Gość: Grzegorz IP: *.centertel.pl 20.03.13, 09:45 Jakie dane trzeba podac, by sie zalogowac? Czy np. moj szef albo ktos z mojego banku tez bedzie mogl sobie moja medyczna historie obejrzec? Tak z ciekawosci pytam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krakus Re: Jak i za ile cię leczyli? Sprawdź swoją medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 11:40 Będziesz się musiał zgłosić do NFZ, tam przydzielą Ci login i hasło. Po zalogowaniu nie zobaczysz swojego nazwiska, tylko przypisany numer. Nie będzie zatem możliwości przeglądania historii chorób kolegów, szefów, podwładnych, sąsiadów, wrogów, przyjaciół i teściowej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik NFZ Re: Jak i za ile cię leczyli? Sprawdź swoją medyc IP: 195.206.126.* 20.03.13, 11:44 Aby uzyskać dostęp do osobistych danych w ZIP wystarczy złożyć wniosek w oddziale NFZ (w Krakowie przy ul. Batorego 24) – możliwe to będzie od czerwca. Zainteresowana osoba otrzyma zabezpieczony login i hasło (hasło trzeba będzie od razu zmienić) do swojego portalu. I tylko ona będzie miała do niego dostęp. ZIP jest bezpiecznym systemem. Na serwerze ZIP nie są przechowywane dane osobowe pacjentów, tj. imię, nazwisko, adres, nr PESEL. W aplikacji ZIP, do której dostęp można uzyskać poprzez przeglądarkę internetową również nie są wyświetlane dane osobowe. Dane zawarte w aplikacji ZIP bez powiązania z tymi informacjami są danymi o dużym stopniu ogólności i tracą cechy danych osobowych. Na podstawie tych danych nie jest możliwe zidentyfikowanie osoby, której one dotyczą. Oczywiście użytkownik powinien zastosować kilka zasad korzystając z ZIP-a: należy chronić swoje dane dostępowe (login i hasło), przechowywać w bezpiecznym miejscu, nie udostępniać ich osobom trzecim. Jeżeli nie udostępni Pan nikomu swoich danych, będzie miał do nich dostęp tylko Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Jak i za ile cię leczyli? Sprawdź swoją medyc IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 27.03.13, 12:43 trochę nie teges, że trzeba będzie iść po numer i login do nfz-u. a jak nie będą dawać od ręki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koment Lekarze to idcioci i frajerzy IP: 149.156.58.* 20.03.13, 12:10 Super! To naprawdę kapitalne narzędzie!. Porada lekarza specjalisty laryngologa 32 PLN (jak u Pani Redaktor). Wymiana płynu hamulcowego (tylko koszt robocizny) - 60 PLN. Tak trzymać. Lekarze to naprawdę skończeni idioci i frajerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Lekarze to idcioci i frajerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 12:32 Gość portalu: koment napisał(a): > Super! To naprawdę kapitalne narzędzie!. Porada lekarza specjalisty laryngologa > 32 PLN (jak u Pani Redaktor). Wymiana płynu hamulcowego (tylko koszt robocizny > ) - 60 PLN. Tak trzymać. Lekarze to naprawdę skończeni idioci i frajerzy. No niezupełnie bo porównujesz zakup hurtowy z detalicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Można go porównać do Facebooka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 12:33 "Można go porównać do Facebooka." kto wymyślił takie porównanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Można go porównać do Facebooka IP: *.1.ftth.classcom.pl 20.03.13, 12:43 Można go także porównać do kalafiora, to wolny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatali Re: Lekarze to idcioci i frajerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 20:18 Niezupełnie -ponieważ LEKARZE nie mają kas fiskalnych...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Lekarze to idcioci i frajerzy IP: *.multi-play.net.pl 20.03.13, 14:42 Oj nie martw się. Twój mechanik nigdy sobie takiej "chałupy" nie wybuduje jak lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Lekarze to idcioci i frajerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 17:25 Pokaz mi mechanika samochodowego ktory nie mieszka w bloku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Lekarze to idcioci i frajerzy IP: *.232.233.18.feuvert.pl 20.03.13, 15:34 Tylko ze mechanik wykona wyminę w 60 minut a u lekarza wizyta 10-15minut. 32x średnio 5 na godzinę to 160. każdy mechanik chciałby zarabiać 160/h. Pamietaj ze jeszcze możesz zapłacic z własnej kieszeni 100 z wizytę. Ludzie to jest super narzedzie żeby sprawdzac czy lekarz to złodziej. 100x5 wizyt na godzine 500 plus 160 to daje 660zł. sredni lekarz pracuje ok 5 godzin to suma 3300zł za dzinne pracy w niby prywatnej przychodni. Srednio pracuje(nagania) prywatnie 3razy w tygodniu czyli 12dni w miesiacu. to daje 39600. połowa to zysk prywatnej przychodni. czyli zarabia ok18000. No dobra 10000zł. Praca w szpitalu to tylko 4000. Ale to praca w której zdobywa klienta do prywatnej poradni. Ludzie i oni mówia ze zle zarabiaja? KPINA Super tak dalej. Teraz to zapłaca za wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
starszydziadek Re: Lekarze to idcioci i frajerzy 20.03.13, 16:36 No to życzę ci byś przyszedł do lekarza zainfekowany z gorączką,półprzytomny i zanim zostaniesz zbadany-czas minął-wypad-następny proszę.Wizyta powinna trwać co najmniej 30 minut(jeżeli nie jest to tylko formalność papierkowa).A dobry mechanik wymieni płyn hamulcowy 15-20 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Re: Lekarze to idcioci i frajerzy IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 21:41 A gdzie masz taką przychodnię w której lekarz pierwszego kontaktu poświęca 30 minut pacjentowi? :) Nie licząc oczywiście części emerytek i znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micheasz Re: Lekarze to idcioci i frajerzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.13, 12:06 Tylko od niesprawnego auta mechanik się nie rozchoruje, chyba, że przez swoje zaniedbanie (bo go przewieje) Natomiast od chorych pacjentów lekarz jak najbardziej może i rozchorowuje się, zwłaszcza ci pierwszego kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Lekarze to idcioci i frajerzy IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 27.03.13, 12:45 "Porada lekarza specjalisty laryngologa 32 PLN (jak u Pani Redaktor)" a gdzie to tacy tani specjaliści są? u mnie wizyta u laryngologa 80 zeta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Jak i za ile cię leczyli? Sprawdź swoją medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 14:12 > Czy np. moj szef albo ktos z mojego banku tez bedzie mogl sobie moja medyczna h > istorie obejrzec? Masz swój bank? I wciąż masz szefa... Dziwne - chyba że "twój szef" jest twoim pracownikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Jak i za ile cię leczyli? Sprawdź swoją medyczn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 16:52 Rzygać się chce jak się czyta subiektywne wypociny pani Hajnosz. Jej nienawiść do lekarzy jest tak ogromna, że nie potrafi nawet na chwilę jej przytłumić i nie wtrącić jakiegoś złośliwego komentarza. Tutaj twierdzi, że lekarze próbowali za wszelką cenę uniemożliwić pacjentom wgląd w ich świadczenia medyczne... większej bzdury nie słyszałam, nawet byłoby to śmieszne, gdyby nie fakt, że takie artykuły czytają ludzie, którzy w nie wierzą. A chciałam tylko przypomnieć pani Hajnosz, że lekarze od dawna walczą o wprowadzenie centralnego rejestru świadczeń medycznych, w który wgląd mieliby także oni sami, bo często zdarza się, że pacjent (zwłaszcza starszy, czy np nieprzytomny, przywieziony "z ulicy") nie wie na co się leczy i jakie leki przyjmuje, co jest często kluczowe przy wprowadzaniu nowych leków. Taki rejestr byłby dużym ułatwieniem. Wprawdzie na razie nfz skupił się tylko na wycenie usług, ale liczę na to, że wkrótce będzie tam też można znaleźć także informację o leczeniu - wyjdzie to na dobre i pacjentom i lekarzom. Ale co tam, łatwiej sobie poużywać, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakkk Jak i za ile cię leczyli? Sprawdź swoją medyczn... IP: *.multi-play.net.pl 20.03.13, 18:02 z życia wzięte obserwatorpolityczny.pl/?p=9095 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Jak i za ile cię leczyli? Sprawdź swoją medyczn... IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 18:25 Swoja droga, ciekawe ile mikro afer wyjdzie na jaw - ja to w sumie nie jestem pewien czy jakas przychodnia albo dentysta nie wpisuje na NFZ wizyt na moje konto ktorych nie bylo... W czerwcu mam nadzieje ze sie przekonam ze nie, o ile oczywiscie bedzie historia wstecz a nie tylko od czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Jak i za ile cię leczyli? Sprawdź swoją medyczn... IP: *.zax.pl 20.03.13, 18:39 W ogóle mnie nie leczyli, tylko czekali aż wreszcie zdechnę. Bo nie dałem w "łapę". Na szczęście przetrzymałem niedouczonych i chciwych konowałów i po pół roku wyszedłem. Zmaltretowany, ale żywy. Oddział endokrynologii, szpital im. Narutowicza, Kraków. OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM TĘ UMIERALNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Brednie pseudodziennikarki 21.03.13, 12:07 >Tego typu potencjalne możliwości tkwiące w informatyzacji NFZ budzą lęk w >świadczeniodawcach, stąd protesty na początku roku środowiska medycznego przy >wprowadzaniu systemu potwierdzania ubezpieczenia pacjentów. Zablokowanie tego >pierwszego elementu wysadziłoby w powietrze cały nowy system nadzoru. Na szczęście nie >udało się. System potwierdzania ubezpieczenia o którego wbrew zapisom ustawowym (!) nfz nie wprowadził przez wiele lat od początku działania (najpierw kas chorych) został wprowadzony w dużej mierze DZIĘKI protestom i żądaniom lekarzy przy okazji problemów związanych z ustawą refundacyjną i problemami pacjentów których ani nfz ani mz nie mogły mimo wielkich wysiłków czynionych rękami takich jak p. Hajnosz (pseudo)dziennikarzy zwalać na lekarzy. Ale takie artykuły czytają ludzie który nie muszą się orientować. Generalnie to nazwisko praktycznie gwarantuje nierzetelność informacji dotyczącej opieki zdrowotnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jak i za ile cię leczyli? Sprawdź swoją medyczn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.13, 19:36 32 zl placi nfz za porade specjalistyczna, lekarz dostaje z tego w zaleznosci od miejsca ok 40-50% jesli pracuje na kontrakcie, co znaczy, ze wystawia co miesaic fakture przychodni, a nastepnie jeszcze od twj kwoty placi podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryzjer Jak i za ile cię leczyli? IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.03.13, 16:25 32,40 zł za konsultacje, badanie gardła i nosa? No u mnie najprostsze strzyżenie męskie kosztuje 35 zł. Jak dobrze że się nie dostałem na medycynę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Jak i za ile cię leczyli? Sprawdź swoją medyczn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 17:59 "Weźmy choćby ortopedyczną aferę z ostatnich dni. Szpital pod Warszawą brał pieniądze za zabiegi od pacjentów, a jednocześnie wystawiał za nie rachunki do NFZ. W ten sposób za każdego chorego kasował podwójnie" Czy nikt autorki nie poinformował, że za rozpowszechnianie pomówień grozi do 2 lat więzienia? Cała afera jest zmanipulowana, a wobec tvn i wyborczej, która o tym trąbiła ( i jakoś dziwnie już nie trąbi...) złożone zostało zawiadomienie o przestępstwie. Odpowiedz Link Zgłoś