wlazkotnaplot 03.06.10, 19:49 Witam Szukam wesołej książeczki dla ośmioletniego chłopca. Czy ktoś ma jakieś propozycje? Chcę rozbudzić w dziecku chęć do czytania, może ktoś coś podpowie? Dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eszulczewska Re: Śmieszna książka dla ośmiolatka, jaka? 03.06.10, 20:50 Polecam "Pompon w rodzinie Fisiów" i druga część "Pulpet i Prudencja" pani Olech Odpowiedz Link
dachauka Re: Śmieszna książka dla ośmiolatka, jaka? 04.06.10, 10:37 Mój ośmiolatek zaśmiewał się przy "Majka, Marcel i rudy myszor". Poza tym seria "Dziennik cwaniaczka", dość ciekawy miks powieści i komiksu. Dzieciaki pochłaniają w mgnieniu oka, zarykując się radośnie. Odpowiedz Link
4lipka Re: Śmieszna książka dla ośmiolatka, jaka? 06.06.10, 20:10 Książki o piracie Rabarbarze Wojciecha Witkowskiego - "Burzliwe dzieje pirata Rabarbara", "Dalsze burzliwe dzieje..." i "Jeszcze dalsze burzliwe dzieje..." Odpowiedz Link
nat_bad Re: Śmieszna książka dla ośmiolatka, jaka? 07.06.10, 21:58 O tak, przyłączam się - Rabarbar jest świetny ! A może jeszcze nieśmiertelny "Mikołajek", albo "Mateuszek" ? Odpowiedz Link
tymianek21 Re: Śmieszna książka dla ośmiolatka, jaka? 10.06.10, 21:02 Może ta się spodoba czyli: Rany boskie Julek. W typie Mikołajka, ale dzieje się w Polsce czytelnia.onet.pl/0,4203,0,1,nowosci.html Odpowiedz Link
zo_79 Re: Śmieszna książka dla ośmiolatka, jaka? 19.06.10, 16:46 "Tajemnica człowieka z blizną" Beręsewicza - to z nowości, które ostatnio czytała moja ośmiolatka. Odpowiedz Link
hermi_ona Re: Śmieszna książka dla ośmiolatka, jaka? 05.11.10, 15:40 Podobne do Mikołajka są też niedawno wydane "Jaśki", też francuskiego autorstwa i też o grupie uroczych urwisów. Książeczka to jednak raczej nie jest, tylko gruba książka, ale złożona z wielu krótszych opowiadań, akurat po jednym na każdy wieczór. Myślę, że powinno się spodobać ośmioletniemu chłopcu. Odpowiedz Link
zuzamam Re: Śmieszna książka dla ośmiolatka, jaka? 28.09.12, 21:13 "Piosenka dla Karla" - kupiłam na prezent, ale sama wcześniej przeczytałam i umierałam ze śmiechu... Odpowiedz Link
karolivia Re: Śmieszna książka dla ośmiolatka, jaka? 08.12.12, 12:22 Może "Koszmarny Karolek"? pl.wikipedia.org/wiki/Koszmarny_Karolek_%28seria%29 a jak ma sam czytać to seria o przygodach Lassego i Mai na przykład lubimyczytac.pl/ksiazka/131647/tajemnica-biblioteki (duże litery, ładnie wydane, dobrze się czyta 8 latkowi) Odpowiedz Link