nikita2012 15.05.14, 16:55 Witam, Gdzie mogę naostrzyć noże w kosiarce w Ząbkach lub bliskiej okolicy??? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
husky_ Re: ostrzenie noży od kosiarki - GDZIE??? 15.05.14, 17:01 Może tu coś znajdziesz. www.google.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
nikita2012 Re: ostrzenie noży od kosiarki - GDZIE??? 15.05.14, 17:04 Dzięki za pomoc! Może znajdzie się ktoś bardziej obeznany w temacie niż husky. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
netgater Re: ostrzenie noży od kosiarki - GDZIE??? 15.05.14, 22:38 Myślę że trudność ostrzenia noży w kosiarce jest równie duża co w przypadku ostrzenia zwykłego noża. Stąd zapewne niezbyt wiele punktów które to robią... Wystarczy śrubokręt (żeby nóż odkręcić) i np. pilnik żeby go zaostrzyć. 5 minut pracy, zajrzyj do instrukcji. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nikita2012 Re: ostrzenie noży od kosiarki - GDZIE??? 16.05.14, 00:19 Dziękuję za odpowiedz. Ostrzenie noża w kosiarce to nie ostrzenie zwykłego kuchennego noża to trochę bardziej skomplikowana sprawa, gdyż noże w kosiarce trzeba odpowiednio naostrzy c i wyważyć. Pozdrawiam, Ula :) Odpowiedz Link Zgłoś
0mike0 Re: ostrzenie noży od kosiarki - GDZIE??? 16.05.14, 07:35 W Wołominie jest serwis kosiarek i pił spalinowych husqvarna na Kobyłkowskiej. Serwisuje tam sprzęty bo dobry serwis i przyzwoite ceny, co prawda kosiarki nie ostrzyłem ale możesz zapytać nr powinien być aktualny 22 776 37 16 Odpowiedz Link Zgłoś
netgater Re: ostrzenie noży od kosiarki - GDZIE??? 16.05.14, 09:05 Bez urazy, ale ktoś Ci głupot naopowiadał. Noże nie mają aż tak precyzyjnego mechanizmu mocowania, ani ciężaru żeby je "wyważać". Ostrzenie noża zwykłej kosiarki niczym się nie różni od zwykłego ostrzenia noża, ale skoro chcesz ufasz że fachowiec zrobi to lepiej, to OK. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
miras_60 Re: ostrzenie noży od kosiarki - GDZIE??? 16.05.14, 09:47 Na ul. Uranowej 37 (Zacisze, blisko ul. Trockiej) jest b. dobry serwis kosiarek. Na pewno dobrze naostrzą nóż, cenowo też jest OK. Korzystam z tego serwisu od 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita2012 Re: ostrzenie noży od kosiarki - GDZIE??? 20.05.14, 09:48 Dziękuję za cenne porady. Skorzystałam z rady miras_60 i to była dobra decyzja. W serwisie na ul. Uranowej usługa ostrzenia noża i wyważenia to koszt 10 zł. :) Pozdrawiam, U. Kaczyńska Odpowiedz Link Zgłoś
jezioranne Re: ostrzenie noży od kosiarki - GDZIE??? 21.05.14, 08:55 Każdy ślusarz naostrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: ostrzenie noży od kosiarki - GDZIE??? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.02.21, 13:03 Też miałem ogromny problem z ostrzami do kosiarki, przerobiłem ogromna ich ilość, próbowałem ostrzenia u specjalistów jak i sam. Do momentu aż nie znalazłem sklepu online z bogatym asortymentem, teraz robię zakupy z domowego zaciszu. Porządne noże do kosiarek to podstawa! Odpowiedz Link Zgłoś