Dodaj do ulubionych

Hospicjum św. Łazarza-proszę o opinię

12.12.08, 21:24
Czy osoba, która jest w terminalnej fazie nowotworu, nie może się samodzielnie
poruszać, jest karmiona dojelitowo będzie tam miała godną człowieka
umierającego opiekę?
Obserwuj wątek
    • Gość: teresa Re: Hospicjum św. Łazarza-proszę o opinię IP: *.134.148.193.static.crowley.pl 12.12.08, 21:54
      Moja mama również w fazie terminalnej kiedy znalazła się w Hospicjum
      miała tam bardzo dobrą, fachową i całkowicie bezinteresowną opiekę,
      wszystko z godnością i po ludzku. Spotkaliśmy naprawdę wspaniałych
      ludzi,którzy pomogli nam przetrwać ten trudny okres, to było kilka
      lat temu ale mam nadzieję, że tak jest tam dalej.
      • Gość: Katarzyna Re: Hospicjum św. Łazarza-proszę o opinię IP: *.compower.pl 24.11.13, 12:12
        Jak mozecie to zaopiekujcie sie bliską osoba do końca w domu. Oni wykanczaja ludzi ktorzy nie wstają już z łózka. Ciagle zastrzyki bez zadnej kroplowki i karmienia. Caly oddzial spi 24 na dobe nikt im nie krzyczy maja spokoj. To byl najwiekszy nasz blad w zyciu ze mama tam trafila. Wytrzymala u nich klko dwie doby. Wykonczyli moja mame.
        • Gość: XYZik Re: Hospicjum św. Łazarza-proszę o opinię IP: *.bar1.Brussels1.Level3.net 21.01.14, 14:05
          to prawda ;-( usypiają Ludzi... Tak zmarła moja Babcia walczyła o życie chciała jeszcze się poruszać, rozmawiać. Takie zachowanie było niewygodne więc zamiast jedzienia czy jakiejkolwiek pomocy dostawała leki usypiające I głupiego jasia. Trudno o tym zapomnieć. To okrutne, bezduszne miejsce...
          • Gość: wiki Re: Hospicjum św. Łazarza-proszę o opinię IP: *.143.citypartner.pl 22.01.14, 15:36
            Wy macie chyba cos z głowami ... czas się leczyć.
            • Gość: ijot Re: Hospicjum św. Łazarza-proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 12:31
              fakt,chyba jaśnie państwo nie było 24 godz, przy chorym na raka w domu! a jak nadchodzi krytycznt stan to tylko patrzeć jak cierpi bez kroplówki,bez dożywiania.nie żal wam bliskich tak okrutnie umierających????
              Ja teraz jestem z mamą już nie wiem czy żyję,nie śpię,nie jem,padam na twarz.pozdrawiam
          • Gość: Real Re: Hospicjum św. Łazarza-proszę o opinię IP: *.204.108.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.05.23, 18:42
            Zgadzam się ją to bym to zgłosiła do praw pacjenta rodzina powinna być informowana jakie leki chorzy dostają i wgląd do dokumentacji
        • Gość: on30 Re: Hospicjum św. Łazarza-proszę o opinię IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.15, 23:18
          nie wiesz co piszesz. Jak można wykonczyć kogoś kto mając raka nie wstaje już z łóżka.?? Nawet sobie nie wyobrażasz co oznacza opieka nad konającym na nowotwór w domu. Nie wesz jakie cierpienie gotujesz takiej osobie, Co do karmienia to kompletna bzdura - możesz karmić chorego a jak ciebie nie ma to robi to personel. Natomiast obowiązuje zasada, że jeśli chory odmawia przyjmowania posiłków i płynow to nie jest karmiony na siłę. Ja musiałem oddać najbliższą osobę do hospicjum Sw. Łazarza bo nie mogłem patrzeć jak cierpi a dodatkowo samemu nie jest się w stanie zapewnić takiej osobie chociażby namiastki godnego odejścia. Nigdy nie było tam problemów z kroplówkami ani z posiałkami. Były serwowane nawet jak chory odmawiał ich przyjęcia. Natomiast zawsze podawano leki przeciwbólowej w tym morfinę. Do tego niesamowita empatia personelu (może z jednym wyjątkiem) spowodowała że dużo łatwiej było przejść przez agonię i choremu i nam, Liczyłeś że wyleczą Ci w hospicjum mamę? gdyby była taka możliwość to trafiłaby do szpitala a nie do miejsca gdzie po prostu można godnie umrzeć.
          • b.grabowskaa Re: Hospicjum św. Łazarza-proszę o opinię 13.11.16, 14:56
            To prawda to anjlepsze hospicjum Umierała tam moja kuzynka i opieka i spokój i ciepło jakie jej dali to mega pozytyw Leki uspokajajace podajamw konsultacji z rodziną, karmią i pielęgnują i rozmawiaja po imineniu z,każdym pacjentem nawet jak nie kontaktuje to oni moaia mówią mile rzeczy do niego Brawo za poświęcenie i siłę Mozna o każdej porze byc z bliska osobą nie robi problemów Wielkie dzieki wszystkim pracujacym tam Ludzie wplacajcie pieniążki nawet nieduze na ich konto bo warto Wdzieczna za pomoc i okazana troske kuzynce Beata
        • Gość: Matylda 88 Re: Hospicjum św. Łazarza-proszę o opinię IP: *.centertel.pl 28.02.23, 12:58
          Zgadzam się. Brakempatii .z człowieka robiła się roślina. Oddaliśmy najbliższą osobę i gdybym wiedziała jak tam jest naprawdę w życiu bym po raz drugi tego nie zrobiła. Umieralnia tak ta instytucje mogę nazwać z czystym sumieniem. Omijajcie to miejsce szerokim łukiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka