Dodaj do ulubionych

Gdzie zrobić dobrze implanty zębów?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 15:08
Mam dużo braków w zębach, zaczęlo się od jednego usunięcia i niestey z każdym
miesiącem okazywało się, że moje zęby są w coraz gorszym stanie, podeszły
ropą, straciłem ich 8 w odcinku przednim. Bardzo ubolewam nad tą stratą, nie
potrafie się z tym pogodzić że w wieku 28 lat mógłbym nosić protezę.
wyczytałem w internecie że można zrobić implanty, które zastapią naturalny
korzeń. Na pewno było by to dla mnie wspaniałe rozwiązanie. Akurat czytałem o
implantach na stronie Gabinetu Cichoń(mają dokładnie opisane). Czy mogłby się
ktoś podzielić opinia na temat wykonywania zabieguimplantacji w tym gabinecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: irek Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.multi-play.net.pl 17.04.09, 18:02
      Czy możecie polecić jakieś gabinety w Krakowie? pytanie o koszty, bo nic się
      tutaj nie pojawiło a wiemy, że wstawienie implantów nie należy do najtańszych
      zabiegów. Ile płaciliście?
      • Gość: Arek Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 20:05
        Ja polecam DentalPark , zakładałem tam implant , zabieg robił dr Sumara , nic
        nie bolało ,wszystko o.k. lekarz profesjonalista i nie ździerca.
        • Gość: ania Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:10
          Arek! Ile kosztuje taki jeden implant w Dentalparku? Chodzi mi o koszt całości (konsultacje, wyrwanie, implant, koronka). Czy zrobili bezpośrednio po wyraniu zęba czy trzeba było czekać (chodzi o dwójkę, a więc mały korzeń). Czy na pierwszą wizytę trzeba czekać?Proszę o konkretne informacje bo mam nóż na gardle!
          • Gość: Grzegorz Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 13:01
            Aniu, polecam Ci Stomatologię Cichoń, robiłem tam 6 implantów- Nobel - dostałem 1o lat gwarancji na każdy. Koszt wszczepienia jednego 3000zł- 3500zł, cene konsultacji 100 zł, odjęli mi od kosztu implantów, nie było żadnych dodatkowych opłąt za wizyty kontrolne czy ściągnięcie szwów. Bardzo rzetelny personel! Ważne też dla mnie było to że w gabinecie było bardzo czysto, bo wiem że w czasie takich zabiegów msi byc zachowana sterylność. Najważniejsze było jednak to,że zabieg był krótki, bezbolesny . Prawdziwi profesjonaliści.
            • Gość: MMM Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.13, 18:16
              Grzegorzu mam pytanie. Czy podana przez ciebie cena dotyczy wszczepienia samego implantu czy całości tzn implantu wraz z odbudowanym na nim zębem? Z góry dziekuję za odpowiedź.
        • Gość: nol98 Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: 193.108.73.* 04.05.10, 12:09
          Nie sumara zaplłaciłem jak za zboże naprawdę. Ponadto miałem jakieś
          powikłania.
      • ewelina12398 Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? 27.05.22, 11:38
        Ja robiłam implanty u dr Balczyńskiego, znajoma mi poleciła, że najlepszy implantolog w Polsce. Tak to prawda, po prostu świetny lekarz. Zgadza się implanty nie są tanie, ale to ważna inwestycja, dlatego uważam, że warto zainwestować i aby zrobił je profesjonalista. Tam gdzie ja robiłam w scandinavian clinic jest możliwość na raty, także dodatkowy plus. jestem bardzo zadowolona i bardzo polecam.
    • Gość: Tadek Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 23:13
      Ja nie polecam. Kompletny brak podejścia.
    • Gość: Memo 500 Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.09.09, 15:14
      Ja robiłem w BJB, był anestezjolog komfortowo i nic nie bolało. Koszty za
      implant podobne jak powyżej. Mogę polecić. Więcej na www.bjb.net.pl
    • Gość: mar35 Odradzam Majewskiego - zdecydowanie IP: 193.108.73.* 26.04.10, 09:42
      Dr Majewski czy trzeba czy nie trzeba wkręca implanty, jak popadnie.
      Co wiecej,pomimo że ma zniżkę na ich zakup 50 proc. to i tak w
      Krakowie jest najdroższy. Pacjent - który jak usłyszał cene za
      zabieg to spadł.
      • Gość: roman Re: Odradzam Majewskiego - zdecydowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 18:38
        Rzeczywiście kaszana totalna. Chciał mi założyć implant gdzie go nie potrzebuję a nie zwrócił uwagi na inne problemy.
    • freekruszynka Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? 18.10.10, 14:54
      Tego typu "zabieg" musi kosztować i lepiej się z tym pogodzić. Wszelkiego rodzaju oszczędności odbijają się później na wizualnym wyglądzie naszego uśmiechu:( Te dziąsła podchodzące pod górę - koszmar. W Krakowie dobrze wstawiają implanty na Zwierzynieckiej( Alfa Dental) , można sprawdzić.
      • Gość: bemolcis Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 00:04
        Ponieważ jestem 3 dni po zabiegu (rok temu miałam wszczepiony jeden implant) mogę szczerze polecić dr Jawora (Stomatologia Długosz z ul. Limanowskiego) .
        Po pierwszym byłam bardziej obolała ,teraz po dwóch tabletkach przeciwbólowych które lekarz dał mi zaraz po zabiegu, mogę powiedzieć ze nie boli.
        • freekruszynka Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? 05.11.10, 13:09
          Odczucia są tak naprawdę bardzo różne. Jeden nie będzie mógł wytrzymać z bólu a drugi prawie go nie odczuje. Faktem jednak jet,ze dobrze zrobiony implant jest tego wart. Mam znajomą, która w bardzo młodym wieku zdecydowała się na mostek( był o wiele tańszy niż implant), dzisiaj wstydzi się uśmiechać
      • Gość: farawyfromhome Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 16:52
        muszę się zgodzić z moją przedmówczynią, że taki zabieg kosztować musi, no i też ważne jest żeby było dobrze zrobione. Ja jakbym potrzebowała takiej usługi to tylko do Galerii Uśmiechu bym się zgłosiła.
        • Gość: joanna923 Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 15:11
          No to ja zgłosiłam się do Galerii Uśmiechu bo potrzebowała takiego zabiegu i zęby mam ale w kieszeni .... nie polecam!!!
    • Gość: bogdan Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.204.69.133.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.07.11, 20:19
      Implanty to nie jest prosta i tania sprawa. Ważne żeby znaleźć dobry gabinet i profesjonalnego implantologa który wykona dobrze swoją robotę. Ja znalazłem taki gabinet w gdańsku mimo że tam nie mieszkam i musiałem dojechać myślę że było warto. Klinika nazywa się kryspin-dent, operowała mnie doświadczona pani dr a materiały z których zrobiono implanty były najwyższej jakości. Jednym słowem to dobrze wykonana robota. Co do samego gabinetu to polecił mi go mój dentysta, tak się złożyło że jezdził do nich na jakieś specjalistyczne szkolenia więc wiedział że się na nich nie zawiode.
    • Gość: Mirka Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.12, 17:54
      Ja polecam klinikę stomatologiczna Artodonto i dr Nicolasa Hana. Dr z kilkunastoletnim doświadczeniem. Zaczynał jako jeden z pierwszych na polskim rynku.
      W klinice panuje świetna atmosfera. Pacjent jest bardzo dobrze traktowany.
      Mi wszczepiono implant ponad rok temu. Jestem bardzo zadowolona zero komplikacji. Ząb wygląda jak mój własny.
      POLECAM!
      • Gość: darkpl Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: 193.59.45.* 06.04.12, 01:29
        Ja powiem tak mialem wstawiony 1 implant 5-ki +ponowną resekcjie 4 razem z wsczyknięciem jakiegoś środka kościo twórczego operacjia trwała niewiem dokładnie ale podejrzewam 30-45 min(miałem zamnkniete oczy z powodu zakrwawionych rękawiczek lekarzy nie lubię krwi) znieczulenie miejscowe. Przez 4 dni bralem non stop proszki przeciw bólowe(odradzam stosowanie leki firmy bayern w przeszlosci firma wzbogaciła się testując różne substancjie na ludziach będących w np. w oświeciumiu !!!)ja uzywałem ibuprom przekraczając magiczną 4 lek nie był potrzebny a po 8 dniach zdięcie szwów zdecydowanie lepiej okres zrastania się implantu z kością 5-6 miesięcy obecnie mam 4-ty :-) zobaczymy jak dalej należy pamiętać aby utrzymywać najwyższy poziom chigieny w jamie ustnej ci co palą,piją alkohol muszą przestać ja przez pierwsze 2 tygodnie stosowałem eludril i elugel + bardzo ale naprawde bardzo miękka szczoteczka(specialna trudno dostępna) do szorowania implantu u mnie kosztował 2000 zł jesli się przyjmie to korona bedzie gdzies kosztować 2200 czyli łacznie sam koszt wstawienia nowego zęba ok. 4200 bez dojazdów zdiecić i itp. jak uzbieram pewną kwotę to wstawię drugi :-)
        potrzebne są badania:
        morfologia krwi razem z pełnym rozmazem,OB,czas krzepnięcia krwi,zdjięcie tam gdzie ma być ząb

WYPOWIEDZIAŁEM SIĘ PONIEWAŻ WIEM ZE INNE INFORMACJIE SĄ NIE PRECYZYJNE I NIEZBYT REALNE (STRONA ZAMIESZCZENIA KOMENTARZA JEST PRZYPADKOWA)
        mam nadzieje ze wielu ludzią się przyda takim jak ja ktorzy pragną znaleć jak najszybciej odpowiedz w internecie na sowje pytanie

Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? nie odpowiem bo nie wiem :-)
    • Gość: Gość Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 23:28
      Jeśli implanty, to tylko w ENEL MED! Polecam dr Cichosz lub dr Gontarczyk.
      • Gość: Hubsoner Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.19, 11:11
        Enelmed wciąż najlepszy pod tym względem, nie wyobrażam sobie załatwiania tego gdziekolwiek indziej. Dwa implanty już były robione i nie mogę narzekać.
    • Gość: roman Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 18:35
      Tylko u borczyka. Miałem odbudowywaną kość i zakładany implant przez doktora Maćkowiaka.Doktor Borczyk był przy zabiegu.Implant w 10 min! Jedna tabletka przeciwbólowa. Zero obrzęku.Zrozumienie moich obaw i wytłumaczenie.Jestem brdzozadowolony, pomimo, że bałem się zabiegu.
    • Gość: gosia Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.12, 13:30
      jeśli implanty to tylko Dr Kuchta!!!! Chirurg i implantolog z naprawdę długoletnim doświadczeniem.
      Nikt nie chciał się podjąć zabiegu . Tylko tam uzyskałam pomoc profesjonalną i jestem zadowolona z rezultatu bardzo!!!!!
      Warunki zabiegu szpitalne, czysto, miło i profesjonalnie. Znakomity anestezjolog!!!!
      • kalkab Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? 23.10.12, 21:35
        Ja mam implanty zrobione przez doktora Łyszczarza. Miałam pecha i nie wyrosły mi górne dwójki- więc najpierw miałam aparat (a właściwie dwa- na górze i na dole) i prostowane zęby u Pani doktor Justyny, a potem doktor Robert zrobił mi implanty dwójek i wreszcie mogę się normalnie uśmiechnąć.... Polecam tę parę znakomitych dentystów i ich gabinet Veronadent. To naprwdę super specjaliści. A w dodatku bardzo mili i serdeczni!
    • Gość: JessieJet Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.82.22.10.szara.net.pl 07.12.12, 11:24
      Ja korzystałem z usług dra Ayman Abdel-Haq w Dentestetice. polecam! Dobry kontakt z lekarzem, miłe miejsce, przyjazne otoczenie. Wstawianie implentów też poskutkowało u mnie spadkiem wagi, gdyż na początku trudno było z jedzeniem różnych potraw. Ale to akurat traktuję na plus :)
      • Gość: gość portalu Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 18:36
        Zwiedziłem kilka krakowskich klinik dentystycznych i z takim doświadczeniem wnioskuję że w Luxdentica otrzymałem naprawdę fachowa poradę.Jestem już po zabiegu wprowadzenia implantu wraz z dobudowa nowej kości.Byłem zaskoczony bo po zabiegu praktycznie brak bólu.Polecam to miejsce.Zabieg wykonał dr Dariusz Wilisowski.
        • Gość: Andrzej Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 17:46
          Dla wszystkich tych którzy zastanawiają się gdzie robić implanty moja rada jest taka: nie robić w gabinetach które się tym nie zajmują na co dzień. Miałem kilka lat temu wszczepiane implanty które później okazały się być jakimiś chińskimi podróbkami. Oczywiście pani doktor która mi je zakładała umyła ręce i powiedziała że pewnie taka jest moja fizjologia - bzdura.
          Z polecenia trafiłem do doktora Piotra Kuśnierza który wszystko objaśnił, zrobił kosztorys i już jestem posiadaczem nowych zabków na implantach. Faktem jest że troche to trwało bo spustoszenie po tamtych implantach bylo duże, ale zaufałem mu i nie żałuje. Jestem mega zadowolony, widać że gość zna się na rzeczy i nie owija w bawełne. A na koniec wyniknela jeszcze niespodzianka - cena byla niższa niż w kosztorysie który był robiony półtora roku wcześniej! Z tym sie jeszcze nie spotkalem żeby dentysta nie był taki zachłanny na kase.
          Uważajcie na pseudoimplantologów którzy implanty zakładają od święta i zwą sie nie wiadomo jakimi chirurgami.
    • Gość: Wojtek_84 Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 23:51
      Poleciłbym Kowdent. Nie wiem na pewno, ale to chyba jak na razie jedyna klinika w Krakowie, gdzie można założyć implanty Hybrydowe. Z tego to się dowiedziałem, będąc w USA, to jest przyszlość, ponieważ te implanty wykonane są z nie tylko z tytanu, jak wszystkie, ale mają część cyrkonową. Ma to zapobiegać stanom zapalnym przy implantach i o wiele lepiej wygląda, bo cyrkon ma biały kolor.
      Ja straciłem jedynkę po upadku na deskorolce. Doktor Kownacki założył mi implant Hybrydowy i wygląda jak mój własny ząb (dostarczyłem mu zdjęcia z przed urazu).
      • Gość: kaaśka Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 11:23
        Pierwszy raz słyszę o czymś takim. Czytałam że cyrkon jest świetnym materiałem w stomatologii ale nie wiedziałam o implantach z cyrkonem. Możesz napisać gdzie można znaleźć jakieś informacje na ich temat, bo mój lekarz o nich nie słyszał.
    • Gość: Mika Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.31.80.123.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.08.13, 21:43
      Popieram - Ziętek jest dobry
      • Gość: Nida3 Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.13, 21:02
        Ponieważ od kilkunastu dni szukam dobrego gabinetu oferującego wstawienie implantu, podzielę się swoimi spostrzeżeniami, które udało mi się znaleźć na temat implantów.
        Jednym z najczęściej stosowanych biomateriałów tytanowych jest stop tytanowo - wanadowy. Stopy tytanowo - wanadowe stosowane są min. w implantach zębowych z tzw. górnej półki - Biomet 3i i kilku innych. Wanad należy do pierwiastków zaliczanych do pierwiastków o dużej toksyczności. - Byłem w kilku gabinetach w Krakowie, ale te z tzw. górnej półki liczą sobie za implant od 8000 do 10 000 zł. Sądziłem, że całość będzie mnie kosztować 5000zl.- Emeryta na więcej nie stać!

• Gość: gość Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.13, 08:34
          ja zrobiłam implant Ankylos z koroną za 5.500zł, ale nie była konieczna regeneracja kości, co znacznie podwyższa cenę całości (o oko. 2.000zł) w Kardio-Denti na Krowodrzy
          • ziellona.z Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? 11.09.13, 09:38
            Super implanty i z dobrego materiału, za przede wszystkim przystępną cenę, robią na Zdrowej 1 w Impla Clinic. Pan dr bardzo delikatny i cierpliwy. Polecam
    • Gość: uśmiechniety Gdzie zrobic dobrze implanty IP: 162.27.161.* 19.09.13, 22:28
      Ostatnio robilem implanty w Biodencie na Złotego Wieku - Kraków i jestem bardzo zadowolony , okazało sie ze dużo strachu o nic , wszytko poszło perfekcyjnie i juz niedługo bede sie cieszył nowym uśmiechem , polecam szczególnie tym którzy sie boją - niepotrzebnie - sprawdzone na własnej skórze a to chyb najlepszy test ;-)
    • Gość: Zadowolona Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.14, 16:22
      Jak implanty to tylko w Denta-Med. ul. na Zjeździe. Jestem 6 dni po wszczepie implantu, i musze przyznać, ze myslalam, ze będzie gorzej… Nie ma gorączki, dziąsło nie spuchło. Zabieg był bezbolesny pod znieczuleniem miejscowym. Koszt spory, ale to inwestycja na cale zycie! Rafał Szlosek - profsjonalny i cierpliwy…polecam ;)
    • Gość: marcing dental esthetic IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.14, 00:13
      ja robiłem 6 implantów u dr Sokoła na Wielickiej bezproblemowo i jak do tej pory jestem zadowolony dlatego mocno polecam .Moja Matka tam robiła i tez było ok .koszty z innej planety bo za implant płaciłem 2500zł a potem jeszcze 1500 zł za korone porcelanowa.
    • Gość: Marcin Polecam implantologa dr Matraszka Piotra IP: *.static.ip.netia.com.pl 26.09.14, 17:00
      Witam,
      chciałem polecić wszystkim którzy zmierzają się z problemem implantów gdzie zrobić, trafiłem przez przypadek do tego doktora bo byłem w potrzasku. Nie żałuję Pan doktor wszystko mi wyjaśnił chociaż byłem pełen obaw i strachu przed tak poważnym zabiegiem. Zabieg okazał się w brew pozorom szybkim i co najważniejsze bezbolesnym. Minęło 8 miesięcy i jestem już po pełnej odbudowie na implantach bardzo jestem zadowolony. Jeżeli ktoś był by chętny to szczerze polecam tego doktora, na pewno przyjmuje w centrum zakopianka.
    • mykytyn Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? 26.09.14, 17:11
      rodzina majewskich to zdziercy, których nie brakuje w polsce. Ojciec jest profesorem /wg mnie chamem/ a syn wyjechał na ojcu, który jako szef kliniki dał mu dostęp do najlepszych przypadków klinicznych, badań, itd wiadomo, że to więcej jak połowa sukcesu. Osobiście jedyna różnica między gabinetem majwskich oraz innych dobrych stomatologów, to cena. Oni mają ceny kosmiczne, więc nie polecam. Acha --
      • Gość: grazyna Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.cela.pl 17.10.15, 19:36
        skąd te wyzwiska na temat dr Majewskiego robiłam calą górną szczęke profesjonalizm bez jakiejkolwiek komplikacji obsługa miła wszystkie wizyty były wykonane w czasie a, że drogo
        implanty nie należą do tanich musisz się z tym pogodzić Polecam dr P MAJEWSKIEGO
    • Gość: mia Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.14, 13:59
      a ja polecam się wybrać do Denral Services. Bardzo dobrzy specjaliści, wiedzą co robią i też ceny są dość przystępne.
      • Gość: klarissima Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.15, 20:31
        Hej, a klinika Luxdentica? Słyszałam wiele dobrych opinii właśnie na ich temat. Ktoś tam robił? Jakie wrażenia? Jestem umówiona na konsultację po weekendzie majowym. Wcześniej moja Mama chodziła tam leczyć zęby i super wspomina :)
        • Gość: irmina87 Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.ksi-system.net 16.06.15, 16:31
          Cześć, ja byłam na konsultacji w Luxdentice w sprawie implantów, niestety przez problemy zdrowotne i konieczność zabiegu chirurgicznego musiałam przenieść wszczepienie implantów na jesień. Natomiast mogę z czystym sumieniem polecić, bo u pana dra Willisowskiego leczyłam kiedyś zęby i jest to super lekarz, godny zaufania, a to pewnie on będzie przeprowadzał zabieg. Ogolnie klinika sama w sobie jak najbardziej godna polecenia, bardzo profesjonalnie prowadzone miejsce.
          • Gość: Emr Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: 149.156.61.* 15.07.15, 08:49
            A jaki będzie koszt wstawienia implantu? Zastanawiam sie nad wizytą w uniwersyteckiej klinice u doc. Majewskiego. Ale różne opinie o nim słyszałam...
            • Gość: amama.1 Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.noc.fibertech.net.pl 15.07.15, 11:55
              ten lekarz nie robi implantów w klinice uniwersyteckiej tylko w swojej prywatnej klinice na Ruczaju. U wszystkich lekarzy koszt implantu zależy od wielu czynników i obejmuje zazwyczaj sam implant (przyzwoitej firmy w cenie 2,5-3,5 tys), implantokoronę (1,5-2,5 tys zł) oraz w niektórych przypadkach regenerację kości (1,5-3,5 tys). Regeneracja kości jest potrzebna, jeśli straciło się zęba dawno albo w wyniku stanu zapalnego. Wspomniany przez Ciebie lekarz robi regenerację wszystkim (czy tego potrzebują czy nie). Jestem tego żywym przykładem - implant zrobiony ostatecznie przez innego lekarza bez regeneracji "działa" bez zastrzeżeń już kilka lat. Tymczasem dr M. chciał koniecznie zrobić mi regenerację, co podwyższało koszt implantu o 3,5 tys.
              • Gość: Emr Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.min-pan.krakow.pl 15.07.15, 12:48
                byłam na wizycie konsultacyjnej. Dr M. twierdzi, że regeneracja jest konieczna, ale praktycznie nie ma szans, żeby się udało. Ząb straciłam 15 lat temu. Dostałam skierowanie na tomografię - po zobaczeniu tomogafii M. będzie wiedział, czy warto iść w implanty czy nie robić nic.
                Nie mam szóstki na dole, po lewej stronie, piątka obok kręci się i powoli wykłada.
                Trochę mnie jego podejście zdziwiło - przyjął mnie z 40-minutowym opóźnieniem, potem kolejne 20 minut musiałam czekać na faktury do opłacenia, przez co godzinę spóźniłam się do pracy... Nie wiem, co robić - iść gdzie indziej? Czy faktycznie nie robić nic i liczyć na to, że zęby nie będą się kładły...
              • Gość: amama.1 Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.15, 23:18
                skoro straciłeś zęba dawno, to pewnie regeneracja jest konieczna (nie do końca wiem, na czym to polega, ale chyba kość zanika, jak nic nie jest w niej osadzone). Spróbuj dopytać jeszcze u innego chirurga - podaj jakiś namiar na siebie, to wyślę ci kontakt do lekarza, gdzie ja robiłam. M. uchodzi generalnie za najdroższego w mieście.
                • Gość: Emr Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.15, 23:29
                  emilyrydzyk[at]gmail.com dziekuje@
    • Gość: konjad Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.197.60.188.dynamic.wline.res.cust.swisscom.ch 17.07.15, 12:28
      A czy ktos zna StudioSE na Batorego? Jestem zarejestrowana a nigdzie nie znalazlam zadnych opinii. Prosze o wszelkie info. Z gory dziekuje.
      • Gość: truea Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 31.07.15, 10:27
        Moim zdaniem najlepsze miejsce, gdzie można zrobić implanty zębów to Galeria Uśmiechu. Dr Rozwadowski jest bardzo dobrym specjalistą w tej dziedzinie.
    • karina_plock Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? 10.10.16, 10:52
      Odświeżam wątek. Który z aktualnych gabinetów w Krakowie polecacie? Zależy mi na dobrze zrobionych implantach i koronach
      • Gość: ząbek Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.146.139.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.10.16, 18:16
        jesteś z Płocka i szukasz implantologa w Krakowie? gorzej ci?
      • karina_plock Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? 11.10.16, 11:05
        mieszkam w krakowie od kilku lat!
    • Gość: PatrykooPaterak Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.dynamic.mm.pl 12.11.16, 00:45
      Zdecydowanie polecam dr Wichlińskiego z ul. Długiej w Krakowie. Krótka historia mojego implantu: Wiedziałem, że prędzej czy później będę musiał usunąć szósty ząb ponieważ dentystka źle go przeleczyła kilka lat temu i ciągle miałem z nim problemy. Byłem na kilku konsultacjach w sprawie tego zęba. Diagnozy były różne, ale utwierdzono mnie w przekonaniu, że zęba należy usunąć i odbudować jego brak. W wiekszości gabinetów zakładano nadbudowę kości po usunieciu zeba - zresztą bardzo kosztowną(około 1000 zł). W gabinecie na Długiej Dr Wichliński powiedział że usunie ząb i być może nie będzie koniecznosci nadbudowy. Tak też się stało:) W kolejnych etapach bezbolesny implant , zabieg trwał około 20 minut. Nie miałem większych dolegliwości, lekka opuchlizna zeszła następnego dnia. Polecam, bo fajny lekarz i gabinet inny niz te w których byłem do tej pory.
    • miroslawa_jaworek Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? 23.11.16, 11:48
      Ja jestem zadowolona z moich implantów. Robiłam je w gabinecie Dental Park pod Krakowem. Wszystko odbyło się sprawnie i bez bólu, choć przyznam, ze miałam cykora przed samym zabiegiem. Na szczęście przeszło na mnie pozytywne nastawienie załogi i doktora Sumary, który te implanty wstawiał. To dobre rozwiązanie - raz się zrobi i po sprawie, koszty też wcale nie są takie wielkie, jak człowiek pomyśli, ze to już do końca życia.
    • Gość: Aga-gość Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.17, 17:36
      A czy ktoś robił implanty w 3G Dentist na Kieleckiej?
      • Gość: Józek Re: Gdzie zrobić dobrze implanty zębów? IP: *.play-internet.pl 30.12.21, 09:06
        Najlepszym implantologiem jest dr Adam Balczyński, naprawde polecam z calego serca. Przyjmuje w klinice na placu szczepanskim w Krakowie. Jest świetny!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka