacunek dla Dyr Kuliga. I bardzo dobrze. Leżałem u prof. Dobrowolskiego. Najgorsze chwile w moim 35 letnim życiu. Tylko boje się, ze teraz Profesorowie będą szukać haków na dyr - bo się szanownemu Państwu miał czelność postawić. straszne to, straszny jest nepotyzm w medycnie i prawie... jesteśmy jednak dzikim krajem. Brawo Panie Kulig.
    • Gość: gg Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 12:43
      Najwyższy czas. Umiejętności zawodowe nikłe, dorobek naukowy mniejszy niż doktoranta w innych klinikach i katedrach, za to ego rozdęte do nieskończoności.
      Niech wreszcie zniknie, a innych teraz czeka olbrzymia praca budowania na nowo prestiżu krakowskiej urologii (jaki był za czasów ś.p. Bugajskiego).
    • Gość: mario Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go... IP: 93.159.152.* 19.10.12, 13:16
      BRAWO!! Miałem przez przypadek nie przyjemność leżeć na tym oddziale i wiem że to bardzo dobra decyzja. Na całe moje szczęście udało mi się przenieść pod opiekę LEKARZA od tej zgrai mądralińskich pseudolekarzy. Mam cichą nadzieję że czystka na tym oddziale jest dopiero rozpoczęta.
    • Gość: Pacjent Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go... IP: *.multi-play.net.pl 19.10.12, 14:06
      A artykuł napisała jak zwykle "obiektywna" dla spraw związanych ze służbą zdrowia pani Hajnosz...to mówi samo za siebie...ją też ktoś powinien pozbawić"stołka" bo to karykatura dziennikarstwa
      • turpin rzecz w tym, że karykatura może byc też prawdziwa 19.10.12, 14:52
        Artykuł napisany jest źle, co nie znaczy, że nie porusza kilku istotnych spraw: raczej lichej kondycji krakowskiej urologii (zwłaszcza tej uniwersyteckiej), kwitnącego neoptyzmu, Syndromu Boga tak powszechnego, że jego czasem spotykany brak dziwi, i w końcu - pewnych pozytywnych działań ze strony Dyrektora Szpitala.

Komentarz jest jak zwykle nieudolny i zadanie domowe nie odrobione.

Dobry dziennikarz postarałby się porozmawiać z samym Wylanym, z jego współpracownikami (mogliby się już nie bać, a to ci dopiero!), z dyrektorem Kuligiem, z pacjentami i z kim tam jeszcze. Bardzo dobry spróbowałby np. zebrać dane odnośnie tego ile w Krakowie robi się np. radykalnych prostatektomii czy resekcji pęcherza z rekonstrukcją i zestawić to z danymi z innych okolic w kraju i za granicą. I zadać pytanie, dlaczego?

Ciekawe też byłoby przeczytać, jak w praktyce ma wyglądać ta zapowiadana dwuwładza. Kto będzie rządził naprawdę, w tym i decydował o kluczowym dla kliniki położeniu kosza na śmieci na korytarzu (były Ordynator miał bowiem we zwyczaju osobiscie dyskutować takie sprawy).
        • mrawicz Re: rzecz w tym, że karykatura może byc też prawd 19.10.12, 17:48
          Koncepcja artykułu oczywiście trafna. Tylko, że... Te wszystkie informacje miałaby zebrać, zrozumieć i opisać p. Hajnosz??? Moża ktoś inny w GW? Wolne żarty!
          • turpin Re: rzecz w tym, że karykatura może byc też prawd 19.10.12, 19:52
            Red. Bartłomiej Kuraś by dał pewnie rady, ale on woli pisać o lepszych zbójnikach :)
    • Gość: gość Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 14:57
      teraz niech wezmą się za innych zdemenciałych ordynatorów mających pod skrzydełkami i szefujących swoim dzieciątkom
      • Gość: Ropucha Re: Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 15:05
        Popieram!!!!!
    • Gość: jacek Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go... IP: *.ghnet.pl 19.10.12, 15:10
      do szału mnie doprowadza syndrom Boga u ogromnej rzeszy lekarzy...i traktowanie pacjentów jak smieci...ludzie z lepszej gliny! sic!
      • Gość: osmiornica Re: Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.12, 09:12
        Ciesze sie ze to zauwazyles.
        Bardzo!!
    • Gość: CBA Re: Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci IP: *.tis-dialog.ru 19.10.12, 16:28
      najlepsze babsko to Halina Kwapińska na CMUJ. to dopiero jest skorumpowane babsko.
      CBA juz dawno powinno jej wejśc w dupsko.
    • big_gadu Pokazać publicznie liste nazwisk ! 19.10.12, 16:46
      Wypada pokazać publicznie listę nazwisk a nie pisac że go bronia !
      I jeszcze jak ich leczył,
      druga sprawa to zdjecie budynku,
      to jest budynek urologi ?
      • Gość: sylwek Re: Pokazać publicznie liste nazwisk ! IP: *.ip.netia.com.pl 19.10.12, 19:03
        Nie, to budynek tzw. Czerwonej Chirurgii! A tak nawiasem mówiąc to pan dyrektor powinien jeszcze spojrzeć na zjawisko nepotyzmu w innych klinikach - polecam zacząć od nazwiska jakie nosi pan dyrektor i jego rodzina ...
    • Gość: e-milka CMUJ to świetny interes [dla własnych gabinetów]. IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 17:27
      Nie mogę do końca się zgodzić, że ordynatorzy tej placówki są niegospodarni - wręcz przeciwnie, to wybitni biznesmani !!! W klinice nie ma terminów albo są bardzo odległe. Więc najpierw rejestrujesz się prywatnie u ordynatora (np. Pityńskiego z ginekologa), potem on cię wciąga "poza kolejnością" na klinikę, a potem znowu wracasz do prywatnego gabinetu (bo terminy znów odległe). I tak na samych rekomendancjach "władz" (jak nie on sam to jego kolega zajmie się tobą - Kaziu tylko wykona telefon) musisz zostawić kilka tysięcy złotych w kieszeni ordynatora. Praca w CMUJ to żyła złota dla lekarzy tam zatrudnionych !
      • big_gadu zakazu drugiej pracy nie ma ! 19.10.12, 17:34
        To jest tak wizyta raz 300 złotych, przed pare razy,po też pare razy,
        nawet z vatem to jaka kasa !

A zakazu drugiej pracy nie ma !
        • Gość: Ropucha Re: zakazu drugiej pracy nie ma ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 18:10
          Nie mają kas fiskalnych bo mało zarabiają, stad nie placa 50%podatkow Cha!!!
          W 2 godziny przyjmuja 40 pacjentow w gabinecie. A ile wykazuja, czy jest skarbowka w tym kraju?
    • Gość: bush Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go... IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 18:25
      Widzę że pani redaktor Hojnosz z uporem maniaka komentuje na swój subiektywny sposób wszystkie artykuły związane ze światem medycyny, ochrony zdrowia czy lekarzy. Problem w tym, że czytając te "artykuły" ma się odczucie, że o tematach o których pisze nie ma zielonego pojęcia a wszystkie jej opinie są warunkowane stereotypami i specyficznym sposobem myślenia. Powtórzę myślenia mało obiektywnego.
    • Gość: Zyta Bosko, ze wreszcie tam go nie bedzie IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.12, 18:37
      Leżałam 10 lat temu. Co tam już wtedy siędziało, to włos się na głowie jeży. Kobieta po 50-ce leżała 20 tygodnie czekając na operacje, bo nic nie dała. Wszyscy po niej przyjęci dużo wcześniej zostali zoperowani bo dobrze Dobrowolskiemu zapłacli.
      • Gość: qra Re: Bosko, ze wreszcie tam go nie bedzie IP: 81.6.139.* 22.10.12, 10:57
        dowody,świadkowie??Jak nie to zwykłe pomówienie grubaśna Zyto.
    • Gość: :;:; Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci go... IP: *.cela.pl 19.10.12, 23:35
      Dokładnie to co Pani piszę o środowisku lekarskim Krakowa, ale to absolutnie słowo w słowo dotyczy krakowskiej kultury muzycznej ze strony krakowskiego biura festiwalowego. Te same metody.
    • Gość: tera Re: Ordynator traci posadę. Prominentni pacjenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 16:30
      święta prawda ...na UJ jest wielu takich "mądrych '' i ''pracowitych'' pracowników którzy dawno powinni stracić posady ze względu na niekompetencję ,buractwo i ogólnie za nielubienie ludzi

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka