GoĹÄ: Gosc1996
IP: *.dynamic.chello.pl
10.03.16, 21:45
Witam, mam 19 lat i od jakiegoś czasu zmagań się z pewnym problemem. Zaczęło się dwa lata temu,kiedy to któregoś dnia bardzo bolała mnie głowa i prawe oko. Na następny dzień obudziłam się z opadniętą powiek tego oka i lekkim niedowładem prawej ręki (oko też prawe). Dodatkowo jeszcze ból głowy, jakby ktoś uderzał w moją potylice. Od razu rodzice wzięli mnie do neurologa,ten dał skierowanie do szpitala,gdzie zrobiono mi wszystkie badania w tym rezonans, który nie wykazał żadnych zmian w mózgu. Lekarze nie znaleźli przyczyny tego co mi się stało i wypuścili mnie do domu. Jakieś pół roku później gdy paliłam shishe nagle poczułam, że zaczyna coś się ze mną dziać, świat zaczął mi wirować, czułam, że się osuwam na ziemię i tracę świadomość. Sytuacja trwała dosłownie 5 minut, a potem wszystko juz było w porządku. Takie zdarzenie powtórzyło się kilkukrotnie w momencie gdy miałam wzmożony wysiłek fizyczny lub właśnie gdy zapaliłam shishe lub papierosa. Dodam, że nie palę na codzień, tylko raz na jakiś czas i nie przy każdym papierosie mi się tak zdarza. Dodatkowo w ostatnim czasie często budze się w nocy kilkukrotnie z powody zdretwialej prawej ręki i okropnego bólu w łokciach. Czy ktoś mógłby mi polecić, jakie badania mogę zrobić, żeby dowiedzieć się co jest tego przyczyną.
dodam jeszcze, że często mam niskie ciśnienie ( najczęściej 90/70 lub 60) puls waha się między 60 a 70-80. Wiecznie zimne dłonie i stopy.