Dodaj do ulubionych

Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi

18.09.06, 12:22
Czciałbym aby na tym forum mieszkańcy wymienionych bloków i domków wpisywali
swoje uwagi i problemy dotyczące osiedla.
Obserwuj wątek
    • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 18.09.06, 12:28
      Dla mnie dosyć ważnym problemem tego osiedla jest to, ze my jako ludzie nie
      potrafimy się dogadać chyba w żadnej kwestii. Czy taka już nasza mentalność?
      Mieszkańcy domków od ponad roku nie potrafią zawiązać wspólnoty, mieszkańcom
      bloków wiecznie coś przeszkadza, kierowcy nie mający miejsc parkingowych,
      stawiają auta gdzie popadnie. Kiedy właściciele domków chcą postawić znaki
      zakazujące parkowania na terenie do nich przyległym, okazuje się, ze nie mogą.
      Na osiedle wchodzi każdy kto chce, dlaczego nie można się dogoadać co do
      postawienia na wjeździe budki ze strażnikiem? Jest wiele pytań, mam nadzieję ,
      ze Państwo jako mieszkańcy naszego osiedla pomogą w rozwiązaniu ich .
      pozdrawiam serdecznie.
      • aneta-max Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 18.09.06, 15:32
        Witam.Ten problem będzie niestety wciąż istniał dopóki sami mieszkańcy nie dojdą
        do porozumienia.Narazie każde zebranie kończy się sprzeczkami.A poza tym
        największe niejasności są pomiędzy blokami a domkami.Domki za nic nie płacą a
        chcą ze wszystkiego korzystać,mieszkańcy bloków się buntują.Wogóle połączenie
        tego było chorym pomysłem,moim zdaniem powinny być to dwa odrębne osiedla.
        • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 18.09.06, 16:05
          Aneta, masz rację, dolcan zrobił nam miłą niespodziankę, ale niestety jest juz
          po fakcie i dobrze byłoby się dogadać. To nie jest tak, ze domki nie płacą a
          chcą wszystkiego. Z tego co wiem to próbuja coś zorganizować, bodajże z Atrium.
          A co do płacenia, to zastanawia mnie pewne niesprawiedliwośc, jest to co prawda
          zasłyszane, więc nie dam sobie ręki uciąć, ale pewna "pieskowa dama"
          stwierdziła, ze mieszkańcy domków powinni więcej się składać np na remont bramy
          wjazdowej bo ich na to stać. Wiesz, ogólnie dla mnie to jest chora sytuacja z
          tym wszystkim, szczególnie tak jak wspomniałem z parkowaniem i brama wjazdową.

p.s. najbardziej zastanawia mnie jednak to, ze większość ludzi z tego osiedla
          patrzy na siebie wilkiem. Jaki jest tego powód? Ludzie, przecież bedziecie tu
          mieszkać jeszcze ładnych kilka lat, więc po co bić pianę? Napewno w takiej
          atmosferze sięnie dogadamy...
          • aneta-max Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 18.09.06, 16:44
            Z tym niepłaceniem to chodzi o place zabaw i nie dokładali się do tej pory do
            kosztu napraw bramy wjazdowej(nie wiem jak jest teraz).A swoje chodniki i drogi
            przy domkach uważają za własność.Nie pozwalają tam chodzić a w furtkach
            pozmieniali wkładki i zamykają na klucz.Na szczęście problem się wyjaśnił i już
            jest ok,trzeba było pewnym osobom wytłumaczyć,co należy do nich a co jest
            wspólne,bo niektórzy uważają,że jak mają kawałek segmentu z mikroskopijnym
            ogródkiem to są kimś.A co do tego czy domki stać czy nie to inna
            kwestia,osobiście uważam,że nie ma się tu czym podniecać,bo to wcale nie są
            ludzie zamożni,pobrali kredyty i tyle.Masz rację,atmosfera na tym osiedlu jest
            fatalna,ale sami ją sobie stwarzamy,niestety.
            • amiki Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 19.09.06, 10:03
              No jezeli tak bedziemy podchdzic do sprawy jak Aneta-max to napewno nigdy domki
              nie dogadaja sie z blokami:((
              Przykre to((
              Jak widac z wypowiedzi Anety-max to chyba mieszka w blokach i chyba jej zal ze
              nie ma tego "malego domku z mikroskopijnym ogordkiem".
              Wszystkim powinno zalezec na polubownym roztrzygnieciu tych wszystkich kwesti
              jak najszybciej wtedy moze atmosfera bylaby lepsza.

• amiki Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 19.09.06, 10:07
                a i jeszcze jedna rzecz, Kazdy wie co do kogo nalezy, chodzic po chodnikach
                mozna, nikt tego nie zabrania, tylko Prosi sie aby pupile (pieski) nie
                zalatwialy mi sie pod domem, mam posadzone kwiatki, podlewam je dbam zeby bylo
                ladnie.
                • aneta-max Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 19.09.06, 22:11
                  wiesz,mam trochę rozumu w głowie i za takie pieniądze nie kupiłabym tego nigdy w
                  życiu.Taką lipę jaką odwalił Dolcan to sorry,wolałabym wybudować sobie DUŻY DOM
                  Z DUŻYM OGRODEM.A jeśli chodzi o pieski to akurat z tym nie do mnie.
                  • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 20.09.06, 20:17
                    Ludzie kur.. z takim podejściem jak Aneta to wyjdźmy na ulicę i zacznijmy się
                    napierd... Sorki Anetka, ale prezentujesz typowo polskie, specyficzne podejście
                    do tematu. Mieliśmy tu dyskutować na temat dojścia do kompromisu ale ty, jak
                    większość polaków potrafi, z zadrą w dupie bredzi co by wolało, a kto by co
                    zrobił lepiej, a ze ty byś lepiej wybrała. Skoro tak, to czemu mieszkasz w
                    takiej klitce? Zresztą bloki też budował dolcan. Jaki masz z tym emocjonalny
                    problem???? A zresztą mam to w głębokim poważaniu, kto gdzie mieszka, jaki ma
                    stan posiadania. Bo tak naprawdę możesz spać na kasie, ale jak ci słoma z butów
                    wystaje to naprawdę nie poszalejesz. Ludziska, naprawdę brak mi słów, nie
                    zachowujmy się jak zwierzęta!!! I zanim coś znowu napiszecie równie głupiego,
                    zastanówcie się.
                    Problem nadal pozostaje nie rozwiązany.
                    Prosze również, o poinformowanie sąsiadów, ze takowe forum istnieje, moze
                    wspólnie coś zaradzimy.
                    pozdrawiam serdecznie.
                    • amiki Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 21.09.06, 08:49
                      Parvoo popieram twoja wypowiedz w 100%.
                      Dyskusja jak rozwiazac proeblem jest jak najbardziej potrzebna, bo problem sam
                      sie nie rozwiaze.
                      Z tego co wiem domki proboja dogadac sie z administratorem blokow, zeby jedna
                      firma administrowala te 2 osiedla, wydaje sie ze powinno wtedy sie wszytsko
                      wyklarowac.
                      Z domkow wsyzscy wiedza ze prad i inne rzeczy kosztuja, i nikt nie staje
                      okoniem, wszyscy chca placic tylko musi byc ustalona jakas stawka, jakas zasada
                      naliczania tych oplat.
                      I mam nadzieje ze zostanie to szybko rozwiazane.
                      Wiekszosc domkow ostatnio przekazala swoje upowaznienia osobom ktore zglosicly
                      sie aby prowadzic rozmowy z administratorem blokow, wiec cos powinno sie ruszyc.
                      Ale niestety jezeli bloki beda ciagle atakowac domki, to nigdy sie nie dogadamy:(
                      • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 25.09.06, 09:26
                        No i cisza. Na tym skończyły się dyskusje z naszego osiedla.... NIc dodać nic
                        ująć, po prostu żenada
                        • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 04.10.06, 22:29
                          no, a dzisiaj wyłączyli wam światło bo nie potrafiliście się dogadać, gorzej niż
                          zwierzęta!!!! A jak wam qrwa pare autek pookradają i bóg wie co jeszcze wtedy
                          debilny narodzie się opamiętacie w swojej zawiści i być moze coś z tego będzie.
                          Miejmy nadzieję, ze nie za późno....
                          • pompino Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 17.10.06, 14:29
                            Hola hola!!!
                            Przeczytaj swój tekst szanowny autorze i zastanów się, czy chciałbyś się z kimś takim choćby na ulicy minąć. Wstydź się. Co za język.

ps. kilka postów wcześniej atakowałeś innych, że się po chamsku zachowują. Teraz Ty widzę wyznaczasz nowe standardy. Echhh...
    • klody11 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 14.10.06, 21:50
      Przykre ze mieszkamy na jednym osiedlu i nie potrafimy sie dogadac..
      Niestety jednej rodzince z domku (bliskiego blokom) chyba woda sodowa do głowy
      uderzyła -kazdy mieszkaniec bloku jest dla niej wielkim plebsem a sami są Bóg
      wie jakimi wielkimi panami..i jak z takimi ludzmi sie dogadac..
      • aneta-max Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 15.10.06, 14:02
        Jest więcej takich rodzinek,uwierz mi!!I dziwnym trafem wszyscy z domków...
    • klody11 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 30.10.06, 10:09
      Jeśli chodzi o parkowanie aut-mamy z męzem dwa samochody a nie ma możliwości
      kupienia drugiego miejsca parkingowego bo juz nie ma wolnych. Dla mnie samochod
      jest niezbędny do pracy i jego kradziez bylaby dla mnie istną katastrofą!Więc
      jak mam go parkowac w Ząbkach przed osiedlem???A tak naprawde teren osiedla
      jest duzy i zupelnie nie rozumiem czemu komus przeszkadzaja dodatkowe
      samochody...Ludzie miejcie trochę więcej życzliwości dla innych`!!!!!
      • pompino Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 30.10.06, 12:16
        Rozumiem Twoje obawy o samochód poza osiedlem, ale zaraz całe rzesze aut parkujących "na dziko" zastawia uliczki na osiedlu. Ja jestem przeciwko parkowaniu poza wyznaczonymi miejscami. Proponuję wykupic polisę AC i spać spokojnie. Ja tak robię. Samochód jest cały i zdrowy ;)
        • klody11 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 30.10.06, 12:24
          AC mam -ale co z tego ..jak mi ukradną auto to ile czsu minie zanim załatwie
          sprawy z ubezp.( auto jest prezentem a na nowe nie bedzie mnie stac)Jestem
          lekarzem jeżdze do chorych ludzi w różne miejsca..a zważywszy że zarabiam marne
          grosze na taxowke by cala pensja nie wystarczyla...
          • pompino Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 30.10.06, 13:08
            Niestety regulamin mówi wyraźnie, że nie wolno parkować poza wyznaczonymi miejscami. Jedyna rada to zmienić regulamin (wystarczy przekonać do tego ponad połowe mieszkańców). Myślę też, że bycie lekarzem nie ma tutaj znaczenia - to nie jest żaden argument. Co będzie jak przedstawiciele innych grup zawodowych również będą chcieli parkować na terenie osiedla (strażacy, dziennikarze, kolejarze etc.). Narzekasz też na zarobki, a w pierwszym poście piszesz, że chciałabyś kupić miejsce ale już nie ma. Ciekawe w którym momencie mijasz się z prawdą.

pozdrawiam
            • klody11 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 30.10.06, 19:56
              Tak tylko napisalam ze nie ma miejsc bo w sumie i tak bym go nie kupila.
              Sąsiadowi przed blokiem caly tyl auta rozwalili w nocy.....
              Kompletnie nic nie przeszkadzają te auta co stoją poza miejscami...troche
              zrozumienia dla innych...
              • pompino Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 31.10.06, 12:04
                Ech.. widze, że obchodzi Cie tylko własny czubek nosa... Samochody stojące przy wyjeździe z garażu podziemnego bardzo utrudniają ruch, poza tym dwa samochody mają problem z miniecieciem sie na drodze z zaparkowanym samochodem. Ponadto te źle zaparkowane samochody ograniczają widoczność innym kierowcom. Poza tym nie po to są wyznaczone miejsca by parkowac jak popadnie. A jezeli chodzi o bezpieczenstwo samochodu, to nie przecenialbym tak naszego ogrodzenia. Jak złodziej bedzie mial zamowienie na konkretny model to go gwizdnie z osiedla z taka sama latwoscia jak i z przed osiedla.

pozdrawiam
    • klody11 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 30.10.06, 20:00
      A poza tym jak ja moge powiedziec komus cierpiącemu ze nie moge
      dojechac ...szkoda gadac.
      • pompino Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 31.10.06, 12:07
        Próbujesz wziąć mieszkańców na litość ?? Ja tego nie kupuję !!

pozdrawiam
        • klody11 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 02.11.06, 10:14
          HEJ SĄSIEDZIE.NIE CHCE NIKOGO BRAĆ NA LITOŚĆ...
          WIDZĘ ZE SĄSIAD JEST NIEUGIĘTY-TRUDNO...NIE BEDZIEMY JUŻ NA TEN TEMAT
          DYSKUTOWAĆ...
          MIMO WSZYSTKO POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!
          I ŻYCZE DUZO ZDROWIA!:-)
          • pompino Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 05.11.06, 22:00
            :-) Życzenia zdrowia od lekarza, czyżbym wyczuwał ironię... Pamiętaj szanowna sąsiadko o przysiędze HIPOKRATESA.
    • klody11 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 09.11.06, 12:36
      HEJ SĄSIEDZIE!
      SĄSIAD JEST BARDZO PODEJRZLIWY..NIE BYŁO W MOICH SŁOWACH ŻADNEJ IRONII (CHOĆ
      MOŻE TAK TO ZABRZMIAŁO)
      JESZCZE RAZ PODROWIENIA!

PS.SĄSIAD POMIESZKUJE W DOMKU?
      • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 20.11.06, 08:59
        Pozdrawiam sasiadów :-)
        Jak widze Polskie piekiełko cdn.....
    • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 21.11.06, 23:36
      oj dawno mnie tu nie było. Widzę, ze wątek jest kontynuowany. Pytanko, wiedzą
      coś szanowni mieszkańcu domków i równie szanowni mieszkańcy bloków co się dzieje
      w temacie zatrudnienia ochrony na osiedlu? Duzo by to rozwiązała, mam na myśli
      szlaban z gościem który pilnuje kto wjeżdża i wyjeżdza.
      No i kolejne, tym razem brzydkie pytanie, czy nie mógłby ktoś porozmawiać i
      pogonić tego matoła co trzyma 5 aut na naszym osiedlu i dodatkowo parkuje na
      narożniku???? No przeciez on już przegina na maxa. Dzięki takim właśnie ludziom
      są kłótnie o nieprawidłowe parkowanie...
      • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.11.06, 18:06
        Problemy do których nawiązujesz były poruszane na ostatnim zebraniu
        mieszkańców...
        1.Będzie ochrona.
        2.Jakoś niema odważnego.Wszyscy wiedzą kto, ale nikt się nie odezwie.
        A w/w osobnik wie że robi źle ale cóż....
        • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.11.06, 22:00
          jakoś nie moge na tego mongoła trafić, rano go nie widać, wieczorem też późno
          wraca...
          • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.11.06, 22:13
            widać...widać...
            • dziurawy-zabek Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 23.11.06, 21:35
              Cześć i chwała Wielkiemu Imperatorowi -Cezarowi!!!!!!
            • dziurawy-zabek Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 23.11.06, 21:37
              Zapraszamy Imperatora na rakije do doktora!!!!!
              • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 23.11.06, 23:55
                A ty co, zamulony jakiś?
                • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.11.06, 14:16
                  Do porvo --dziwi mnie skad u Ciebie się bierze taki język?
                  Rozumie że anonimowość sieci skłania niektóre osobniki do obrażania drugą osobę
                  za plecami.Czujemy się odwazni nie patrzac w oczy?Czy używałbys podobnego stylu
                  wypowiedzi w kontakcie REAL?
                  • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.11.06, 14:29
                    Z należytym szacunkiem.
                  • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.11.06, 17:27
                    Czarek imperatorze, czy ja cię obrażam??? Zapytałem tylko czy ten drugi gostek
                    nie jest zamulony jakiś bo wypisuje takie bzdety. To jest Obraza? Więc
                    przepraszam serdecznie urażonego sąsiada. A co do anonimowości, to zapraszam na
                    rakije do domku nr 2. Ja sie niczego nie wstydze. Pozdrawiam :)
                    • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.11.06, 18:55
                      ;-) nie obrażam się tak łatwo.
                      Dzięki za zaproszenie. Pozdrawiam.
                      Widzę że forum w ostatnim czasie nabiera tempa.......
                      • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - Klucze do furtek??? 24.11.06, 19:08
                        Podobno ktoś powymieniał wkładki w furtkach od strony Andersa - prawda czy
                        fałsz?
                        Aha i zawsze mnie dziwiło czemu nie jestem w posiadaniu klucza do bramy od
                        Andersa.....a jak nasza jedyna rzadko działająca brama wyjazdowa stanie... na
                        zawsze?Jak wyjadę do "pracy"?
                        • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - Klucze do furtek??? 27.11.06, 10:05
                          Poprosisz mnie, otworzę ci :)
                          • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - Klucze do furtek??? 28.11.06, 08:27
                            a już masz "NOVY" kluczyk?
                        • pompino Re: Szwoleżerów 128 i 130 - Klucze do furtek??? 27.11.06, 15:07
                          Aha i zawsze mnie dziwiło czemu nie jestem w posiadaniu klucza do bramy od
                          > Andersa....

Nie czepiam się. Ale ta ulica nazywa się Andersena ;)

pozdrawiam
                          • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - Klucze do furtek??? 28.11.06, 08:26
                            Andersena ....,też ładnie.
    • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.11.06, 14:10
      Chętnie--Abstynent - człowiek niepociągający.;-)
      (Dusza Karol)

A gentleman is a man who has respect
      for those who can be of no possible service to him
      • dziurawy-zabek Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.11.06, 16:55
        HEJ Cezarze.Patrzac na godz o ktorej pisales widac ze ciezko dzis
        pracowałes...:-)
        Pozdrowienia!!!
        • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.11.06, 17:35
          Ale przecież ja nie pracuje tylko ....... a to zasadnicza różnica....
          • dziurawy-zabek Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.11.06, 18:06
            NO tak....
            Cały dzień sciągam film i mam dopiero 70 pare %..laptop się na złom nadaje
            • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.11.06, 18:43
              Niektóre filmy ściągają się ok. tygodnia 70% w 1 dzień to niezły wynik.
            • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.11.06, 18:46
              A jak chcesz parę filmów to jestem w posiadaniu paru tytułów.
              • dziurawy-zabek Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.11.06, 19:04
                sukces-udało mi sie sciągnąc wreszcie cos!!!co prawda dołączyły sie do tego 3
                wirusy ale panda dala sobie z nimi rade..
    • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 29.11.06, 09:36
      Coś wam powiem ciekawego. Wiecie, ze mi się tu strasznie podoba na naszym
      osiedlu? Jest takie fajne, spokojne. Czyż nie mam racji?
      • aligator111 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 29.11.06, 10:30
        Nie wiem czemu sie dziwisz!Takie jest polskie spoleczenstwo...kupe chamstwa
        wokól,niemozność dogadania sie itp. Więc takie zamknięte osiedla w Polsce to
        poroniony pomysł.
        • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 01.12.06, 09:32
          Osobiscie uważam że lepsze osiadla zamknięte.Teściowie mieszkaja na osiedlu z
          typowej komunistycznej płyty, na tych osiedlach zawsze pełno nastolatków
          ryczących Ci pod blokiem jak również załatwiajacych swoje potrzeby w klatkach i
          piwnicach nawet niewiadomo kto to jest i skąd przyszedł, i jak zwykle dziadki
          boją im się zwrócić uwagę... wiadomo dlaczego.Tutaj przynajmniej każdy każdego
          zna, wiadomo co i jak , co po kim można sie spodziewać.Rozumiem że niektórym
          przeszkadza że małe osiedle i wszyscy wszystko widzą, ale ja już mieszkałem na
          Stegnach- dziękuje bardzo.Jestem za małymi osiedlami, a że społeczeństwo
          hmm ....jak to w kraju :-(
          • aligator111 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 01.12.06, 12:16
            Osiedla zamknięte na pewno mają duzo plusow tylko ze Polacy nie bardzo nadaja
            sie do zamieszkiwania w tak owych a nasze osiedle jest tego super przykaldem!
            • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 01.12.06, 19:13
              Plan jest taki:
              na zebraniu trzeba wyświetlić Dzień Świra -
              • dziurawy-zabek Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 01.12.06, 20:20
                Hej Cezarze!To super pomysł.Koniecznie trzeba puścic ten film na
                zebraniu.Pozdrowienia!
                • dziurawy-zabek Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 01.12.06, 20:24
                  Bez samochodu sama trochę sie tu czuję jak swir w klatce...
                  • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 01.12.06, 22:10
                    tam samochód-kawałek blachy na kółkach,ale za to jaki pożądany w Ząbkach ;-)
                    • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 02.12.06, 09:09
                      nie masz samochodu? Nasz ulubiony sąsiad-zawalidroga ma ich z pięć. Zagadaj z
                      nim, moze coś odstąpi :)))))
                      • sylwiaewa Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 04.12.06, 19:05
                        Przepraszam, może nie na temat, ale posiadam usługi porządkowe pewnej sprawdzonej firmy. Oferuje szprzątanie domu, mieszkania, pranie dywanów, mycie okien. Moze coś chcecie posprzatać przed świętami?
                        Pozdrawiam Szanownych mieszkańców
                        • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 04.12.06, 20:55
                          Właśnie, sąsiedzi, kto chce mieć ładnie posprzątane przed świętami???? No to
                          zgłaszać się :)
                          pozdrawiam Sylwia :)))
                        • aligator111 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 04.12.06, 22:43
                          Sylwio czy Ewo-Jak za darmo to ja zgłaszam swoją chałupe do sprzatania....
                          • sylwiaewa Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 05.12.06, 08:45
                            Niestety nie za darmo:(:( Ale polecam firmę mimo, ze trzeba płacić. Wart :):):)
    • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 11.12.06, 20:12
      co jest?????????????? całe szwoleżerów śpi czy jak????
      pisać, pisać.
      p.s. Wiecie, ze w noc sylwestrową będzie naprawdę zajebisty pokaz sztucznych
      ogni na naszym osiedlu???
      Zapraszam wiec szanownych sąsiadów. :)))
      • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 14.12.06, 19:08
        O czym tu pisać?>
        "OSTRY" ;-) organizuje pokazy sztucznych ogni?
        "ZAJEBISTE" E TAM,niewydajemnie sie
        • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 14.12.06, 19:13
          A fajnie to by było gdyby, np;
          -SYLVESTER był w lipcu hihihii można by było usiąsc przy grilu i piwku ...

• aligator111 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 14.12.06, 22:10
          Moze Cezarze sie spotkamy na pokazie sztucznych ogni-moze po paru drinkach
          znajdziemy na tym osiedlu wspolny jezyk...
      • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 15.12.06, 22:14
        Czarek, czyżbyś nie dowierzał w moje możliwości? So, jak będziesz na osiedlu w
        tym dniu, pewnie coś zobaczysz mimochodem ;-)
      • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 15.12.06, 22:18
        A co do sylwestra w lipcu, to powiem tylko tyle, ze raz w sierpniu zrobiłem
        pokaz... Żenada jeśli chodzi o zachowanie sąsiadów. Pierwszy raz zobaczyłem
        człowieka-małpe, bo tak wykrzykiwał jakieś nieartykułowane dźwięki, skacząc przy
        tym niemożliwie, hehe
        sorka, jeśli kogoś uraziłem rzecz jasna :)
        • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 16.12.06, 19:04
          Wiecie nie wszyscy lubią zimną wódkę i kwaszone ogórki (jak ja:-))i należy to
          zrozumieć.Bo co gdybyśmy wszyscy byli tacy sami.... Chińczykami.
        • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 21.12.06, 20:50
          PORVOO rozświetliłeś pół osiedla,
          niczym Fortis bank ;-)
          • sylwiaewa Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.12.06, 19:03
            Ale super oświetlenie jest u Ciebie PORVOO, najładniej przyzdobione lokum. Masz chłopie gust , hi hi, hi:)
      • sylwiaewa Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.12.06, 19:05
        PORVOO jak zapraszasz na sylwestra to ja na 100% będę:):) Zobaczymy jak zabłyśniesz sąsiadku kochany:)
        • aligator111 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.12.06, 19:19
          Nasz sąsiad lubi błyszczec.
          • sylwiaewa Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.12.06, 19:43
            Ale do twarzy mu z tym:) Przynajmniej pogodny człowiek w porównaniu do niektórych ponuraków na tym osiedlu. Napisałam niektórych, bo nie wszyscy naszczęście tacy są:):)
            Jeżeli kogoś uraziłam to sorcia.
            • aligator111 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.12.06, 20:16
              Ja niestety sąsiada ostrego poznalam od tej duzo mniej pogodnej strony.
              Ale taki rozswietlony domek wyglada całkiem ok.
              • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.12.06, 16:30
                Zawsze wszystko można sprostowac aligatorku, jestesmy chyba juz na tyle dorośli,
                ze można sie dogadac jak ludzie.
                Zyczę wszystkim Zdrowych u Pogodnych Świąt oraz duzo, duzo usmiechu na codzień :)
                Łukasz
    • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.12.06, 22:26
      U mnie choinka stoi prawie na balkonie ;-) to też sie liczy....
      A Ty aligatorze powiesiłeś(aś) coś? W domku czy w bloku,balkonie?
      • aligator111 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 23.12.06, 12:20
        Aligatorka nie przyzdobila swojego balkoniku niczym..a Twojej choineczki nie
        widac przez okno niestety..
        • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 23.12.06, 14:18
          Widać jak wchodzi sie przez furtkę ;-)
    • cezary_imperator WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.12.06, 14:17
      Niech przy żywicznym zapachu strojonej choinki, upłyną Wam piękne chwile
      polskiej Wigilii: we wspólnie śpiewaną kolędą, z upragnionym gościem przy stole
      i w rodzinnym, pełnym radości gronie.By Wam wszystko pasowało,
      by kłopotów było mało,
      byście zawsze byli zdrowi,
      by problemy były z głowy,
      by się wiodło znakomicie,
      by wesołe było życie!Cudownych Świąt Bożego Narodzenia Rodzinnego ciepła i
      wielkiej radości, Pod żywą choinką zaś dużo prezentów, A w Waszych duszach
      wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy
      Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.
      CEZARY

• sylwiaewa Re: WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.12.06, 15:29
        Jak tam brzuszki po świętach-najedzone??? Czy mikołaj obdarował Was kochani sąsiedzi pozytywnym nastawieniem do mieszkańców Szwoleżerów?? Fajnie, jak byśmy mogli żyć w zgodzie i uśmiechać się codziennie do siebie:) Tak chyba łatwiej?? Ja zaczynam :):):):):):):)
        Pozdrawiam kochanych sąsiadów a głównie porvoo :):):)
    • porvoo Święta , Święta ... i po świętach 28.12.06, 00:05
      Kochani, jak nastroje po świąteczne? Nikt z was nie dostał rozstroju żołądka z
      przejedzenia i przepicia??
      Żartuję oczywiście i pozdrawiam ciepło w ten chłodny wieczór...
    • aligator111 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 28.12.06, 22:03
      Pozdrowienia dla Cezara!Jak swieta?
      • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 30.12.06, 11:48
        Dięki, jak co roku.... był czas przywyknąć ;-)żadnych rewelacji.
    • cezary_imperator Brak weny twórczej u sąsiadów 21.01.07, 11:59
      Brak weny twórczej u sąsiadów?
      • porvoo Re: Brak weny twórczej u sąsiadów 22.01.07, 20:45
        No tez się tak zastanawiałem , hehe. Zaglądam tu codziennie i cisza....
        Chyba tematów zabrakło :)
        Pozdrawiam
    • mala077 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 21.02.07, 16:49
      A czemu wszystko ucichło?? Czyżby skończyly sie problemy i uwagi osiedla???:)
      • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 21.02.07, 22:15
        Widze, duzo się tu pozmieniało. A i jakaś nowa, Mała się znalazła ;)
        Problemy są, jak najbardziej. Własnie wróciłem do domu i poraz kolejny wqrwiły
        mnie auta stojące na zakrętach... Obiecuje, z ręką na sercu, ze niedługo,
        zahaczę przez nieuwage wystające autka....
        pozdrawiam zatem malutką i resztę sąsiadów.
        • mala077 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.02.07, 11:02
          Witam
          Podziwiam mieszkańców domków zwłaszcza tych naroznych, że maja taką cierpliwość. Na każdym rogu samochód, który ogranicza widoczność albo tak parkuje na chodniku, że przejść nie można. Ale parkujący na rogach mają to głęboko i z uśmiechem na ustach idą sobie spokojnie do domku. Ale to chyba do czasu... Ciekawe co zrobią jak pojawia sie tam donice zkwiatami???
          Widziałam ostatnio Pana, który postawił samochód pod pierszym domkiem, właścieciel domku zwrócił mu uwagę a on wsiadł w samochód i pojechal na parking przed blokiem i zaparkował na pustym miejscu. To jest tupet !!!! Jest też mlody mieszkaniec bloku, który jedzie w alejkę domków i parkuje gdzieś dalej i wraca do domu. Nieźli są, ale to też chyba do czasu.
          Pozdrawiam i życzę cierpliwości dla mieszkańców domków, nie tylko już naroznych:):):)
          • mama_mojego_dziecka28 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.02.07, 16:15
            A mieszkańcy domków to co,lepsi są?Parkują samochody na ulicy przed
            domkami,blokując w ten sposób chodnik,przecież też mają garaże!
            • mala077 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.02.07, 18:00
              Nie wiem czy są lepsi czy gorsi. Ale przynajmniej parkują u siebie a nie pod blokiem gdzie nie ich miejsce jest.Z tego co widziałam to nie parkują całym samochodem na chodniku i jest miejsce do przejścia po chodniku. Ale teren przed ich domem to chyba teren prywatny i moga sobie postawić i 5 samochodów aby było to przed własnym domem. Nie widziałam natomiast aby parkowali np. przed blokiem a chyba muszą zacząć... Ludzie z bloku też mają po kilka samochodó wnp. jeden Pan ma nawet ich 5 i zamiast parkować przed swoimi oknami lub przed swoim blokiem to stawia przed domkami. Są NORMALNI mieszkańcy bloku, którzy maja wykupione miejsce na parkingu lub w garażu i tam parkują. Ale przyjdzie czas, że domki (nie mówię juz tylko o narożnych) w koncu postawią sobie np. donice i ciekawe gdzie wówczas znajdą sobie miejsce do parkowania uczynni blokowicze:)Kwestia parkowania zawsze bedzie kwestią sporną. Ale to jest tylko spór do czasu...Z niektórych ludzi wychodzi płytkie myślenie. Dobrze, że większość mieszkańców bloków jest ok. No ale... wyjątki być muszą....
              Szkoda, że nie można porozmawiać o miłych rzeczach:(:(

• duzy2222 [...] 22.02.07, 18:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mama_mojego_dziecka28 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.02.07, 18:53
        Brawo dla tego pana!!!
        Właśnie,chodnik przed domkami jest wspólny a nie tego co w nim mieszka!Ale nam
        się domki rozbujały,w ogóle wszystko jest ich...
        • mala077 [...] 22.02.07, 19:41
          • duzy2222 [...] 22.02.07, 20:22
    • sylwiaewa Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.02.07, 19:48
      Ludzie, czy nie mozna żyć w zgodzie i się nie wyzywać?? Czy trzeba sie kłucić cały czas??? Może tak zgoda będzie idealnym rozwiązaniem... A jak ktoś ma jakieś uwagi to można grzecznie pisać a nie wyzywać się od oszołomów... Szkoda gadać...
      Ja natomiast mogę powiedzieć, że w bloku mieszka dużo bardzo fajnych i kulturalnych matek z dziećmi, ktore chętnie rozmawiają z matkami z domków. Może dzieci nie będą sie kłucić tylko bawić ze sobą obojętnie czy to z domków czy z bloków.
      Pozdrawiam
      • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 22.02.07, 20:27
        Ja piszę grzecznie :-)
        Wszędzie są ludzie i ludziska.........i z bloków i z domków, nie uogólniajmy.
        Poza tym każdy z Was ma "trochę" racji. Ale po co się rzucać mięsem?
        Ciekawi mnie z 2strony jak będzie już ta ochrona to jak bedzie rozwiązana
        kwestia parkowania, ale przed domkami właśnie, bo mieszksńcy bloków dostaną
        przepustki do miejsc parkingowych czyli :ile ma ktoś miejsc park. tyle
        przepustek i niebedzie mozna parkowac poza miejscami wyznaczonymi.No tak... a
        czy wtedy mieszkańcy domków również nie będą mogli parkować przed domem bądz co
        niebądz na częsci wspólnej jaką jest chodnik....Reasumując ...1 domek --1 auto?
        co Wy na to?Podejrzewam że zbraknie miejc parkingowych na zewnątrz, będzie tak
        jak na Powstańców, wolna amerykanka tylko ze u nas niema zbytnio jak :-)
    • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 23.02.07, 22:11
      Nie wysilę się dzisiaj ponieważ wasze dzisiejsze ynteligentne gadki pasują mi
      bardziej do bazarowych przepychanek niż do ludzi z odpowiednio wysokim IQ. Zaraz
      zapewne odezwa się nożyce, ze jak to, czemu wyzywam, sam nie lepszy jestem, a ze
      burak, a ze prostak itp :( Żenada, tragedia jednym słowem.
      Matko swojego dziecka, nie chce się czepiac twoich wypowiedzi ale nie emanują
      one elokwencją, a odpowiedzi w stylu :
      A Ty co ,adwokatka ,,zołzy''?Jak Ty coś powiesz to nie wiadomo czy się śmiać
      czy płakać" porównałbym do bajery w na wiejskiej przytupajce w remizie. To samo
      tyczy się wilczka. Wilczek jak to wilczek, dużo jebie mało myśli. Mam nadzieje ,
      ze z czasem nabierze ogłady...
      Reasumując, mamy tu takie nasz polskie piekiełko, w którym żadnej chyba ze stron
      nie chce się normalnie porozmawiać, dojść do kompromisu bo po co. To nie po
      "polskiemu" by było. Lepiej wytknąć komuś błędy, przyczepić się do niego, a to
      ze on taki a nie inny. Ot, zwykła polska zawiśc i tyle. Coś na zasadzie:
      poszczęściło mu się? Oj niedobrze, ale i tak mu się noga podwinie....
      pozdrawiam serdecznie wszystkich zainteresowanych, chciałbym aby nam się tu
      ujawnili, cięzko się pisze z anonimami. Ale podobno anonimowośc dodaje odwagi, heh.
      Ł.
    • naukowiec33 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 23.02.07, 22:12
      I się nie doczekasz!!!Twoje żałosne "wywody" nie są tego warte!!!Spróbuj
      dowartościować się gdzie indziej....
      • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 23.02.07, 22:18
        KOCHANI, ROZCHMURZCIE SIę :))))

Pewna kobitka miała problem z mężem - strasznie bidulek chrapał, co nie
        pozwalało jej się w nocy wyspać. Chodzili po lekarzach, specjalistach...nic.
        Pewnego dni spotkała sąsiadkę i gdy jej opowiedziała o problemie, ta
        zaproponowała jej wizytę u pewnej znachorki, która ponoć wszystkie przypadłości
        leczyć umie. Kobita leci pod wskazany adres, przedstawia sytuację, ta chwilę się
        zastanawia i mówi:
        - Jak stary zacznie chrapać, to niech paniusia mu nogi rozszerzy.
        Kobita się wqr..., opieprzyła znachorkę, że naiwnych ludzi tylko naciągać umie i
        że złamanego grosza jej nie da i poleciała do chaty. W nocy ta sama
        historia...stary piłuje już drugą godzinę...kobitka myśli sobie: "Ehh...spróbuję
        tak zrobić, jak znachorka mówiła..".
        Rozszerza staremu nogi i.... cisza...Następnego dnia leci z samego rana do
        znachorki... przeprosiny... bombonierka... podwójne honorarium... Oczywiście
        ciekawość nie dawała jej spokoju więc pyta:
        - Pani...ale na czym polega ten trick z tymi nogami?!
        Znachorka:
        - Moja droga... zasada jest prosta - rozszerza Pani nogi, worek spada na dziurę
        i cugu ni ma..
    • naukowiec33 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 23.02.07, 22:20
      Najwyrażniej nie jesteś tego warty.....Zanim zaczniesz oceniać innych spójrz na
      siebie...
      • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 23.02.07, 22:28
        No już , naukowiec ćsiiiii. Koniec tych złośliwości. Jest piątek, odpocznijmy
        sobie....
        pozdrawiam
        • tajemniczy.anonim Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 23.02.07, 23:16
          Egzamin na uczelni:

- Co Pani wiadomo na temat programu ralizowanego w ministerstwie oświaty przez ministra Giertycha
          Dziewczyna milczy.

- No to co Pani wie o polityce społecznej samoobrony?
          Dziewczyna milczy.

- A wie Pani kto to jest Andrzej Lepper? A nazwisko Kaczyński z jakąś funkcją w Państwie kojarzy sie Pani?

Dziewczyna milczy. Profesor myśli ze jest niemową.

- A skad Pani pochodzi?
          - Z Bieszczad Panie profesorze.

Profesor podszedchodzi do okna, wyglada na ulice, chwile sie zastanawia i mówi do
          siebie:
          - K..wa, moze by tak wszystko pier...ąć i wyjechac w Bieszczady!?
          • sylwiaewa Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 24.02.07, 17:51
            Witam
            No cóż można powiedzieć, kłótnie były i są dalej, ale po co?? Może tak zrobimy dla zgody szanowny kolego naukowcu i mama_mojego_dziecka28, że każdy pilnuje swojego nosa i samochodu i może tak wyciągnijmy rękę na zgodę i nie kłóćmy sie o bzdury?? Jest tyle fajniejszych tematów od parkowania samochodów i ubliżania siebie wzajemnie.
            To co godzimy się wszyscy?????
            Kto się podpisuje??
            Ja już olewam parkujące samochody i mam w nosie gdzie kto parkuje, tylko błagam nie na rogach drogi ,bo ogranicza to widoczność, przesuńcie kilka metrów dalej i już. I nie wyzywajmy się wszyscy bo to bezsensu. Ja zaś jeżeli ubliżałam komuś to sroki.
            Pozdrawiam
            • mama_mojego_dziecka28 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 25.02.07, 22:35
              Z nikim się nie kłóciłam i nie mam zamiaru,po prostu powiedziałam co o tym
              wszystkim myślę.Naprawdę mam gdzieś to parkowanie,sama mam dwa samochody a jedno
              miejsce parkingowe,drugi samochód parkuję poza osiedlem.Powiem szczerze,że mi to
              nie przeszkadza,niech sobie parkują ,gdzie chcą, tylko nie róbmy afery o coś co
              sami jesteśmy nie w porządku.
              Ja tez już wyluzowuję ,bo to nie ma sensu.Sylwiaewa,podpisuję się pod tym co
              napisałaś,masz rację,porozmawiajmy o czymś miłym a nie tylko się kłócimy i wyzywamy.
            • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 26.02.07, 14:30
              Ja piszę grzecznie :-)
              Wszędzie są ludzie i ludziska.........i z bloków i z domków, nie uogólniajmy.
              Poza tym każdy z Was ma "trochę" racji. Ale po co się rzucać mięsem?
              Ciekawi mnie z 2strony jak będzie już ta ochrona to jak bedzie rozwiązana
              kwestia parkowania, ale przed domkami właśnie, bo mieszksńcy bloków dostaną
              przepustki do miejsc parkingowych czyli :ile ma ktoś miejsc park. tyle
              przepustek i niebedzie mozna parkowac poza miejscami wyznaczonymi.No tak... a
              czy wtedy mieszkańcy domków również nie będą mogli parkować przed domem bądz co
              niebądz na częsci wspólnej jaką jest chodnik....Reasumując ...1 domek --1 auto?
              co Wy na to?Podejrzewam że zbraknie miejc parkingowych na zewnątrz, będzie tak
              jak na Powstańców, wolna amerykanka tylko ze u nas niema zbytnio jak :-)

AHA!!JA SIE NIE ZGADZAM NA PARKOWANIE KOŁO PLACU ZABAW!!!!!!NAJLEPIEJ BO STAWIA
              TAM SAMOCHÓD FACET KTÓRY ZASTAWIŁ WSZYSTKIE MIEJSCA!!!TAK TO TEN SAM FACET!!!!
              SPOD 27?
              • sylwiaewa Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 26.02.07, 17:35
                Ja też grzecznie:)
                Mieszkancy domków mają tak naprawdę 2 miejsca parkingowe nie stawiając na chodniku przed domkiem. Jedno w swoim garażu a drugie przed garażem na podjeździe do domu za swoją brama, tak więcproblem będzie rozstrzygniętay jak będzie ochrona i już.
                Ale może koniec już samochodowego tematu?:):)
                Kto zaproponuje inny, ciekawszy temat???
                • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 26.02.07, 19:03
                  No tak ale u nas są 2 tematy psy i samochdy:-)
                  • sylwiaewa Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 26.02.07, 21:25
                    No tak:):)
                    Ale moze coś fajnego sie znajdzie?:)
                    A może najsympatyczniejszy sąsiad lub sąsiadka, hahahaha....
                    Kto da fajny pomysl na temat....
    • mama_mojego_dziecka28 Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 23.02.07, 23:46
      Dobre:-))
      a jak tak to co?
    • sylwiaewa Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 27.02.07, 10:38
      No zdziwisz się ale nie tylko. Znam wiele kobiet bardzo miłych i sympatycznych z bloku. Nie chcę pisać imion, ale jest sporo matek z dziećmi, które są bardzo sympatyczne i można z nimi bardzo fajnie rozmawiać. Nie omieszkam wymienić kilku panów, którzy też są kulturalni.
      Pozdrawiam :)
      • cezary_imperator Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 27.02.07, 11:34
        Mili i sympatyczni Polacy ;-). a gdy się odwrócisz wbiją ci nóż w plecy....Jak
        juz kiedys wspomniałem obejrzyj Dzień Świra....A wybory na
        najlepsza,najlepszego...pachnie to komuną kiedys nasi ojcowie wybierali takie
        osoby.Towarzystwo wzajemnej adoracji....
        Zastanówmy sie moze co by tu zrobić aby żyło nam się lepiej na tym
        odludziu..Może ma ktoś pomysły co by tu poprawić a nie spaprać??A może ktoś w
        końcu otworzy fajny bar w pobliżu ??:-)bo panuje totalny marazm w tej
        dziedzinie.
        • porvoo Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 27.02.07, 19:21
          Czarek, już dawno myśłalem o tym aby tu coś otworzyć, ale znając nasze osiedlowe
          realia to lipa. Jak wiara sie dowie, ze lokal ma ktoś z domków, będą omijac go
          szerokim łukiem jak domniemam...
          tak, ze tak
          • sylwiaewa Re: Szwoleżerów 128 i 130 - problemy i uwagi 28.02.07, 10:31
            Wybory na najlepszego i najlepszą były tylko zmianą tematu i odbiciem od spraw samochodowo- parkingowych. To był żart:)
            Pozdrawiam
    • czujny_mieszkaniec Podrzucanie śmieci pod altankę 17.03.07, 10:43
      Ktoś notorycznie pod osłoną nocy podrzuca śmieci pod altankę.Zważywszy na
      fakt ,że wszyscy mieszkańcy bloku mają klucz do altanki,nietrudno się domyślić
      kto jest sprawcą.Nie wstyd Ci szanowni sąsiedzie z domku???
      • porvoo Re: Podrzucanie śmieci pod altankę 17.03.07, 10:59
        Witam serdecznie ;)
        Ja nawet wiem kto, heh. Mój ulubiony sąsiad spod nr 3 :))) Co nie spali w
        kominku to ukradkiem podrzuca...
        p.s. O co chodzi z tym trąbieniem?
    • porvoo Re: Podrzucanie śmieci pod altankę 25.03.07, 23:00
      Taaa, jasne. Czyli zapewne nigdy. I taka jest większość Polaków. Odważni w
      tłumie i anonimowo. A co do czego to łeb w piasek i udają, ze to nie oni.
      nie pozdrawiam
      • porvoo Re: Podrzucanie śmieci pod altankę 25.03.07, 23:08
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46372
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka