Dodaj do ulubionych

Utrata przytomności, dretwienie rąk

IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.16, 21:45
Witam, mam 19 lat i od jakiegoś czasu zmagań się z pewnym problemem. Zaczęło się dwa lata temu,kiedy to któregoś dnia bardzo bolała mnie głowa i prawe oko. Na następny dzień obudziłam się z opadniętą powiek tego oka i lekkim niedowładem prawej ręki (oko też prawe). Dodatkowo jeszcze ból głowy, jakby ktoś uderzał w moją potylice. Od razu rodzice wzięli mnie do neurologa,ten dał skierowanie do szpitala,gdzie zrobiono mi wszystkie badania w tym rezonans, który nie wykazał żadnych zmian w mózgu. Lekarze nie znaleźli przyczyny tego co mi się stało i wypuścili mnie do domu. Jakieś pół roku później gdy paliłam shishe nagle poczułam, że zaczyna coś się ze mną dziać, świat zaczął mi wirować, czułam, że się osuwam na ziemię i tracę świadomość. Sytuacja trwała dosłownie 5 minut, a potem wszystko juz było w porządku. Takie zdarzenie powtórzyło się kilkukrotnie w momencie gdy miałam wzmożony wysiłek fizyczny lub właśnie gdy zapaliłam shishe lub papierosa. Dodam, że nie palę na codzień, tylko raz na jakiś czas i nie przy każdym papierosie mi się tak zdarza. Dodatkowo w ostatnim czasie często budze się w nocy kilkukrotnie z powody zdretwialej prawej ręki i okropnego bólu w łokciach. Czy ktoś mógłby mi polecić, jakie badania mogę zrobić, żeby dowiedzieć się co jest tego przyczyną.
dodam jeszcze, że często mam niskie ciśnienie ( najczęściej 90/70 lub 60) puls waha się między 60 a 70-80. Wiecznie zimne dłonie i stopy.
Obserwuj wątek
    • Gość: 196... Re: Utrata przytomności, dretwienie rąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.16, 22:57
      naprawdę szukasz rady na forum, a nie u lekarza?
      mój ty smutku, ależ tępa młódź się nam trafiła - w dodatku to ona będzie wypłacać emerytury mojemu pokoleniu :(
    • Gość: Gosc1996 Re: Utrata przytomności, dretwienie rąk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.16, 09:34
      Regularnie co pół roku chodzę do neurologa jednak za każdym razem słyszę, że wszystko ze mną w porządku, że to kwestia tego,że organizm jest młody, jeszcze się rozwija,a poza tym rezonans nie wykrył niczego niepokojącego wiec jest ok. Tak wiem, powinnam zmienic lekarza, zrobiłam to już dwa razy i wszyscy do tej pory zgodnie twierdzą to samo. Nie oczekuję,że ktoś mi tutaj postawi diagnozę ale liczę na małą podpowiedź ,w którym kierunku szukać bo jest to dla mnie mimo wszystko niepokojące. Myślę, że nie Panu/Pani oceniać poziom mojej inteligencji :-)
      Pozdrawiam
      • stracatella Re: Utrata przytomności, dretwienie rąk 15.07.16, 00:30
        Miałaś eeg? Może też tak się objawiać padaczka albo migrena. Niestety TIA również. Poza tym jest szereg chorób które niespecyficznie się zaczynają i dopiero kolejne objawy pozwalają postawić diagnozę. Powinnaś jeszcze pójść do innych lekarzy. To, że dwóch nie wie, albo nie chce dociekać nie znaczy że wszyscy będą szli tą samą drogą
        Pzdr
    • Gość: bezuchna Re: Utrata przytomności, dretwienie rąk IP: *.play-internet.pl 29.04.16, 00:46
      Witaj?? ja trochę mam podobne objawy... a dokladnie omdlenia nagle i bez powodu... chodzilam sprawdzalam badalam i nic... do czasu gdy nie zemdlalam w samochodzie i spowodowalam wypadek... wtedy dziwnym trafem dalo sie porobić specjalistyczne badania bez czekania i wyrazu twarzy lekarzy ze cos zmyslam albo jestem hipohondryczką...

Potrzebny tu kardiolog... tak mi sie wydaje skoro od strony glowy jest ok. Ja mialam poza badaniami glowy: usg serca, ekg, holter, usg tętnic szyjnych, rtg odcinka szyjnego, badania z krwi w tym potas, sód itp. oraz tilt test. Diagnoza postawiona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka